A najinteresantnije je da ih najvise brane ovi hercegovci.MortemHz je napisao/la:Ma znas sve, sad se oni pravdaju na sve moguce nacineAlban je napisao/la:Savez treba ili izbaciti jajce iz lige ili im oduzeti bar 6 bodova, ocito je da je ovaj lik u vezi sa jajcanima, pa ako nista menadzer je Mate Neretljaka, i pametnom dosta, moze se sad on pravdati koliko hoce, salio se ili ne on je nudio novac u ime trenera Metal laz-i.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Oni koji su jednom nogom u kanuu, a drugom nogom na brodu, sigurno će pasti u rijeku!
Kazu cim makljen prodju dole odma zaigraju nije zrak ko u Bosni.BitiSrcemVezan je napisao/la:pogledajte na sport 1 na jednom članku sliku klopića sa sablićem iz širokog
nije lištica pustila ovim debilima, nikako
Neznam sto u Hercegovini neigraju domace.
Ma druze nema potrebe da rijeci trosimo, on ne vidi dalje od svog nosa, nasa borba je najispravnija stvar koja se desila i ko to kudi i tome se ismijava nije vrijedan sekunde paznje, svakom svacije, nama je najbitnije istrajati u borbi jer ona jos traje i trajat ce jos dugo, ali ocito je da postajemo i vracamo se na staze gdje realno i pripadamo.Steelman je napisao/la:@ Ras
Ti se našao pričati nama za krađu i šutnju, ali ne gledaš u svoju avliju da vidiš koliko su od vas izvlačili iako su kod vas pametniji bili pa su se potrudili da rezultatski budete uspješniji pored zavrtanja, dok su kod nas samo razmišljali o svojim sitnim interesima dok im je klub bio samo sredstvo. Malo se raspitaj za taj vaš zapisnik od Porezne, neka sića. Spominješ Kasumovića, a vama i izgradnja stadiona ide preko Koldže u dobrom dijelu iako nemam problem s tim da pohvalim vašu akciju desetogodišnjih karata za istočnu tribinu.
Realnost je da su mnogi kod nas individualno shvatali da klub ne radi kako treba, ali nije lako ući u te borbe protiv političkih struja i stvoriti kolektivno zajedništvo. Kad je naš klub u pitanju, bilo je pokušaja i ranije, ali nedovoljno ozbiljnih za situaciju u kojoj se Čelik nalazi. Ko misli da je lako "igrati" s tim igračima, nek uđe malo u slične procese i nek iskusi. Garantujem da ide druga priča ko god malo uđe u sukob s političarima. Mi se evo peglamo se trećim gradonačelnikom u "našoj smjeni", sa komplet političkom scenom s kojima nikad ne postoji garancija već uvijek moraš biti oprezan. Niko od nas se nije htio peglati s politikom, ali ne možeš drugačije kad je klub bio u njenim raljama. Ponosan sam što se niko od nas u tom procesu nije isprljao.
Generalno, ne pišem ove detalje u vezi vas da nešto ismijavam kao ti, jer klubovi se prilagođavaju situaciji. Kod nas da je ostala SDA na vlasti Čelik bi već ispao iz lige, a vjerovatno i ugašen, da si osjetio malo napora koji smo iskusili shvatio bi da je lako pričati, ali kad dođe vrijeme za djela onda i najmanji detalji nekad mogu bit iskorišteni za opstrukciju. Tri godine borbe nije malo, pa eto Kasumović je došao na vlast iako nismo stali iza njega, ali smo politiku iskoristili mudro kao sredstvo bez ulaska u istu, a u interesu kluba. On je pokušao sad progurati da gurne klub pod stečaj i da ljudi prihvate "jer ne može drugačije", ali vjerujem da je shvatio da mu to nije pametno. I u suštini zbog pritiska onih koji vole klub na kraju vjerujem da ćemo ostvariti naše ciljeve kako bi se stvorili preduslovi za napredak.
Znam da stvarate finu priču, ali problemi i situacije su nam ipak drugačije tako da malo objektivnosti ne škodi.
Oni koji su jednom nogom u kanuu, a drugom nogom na brodu, sigurno će pasti u rijeku!
Imali smo i mi mračne periode sa Landžom i Telibećirevićem kada su se dugovi nagomilavali, čak i neke "legende" kluba kao Muharemović su ispale najveće kuje!Ali, postoji razlika, mi smo takve odmah otjerali, nema kod nas da neko krade klub 20 godina, bušili smo gume na autima, upadali na sastanke, prijetnje po život i ljudi se spakuju i odu, **** je Jug kod nas drug, to kad ti kaže idi, ima da ideš ili te nema!Vi s druge strane 20 godina ste gledali kako vas karaju i APSOLUTNO NIŠTA niste htjeli da promijeniti, evo sada jeste i čestitam vam na tome!Ali vi tražite da vam grad otplaćuje dug, plus daje za budžet, a dali vam stadion džaba na korištenje, pa nije li malo, šta ćete vi kao klub otplaćivati, koje dugove vraćati?Evo ovdje neki navijači Čelika optužuju da na nas vodi SDASteelman je napisao/la:@ Ras
Ti se našao pričati nama za krađu i šutnju, ali ne gledaš u svoju avliju da vidiš koliko su od vas izvlačili iako su kod vas pametniji bili pa su se potrudili da rezultatski budete uspješniji pored zavrtanja, dok su kod nas samo razmišljali o svojim sitnim interesima dok im je klub bio samo sredstvo. Malo se raspitaj za taj vaš zapisnik od Porezne, neka sića. Spominješ Kasumovića, a vama i izgradnja stadiona ide preko Koldže u dobrom dijelu iako nemam problem s tim da pohvalim vašu akciju desetogodišnjih karata za istočnu tribinu.
Realnost je da su mnogi kod nas individualno shvatali da klub ne radi kako treba, ali nije lako ući u te borbe protiv političkih struja i stvoriti kolektivno zajedništvo. Kad je naš klub u pitanju, bilo je pokušaja i ranije, ali nedovoljno ozbiljnih za situaciju u kojoj se Čelik nalazi. Ko misli da je lako "igrati" s tim igračima, nek uđe malo u slične procese i nek iskusi. Garantujem da ide druga priča ko god malo uđe u sukob s političarima. Mi se evo peglamo se trećim gradonačelnikom u "našoj smjeni", sa komplet političkom scenom s kojima nikad ne postoji garancija već uvijek moraš biti oprezan. Niko od nas se nije htio peglati s politikom, ali ne možeš drugačije kad je klub bio u njenim raljama. Ponosan sam što se niko od nas u tom procesu nije isprljao.
Generalno, ne pišem ove detalje u vezi vas da nešto ismijavam kao ti, jer klubovi se prilagođavaju situaciji. Kod nas da je ostala SDA na vlasti Čelik bi već ispao iz lige, a vjerovatno i ugašen, da si osjetio malo napora koji smo iskusili shvatio bi da je lako pričati, ali kad dođe vrijeme za djela onda i najmanji detalji nekad mogu bit iskorišteni za opstrukciju. Tri godine borbe nije malo, pa eto Kasumović je došao na vlast iako nismo stali iza njega, ali smo politiku iskoristili mudro kao sredstvo bez ulaska u istu, a u interesu kluba. On je pokušao sad progurati da gurne klub pod stečaj i da ljudi prihvate "jer ne može drugačije", ali vjerujem da je shvatio da mu to nije pametno. I u suštini zbog pritiska onih koji vole klub na kraju vjerujem da ćemo ostvariti naše ciljeve kako bi se stvorili preduslovi za napredak.
Znam da stvarate finu priču, ali problemi i situacije su nam ipak drugačije tako da malo objektivnosti ne škodi.
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Neda hercegovac ono malo plodne zemlje u kamenjaru da mu ovi seljaci oru, a na kojoj izgradise mokre doce, i druge gudure.TNT je napisao/la:Kazu cim makljen prodju dole odma zaigraju nije zrak ko u Bosni.BitiSrcemVezan je napisao/la:pogledajte na sport 1 na jednom članku sliku klopića sa sablićem iz širokog
nije lištica pustila ovim debilima, nikako
Neznam sto u Hercegovini neigraju domace.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa sto nije bilo realno, izgubili smo u prosjeku svaku trecu utakmicu te godine?Orjuna je napisao/la:Jel bilo realno da pobjedi? Jesi li vidio golove Zrinjskog protiv Olimpika 2014e? Svi nevini samo Metalci lopovi i mafijasi. Od Širokog pa sve do jednog kluba koji je igrao u ovoj ligi je namještao utakmice! Neki čak i ovjeravali kod notara a sada najglasnijiMortemHz je napisao/la:A sta ces reci? Jel to zabranjeno Olimpiku da pobijedi?mikel48 je napisao/la:Olimpik se nešto buni al prosle godine u zadnjem kolu na Koševu ne moram ni rec sta je bilo, a prije 3 godine Olimpik 1 2 Zrinjski golman Olimpika je bio baš kriminalan al ima tu za svaki klub nešto od afere Punac do čuvene pobjede Leotara nad Željom
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Al kuci svaku desetuMortemHz je napisao/la:Pa sto nije bilo realno, izgubili smo u prosjeku svaku trecu utakmicu te godine?Orjuna je napisao/la:Jel bilo realno da pobjedi? Jesi li vidio golove Zrinjskog protiv Olimpika 2014e? Svi nevini samo Metalci lopovi i mafijasi. Od Širokog pa sve do jednog kluba koji je igrao u ovoj ligi je namještao utakmice! Neki čak i ovjeravali kod notara a sada najglasnijiMortemHz je napisao/la: A sta ces reci? Jel to zabranjeno Olimpiku da pobijedi?
.
@ MortemHz A do tada redovno i vi i Željo guzili Olimpik i na Otoci i na Koševu/Grbavici. Malo puno slučajnosti?
...
-
RichmanBiH
- Kontakt:
Ma savez je sranje. Ostat ce sve isto ko I poslije leotara I poslije punca itd itd.
UPRAVA NAPOLJE!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Željezničar jeste, mi nismo. Imali smo par nerijesenih rezultata i meni se cini jedan poraz ali to mi nemoj vjerovati. Oni nisu imali nijedan poraz uz jedan nerijesen, tako nesto. Mi imamo pozitivan skor sa mnogo ekipa a Olimpik je slab i nema navijace, pritisak je na Otoci, ne znam sta je tu toliko cudno, recimo Zrinjskom najmanje lezi Sarajevo, na Koševu nisu dali gol deset godina kamoli sta vise.. do prosle godine, Čelik nije dobio 35 godina ako se ne varam, Sloboda 30 do prosle godine itd itd..Orjuna je napisao/la:@ MortemHz A do tada redovno i vi i Željo guzili Olimpik i na Otoci i na Koševu/Grbavici. Malo puno slučajnosti?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
convictsjalija
- Kontakt:
Previše ulaziš u situaciju kluba o kojoj nemaš pojma i tjeraš da ti neko nešto objašnjava. Uživaj u svom klubu, priči koja je pozitivna i ne pametuj previše tamo gdje, kao što sam rekao, imaš malo ili nimalo pravih informacija.Ras je napisao/la:Imali smo i mi mračne periode sa Landžom i Telibećirevićem kada su se dugovi nagomilavali, čak i neke "legende" kluba kao Muharemović su ispale najveće kuje!Ali, postoji razlika, mi smo takve odmah otjerali, nema kod nas da neko krade klub 20 godina, bušili smo gume na autima, upadali na sastanke, prijetnje po život i ljudi se spakuju i odu, **** je Jug kod nas drug, to kad ti kaže idi, ima da ideš ili te nema!Vi s druge strane 20 godina ste gledali kako vas karaju i APSOLUTNO NIŠTA niste htjeli da promijeniti, evo sada jeste i čestitam vam na tome!Ali vi tražite da vam grad otplaćuje dug, plus daje za budžet, a dali vam stadion džaba na korištenje, pa nije li malo, šta ćete vi kao klub otplaćivati, koje dugove vraćati?Evo ovdje neki navijači Čelika optužuju da na nas vodi SDASteelman je napisao/la:@ Ras
Znam da stvarate finu priču, ali problemi i situacije su nam ipak drugačije tako da malo objektivnosti ne škodi.pa ja bih volio samo jedan dokaz za to, eto samo jedan da nas vodi SDA!Ja vas nigdje nisam ismijavao, nego samo reagovao na neke postove @flash84 koji nešto poredi vaš klub s našim, što je neuporedivo!Siću koju spominješ kod nas je milionska, mi to ne krijemo i uplaćujemo deset milja mjesečno, dok glavninu ne otplatimo, a kamata se briše, na period od deset godina!Ja ne mogu da vjerujem da Udruženje građanja zavisi od jednog čovjeka Kasumovića koji je političar, sreća pa našu ligu niko ne prati, ljudi bi dokumentarce pravili kako je ovdje sve nakaradno!
Sarajevo prošle godine kod kuće izgubilo protiv Zrinjskog, protiv naših sportskih prijatelja i zadnje kolo protiv Olimpika
Sasvim slučajno, Metalce pod hitno u najnižu ligu
Nije da ih branim al pun forum licemjera...
...
Naravno da ih treba liferovat sto dalje od PL, za ovo postoje kakvi takvi dokazi i ovo ako Savez ne kazni iducih godina ce biti od male grudve koja se kotrlja niz padinu, prava lavina. Ovo se mora sankcionisati, ako nista za dobrobit buducih sezona, treba jednom povuci jasnu crtu.Orjuna je napisao/la:Sarajevo prošle godine kod kuće izgubilo protiv Zrinjskog, protiv naših sportskih prijatelja i zadnje kolo protiv OlimpikaSasvim slučajno, Metalce pod hitno u najnižu ligu
Tko god misli da ima čistog kluba u najkorumpiranijoj državi Europe, taj je malouman. Svašta se radilo zadnjih 20 godina na svim stranama, od kupovanja utakmica i sudija do pranja novca. Mene ova priča s Metalcima ništa ne čudi i ne očekujem da će se išta desiti. Da se sad krene kopat po tome došlo bi se do krupnih riba i nažalost mislim da je za sad neka radikalna sankcija nemoguća. Naje.bat će pojedinac i sve će se strpat pod tepih ko i obično.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Druze mislim da je krajnje vrijeme da se povuce crta, slazem se nazalost da je to tesko ocekivati, ali mislim da je ovdje granica loma, ako i ovo puste onda mogu slobodno ukinut ligu i reprezentaciju i citav sport, nece nam ni trebati i ovako je sve jadno bilo, a poslije ovoga vise nece imati nikakvog smisla. Toliko od mene.JonSnow je napisao/la:Tko god misli da ima čistog kluba u najkorumpiranijoj državi Europe, taj je malouman. Svašta se radilo zadnjih 20 godina na svim stranama, od kupovanja utakmica i sudija do pranja novca. Mene ova priča s Metalcima ništa ne čudi i ne očekujem da će se išta desiti. Da se sad krene kopat po tome došlo bi se do krupnih riba i nažalost mislim da je za sad neka radikalna sankcija nemoguća. Naje.bat će pojedinac i sve će se strpat pod tepih ko i obično.
Trebalo ih je još prošle godine izbacit iz druge u trecu, ustvari svaki klub koji je usao iz druge u prvu je usao neregularno vecina al bar ce dogodine velez uc regularno malo za promjenuAlban je napisao/la:Naravno da ih treba liferovat sto dalje od PL, za ovo postoje kakvi takvi dokazi i ovo ako Savez ne kazni iducih godina ce biti od male grudve koja se kotrlja niz padinu, prava lavina. Ovo se mora sankcionisati, ako nista za dobrobit buducih sezona, treba jednom povuci jasnu crtu.Orjuna je napisao/la:Sarajevo prošle godine kod kuće izgubilo protiv Zrinjskog, protiv naših sportskih prijatelja i zadnje kolo protiv OlimpikaSasvim slučajno, Metalce pod hitno u najnižu ligu
.
- TobeYarabi
- Kontakt:
ovaj dejin snimak na sudu vrijedi isto koliko i moj post na temi PL Prepucavanja.
Jednom se mora poceti cistiti sve ovo, krajnje je vrijeme, ma kako se taj klub zvao ako je bilo mutnih radnji treba ga sankcionisat. Nema napretka dok se ne pocne i uvodit red.mikel48 je napisao/la:Trebalo ih je još prošle godine izbacit iz druge u trecu, ustvari svaki klub koji je usao iz druge u prvu je usao neregularno vecina al bar ce dogodine velez uc regularno malo za promjenuAlban je napisao/la:Naravno da ih treba liferovat sto dalje od PL, za ovo postoje kakvi takvi dokazi i ovo ako Savez ne kazni iducih godina ce biti od male grudve koja se kotrlja niz padinu, prava lavina. Ovo se mora sankcionisati, ako nista za dobrobit buducih sezona, treba jednom povuci jasnu crtu.Orjuna je napisao/la:Sarajevo prošle godine kod kuće izgubilo protiv Zrinjskog, protiv naših sportskih prijatelja i zadnje kolo protiv OlimpikaSasvim slučajno, Metalce pod hitno u najnižu ligu
-
ludilomozga
- Kontakt:
Ne znam kakva je ekipa ovaj Metelleghe? Niti imaju podrsku neku Jajca, kao maticnog grada, niti imaju stadion, niti imaju navijace, u Evropu nece nikad otici, vjerovatno i da ostanu, iduce godine ce biti isto u grcevitoj borbi za opstanak... Neka idu u federalku pa dole neka borave do kad hoce.
Jednom se i država mora počet čistit i spremat, ali dok se to ne dogodi nema ni u fudbalu reda.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.