Konacno neko da napise mimo svega,ali opet tacno i aktuelno. Cinjenica da mi od itakmice u Mostaru nikada sebi nismo dosli. Da utakmica u lavoru i izgibljena titula nikada nismo sebi dosli.Raonffa je napisao/la: ↑21 jul 2024, 20:03Možemo mi razmišljati na koji god hoćemo način, težiti da igramo grupnu fazu Lige prvaka, sve je to okej i navijači ali ima nešto što se zove realno stanje.
A realno stanje pokazuje da je Željo od korone postao prosječan bh. klub, krojen za neku sredinu tabele. Prije korone, nekih 4-5 godina i bili smo kao neki faktor, ciljale su se titule, trofeji, Evrope, ali malo šta od toga je realizovano. Generalno smo u zadnjih 10 sezona mnogo ali baš mnogo pali u svim mogućim segmentima, jedino mi djeluje da navijači na tribinama rastu iz godine u godinu, nekako kako je klubu teže navijači su sve vjerniji i vjerniji, što je samo po sebi fenomen.
Iako ne mora biti uopšte važno za pravi život i sve što se dešava oko Želje, ali ovi forumi dobar su pokazatelj koliko smo grohnuli jer evo već 10 godina na se na forumima svaki treći dan vode nekakve rasprave o dvije osobe (ne želim ni da ih imenujem na ovoj temi, a znaju svi o kome govorim), nema više diskusije o taktici, igračima, načinu igre, to je ono onako tek usputno od tekme do tekme, malo duži kvalitetniji postovi se ne čitaju, jer yebiga ko će odvojit 2-3 minute forumskog života pa pročitati nešto konstruktivno, bolje je da se u pet riječi međusobno nazivamo zaljubljenicima osobe broj 1 ili broj 2, debilima, glupanima, pušiqurcima...
Da se vratim na Želju, dakle grohnuli smo i zadnje 3-4 sezone mi uopšte nismo kandidati za Evropu, ni po čemu, ali eto pretprošle sezone smo je nekako porodili ali to je, bojim se, bio izuzetak a ne pravilo.
Velež, Sarajevo i Zrinjski su nam finansijski i organizacijski (koliko god u nekim segmentima i nisu tako dobri) dobrano pobjegli, Borac nam je također pobjegao, znamo kako i na koji način ali je pobjegao i to je fakt. I sve to traje od korone a Željo tapka u mjestu, mijenja uprave, igrače, trenere, najavljuje se neka stabilnost, boljitak, pa ko napravi se korak naprijed, pa onda dva unazad... Uglavnom prođe nam vrijeme i godine u nekim imagiranim ličnim borbama, hranjenju ega, mešeteranju i dok se "naši" bave tim stvarima ovi ostali pobjegoše, a čak su nas i ovi uslovno rečeno manji klubovi počeli stizati.
Sve dok je tako, mi ćemo tonuti sve dublje i dublje. Eto halalite na dužem postu, znam da se ne uklapa u "nove" standarde ove teme![]()
Psihicki tu totalno svi popadali.
Bio malo adrenalin kada je Stila dolazio i Coca,ali kratko trajala euforija.
Mijenjamo sve i svasta,a opet ostanemo neozbiljni,jer sponzora ne mozemo navuci,a i kako bi,kada nas i drugi svi gledaju drugacijim ocima,prosjek.
Navijaci rastu,klub tone. Generacije se mijenjaju,klub tone,politika ostala ista,samo da ne puca.