FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

Railwayman30
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Railwayman30 » 21 jul 2024, 21:05

Raonffa je napisao/la:
21 jul 2024, 20:03
Možemo mi razmišljati na koji god hoćemo način, težiti da igramo grupnu fazu Lige prvaka, sve je to okej i navijači ali ima nešto što se zove realno stanje.

A realno stanje pokazuje da je Željo od korone postao prosječan bh. klub, krojen za neku sredinu tabele. Prije korone, nekih 4-5 godina i bili smo kao neki faktor, ciljale su se titule, trofeji, Evrope, ali malo šta od toga je realizovano. Generalno smo u zadnjih 10 sezona mnogo ali baš mnogo pali u svim mogućim segmentima, jedino mi djeluje da navijači na tribinama rastu iz godine u godinu, nekako kako je klubu teže navijači su sve vjerniji i vjerniji, što je samo po sebi fenomen.

Iako ne mora biti uopšte važno za pravi život i sve što se dešava oko Želje, ali ovi forumi dobar su pokazatelj koliko smo grohnuli jer evo već 10 godina na se na forumima svaki treći dan vode nekakve rasprave o dvije osobe (ne želim ni da ih imenujem na ovoj temi, a znaju svi o kome govorim), nema više diskusije o taktici, igračima, načinu igre, to je ono onako tek usputno od tekme do tekme, malo duži kvalitetniji postovi se ne čitaju, jer yebiga ko će odvojit 2-3 minute forumskog života pa pročitati nešto konstruktivno, bolje je da se u pet riječi međusobno nazivamo zaljubljenicima osobe broj 1 ili broj 2, debilima, glupanima, pušiqurcima...

Da se vratim na Želju, dakle grohnuli smo i zadnje 3-4 sezone mi uopšte nismo kandidati za Evropu, ni po čemu, ali eto pretprošle sezone smo je nekako porodili ali to je, bojim se, bio izuzetak a ne pravilo.

Velež, Sarajevo i Zrinjski su nam finansijski i organizacijski (koliko god u nekim segmentima i nisu tako dobri) dobrano pobjegli, Borac nam je također pobjegao, znamo kako i na koji način ali je pobjegao i to je fakt. I sve to traje od korone a Željo tapka u mjestu, mijenja uprave, igrače, trenere, najavljuje se neka stabilnost, boljitak, pa ko napravi se korak naprijed, pa onda dva unazad... Uglavnom prođe nam vrijeme i godine u nekim imagiranim ličnim borbama, hranjenju ega, mešeteranju i dok se "naši" bave tim stvarima ovi ostali pobjegoše, a čak su nas i ovi uslovno rečeno manji klubovi počeli stizati.

Sve dok je tako, mi ćemo tonuti sve dublje i dublje. Eto halalite na dužem postu, znam da se ne uklapa u "nove" standarde ove teme ;)
Konacno neko da napise mimo svega,ali opet tacno i aktuelno. Cinjenica da mi od itakmice u Mostaru nikada sebi nismo dosli. Da utakmica u lavoru i izgibljena titula nikada nismo sebi dosli.

Psihicki tu totalno svi popadali.
Bio malo adrenalin kada je Stila dolazio i Coca,ali kratko trajala euforija.

Mijenjamo sve i svasta,a opet ostanemo neozbiljni,jer sponzora ne mozemo navuci,a i kako bi,kada nas i drugi svi gledaju drugacijim ocima,prosjek.

Navijaci rastu,klub tone. Generacije se mijenjaju,klub tone,politika ostala ista,samo da ne puca.

Verum
Kontakt:

Post Postao/la Verum » 21 jul 2024, 21:07

GIBRA je napisao/la:
21 jul 2024, 20:37
slika

:bih:
:clap: :clap: :clap: :salut:

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 21 jul 2024, 22:06

Ne bih se složio. Ovaj forum se čita zbog gibre pabla uzmigausta i još par da ne nabrajam
Njihove informacije i pisanje diže forum na veći nivo fakat :tokralju: vidi se ta elegancija kad najavi Santosa, Diglisica, Amoha, milione za Jabara. Jako lepo za citati :kralj: :rol: sto bi joint rekao vidi se barata s info :urnebes:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jul 2024, 22:48

Raonffa je napisao/la:
Sve dok je tako, mi ćemo tonuti sve dublje i dublje. Eto halalite na dužem postu, znam da se ne uklapa u "nove" standarde ove teme ;)
Sve si ti to lijepo napisao, kao i uvijek, ali nisi napisao ono najvažnije - koji su to uzroci koji su nas doveli u ovu situaciju? Pored pandemije, naravno.

Uzroci su nesposobni ljudi koji vode klub posljednjih deset godina. Prvo onaj koji je podijelio navijače, osnivao sopstvene forume, targetirao medije, bivše uposlenike i trenere, potrošio Željine milione i iza sebe ostavio pustoš i podjele. Danas kontroliše skupštinu, štiti određene osobe u klubu (direktorica) i sve uslovljava njenim ostankom. Dakle, ni milimetar nismo napredovali.

Uprave se mijenjaju, puna im usta stabilizacije i kad je teško samo sve svališ na "one bivše", tipično za političare i budžetske miševe. Sjećaš se priče od prije 6-7 godina kako je sve u redu osim famoznog "sportskog segmenta", administracija brutalna, redovna primanja, plaćaju se obaveze ali eto samo nam sportski segment škripi. SAMO. FUDBALSKI KLUB KOJI POSTOJI ZBOG TOG SPORTSKOG SEGMENTA.

Dalje, jedan od glavnih uzroka je uništen omladinski pogon, da se ne ponavljam po milioniti put. Sve se zna, ko ga je i kako uništio, da ne postavljam one čuvene mailove kako se odnosilo prema toj djeci i šta se sve radilo.

Danas, čim se nešto ozbiljno počne dešavati, odmah se horski u prvi plan izbaci Amar Osim koji nema apslutno nikakve veze sa klubom niti on želi u klub, niti klub želi njega, uključujući i Almira Gredića kojeg su te iste strukture otjerale čim su shvatili da želi stvari da mijenja iz temelja.

Onog momenta kad je rekao da želi mijenjati statut, tu mu je bio kraj. Ništa više nije imalo prohodnost u skupštini kluba. Naravno da se ponovo Amar Osim iskoristio kao opravdanje, pa je precizno odabran trenutak kad će se to uraditi jer su znali da Gredić odlazi.

Ja ću sve ovo ponavljati dok budem živ, a vrijeme uvijek pokaže ko je bio u pravu. Kao što je više puta do sad pokazalo.

Kao što sam rekao mnogo puta do sada, dajte mu taj pomoćni - da napokon odahnemo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 21 jul 2024, 23:04

GIBRA je napisao/la:
slika

ja ovdje vidim samo tri lika kako drze parolu :mrgreen: :urnebes:

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 21 jul 2024, 23:10

Frajer svrsi dok kuca i pljuje po jednom a dize u nebesa drugog. Ubjedjen sam.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 21 jul 2024, 23:12

I taj famozni sportski segment je bio space shuttle za ono sto je doslo posle i sto se tice kvaliteta, a i kontinuiteta. Ostale stvari se ne mogu ni uporedjivati jer nema nikakve osnove za to.
Pročepit će negdje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jul 2024, 23:17

Taj space shuttle je koštao najviše u istoriji Fudbalskog Kluba Željezničar i priredio nam neke od najvećih sramota u istoriji kluba.

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 21 jul 2024, 23:57

Ja ipak mislim da je ovo najveca sramota u istoriji Kluba :

slika

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 jul 2024, 23:59

Raonffa je napisao/la:
Možemo mi razmišljati na koji god hoćemo način, težiti da igramo grupnu fazu Lige prvaka, sve je to okej i navijači ali ima nešto što se zove realno stanje.

A realno stanje pokazuje da je Željo od korone postao prosječan bh. klub, krojen za neku sredinu tabele. Prije korone, nekih 4-5 godina i bili smo kao neki faktor, ciljale su se titule, trofeji, Evrope, ali malo šta od toga je realizovano. Generalno smo u zadnjih 10 sezona mnogo ali baš mnogo pali u svim mogućim segmentima, jedino mi djeluje da navijači na tribinama rastu iz godine u godinu, nekako kako je klubu teže navijači su sve vjerniji i vjerniji, što je samo po sebi fenomen.

Iako ne mora biti uopšte važno za pravi život i sve što se dešava oko Želje, ali ovi forumi dobar su pokazatelj koliko smo grohnuli jer evo već 10 godina na se na forumima svaki treći dan vode nekakve rasprave o dvije osobe (ne želim ni da ih imenujem na ovoj temi, a znaju svi o kome govorim), nema više diskusije o taktici, igračima, načinu igre, to je ono onako tek usputno od tekme do tekme, malo duži kvalitetniji postovi se ne čitaju, jer yebiga ko će odvojit 2-3 minute forumskog života pa pročitati nešto konstruktivno, bolje je da se u pet riječi međusobno nazivamo zaljubljenicima osobe broj 1 ili broj 2, debilima, glupanima, pušiqurcima...

Da se vratim na Želju, dakle grohnuli smo i zadnje 3-4 sezone mi uopšte nismo kandidati za Evropu, ni po čemu, ali eto pretprošle sezone smo je nekako porodili ali to je, bojim se, bio izuzetak a ne pravilo.

Velež, Sarajevo i Zrinjski su nam finansijski i organizacijski (koliko god u nekim segmentima i nisu tako dobri) dobrano pobjegli, Borac nam je također pobjegao, znamo kako i na koji način ali je pobjegao i to je fakt. I sve to traje od korone a Željo tapka u mjestu, mijenja uprave, igrače, trenere, najavljuje se neka stabilnost, boljitak, pa ko napravi se korak naprijed, pa onda dva unazad... Uglavnom prođe nam vrijeme i godine u nekim imagiranim ličnim borbama, hranjenju ega, mešeteranju i dok se "naši" bave tim stvarima ovi ostali pobjegoše, a čak su nas i ovi uslovno rečeno manji klubovi počeli stizati.

Sto bi ti rekao,samo negativu siris :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Salu na stranu,odlican post,nazalosat mi smo sve samo ne ozbiljan klub cak i u ovim nasim okvirima,tesko bas tesko je naci neko svjetlo na kraju tunela,pricam okolo sa ljudima,rijetko ko se i raduje sezoni,svi na neku zajebanciju okrenuli.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 jul 2024, 00:14

Virtu4l je napisao/la:
21 jul 2024, 13:44
Pablo11 je napisao/la:
21 jul 2024, 13:04
Kada siroj masi nesto ponavljas vise puta postane istina, tako nek bude misljenje na ovom forumu da je to istina :bih:
Moraš shvatiti da je parola odrađena na "svoju ruku", ma koliko ti želio da nije tako. Zbog čega su to uradili, to nije tema za ovaj forum.
Ti zna sigurno, jesu dosli dani pobjede ili se gredic ono ispalio? Produzi dalje idi komentarisi finsanije sarajeva.
Fk Željezničar.

Hole82
Kontakt:

Post Postao/la Hole82 » 22 jul 2024, 00:50

Samo neka se ne spominje da nam je prvi put u historiji pitar bio predsjednik kluba Selimovic, da nam je kurir iz babine firme Nurko bio direktor, da nam je hulahopka bio razum glasa, Began izvor informacija, igraci posudjivali pare, stadion stavljen pod hipoteku, a preko 3 mil duga novog nspravljebog... A Zeca da jos otplacujemo... Misimovicu lopove, sta si nam uradio, Kovacevicu i ti isto, sad Tunovic, lopov do lopova...

Amare izvini i hvala ti <3

##### od nepromisljenih, fino je par izmisljenih likova reklo da je greska :tokralju:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 jul 2024, 01:22

TefalTava je napisao/la:
21 jul 2024, 23:04
GIBRA je napisao/la:
slika

ja ovdje vidim samo tri lika kako drze parolu :mrgreen: :urnebes:
Njih trojica na foru rekla dignite dok niko ne vidi, nema veze sto je citav stadion ustao na noge i pozdravio jug. Prica se da su se stariji digli, a zaboravili da ovi u 50im mogu samo trabunjati.
Fk Željezničar.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 22 jul 2024, 05:28

Hole82 je napisao/la:
22 jul 2024, 00:50
Samo neka se ne spominje da nam je prvi put u historiji pitar bio predsjednik kluba Selimovic, da nam je kurir iz babine firme Nurko bio direktor, da nam je hulahopka bio razum glasa, Began izvor informacija, igraci posudjivali pare, stadion stavljen pod hipoteku, a preko 3 mil duga novog nspravljebog... A Zeca da jos otplacujemo... Misimovicu lopove, sta si nam uradio, Kovacevicu i ti isto, sad Tunovic, lopov do lopova...

##### od nepromisljenih, fino je par izmisljenih likova reklo da je greska :tokralju:
Ja sam ubjedjen da je par ljudi sa ove teme slavilo gol Zrinjskog za 3:3 i penal u Bijeljini.
Bas su pale maske. Sramota.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 22 jul 2024, 06:32

Po ovome dosad što smo vidjeli, pripremne utakmice i prinove koje smo doveli, ne znam šta drugo da očekujem nego borbu za opstanak.
Opet.

Cunami87

Post Postao/la Cunami87 » 22 jul 2024, 06:33

godrina je napisao/la:
22 jul 2024, 05:28
Hole82 je napisao/la:

Ja sam ubjedjen da je par ljudi sa ove teme slavilo gol Zrinjskog za 3:3 i penal u Bijeljini.
Nista se nije slavilo kao prekid lige,mrtve vam yebem.
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

Hole82
Kontakt:

Post Postao/la Hole82 » 22 jul 2024, 06:50

Cunami87 je napisao/la:
22 jul 2024, 06:33
godrina je napisao/la:
Hole82 je napisao/la:

Jesil se i ti "digo"? I reko ovoj trojici da je nepromisljeno i da ne smije se vise ponoviti i da se ukida #?

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 22 jul 2024, 07:01

Cunami87 je napisao/la:
22 jul 2024, 06:33
godrina je napisao/la:
Hole82 je napisao/la:

Idi liječi se bolan dok je vrijeme. Cuj ti nekome psujes

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 22 jul 2024, 07:07

Paromlinac je napisao/la:
21 jul 2024, 23:57
Ja ipak mislim da je ovo najveca sramota u istoriji Kluba :

slika
Ima i gore,prvi put u istoriji kluba gledaš trening sa murijom :urnebes:

slika
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 22 jul 2024, 10:42

Padaju maske, dnevnice u dzep.

slika

Ovo nisu navijaci Zelje.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.