Kojih većih talenata?greenwood je napisao/la: ↑15 feb 2026, 02:02A i šta bi mu znacilo za karijeru da je nastupao za Hrvatsku? Momak jednostavno je inferioran protiv jacih tenisera zbog ocajnog servisa. Hrvati su imali i vecih talenata od njeg koji nisu napravili karijere.shminka je napisao/la: ↑15 feb 2026, 00:24Pa jeste, sam, on i familija mu na čelu sa blentavim Nenom, frajer je incident, nema logike da iz ovakve vukojebine dobiješ takvog igrača, živi bili pa vidjeli da više nikada imati nećemo ništa slično, ni blizu. Kamo sreće da je prihvatio na vrijeme ponudu koju je imao iz Hrvatske, imao bi puno bolju karijeru.
Nekoć je i Dodig igrao za zemlju u kojoj je rodjen, pa je ismijavan i omalovažavan bio baš kao što je to često i Damir ovdje na temi i generalno i u ovom tvom komentaru takodjer. Letao je i Ivan po Zetri u prvim kolima challengera bez servisa, bez udarca ijednog normalnog, a ostvario je svjetsku karijeru od kako je prešao da igra za Hrvatsku. Šta su mu tačno radili tamo, ne bih znao, al pretpostavka mi je otprilike da je lakše razvijat se ako ne moraš (previše) da misliš o finansijama i ako imaš normalne ljude uz sebe.
Damira je kao igrača napravio Neno koji je po stare dane priučio tenis od priučenih ljudi. Znao sam posmatrati treninge gdje mu Damir govori da ne ide tako, da ne zna kako treba da udara odredjene udarce, gdje mu ovaj apsolutno nije znao objasniti ništa. Od svojih prijatelja koji su ozbiljnije igrali tenis sam čuo da je bilo recimo situacija kada Neno nije u mogućnost držati trening i oni su preuzimali treninge i priznali da apsolutno nisu imali pojma sta da mu se kaze, jer je lik bio toliko talentovan da bi upijao lako sve što bi mu se reklo, a oni nisu znali šta da kažu. Isti ti prijatelji su mu godinama bili sparing partneri u Sarajevu, jer drugih igrača nije bilo tu. Pa da je imao samo par Ismara Gorčića više u gradu bio bi bolji jer bi imao bolje sparing partnere.
Da sumiram - bio bi bolji jer bi bio okružen stručnijim ljudima.