Na osnovu proslosti i u okolnostima kakve su trenutno, promil sanse nam i jeste igrace prevariti pricom da su veci levati od levata na drugoj strani. I da je samo kopanje krampom pristup na terenu saka garancije da cemo nesto postici ...
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Kako imas snage fanatik, kad god udjem ti bitke bijes s istim ljudima.. neka polako, evo sutra prvi ispit, alibi je spreman to se vec ispucalo, mnogi od njih misle ako napises nesto kriticno u smjeru selektora i SS da zelis repki da izgubi sto je presmijesno i apsurdno. Nek popisa i mene i sve koji su pricali kriticki ako umije i zna. 
Moze me samo pozitivno iznenadit, ovo negativno je vec sve vidjeno ko je zelio da vidi, ko nije uvidjet ce vec.

Moze me samo pozitivno iznenadit, ovo negativno je vec sve vidjeno ko je zelio da vidi, ko nije uvidjet ce vec.

Bez obzira jer je debitant, bolje ga protiv Rumuna probati nego u slucaju slabog rezultata vaditi se debitantom protiv Kipra.zgembo89 je napisao/la: ↑20 mar 2025, 18:27Steta bi bilo da ga drzi na klupi momak je stvarno u formi i dobro igra
Nama su protiv Kipra 3 boda pod moranje. Kakvi smo patuljci kada se nakon poraza treba vratiti, ovom ce navijaci vec sutradan ogaditi zivot i reprezentaciju.
Sigurno ce Dedica na beka jer ga vec svi vidimo na RDM
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Lucescu, sram te bilo sto si pozvao samo 3 napadača i to različitog profila kako si naglasio. Sta ako se jedan povrijedi, ostat ćeš samo na 2.
Ovako pojedinci napadaju Barbareza sto je pozvao samo 3 napadača.
Nije pozvao napadača koji je dao 20 golova u 26 utakmica u domaćem prvenstvu.
A naši navijači pljuju Barbareza sto nije pozvao nebitnog Muftica koji je ovo proljeće primio 5 golova u 5 utakmica, bas kao i Hadzikic.
Koliko se plakalo za Mufticem ja pomislio frajer u 10x boljoj formi i kvalitete, kad ono...
A naši navijači pljuju Barbareza sto nije pozvao nebitnog Muftica koji je ovo proljeće primio 5 golova u 5 utakmica, bas kao i Hadzikic.
Koliko se plakalo za Mufticem ja pomislio frajer u 10x boljoj formi i kvalitete, kad ono...

A u slucaju dobrog ishoda i rezultata dalje, vidjece se sta?QUARTERBACK je napisao/la: ↑20 mar 2025, 18:32Kako imas snage fanatik, kad god udjem ti bitke bijes s istim ljudima.. neka polako, evo sutra prvi ispit, alibi je spreman to se vec ispucalo, mnogi od njih misle ako napises nesto kriticno u smjeru selektora i SS da zelis repki da izgubi sto je presmijesno i apsurdno. Nek popisa i mene i sve koji su pricali kriticki ako umije i zna.
Moze me samo pozitivno iznenadit, ovo negativno je vec sve vidjeno ko je zelio da vidi, ko nije uvidjet ce vec.![]()
Selektor kod mene zbog okolnosti i odluke da pokrene proces stvaranja sasvim nove ekipe ima podrsku.
Ali, na osnovu trenutnog od istog vec protiv Rumunije imam ocekivanja.
Ako i ova utakmica bude u vecoj mjeri oslikavala dosadasnje, prvi cu biti misljenja da se Sergej i savez moraju upitati.
Kada barba zavrsi janelta, bit ce zamijenjen.
Jer ne pratim, ja kontao kako Zeljo na golu ima juniora. Zlatna koka u rangu Dzeke, al ne daju dusmani.hurem je napisao/la: ↑20 mar 2025, 18:42Lucescu, sram te bilo sto si pozvao samo 3 napadača i to različitog profila kako si naglasio. Sta ako se jedan povrijedi, ostat ćeš samo na 2.
Koliko se plakalo za Mufticem ja pomislio frajer u 10x boljoj formi i kvalitete, kad ono...![]()
Onda procitam da lik sa 23 godine brani. A Zeljo radi od danas do sutra.
U isto vrijeme im komsije sa Koseva i bez reprezentacije utale golmana u Poljsku i Francusku.
Ne znam...
Imam osjecaj da ce Arjan malic u prvu postavu na desnom beku. Mozda je to iznenadzenje Ako se Bude igralo sa 4com pozada.. malic I kola na bokovima, dedic I memic na krilima.. ta varijanta Moze I sa tri pozada. Kljucno je da Dzeko ostane na klupi jer Ako se potrosi sutra a protiv kipra nebudeno vodili 2 razlike do 60te minute, donji smo.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Opet ovom smijesno sto sam rekao sta ako ti se Dzeko povrijedi? Za Tabakovica sam sugerisao da je mogao biti tu za ne daj Boze al hajd uzdat se u Edinovu spremnost sa uzetih 40 kuka 
U koga da se uzdamo?
U totalnu promjenu koncepcije igre, formacije, taktike i u trnokopa???
Za Muftica se ne mogu ponavljat vise, nebitno je sad sasvim rekao sam ne mora ga nikad zvati. Doduse tu su on i Hadzikic isti, ne mora ni ovog drugog pa ga zove samo jer igra za njegov Velez.
Uostalom nebitno je, imamo vecih i precih stvari od te, podrska sutra uz veoma malo optimizma.

U koga da se uzdamo?
Za Muftica se ne mogu ponavljat vise, nebitno je sad sasvim rekao sam ne mora ga nikad zvati. Doduse tu su on i Hadzikic isti, ne mora ni ovog drugog pa ga zove samo jer igra za njegov Velez.
Uostalom nebitno je, imamo vecih i precih stvari od te, podrska sutra uz veoma malo optimizma.

To su oni koji idu iz jedne krajnosti u drugi, nazalost Puno ih je. Ono u stilu, Ako aliju smatras veleizdajnikom I posrbicom automatski si babin.. Ako ukazes da barbarez Sam sebi uskace u usta I povlaci nelogicne poteze, automatski zelis repki da izgubi Kako bi mogao SE poslije hvalit u stilu 'jesam ti rekao". To je otprilike jedan od razloga zbog kojeg smo tu gdje jesmo u svako sferi zivota..QUARTERBACK je napisao/la: ↑20 mar 2025, 18:32Kako imas snage fanatik, kad god udjem ti bitke bijes s istim ljudima.. neka polako, evo sutra prvi ispit, alibi je spreman to se vec ispucalo, mnogi od njih misle ako napises nesto kriticno u smjeru selektora i SS da zelis repki da izgubi sto je presmijesno i apsurdno. Nek popisa i mene i sve koji su pricali kriticki ako umije i zna.
Moze me samo pozitivno iznenadit, ovo negativno je vec sve vidjeno ko je zelio da vidi, ko nije uvidjet ce vec.![]()
Nisi neprijatelj reprezentacije Ako ukazes da je nelogicno praviti I graditi ekipu za euro 2028 sa radeljicem,bicakcicem,mujakicem sunjicem,katicem,hajradinovicem Koji ce tada imati 32 ili 40 godina I sigurno CE igrati na slabijem nivou nego sad kad SU na vrhuncu karijere I igraju u smjesnim ekipama za evropske standarde...pogotovo kad imas mladze igrace Koji igraju u boljim klubovima, ligama I generalno SU bolji igraci of ovog skarta sto je pozvao. Ne zelimo repki poraz niti barbarezu neuspjeh, nego hocemo da nas prestane praviti debilima I pozove najbolje sto SE ima a ne da ti na spisku fali 5 igraca s Kojima bi sigurno bili 20 posto jaci I imali bi siru klupu I vise opcija. Ako ima Principe I pravila , neka ih primjenjuje na sve igrace a ne selektivno. I prijasnji selektori su radili ovo sto on radi pa smo zato tu gdje smo..hocemo drugaciji pristup a ne nastavak agonije.. pozitivna stvar sa njim je borba za igrace to prijasnji selektori nisu radili..
Ukratko, spoj mladosti i iskustva. Naš tim je generalno mlad i mnogo mladih momaka (da ne kažem dječaka) tu ima. Uvijek je dobro imati iskusnije igrače zbog X razloga.Diadora je napisao/la: ↑20 mar 2025, 20:09To su oni koji idu iz jedne krajnosti u drugi, nazalost Puno ih je. Ono u stilu, Ako aliju smatras veleizdajnikom I posrbicom automatski si babin.. Ako ukazes da barbarez Sam sebi uskace u usta I povlaci nelogicne poteze, automatski zelis repki da izgubi Kako bi mogao SE poslije hvalit u stilu 'jesam ti rekao". To je otprilike jedan od razloga zbog kojeg smo tu gdje jesmo u svako sferi zivota..
Nisi neprijatelj reprezentacije Ako ukazes da je nelogicno praviti I graditi ekipu za euro 2028 sa radeljicem,bicakcicem,mujakicem sunjicem,katicem,hajradinovicem Koji ce tada imati 32 ili 40 godina I sigurno CE igrati na slabijem nivou nego sad kad SU na vrhuncu karijere I igraju u smjesnim ekipama za evropske standarde...pogotovo kad imas mladze igrace Koji igraju u boljim klubovima, ligama I generalno SU bolji igraci of ovog skarta sto je pozvao. Ne zelimo repki poraz niti barbarezu neuspjeh, nego hocemo da nas prestane praviti debilima I pozove najbolje sto SE ima a ne da ti na spisku fali 5 igraca s Kojima bi sigurno bili 20 posto jaci I imali bi siru klupu I vise opcija. Ako ima Principe I pravila , neka ih primjenjuje na sve igrace a ne selektivno. I prijasnji selektori su radili ovo sto on radi pa smo zato tu gdje smo..hocemo drugaciji pristup a ne nastavak agonije.. pozitivna stvar sa njim je borba za igrace to prijasnji selektori nisu radili..
Sad', je li mogao ovog ili onog.. o tome se da raspravljati. I sam imam neka imena koja mislim da ne trebaju biti na spisku. Ali nije ni dobra ideja imati samo relativno nove igrače u ekipi, to ne rade ni ostale, mnogo uspješnije reprezentacije.
Da je pozvao Tabakovića, bilo bi "Gdje njega, nit igra, nit je dao go pola godine bla bla". Upravo ono što se desilo kada je i dobio poziv. Pa kad je igrao, što je igrao ikako, kada ga nije ubacivao, što ga nije ubacivao.QUARTERBACK je napisao/la: ↑20 mar 2025, 20:02Opet ovom smijesno sto sam rekao sta ako ti se Dzeko povrijedi? Za Tabakovica sam sugerisao da je mogao biti tu za ne daj Boze al hajd uzdat se u Edinovu spremnost sa uzetih 40 kuka
U koga da se uzdamo?
Uostalom nebitno je, imamo vecih i precih stvari od te, podrska sutra uz veoma malo optimizma.![]()
Vidi, slažem se sa tobom da je možda mogao imati mjesta eto čisto da zamjeni Džeku za ne daj Bože, ali možda SŠ ima ideju ako Edin ne bude mogao.
Demirovića, koliko god mi omaložavali, poslije Edina je naš najbolji napadač.
Niko od nas nije slijep niti lud da kaže kako dobro igramo. Činjenica je da smo pali na dno, što rekli nadrealisti "ispod nas su samo rudari i prosvjeta". Isto tako znamo da Barbarez nije ni Capello a ni Mourinho. Ali jednostavno vidim da se radi ozbiljnije nego do sada, mnogo toga je promijenjeno, daleko je od idealnog to, ima grešaka, probaju maltene svakog iole vrijednog igrača do kojeg može se doći. Treba pokušati sve da najbolji igraju za reprezentaciju ali se i negdje mora napraviti neka linija ispod koje se ne smije ići. Vjerujem da se trude, nadam se da će i rezultati krenuti ka naprijed. Igra i ne mora može i kao Grčka šut i go po utakmici pa na kraju evropski prvak sa tom igrom
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Ovdje se navodi primjer kako je Lucescu pozvao tri napadaca i kao to bi trebalo da bude "objasnjenje" zasto je Sergej pozvao isto tri jer kao ovaj je stariji iskuniji trener pa zna sta radi.HariTz je napisao/la: ↑20 mar 2025, 20:20Da je pozvao Tabakovića, bilo bi "Gdje njega, nit igra, nit je dao go pola godine bla bla". Upravo ono što se desilo kada je i dobio poziv. Pa kad je igrao, što je igrao ikako, kada ga nije ubacivao, što ga nije ubacivao.QUARTERBACK je napisao/la: ↑20 mar 2025, 20:02Opet ovom smijesno sto sam rekao sta ako ti se Dzeko povrijedi? Za Tabakovica sam sugerisao da je mogao biti tu za ne daj Boze al hajd uzdat se u Edinovu spremnost sa uzetih 40 kuka
U koga da se uzdamo?
Uostalom nebitno je, imamo vecih i precih stvari od te, podrska sutra uz veoma malo optimizma.![]()
Vidi, slažem se sa tobom da je možda mogao imati mjesta eto čisto da zamjeni Džeku za ne daj Bože, ali možda SŠ ima ideju ako Edin ne bude mogao.
Demirovića, koliko god mi omaložavali, poslije Edina je naš najbolji napadač.
To bi i bio argument da Rumuni ne igraju u drugacijoj formaciji od nas tj dva krila i jednim klasicnim napadacem.
Barbarez nas je vodio u 8 utakmica od tih 8 mi smo 6-7 poceli sa dva napadaca ili zavrsili sa dva. Logicno je da ljudi misle da ce opet poceti u istoj formaciji. Znaci od 3 koja si pozvao dva su ti vec u igri, sta ako se neko povrijedi? Sta ako neko pocrveni, kako u drugoj utakmici?
Mozda je selektor pripremio drugaciju formaciju gdje ce ovo imati smisla, ali trenutno ovi sto ga brane ga "ukopase" argumentima.
A mozda mu jednostavno ni u jednoj kombinaciji ne odgovara Tabakovic svojim karaktersitikama za ovo okupljanje. Kulenovic povrijedjen i to je to.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Kako su dobri austrijanci, kakav presing, kakva trazicija. Srbijanci ne mogu disat prvih pola sata.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
I ja pratim, bolji su, ali opet sam očekivao više od ove Austrije. Nisu imali neke velike prilike (Doduše pratim ih na drugom ekranu). Mislim da izgledaju dosta bolje na terenu jer je Srbija fakat užasna.