FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
I mene stvarno zanima, kakva će biti korist ovih Slovenaca u ovome projektu. Kao što ovaj iznad reče , neće investirati 50 miliona za zemljiste koje vrijedi par miliona. Osim ako Žujo i ostali ne očekuju da stadion u potpunosti finansira Kanton i Federacija. 
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- samir_tm87
- Kontakt:
sto ne mogu ovih pesimista u pm.
najgore kad ljudi ne pročitaju ništo o tm projektu i onda nešto počnu pitati.dzenan01 je napisao/la:I mene stvarno zanima, kakva će biti korist ovih Slovenaca u ovome projektu. Kao što ovaj iznad reče , neće investirati 50 miliona za zemljiste koje vrijedi par miliona. Osim ako Žujo i ostali ne očekuju da stadion u potpunosti finansira Kanton i Federacija.
da si pročitao znao bi da slovenci na zemljištu na kojem je sad pomoćni teren žele da izgrade veliki tržni centar koji bi kasnije prodali sa veeeelike pare, a stadion bi dobili besplatno zvog tog zemljišta koje smo im dali za tržni centar, kontaš ?
G R B A V I C A 2
za sta je onaj produzetak stadiona ?? ne kontam haha
- samir_tm87
- Kontakt:
amseboy je napisao/la:za sta je onaj produzetak stadiona ?? ne kontam haha
poslovni prostori, trzni centar, prostorije kluba i ta sranja
- SoloJuve26
- Kontakt:
Za parkingamseboy je napisao/la:za sta je onaj produzetak stadiona ?? ne kontam haha
Ma ne bilo bi ovo dobra stvar i za Zelju i za Reprezentaciju, onda bi imali kvalitetan stadion. Daj boze da se to desi!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
znaci zatvoreni parking? ako je to to, svaka im cast onda
dobro se sjetili hehe
Treba li bi ti projektanti nesto smilsiti i za lokomotivu - ipak je to simbol kluba.Vlak je napisao/la:sta cemo s lokomotivom?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
RIP LEGENDO
Zna li neko kad i gdje će se održati sahrana Josipa Katalinskog ?
G R B A V I C A 2
-
ManiacsThe
- Kontakt:
Koliko sam ja skonto, situacija je ovakva... Klub želi prodati zemljište u zamjenu za novi stadion da ništa ne ulaže... Slovenci žele da kupe zemljište, ali im za izgradnju stadiona i šoping centra fali nekih miliona (10-15) da bi pokrili rashode kada prodaju soping centar nekom brendu... Sad tu treba da uleti država ili grad da pokriju tu razliku...bosnas_ je napisao/la:kako si bolan smjesan covjek,od ovoga nema nista!!! niko nam nece pokloniti stadion vrijedan 50 miliona eura,a da zauzvrat dobije nekakvu lokaciju koja ne vrijedi vise od 3-4 miliona za taj famozni trzni centar,ko malo ih je u Sarajevu pa svi investitori trce za tom lokacijom,ohladi bolan lakse ce ti biti ziviti u realnosti nego u iluzijama!!!19TM87 je napisao/la:meni bas perverzno izgleda i unikatno znaci iako mislim da nema nista od ovog, ako ga ovako naprave mogu odma sutra umrjeti ne znam kako sad odjednom mozete tolko biti kriticni, do prije neki dan ste pricali da se makar hoce podici istocna tribina...sto ti je proklet narod...
Americka ambasada je u sred Marin Dvora kupila lokaciju za ambasadu za 11 miliona KM,a usput ta lokaciaj je duplo veca i peteroduplu atraktivnija nego sto Zeljo nudi Slovencima svoje zemljiste za taj trzni centar,i zasto mislis da bi oni nama napravili stadion od 50 miliona eura a mi njima damo lokaciju koja ne vrijedi ni 3-4 miliona KM!????????????
Stadion inace extra izgleda,ali od slovenaca sigurno ni marke za njega necmo dobiti,oni jednostavno nemaju pare sve da imaju dobru volju da nam nesto poklone....jedina sansa su Arapi,shvatio je to i Mamic pa je zadnjih dana moljakao po UAE arapske investitore ne bi li ih privolio da uloze 10 miliona eura u Maksimir,ali jok Zeljo je pametniji pa ocekuje ne 10 milioan eura nego 50,ito kao poklon za zemljiste od 3-4 miliona KM! pa stvarno ima glupih i blentavih ljudi za nepovejrovat!
Koliko sam ja upućen, onaj pomoćni stadion je u vlasništvu opštine Novo SarajevoManiacsThe je napisao/la:Koliko sam ja skonto, situacija je ovakva... Klub želi prodati zemljište u zamjenu za novi stadion da ništa ne ulaže... Slovenci žele da kupe zemljište, ali im za izgradnju stadiona i šoping centra fali nekih miliona (10-15) da bi pokrili rashode kada prodaju soping centar nekom brendu... Sad tu treba da uleti država ili grad da pokriju tu razliku...bosnas_ je napisao/la:kako si bolan smjesan covjek,od ovoga nema nista!!! niko nam nece pokloniti stadion vrijedan 50 miliona eura,a da zauzvrat dobije nekakvu lokaciju koja ne vrijedi vise od 3-4 miliona za taj famozni trzni centar,ko malo ih je u Sarajevu pa svi investitori trce za tom lokacijom,ohladi bolan lakse ce ti biti ziviti u realnosti nego u iluzijama!!!19TM87 je napisao/la:meni bas perverzno izgleda i unikatno znaci iako mislim da nema nista od ovog, ako ga ovako naprave mogu odma sutra umrjeti ne znam kako sad odjednom mozete tolko biti kriticni, do prije neki dan ste pricali da se makar hoce podici istocna tribina...sto ti je proklet narod...
Americka ambasada je u sred Marin Dvora kupila lokaciju za ambasadu za 11 miliona KM,a usput ta lokaciaj je duplo veca i peteroduplu atraktivnija nego sto Zeljo nudi Slovencima svoje zemljiste za taj trzni centar,i zasto mislis da bi oni nama napravili stadion od 50 miliona eura a mi njima damo lokaciju koja ne vrijedi ni 3-4 miliona KM!????????????
Stadion inace extra izgleda,ali od slovenaca sigurno ni marke za njega necmo dobiti,oni jednostavno nemaju pare sve da imaju dobru volju da nam nesto poklone....jedina sansa su Arapi,shvatio je to i Mamic pa je zadnjih dana moljakao po UAE arapske investitore ne bi li ih privolio da uloze 10 miliona eura u Maksimir,ali jok Zeljo je pametniji pa ocekuje ne 10 milioan eura nego 50,ito kao poklon za zemljiste od 3-4 miliona KM! pa stvarno ima glupih i blentavih ljudi za nepovejrovat!
Ako ćemo realno od ovog nema ništa. Ko će naći 70 miliona eura? Znam da je Arsenal muku mučio sa stadionom sve dok nisu Arapi došli. Jedino ako dođe neki Arap i uloži pare mada ni oni nisu ludi da ulažu u Sarajevo kad mogu birati između Londona Pariza i drugih metropola.
FEDERER= KLOC
-
TheDinoRules
- Kontakt:
I ja mislim da jeste i da je oko toga i najveća frka. Praktično Željo mora "moljakati" opštinu da preda to zemljište Energoplanu!
U mom svijetu važe moja pravila
-
ManiacsThe
- Kontakt:
Da to je najveća prepreka. Ali budući da Koldžo zna da je glasovima navijača Želje (zbog reflektora) došao na vlast, tako zna i da zbog navijača Želje može da napusti vlast.TheDinoRules je napisao/la:I ja mislim da jeste i da je oko toga i najveća frka. Praktično Željo mora "moljakati" opštinu da preda to zemljište Energoplanu!
Dosadni ste više postali, već je milion puta rečeno da su financijska sredstva osigurana
Pročitajte malo o ovome, pa onda raspravljajte, nemojte šuplju prosipati.
Da bi izgradili stadion, treba nam sposobna uprava i političari koji su spremni pomoći, a ne pare. Znači, teško da će išta biti, mada silno to želim ( uprava nam je pravo sposobna, nisu u stanju travu iščupati na jugu i istoku )
Oni hoće to zemljište, zašto ne bi htjeli ? Pa ne mogu ja samo tako doći i reći - ' Ja bi da kupim zemljište u malterne centru grada ' . Znači, oni bi im dali ovo zemljište ( Opšina, odnosno grad ) zato što bi valjda vidjeli neku korist - nova radna mjesta, a tu je i prvi i jedini stadion koji bi ispunjavao sve UEFA-ine kriterije, na kojem bi i repka igrala. Iskreno, ne znam šta bi vam rekao. Živimo u takvoj zemlji da ne možeš rođenom bratu vjerovati, tako da se ne treba puno nadati. Ne razumijem zašto pljujete ovaj projekat i zalažete se za postepenu izgradnju. Ono, ne pravi se stadion svakih 5 godina, treba prvo probati najbolje moguće solucije, pa onda nešto drugo, ako to već ne može. Držim fige, biće valjda dobro, zaslužujemo ovakav stadion...
Pročitajte malo o ovome, pa onda raspravljajte, nemojte šuplju prosipati.
Da bi izgradili stadion, treba nam sposobna uprava i političari koji su spremni pomoći, a ne pare. Znači, teško da će išta biti, mada silno to želim ( uprava nam je pravo sposobna, nisu u stanju travu iščupati na jugu i istoku )
Oni hoće to zemljište, zašto ne bi htjeli ? Pa ne mogu ja samo tako doći i reći - ' Ja bi da kupim zemljište u malterne centru grada ' . Znači, oni bi im dali ovo zemljište ( Opšina, odnosno grad ) zato što bi valjda vidjeli neku korist - nova radna mjesta, a tu je i prvi i jedini stadion koji bi ispunjavao sve UEFA-ine kriterije, na kojem bi i repka igrala. Iskreno, ne znam šta bi vam rekao. Živimo u takvoj zemlji da ne možeš rođenom bratu vjerovati, tako da se ne treba puno nadati. Ne razumijem zašto pljujete ovaj projekat i zalažete se za postepenu izgradnju. Ono, ne pravi se stadion svakih 5 godina, treba prvo probati najbolje moguće solucije, pa onda nešto drugo, ako to već ne može. Držim fige, biće valjda dobro, zaslužujemo ovakav stadion...
Jarane, da si ti meni živ i zdrav, to zemljiste ne vrijedi ni 2 miliona, a ne da oni naprave stadion od 50 miliona zauzvrat tog zemljišta. Za 50 miliona bi gradske vlasti izmjestile Sebilj da se pravi tržni centar .Baby je napisao/la:najgore kad ljudi ne pročitaju ništo o tm projektu i onda nešto počnu pitati.dzenan01 je napisao/la:I mene stvarno zanima, kakva će biti korist ovih Slovenaca u ovome projektu. Kao što ovaj iznad reče , neće investirati 50 miliona za zemljiste koje vrijedi par miliona. Osim ako Žujo i ostali ne očekuju da stadion u potpunosti finansira Kanton i Federacija.
da si pročitao znao bi da slovenci na zemljištu na kojem je sad pomoćni teren žele da izgrade veliki tržni centar koji bi kasnije prodali sa veeeelike pare, a stadion bi dobili besplatno zvog tog zemljišta koje smo im dali za tržni centar, kontaš ?
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
Prijatelju postoje krediti na 30 -40 godina a rate bih slovenci vjerovatno vraćali od zarade od tržnog centra,cijenu diktira lokacija ,bolje kvadrat na grbavici nego dulum u rajlovcu.Ja se lično ne zanosim da bih slovenci napravili želji stadion što ga vole ,već što oni imaju neku viziju gdje bih mogli dobro zaraditi.NJima željo dobro dođe ko reklama ,svaka utakmica želje,reprezentacije ili koncert je njima besplatna reklama.Daću ti samo primjer da BBI CENTRU rentanje pos.prostora ide 120 KM po kvadratu mjesećno.Na kraju krajeva što bi ova slovenska firma zvala predstavnike želje i kantona na pregovore u LJubljanu te dolazila u sarajevo da ne misle ozbiljno.Iker C je napisao/la:Ako ćemo realno od ovog nema ništa. Ko će naći 70 miliona eura? Znam da je Arsenal muku mučio sa stadionom sve dok nisu Arapi došli. Jedino ako dođe neki Arap i uloži pare mada ni oni nisu ludi da ulažu u Sarajevo kad mogu birati između Londona Pariza i drugih metropola.
Zemljiste vrijedi koliko vrijedi a zapitas li se kolika je prostorna iskoristivost tog navedenog zemljista,koliko se moze ici u visinu a niko te ne pita koliko ces ici u dubinu(tipa alshidija na m.dvoru)..covjek se ukopo 50m u zemlju i naravno sve pretvorio u koristan prostor koji ce mu donositi novac..ljudi zavrsavaju fakultete za ovakve stvari...da nekome nije potencijalno interesantno vjerovatno nebi dangubio vrijeme praveci idejna rijesenja,projekte dolazio vamo isao tamo i gubio vrijeme..!!dzenan01 je napisao/la:Jarane, da si ti meni živ i zdrav, to zemljiste ne vrijedi ni 2 miliona, a ne da oni naprave stadion od 50 miliona zauzvrat tog zemljišta. Za 50 miliona bi gradske vlasti izmjestile Sebilj da se pravi tržni centar .Baby je napisao/la:najgore kad ljudi ne pročitaju ništo o tm projektu i onda nešto počnu pitati.dzenan01 je napisao/la:I mene stvarno zanima, kakva će biti korist ovih Slovenaca u ovome projektu. Kao što ovaj iznad reče , neće investirati 50 miliona za zemljiste koje vrijedi par miliona. Osim ako Žujo i ostali ne očekuju da stadion u potpunosti finansira Kanton i Federacija.
ne vrijedi na koševu to zemljište 2 miliona ,na grbavici je ipak malo skuplje.Niko nije rekao da je samo stadion 50 miliona valjda i tržni centar treba platiti da se napravi ili vam je blekić rekao da se to samo napravi.Ja mislim da 2/3 para ide na tržni centar a 1/3 na stadion.Daću ti samo jedan primjer da je čovjek dao drvenu baraku od 30 kvadrata na mjestu gdje napravljen bosmal za stan od 90 kvadrata koji vrijedi 270 000 i 200 000 KM.dzenan01 je napisao/la:Jarane, da si ti meni živ i zdrav, to zemljiste ne vrijedi ni 2 miliona, a ne da oni naprave stadion od 50 miliona zauzvrat tog zemljišta. Za 50 miliona bi gradske vlasti izmjestile Sebilj da se pravi tržni centar .Baby je napisao/la:najgore kad ljudi ne pročitaju ništo o tm projektu i onda nešto počnu pitati.dzenan01 je napisao/la:I mene stvarno zanima, kakva će biti korist ovih Slovenaca u ovome projektu. Kao što ovaj iznad reče , neće investirati 50 miliona za zemljiste koje vrijedi par miliona. Osim ako Žujo i ostali ne očekuju da stadion u potpunosti finansira Kanton i Federacija.