06.09.2016. / BiH - Estonija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Estonija

Pobjeda
150
87%
Neriješeno
11
6%
Poraz
11
6%

Ukupno glasova: 172

Rimes87
Kontakt:

Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la Rimes87 » 06 sep 2016, 11:51

AndreWilliams je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:
Zato, ako ne zabijemo u prvih 15 minuta ocekuje nas grcevita borba do kraja, pa mozda i tri centrafora u zadnjih pola sata i samo Pjanic od veznih u igri.
Decko, igramo protiv ebene Estonije, to grcevito ostavi za Belgiju i Grke.

Tehnicki smo level iznad a Pjana vec u Juventusu ozbiljno kuzi taktiku. :mrgreen:
U pravu si tebra!! Puca me nervoza. Nikako da prebolim prosle kvalifikacije, pa se sad i Estonije bojim. Znas, ko se jednom od Kipar opece...
Dvaput u Estoniju puše? :mrgreen:
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 06 sep 2016, 11:58

High je napisao/la:
Selektor Mehmed Baždarević ima još jednu dilemu kada je sastav u pitanju, a ona se odnosi na poziciju desnog beka, za koju konkurišu Ermin Bičakčić i Ognjen Vranješ. Ostatak tima, manje-više je poznat.

Baždarević je najavio je da će krenuti ofanzivno, sa dvojicom klasičnih napadača, a to će biti Edin Džeko i Vedad Ibišević.

Međutim, neće samo oni biti prijetnja golu estonskog tima. Brzonogi Edin Višća na desnom i Senad Lulić na lijevom krilu bit će podrška ubojitom napadačkom dvojcu. U veznom redu će biti još i Miralem Pjanić, te Haris Medunjanin.

Pozicija golmana rezervisana je za Asmira Begovića, a stoperski dvojac činit će Emir Spahić i Ervin Zukanović. Na poziciji lijevog beka zaigrat će Sead Kolašinac.
sta je s onim malim sušićem desno? cinio mi se ko solidan bek.
bicakcica ili vranjesa ostaviti da cuva Hazarda bi bila smrt, za estonce se ne brinem, ali me strasno zanima ko ce desnog beka igrat protiv Belegije.
potrošeni ibišević, potrošeni lulić, ograniceni Medunjanin, ograniceni Visca, nestabilni Spahic..
Zukanovica ne bi pljuvo, ali je protiv Irske najgora predstava defanzivca bila sto sam dugo gledo... Sunjic mi se cini kao puno bolji izbor.
kada to realno sagledas, mi smo reprezentacija koja u jos jedne kvalifikacije ulazi sa igracima kojim je vrhunac karijera iza njih..

Ne znam koliko godina mora proci da mi pocnemo podmlađivati reprezentaciju, ovako smo procitani, jedina razlika je što meša razmisli i ne srlja ko Pape, ali to rezultira nelogičnim i ziheraškim krpljenjima pozicija..
Ne znam Bgm, odavno hladniji nisam ušao u neke kvalifikacije, poražavajuće je da se za turnir u 2018.-oj borimo s Spahom u ekipi, to nam govori o bazi igrača..
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 06 sep 2016, 11:59

Ma Cimirot je buducnost , ja ne znam jel ko gledo tekme Paoka , mali je pravi profesionalac i igrac zadatka, ne znam hoce li Mesa sad odluciti da ga koristi al, ja mislim da on uz Pjanica je Buducnost ,ono sto nama fali je da se pojavi neki novi strjelac svjetskog kova.mislim za buducnost , Safet stvarno nije probu 5 igraca u7 4 godine
Zadnja izmjena: paulus, dana/u 06 sep 2016, 12:03, ukupno mijenjano 1 put.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 sep 2016, 12:01

Unofficialpage je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ove slabije utakmice moraju služiti da uradimo neke korekcije u timu, neke sitne promjene. Cimirot mora dobiti određenu minutažu jer ne želim opet vidjeti Cocalića na DMF.
Tko zna kako ce Bazdarevic poceti i da li ce nas mozda i pozitivno iznenaditi. Niko od nas nije u to siguran.
Ja osobno nakon Irske pusem na hladno jer se bojim da onaj izbor igraca koji su pali protiv Iraca ne mogu donijeti bolju buducnost nasem nogometu i zelio sam makar mala osvjezenja. Strah me da nakon 3 kola ne pocnemo prisilno podmladjivati tim. Nadam se da ce se pokazati da sam ja nepopravljivi pesimista a Mesa pravi izbor za nas.
Ne bi volio da oni koji ga sada podrzavaju sutra pocnu da mu kace razne slike i izrugivaju se sa njim.
Neka stabilizira nasu sredinu i limitira ove amatere i sto se mene tice prosao je ispit. Broj golova nije uopce vazan ako im ne damo sanse da oni nama zabiju. Osobno bi bio sretniji sa 1:0 ili 2:0 nego sa 4:2. Moram reci da ipak ne sumnjam da je pobjeda nasa.
Može ona ekipa donjeti dobar rezultat ali moraju se boriti. Protiv Irske je borba izostala a i magla nas je baš pomela.

Večeras pobjeđujemo to je sigurno ali moramo se spremiti i za Belgiju.
Magla je pala na Zenicu care a u Irskoj je jedina maglovita bila igra nase reprezentacije. Ja sam u Cimirotu i Milicevicu vidio strasne opcije za ubrzanje nase igre i ne mogu se nacuditi da sada kad ih napokon imamo opet krecemo sa istom ekipom kao i prije.
Mozda je Bazdarevica strah ubaciti dvojicu novih ali prije ili kasnije ce morati. Losi treneri su rak rana ex Yu nogometa. Kako BiH tako i Hrvatska, Srbija ...... boluju od amatera koji sjede na njihovim klupama. Terim promjeni 5
igraca i ne trepne okom. Zato i jest imperator.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 06 sep 2016, 12:08, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 sep 2016, 12:03

Unofficialpage je napisao/la:Ove slabije utakmice moraju služiti da uradimo neke korekcije u timu, neke sitne promjene. Cimirot mora dobiti određenu minutažu jer ne želim opet vidjeti Cocalića na DMF.
Nemoj mi korekcija i eksperimenata u prvoj utakmici. Izvedi sta mislis da je najbolje i otvori kvalifikacije pobjedom. Ne zelim iznova situaciju sa Kiprom.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2016, 12:06

BadrHari je napisao/la: bicakcica ili vranjesa ostaviti da cuva Hazarda bi bila smrt, za estonce se ne brinem, ali me strasno zanima ko ce desnog beka igrat protiv Belegije.
potrošeni ibišević, potrošeni lulić, ograniceni Medunjanin, ograniceni Visca, nestabilni Spahic..
Zukanovica ne bi pljuvo, ali je protiv Irske najgora predstava defanzivca bila sto sam dugo gledo... Sunjic mi se cini kao puno bolji izbor.
kada to realno sagledas, mi smo reprezentacija koja u jos jedne kvalifikacije ulazi sa igracima kojim je vrhunac karijera iza njih..

Ne znam koliko godina mora proci da mi pocnemo podmlađivati reprezentaciju, ovako smo procitani, jedina razlika je što meša razmisli i ne srlja ko Pape, ali to rezultira nelogičnim i ziheraškim krpljenjima pozicija..
Ne znam Bgm, odavno hladniji nisam ušao u neke kvalifikacije, poražavajuće je da se za turnir u 2018.-oj borimo s Spahom u ekipi, to nam govori o bazi igrača..
Sve si napisao, reprezentacija smo koja je malo iznad prosjeka i to je to. Stavi i Sušića na beka i opet je smrt da čuva Hazarda. Lulić jeste potrošen i opet je ubjeljivo naše najbolje lijevo krilo, Višća jeste ograničen i opet je ubjedljivo naše najbolje desno krilo. Zukanović zna odigrati loše ali i kao takav ima zacementirano mjesto u prvih 11, i ja bi volio da se Spahić oprosti ali po kvalitetama nam može pomoći ako se ne bude bahatio. A to što smo pročitani nije neki kiks kad nemaš šta mijenjati.

Podmladjivanje je uredu ali ne po cijenu rezultata. Najkvalitetnijih 11 na teren makar prosjek godina preko 30 bio. Za klupu se da diskutovati, ali i tu se radi o jednoj ili dvije pozicije, da npr pozove Graovca umjesto nekog starijeg, ili nekog mladjeg veznog umjesto Tomića.

A za ostale, htjeli priznati ili ne svi igraju fudbal i maksimalno ući u svaku utakmicu bez potcjenjivanja i ''ugiravanja za Belgiju''. Ni mnogo veće reprezetnacije ne nabiju nekoga sa 3-4 gola razlike. Već neko gore napisa, uigravali smo Prcića i Sušića protiv Kipra pa smo ga popušili. Sad nas treba zanimati jedino 3 boda protiv Estonije, a od sutra se okrenuti Belgiji.
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 sep 2016, 12:15

pinoglavi je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Gdje je euforija ? Ko je sad ogadio reprezentaciju ?
Susic
evo i slika koja to dokazuje

slika

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 sep 2016, 12:18

Pocele su slikovne analize.
:) :) :)

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2016, 12:20

dubrovnik je napisao/la:Terim promjeni 5 igraca i ne trepne okom. Zato i jest imperator.
Zar ih ne treba uigravati? :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 sep 2016, 12:21

dubrovnik je napisao/la:Magla je pala na Zenicu care a u Irskoj je jedina maglovita bila igra nase reprezentacije. Ja sam u Cimirotu i Milicevicu vidio strasne opcije za ubrzanje nase igre i ne mogu se nacuditi da sada kad ih napokon imamo opet krecemo sa istom ekipom kao i prije.
Mozda je Bazdarevica strah ubaciti dvojicu novih ali prije ili kasnije ce morati. Losi treneri su rak rana ex Yu nogometa. Kako BiH tako i Hrvatska, Srbija ...... boluju od amatera koji sjede na njihovim klupama. Terim promjeni 5
igraca i ne trepne okom. Zato i jest imperator.
Slažem se. Ali siguran sam da bi dali gol u drugom pol. u Zenici da je bilo vrijeme normalno. :mrgreen:

Cimirot će morati početi protiv Belgije ali tad može u prvih nekoliko minuta biti konfuzno jer nije uigran. Estonija je najbolja za to.
Donnie Darko je napisao/la:
Nemoj mi korekcija i eksperimenata u prvoj utakmici. Izvedi sta mislis da je najbolje i otvori kvalifikacije pobjedom. Ne zelim iznova situaciju sa Kiprom.
Nećeš sad 3-4 izmjene napravit već jednu jer je moraš napraviti. Bešić ne može igrati do 2017. god. Ta korekcija samo dobrog može donjeti a inače najjači tim ostaje i ništa bitno se nije promjenilo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2016, 12:24

Cimirot je vec upisao 2 nastupa i dugo vremena se vrti oko reprezentacije i nemojte ga predstavljati kao nekoga ko je s neba pao kao sto je Milicevic. Npr. Besic je prvi put startao u prijateljskoj protiv Meksika i nije ga neuigranost sprijecila da fantasticno odigra.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 06 sep 2016, 12:25

pinoglavi je napisao/la:
BadrHari je napisao/la: bicakcica ili vranjesa ostaviti da cuva Hazarda bi bila smrt, za estonce se ne brinem, ali me strasno zanima ko ce desnog beka igrat protiv Belegije.

Sve si napisao, reprezentacija smo koja je malo iznad prosjeka i to je to. Stavi i Sušića na beka i opet je smrt da čuva Hazarda. Lulić jeste potrošen i opet je ubjeljivo naše najbolje lijevo krilo, Višća jeste ograničen i opet je ubjedljivo naše najbolje desno krilo. Zukanović zna odigrati loše ali i kao takav ima zacementirano mjesto u prvih 11, i ja bi volio da se Spahić oprosti ali po kvalitetama nam može pomoći ako se ne bude bahatio. A to što smo pročitani nije neki kiks kad nemaš šta mijenjati.

Podmladjivanje je uredu ali ne po cijenu rezultata. Najkvalitetnijih 11 na teren makar prosjek godina preko 30 bio. Za klupu se da diskutovati, ali i tu se radi o jednoj ili dvije pozicije, da npr pozove Graovca umjesto nekog starijeg, ili nekog mladjeg veznog umjesto Tomića.

A za ostale, htjeli priznati ili ne svi igraju fudbal i maksimalno ući u svaku utakmicu bez potcjenjivanja i ''ugiravanja za Belgiju''. Ni mnogo veće reprezetnacije ne nabiju nekoga sa 3-4 gola razlike. Već neko gore napisa, uigravali smo Prcića i Sušića protiv Kipra pa smo ga popušili. Sad nas treba zanimati jedino 3 boda protiv Estonije, a od sutra se okrenuti Belgiji.
realno poslije svjetskog je trebao generalni remont ekipe, i razocaralo me sto je Susic htio na staru slavu i postavu ponovit plasman.
vidjeli smo kako je to zavrsilo.
sada sam razocaran sto bazdarevicu baraz nije otvorio oci, pa mu Medunjanin, Spaha i ekipa opet redovni na prozivkama.
Ko sto gledam, jahat cemo i Dzeku dok moze hodat, i pretvorit se u Grcku 2, sa zakasnjelom smjenom generacija.
ne bi se slozio da rezultat ne smije trpiti, vako nit' si ista postigo (koga otkrio), nit' si se plasirao igdje. Jedna Njemacka je postala ono što je danas, tako što je 2004.-e se obrukala i pocela remont postepeni.

tu opet dolazi kvaliteta trenera do izrazaja, bazdarevic da ima funkcionalan šablon igre, ne mora bit lepršav ( nek bude organizovana odbrana ko atletico ), onda se promjene na par pozicija ne bi osjetile.
tad ti dolazi do izrazaja postavka na terenu, a ne da igru nosi igrač za kojeg je ta pozicija izmišljena, i niko ga ne moze adekvatno zamijeniti. ( slučaj Misimović konkretno kod nas)
Mi smo najbolje u historiji reprezentativnog tima igrali kad je Pape napravio 2012.-e ( Pariz, Bjelorusija ), 2013.-e ( Grcka npr ) i 2014.-e (Mexico npr ), sistem igre. To je bio napadački stil, sa kratkim pasovima, uigranost veznjaka sa napadačima, i tačno smo ličili na nešto, nismo igrali na silu.

sad smo nedefinisani skroz
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 sep 2016, 12:26

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Terim promjeni 5 igraca i ne trepne okom. Zato i jest imperator.
Zar ih ne treba uigravati? :mrgreen:
Uigravao je on sastav na EP i vidio da bez zalaganja ne ide. Jednog Ardu ne pozove u momcad a sa djecakom Morom krene u Zagrebu i uzme bod.
Taj djecak je unistavao Hrvatsku po boku.
Uigravas kad imas vremena a Fatih ga ovdje nije imao.
Slicno bi bilo da smo mi u Belgiji trebali igrati veceras.
Ne bi imali sansu za probati nesto drugo.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 06 sep 2016, 12:33

Mi ovo ako ne dobijemo , mozemo se pozdraviti sa SP-om.

Ovdje nema previse mjesta za kalkulacije, pogotovo u kvalifikacijama za SP.

Ekipe u rangu Estonije se kod kuce moraju dobiti.
Ne sumnjam u vecerasnju pobjedu ni sekunde, ko god na teren izadje. 3-0 i dovidjento.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 06 sep 2016, 12:34

Samo cu reci ako ovakva postava izadje kao sto neko gore napisa, to ce bit po zaslugama(samo nezz kakvim) i po hijerarhiji odnosno stazu u reprezentaciji a nikako ne po sadasnjem kvalitetu i formi igraca.
Ne svidjaju mi se ove izjave idemo na 3 boda ,svi igraju fudbal i takk to, pa mi ako Estoniju ne mozemo dobit u hendikepu do 60.te minute o cemu pricamo

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2016, 12:41

BadrHari je napisao/la: realno poslije svjetskog je trebao generalni remont ekipe, i razocaralo me sto je Susic htio na staru slavu i postavu ponovit plasman.
vidjeli smo kako je to zavrsilo.
sada sam razocaran sto bazdarevicu baraz nije otvorio oci, pa mu Medunjanin, Spaha i ekipa opet redovni na prozivkama.
Ko sto gledam, jahat cemo i Dzeku dok moze hodat, i pretvorit se u Grcku 2, sa zakasnjelom smjenom generacija.
ne bi se slozio da rezultat ne smije trpiti, vako nit' si ista postigo (koga otkrio), nit' si se plasirao igdje. Jedna Njemacka je postala ono što je danas, tako što je 2004.-e se obrukala i pocela remont postepeni.

tu opet dolazi kvaliteta trenera do izrazaja, bazdarevic da ima funkcionalan šablon igre, ne mora bit lepršav ( nek bude organizovana odbrana ko atletico ), onda se promjene na par pozicija ne bi osjetile.
tad ti dolazi do izrazaja postavka na terenu, a ne da igru nosi igrač za kojeg je ta pozicija izmišljena, i niko ga ne moze adekvatno zamijeniti. ( slučaj Misimović konkretno kod nas)
Mi smo najbolje u historiji reprezentativnog tima igrali kad je Pape napravio 2012.-e ( Pariz, Bjelorusija ), 2013.-e ( Grcka npr ) i 2014.-e (Mexico npr ), sistem igre. To je bio napadački stil, sa kratkim pasovima, uigranost veznjaka sa napadačima, i tačno smo ličili na nešto, nismo igrali na silu.

sad smo nedefinisani skroz
Ja mislim da se trebalo zahvaliti samo igračima koji su se psihički zasitili, najbolji primjer je Spahić. Medunjanin koliko god ga neko voli ili ne, on ima mjesta na našem najjačem spisku ako gledamo kvalitet.

Jednostavno prvih 11 odudara kvalitetom od ostalih nažalost... Njemačka može podmladiti kad imaju pun qurac dobrih igrača, a šta je s nama... Da stavimo Duljevića umjesto Lulića onda smo slabiji na terenu, da stavimo Hodžića/Bajića umjesto Džeke/Ibiševića opet smo slabiji, da stavimo Aničića npr umjesto Zukanovića opet smo slabiji. Ja bi radije gledao najjače. Podmladjivanje se treba polako raditi, Grčka je primjer kako ne treba. Osim što smo se trebali oprostiti od Spahića i što smo trebali Medunjanina na klupu preseliti meni ne pada napamet šta smo još mogli poslije SP. A ove dvije stvari je Sušić i uradio. Pa Medunjanina zamjenio veliki talenat Prcić koji veze sa životom nema.

@dubrovnik dakle da ne brinemo, Cimirot ako ima kvalitet pokazati će ga u Belgiji :D

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 sep 2016, 12:43

Valjda cemo ih dobiti. Ne vjerujem da neko na forumu sumnja u pobjedu. Upravo se zato i vodi diskusija da li bi bilo bolje nesto i nauciti iz ove utakmice.

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 06 sep 2016, 12:44

mirsad993 je napisao/la:Samo cu reci ako ovakva postava izadje kao sto neko gore napisa, to ce bit po zaslugama(samo nezz kakvim) i po hijerarhiji odnosno stazu u reprezentaciji a nikako ne po sadasnjem kvalitetu i formi igraca.
Ne svidjaju mi se ove izjave idemo na 3 boda ,svi igraju fudbal i takk to, pa mi ako Estoniju ne mozemo dobit u hendikepu do 60.te minute o cemu pricamo
100% si upravu...pa ljudi Božiji Estonija je 117. na Fifinoj listi, ispod jedne Palestine ili Zimbabvea...ako se takve ekipe trebamo pribojavati na svom terenu, pa koji cemo qrac mi u Rusiji

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 sep 2016, 12:47

jasko__ je napisao/la:
mirsad993 je napisao/la:Samo cu reci ako ovakva postava izadje kao sto neko gore napisa, to ce bit po zaslugama(samo nezz kakvim) i po hijerarhiji odnosno stazu u reprezentaciji a nikako ne po sadasnjem kvalitetu i formi igraca.
100% si upravu...pa ljudi Božiji Estonija je 117. na Fifinoj listi, ispod jedne Palestine ili Zimbabvea...ako se takve ekipe trebamo pribojavati na svom terenu, pa koji cemo qrac mi u Rusiji
:thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 06 sep 2016, 12:47

Za sada nema kiše, odlično. Valjda neće ni večeras biti.
Uzimamo ovo u hendikepu :bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, dedo26, greenwood i 24 gosta.