Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ĆeMa
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la ĆeMa » 12 maj 2011, 18:48

RKO je napisao/la:AGp utor je,tako da i nemas nekog bas izbora za graficku...mozda bi najbolja bila Ati 3850 ili 4670 ali pazi da su AGP jer imaju i PCI
Pitanje je samo dali ce procesor koji imas a neki je pentum-celeron moci je iskoristi
evo koji mi je procesor

Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz 2.79GHz
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 12 maj 2011, 18:53

Kao sto rece RKO, port za graficku ti je AGP. To ti je ovaj zeleni port na slici:
slika
Tesko ces naci neku novu AGP graficku, a najjaca sto mozes naci je od 512MB.
http://reviews.cnet.com/graphics-cards/ ... 55174.html
Probaj naci na piku nesto povoljno. ;)

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 12 maj 2011, 19:00

@bilal kucao sam na piku samo dvije vrste graf. sto mi je rekao @RKO ,Ati 3850 ili 4670..al nema rezultata, samo 2...haj mi ti neku predlozi da trazim na piku, jer se ne razumijem bas u graficke ;)

a kakv je ovo link sto si stavio, jel se ovo prodaje ova graf. ili ?
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 12 maj 2011, 19:07

ĆeMa je napisao/la:@bilal kucao sam na piku samo dvije vrste graf. sto mi je rekao @RKO ,Ati 3850 ili 4670..al nema rezultata, samo 2...haj mi ti neku predlozi da trazim na piku, jer se ne razumijem bas u graficke ;)

a kakv je ovo link sto si stavio, jel se ovo prodaje ova graf. ili ?
http://www.****/?trazilica=nvidia+agp
Kod mene je ova 6200. Ja sam je prije 2 godine kupio novu i bila je puno skuplja. Ona ti je 256MB, a pogledaj i ove ostale mozda nadjes nesto bolje. Samo trazi da je veci broj od ove.

Na tom gore linku je najjaca sto ima za AGP port. ;)

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 12 maj 2011, 19:30

Ljudi da vam dam jedan savjet vezano za graficke. To 256,512MB neznaci nista(sto vise bolje ali to je posljedna stvar sto se gleda). Kao kad kupujes auto i umjesto da gledas vrstu motora,kubikazu,pogonsku osovinu....ti gledas velicinu felgi i dal ima remus :lol: :lol: :lol:

To je memorija grafe....puno bitnije su stvari GPU takt,Memory clock,sabirnica,shaderi,ROP.....
RIP SALE VILENJAK

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 12 maj 2011, 19:50

RKO je napisao/la:Ljudi da vam dam jedan savjet vezano za graficke. To 256,512MB neznaci nista(sto vise bolje ali to je posljedna stvar sto se gleda). Kao kad kupujes auto i umjesto da gledas vrstu motora,kubikazu,pogonsku osovinu....ti gledas velicinu felgi i dal ima remus :lol: :lol: :lol:

To je memorija grafe....puno bitnije su stvari GPU takt,Memory clock,sabirnica,shaderi,ROP.....
govorio ne govorio, imo sam ja jednog prijatelja, uzeo graficku ne sjecam se tacno uglavnon je DDR2, samo zbog 1gb memorije -_-"

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 12 maj 2011, 20:02

Dobro je imati graficke sa vise RAM-a ukoliko monitor podrzava vece rezolucije. Danas kod gamera postaje standard 24" i vise.
#divovi

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 13 maj 2011, 02:11

Pozdrav ljudi ima li neko ovdje da se razumije u keyloggere u načini njihovog funkcionisanja?

Želim da špijuniram nekoga i htio bih da nađem odgovarajući softver za to.Probao sam SniperSpy ali trial je verzija i neće da radi.

Hvala :)
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 13 maj 2011, 02:52

Samo F.K.S !! je napisao/la:
RKO je napisao/la:http://www.via.com.tw/en/products/chips ... ies/pm800/

http://www.via.com.tw/en/products/chips ... ies/pm880/

To ti je integrirana graficka i tu se updata chipset.....pogledaj dobro i uporedi medju ova dva linka
Valjda se snadjem :?
Moze li neko da pomogne koje dijelove kompjutera trebam usporediti da vidim jel odgovara jedan od ovih drajvera :P

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 13 maj 2011, 09:18

mighty_reds je napisao/la:Pozdrav ljudi ima li neko ovdje da se razumije u keyloggere u načini njihovog funkcionisanja?

Želim da špijuniram nekoga i htio bih da nađem odgovarajući softver za to.Probao sam SniperSpy ali trial je verzija i neće da radi.

Ja se koliko toliko razumijem, ali ti u tome nikada ne bih pomogao. Sve sto sam naucio o njima, njihov princip rada i sve sam vise naucio da se zastitim, nego li da nekog zeznem, tako da mislim da ne bi bilo uredu da ti bilo ko pomogne. Moze se dosta podataka na taj nacin ukrasti i to je krivicno djelo ;).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 13 maj 2011, 10:57

mighty_reds je napisao/la:Pozdrav ljudi ima li neko ovdje da se razumije u keyloggere u načini njihovog funkcionisanja?

Keyloggeri nisu za obicne smrtnike. Treba se tu namuciti da postavis nekome keylogger na racunar, a da pri tom antivirus koji on koristi ne otkrije nista cudno.
S druge strane @guber90 je u pravu. ne mozes traziti da ti neko pomogne u hackerskim radnjama.
#divovi

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 maj 2011, 12:17

Za postavljanje keyloggera nekome drugom na kompjuter potrebno je biti malo veci znalac.
Keyloggeri sami po sebi su vecinom oznacavani kao virus programi u vecini antivirusni softwer aplikacija.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 13 maj 2011, 13:52

moustapha je napisao/la:

Keyloggeri nisu za obicne smrtnike. Treba se tu namuciti da postavis nekome keylogger na racunar, a da pri tom antivirus koji on koristi ne otkrije nista cudno.
S druge strane @guber90 je u pravu. ne mozes traziti da ti neko pomogne u hackerskim radnjama.
Probavao sam program baš sinoć vrlo su teški i imaju komplikovan sistem uklanjanja (moraš čak u Safe Mode ići i tamo brisat ga iz registra).A ne planiram poslat keylogger u vladu ili nešto tako na lokalnom nivou je upotreba :D
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 13 maj 2011, 15:07

Eh da je vlada u pitanju svi bi se napatili da ti pomognemo.
J.ebo vladu. :lol:
#divovi

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 13 maj 2011, 15:13

Hvala.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 13 maj 2011, 16:55

Upravo sam dobio nazad komp sa popravka,ja ga odnio da mi reinstaliraju windows,a oni rekose da kao graficka nesto nije ok,ne mogu instalirati drivere za nju,tako je isto bilo i prosli put kad je bio na popravku,dakle ista stvar,samo sto su je prije nekako uspjeli instalirati,i sad mi je komp bez graficke,graficka je ATI HD 2400,jel zna neko kako da rjesim taj problem,kako da je instaliram :?
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 13 maj 2011, 16:59

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Odavde skini driver i instaliraj. Prije nego instaliras uradi unninstali starih drivera,zatim udji u safe mod i pomoci programa "driver sweper(downloaduj ga prije svega)",obrisi sve od ATI onda instaliraj nove drivere
RIP SALE VILENJAK

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 13 maj 2011, 17:07

RKO je napisao/la:http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Odavde skini driver i instaliraj. Prije nego instaliras uradi unninstali starih drivera,zatim udji u safe mod i pomoci programa "driver sweper(downloaduj ga prije svega)",obrisi sve od ATI onda instaliraj nove drivere
Nemam starih drajvera posto mi je komp cist,sad je doso sa reinstalacije sistema,znaci ne trebam taj driver sweper :?:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 maj 2011, 17:23

-Barcelona- je napisao/la:
RKO je napisao/la:http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Nemam starih drajvera posto mi je komp cist,sad je doso sa reinstalacije sistema,znaci ne trebam taj driver sweper :?:
netrebas, onda samo skini nove drivere, al u buduce kad budes skidao i install nove drivere, covjek ti je sve rekao, brisi drivere preko programa Driver Sweeper

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 13 maj 2011, 19:14

zna li neko jos kakvu stranicu za drivere,ovi mi ne rade,kad ih instaliram komp ide jakoooooooo sporo,u toku instalacije dodje mi neka greska,kao da nije proslo logo test :?:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, spolacentra i 31 gost.