Naravno, ali stekao sam utisak da ljudi pored toga sto favoriziraju odredjeni dio drzave zbog toga sto tu zive ( bila Bosna ili Hercegovina ) su jednostavno lijeni da izgovaraju puno ime drzave. Cinjenica je da nam treba pola sata dok izgovorimo drago nam ime Bosna i Hercegovina.
Ja ne znam niti jednog Hercegovca da BiH naziva Hercegovina
Nije to do dugog imena druže moj nego do našeg mentaliteta i navike, jer možeš reći i skraćenicu BiH.
Saudijska Arabija
Južna Afrika
Sri Lanka
Novi Zeland
South Africa
Kosta Rika
Trinidad i Tobago
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Titova-Juga je napisao/la:Ja ne znam niti jednog Hercegovca da BiH naziva Hercegovina
Ma znam ali to je vjerovatno zbog toga sto naziv drzave pocinje sa Bosna.
Titova-Juga je napisao/la:jer možeš reći i skraćenicu BiH.
Naravno da moze, ali to mi je nekako bezveze. Dovoljno je sto nas mnogi oslovljavaju s BiH, treba ponosno izgovarati naziv drzave. A puno puta sam bas pazljivo slusao kako ljudi smeljaju ime, samo da sto brze izgovore.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Titova-Juga je napisao/la:Ja ne znam niti jednog Hercegovca da BiH naziva Hercegovina
Ma znam ali to je vjerovatno zbog toga sto naziv drzave pocinje sa Bosna.
Titova-Juga je napisao/la:jer možeš reći i skraćenicu BiH.
Naravno da moze, ali to mi je nekako bezveze. Dovoljno je sto nas mnogi oslovljavaju s BiH, treba ponosno izgovarati naziv drzave. A puno puta sam bas pazljivo slusao kako ljudi smeljaju ime, samo da sto brze izgovore.
Slažem se, ali zato ponosno nazvati njeno cijelo ime, jer onda nije ponosno
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Titova-Juga je napisao/la:Slažem se, ali zato ponosno nazvati njeno cijelo ime, jer onda nije ponosno
Tako je!
Nego ontopic, u Mostaru bi se ipak tesko mogle igrati tekme u blizoj buducnosti. Stadion u Vrapcicima nije uslovan, a onaj pod Bijelim Brijegom ce prije ugostiti Hrvatsku nego nasu drzavu. Steta lijep je stadion i ovako, a mogao bi se lako jos bolje srediti.
Mogla bi se odigrati prijateljska utkamica u Mostaru. Sto da ne? Pa i u Bihacu, Tuzli. Ne moraju to biti neke jake utakmice, ali cisto da raja osjeti A reprezentaciju.
old school je napisao/la:hahahaha joj ovih zenicana covjek sa strane bi rekao po njihovoj prici da je to velegrad,a ne grad pun smoga i cega ne balvani pravi
Jel to sve sto imas reci?
Ako je tako, bujrum navrni u Zenicu "na Slovacku", a sto se mene tice mozes i "preko malih prijemnika"...
AllGunsBlazing je napisao/la:Mogla bi se odigrati prijateljska utkamica u Mostaru. Sto da ne? Pa i u Bihacu, Tuzli. Ne moraju to biti neke jake utakmice, ali cisto da raja osjeti A reprezentaciju.
+1
Zadnja izmjena: FliX, dana/u 16 avg 2013, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.
Volio bih zbog velikog broja ljudi u Mostaru koji vole ovu drzavu da tamo reprezentacija gostuje, a i grad je prelijep sam po sebi. Nazalost sve su prilike da se to nece desiti u blizoj buducnosti.
Sto se tice Tuzle i tamo bih volio da gostuje nasa reprezentacija, i sam studiram tamo i volio bih da ih gledam na djelu u gradu soli.
Mostar, Tuzla, qrac, palac, sve samo da ne bude Zenica? Šta fali Zenici? Momci kad tamo igraju izgledaju ko yebena Španija, nepobjedivi su. Teren u odličnom stanju. U BiH boljeg nemamo. Atmosfera na stadionu uvijek najbolja kad treba. Protivnici se izgube. Grotlo. A što je najbitnije igrači se u Ze osjećaju odlično. To su i sami rekli u više navrata.
Zašto mijenjati formulu koja dobija. Zašto da Real prodaje Ronalda a kao zamjenu dovesde Samira Bekrića?
Bošnjo na bijelom papiru s crnom tačkom u sredini uvijek vidi samo crnu tačku. Nikad bijelu površinu okolo.
Sto se tice kvalifikacijskih utakmica repka nece dugi niz godina ici iz Zenice. A i ne treba.
Onakav duh i zajednistvo kakvo bude tamo za vrijeme utakmice, atmosfera na utakmici, ne vjerujem da bi ikad bilo igdje drugo na takvom nivou.
+ se tu napravio kamp reprezentaciji.
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Sad za sad treba u nicaZe igrat jer repka se ustelila,ali abd kad se napravi novi stadion Grbavica eh onda fino se preselit u glavni grad ,kako dolikuje jednoj normalnoj drzavi.
Naravno, ali stekao sam utisak da ljudi pored toga sto favoriziraju odredjeni dio drzave zbog toga sto tu zive ( bila Bosna ili Hercegovina ) su jednostavno lijeni da izgovaraju puno ime drzave. Cinjenica je da nam treba pola sata dok izgovorimo drago nam ime Bosna i Hercegovina.
Ja ne znam niti jednog Hercegovca da BiH naziva Hercegovina
Nije to do dugog imena druže moj nego do našeg mentaliteta i navike, jer možeš reći i skraćenicu BiH.
Saudijska Arabija
Južna Afrika
Sri Lanka
Novi Zeland
South Africa
Kosta Rika
Trinidad i Tobago
Kako izostavi Sjedinjene Američke Države
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]
MuhamedTM je napisao/la:Sad za sad treba u nicaZe igrat jer repka se ustelila,ali abd kad se napravi novi stadion Grbavica eh onda fino se preselit u glavni grad ,kako dolikuje jednoj normalnoj drzavi.
A sta sad nismo normalni? Cuj kako dolikuje jednoj normalnoj drzavi, svasta covjek procita. Igra se gdje je najbolji stadion, a nesto imam osjecaj da ce to biti Bilino Polje jos dugo godina.
u Zenici, bez dileme .. od atmosfere, do rezultata repke .. znači Zenica nekad kad se ako Bog da izgradi Tušanj, dati nama jednu kvalifikacijsku tekmu da vidimo kako stvari stoje
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!