KK Partizan

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: KK Partizan

Post Postao/la Devil » 31 okt 2010, 21:15

Kakva utakmica u Stozicama. :o
Partizan prosuo 16 razlike te je porazen od Olimpije 75-73.
Neverovatan veliki broj izgubljenih lopti i veoma glup poraz.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 nov 2010, 01:08

Devil je napisao/la:Kakva utakmica u Stozicama. :o
Partizan prosuo 16 razlike te je porazen od Olimpije 75-73.
Neverovatan veliki broj izgubljenih lopti i veoma glup poraz.
Mora se nekada vratiti....

Ali kako mi rece prijatelj koji je gledao vrlo ali vrlo glup poraz, mada je Vlada postao pravi tragicar...

U Litvaniji je prosuo sa repkom +13 za 9 minuta....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

zvornicki klan
Kontakt:

Post Postao/la zvornicki klan » 02 nov 2010, 11:25

sa sportske.net

Partizan je spoj tradicije i kvaliteta

Trener izraelskog Makabija Dejvid Blat izuzetno poštuje kvalitete Partizana i smatra da je srpski šampion sinonim za stvaranje igrača i kvalitetenu košarku.
Ako je neko protekle sezone zadužio Makabi onda je to definitivno Partizan. Crno-beli su u veličanstvenoj četvrtfinalnoj seriji izbacili “Ponos Izraela” i otišli na F4, a već narednog četvrtka je novo odmeravanje snaga u Pioniru.
“Partizan je odličan tim, sa tradicijom i kvalitetom. Za mene ima veliku vrednost. Napravili su ogromno iznenađenje plasmanom među četiri najbolje evropske ekipe na impresivan način. Jesmo značajno izmenili timove, ali naši susreti su uvek bili zanimljivi i dobri. Oba kluba imaju ponosa i ambicije da promovišu košarku u svojim zemljama”, kaže u Dejvid Blat trener Makabija.
Strateg tima iz Tela Aviva smatra da je Partizan veliki tim koji proizvodi sjajne igrač, a da su navijači ponos kluba.
“Stvaranje igrača i kvalitetna košarka su uvek sinonimi koje vezujem za Partizan. Oduvek sam poštovao Partizanov način rada sa igračima, kako ih unapređuju, ali i kako unapređuju tim. Partizan igra zanimljivu i timsku košarku, a navijači crno-belih su za respekt. Oni su ljudi košarke“, konstatuje Blat.
Američko-izraelski stručnjak, ostao je upamćen i po nesvakidašnjem gestu, kada se kao trener Efes Pilsena se 2008. oglušio se o „savet“ najvećih svetskih sila da stranci ne putuju u Srbiju iz bezbednosnih razloga.
Oslabaljen četvoricom Amerikanaca, koji su iz straha odbili da sednu u avion za Beograd, Efes Pilsen je izgubio utakmicu, ali su Blat i njegovi učenici dočekani i ispraćeni ovacijama zbog, malo je reći, džentlmenskog poteza.
“Košarka i sport su iznad politike. Ta četvorica američkih igrača nisu poštovala sport, Evroligu i Partizan. Reći da je tada bilo opasno doći u Beograd je - smešno. Trebalo bi uvek da odvojimo sport od politike. Taj trenutak je bio jedan od najtežih u mojoj karijeri, jer su ti momci povredili sport, a naročito su uništili tim koji je bio na dobroj poziciji”, kaže Dejvid Blat.
Ceo Zvornik sada peva zemlja trese se,Vukovi su sad uz tebe sve do pobede.

Drugo ime objektivnosti!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 04 nov 2010, 11:48

Veceras opet protiv ****. Ekipa je sigurno malo poljuljana nakon onog u Ljubljani, ali ovi cigani su stalna musterija u Beogradu tako da ocekujem jednu tesku utakmicu, al uz pomoc punog Pionira novu pobjedu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 nov 2010, 13:54

Vrlo bitna utakmica veceras i za jedne i druge, jer ovo je strasno komplikovana grupa, i svaki break na strani je veliki...Revans dvije ekipe koje su igrale prosle godine cetvrtfinale EL.. Tada je u prvoj utakmici Partizan nadoknadio veliki minus, Kecman je poludio u drugom dijelu, sada je situacija nesto drugacija..
Partizan na klupi ima Vladu Jovanovica a Makabi Blata, prosle godine je bilo obratno Partizan je tu bio jaci...
Veseli ima problema sa povredom, vidjet cemo koliko ce i sta da igra...
Ocekuje nas veliki dvoboj Sofo - a i Jawaia...Kljuc pobjede Partizana lezi u zaustavljanju Eidsona, jer je to igrac koji donosi prevagu svom timu, "mozak" ekipe, covjek koji igra odbranu odlicno, asistira, pogadja kada je potrebno, igra ledjima, igra licem ka kosu....Ako udje u kontra ritam bice to veliki plus za Partizan, takodjer vrlo je bitno kako ce Perkins da odigra, tj. kako ce Lafajet da igra odbranu na njemu...Makabi je donekle promijenio stil, ali opet znaju oni da udju u jurnjavu i divljanje po terenu...Vidjet cemo veceras ovog Hendrixa, posto se spominjao kao moguca akvizicija nase repke...Vidjet cemo sta moze i Gist veceras...

Sve u svemu, mislim da je ovo veceras prekretnica Partizanove sezone, veceras je Do or die....

Ja prednost dajem Partizanu, zbog toga sto ce Makabi vjerovatno imati sansu da napravi break negdje drugo, a Partizan tesko da ce moci da dobije nesto na strani..

Ostalo je samo ime.....

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 05 nov 2010, 10:55

Poraza al šta da se radi 54-67.Zaslužena pobjeda ,evidentno se osjetio izostanak Veselog,ali i neuigranost novajlija prije svega Gista i Lafaeta,
Ipak ono što Partizan ima u Pioniru nema nijedan klub u Evropi
[youtube][/youtube]
& $ - & " - & - &
ФСРС

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 nov 2010, 21:04

drinin vuk je napisao/la:Poraza al šta da se radi 54-67.Zaslužena pobjeda ,evidentno se osjetio izostanak Veselog,ali i neuigranost novajlija prije svega Gista i Lafaeta,
[youtube][/youtube]
neka satstave 2 lose sezone, pa cemo vidjeti koliko ce ovo trajati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 nov 2010, 01:27

Ono sto sam ja sinoc gledao je jedan uzas, ja Partizana nisam gledao losijeg ne pamtim kada..Blat je unistio Jovanovica, sve poteze je unaprijed povukao. Napao mu je odmah prvu liniju napada, i kad su poveli ne pocetku 18 - 2 utakmica je prakticno bila gotova. Jovanovic je sinoc povukao totalno nerezonski potez na pocetku, sa Bozicem i Kecmanom u petorci, a to suvise brzi bekovi Makabija Perkins, Pargo, Eidson su znali da iskoriste.. Poslije je sve bilo kasno..Ono sto je jedna cinjenica da Lafajet nije cisti play, nego dvojka zarobljena u tijelu jedinice, covjek koji ne moze da probije, ne moze da odigra pik n'roll..Jednostavno ovog puta Danilovic i Todoric su omasili i to je to...Gist isto nije ala Roberts, nije covjek koji se "tuce" po terenu, skace, baca se za svaku loptu, nego ceka na trici, pa sta bude...Dule bi obojicu sinoc taksijem spremio kuci :D :D :D..Jawai igra toplo - hladno, a on sa svojom konstitucijom bi morao da ima jedno 12 - 13 poena u prosjeku minimale..Jedna nevjerovatna stvar da su Sofo i Eidson bili bez ucinka, a Makabi je dobio bez napora...Blat je fino poslozio ovu inace "divljacku" ekipu..
Partizan, ako se rijesio vec jednom Popovica, zasto ne i Lafajeta, jer nema potrebni kvalitet, plus to sto vjerovatno porazom protiv Prokoma ce doci u pretesku situaciju..Dobro rece covjek ono sto sada radi Partizan je preslikana Cibona kada su Ameri stizali kao na traci, a Cibona radi ono sto je Partizan radio...
Meni samo nije jasno kada je svima ocigledno da je Vladi izmakla ekipa zasto Danilovic ne sjedne na klupu da bude podrska..Pa ja se sjecam onog tajmauta u Zagrebu kada Danilovic maltene daje savjete igracima, a Dule gleda...
Ocigledno Partizana ocekuje vrlo mucna sezona...U pitanje ce doci i F4 NLB lige, ako se nesto drasticno ne promijeni...

A Nermin i ja smo sinoc konstatovali da bi im Dino Konakovic doveo bolje crnce od ovih sto im igraju :D :D :D :D :D Uvijek je covjek imao smisla za pogodit pojacanje 8-) 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 06 nov 2010, 07:36

neno#4 je napisao/la:Ono sto sam ja sinoc gledao je jedan uzas, ja Partizana nisam gledao losijeg ne pamtim kada..Blat je unistio Jovanovica, sve poteze je unaprijed povukao. Napao mu je odmah prvu liniju napada, i kad su poveli ne pocetku 18 - 2 utakmica je prakticno bila gotova. Jovanovic je sinoc povukao totalno nerezonski potez na pocetku, sa Bozicem i Kecmanom u petorci, a to suvise brzi bekovi Makabija Perkins, Pargo, Eidson su znali da iskoriste.. Poslije je sve bilo kasno..Ono sto je jedna cinjenica da Lafajet nije cisti play, nego dvojka zarobljena u tijelu jedinice, covjek koji ne moze da probije, ne moze da odigra pik n'roll..Jednostavno ovog puta Danilovic i Todoric su omasili i to je to...Gist isto nije ala Roberts, nije covjek koji se "tuce" po terenu, skace, baca se za svaku loptu, nego ceka na trici, pa sta bude...Dule bi obojicu sinoc taksijem spremio kuci :D :D :D..Jawai igra toplo - hladno, a on sa svojom konstitucijom bi morao da ima jedno 12 - 13 poena u prosjeku minimale..Jedna nevjerovatna stvar da su Sofo i Eidson bili bez ucinka, a Makabi je dobio bez napora...Blat je fino poslozio ovu inace "divljacku" ekipu..
Partizan, ako se rijesio vec jednom Popovica, zasto ne i Lafajeta, jer nema potrebni kvalitet, plus to sto vjerovatno porazom protiv Prokoma ce doci u pretesku situaciju..Dobro rece covjek ono sto sada radi Partizan je preslikana Cibona kada su Ameri stizali kao na traci, a Cibona radi ono sto je Partizan radio...
Meni samo nije jasno kada je svima ocigledno da je Vladi izmakla ekipa zasto Danilovic ne sjedne na klupu da bude podrska..Pa ja se sjecam onog tajmauta u Zagrebu kada Danilovic maltene daje savjete igracima, a Dule gleda...
Ocigledno Partizana ocekuje vrlo mucna sezona...U pitanje ce doci i F4 NLB lige, ako se nesto drasticno ne promijeni...

A Nermin i ja smo sinoc konstatovali da bi im Dino Konakovic doveo bolje crnce od ovih sto im igraju :D :D :D :D :D Uvijek je covjek imao smisla za pogodit pojacanje 8-) 8-) 8-)

eidson nije bek,nego krilo

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 nov 2010, 09:18

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ono sto sam ja sinoc gledao je jedan uzas, ja Partizana nisam gledao losijeg ne pamtim kada..Blat je unistio Jovanovica, sve poteze je unaprijed povukao. Napao mu je odmah prvu liniju napada, i kad su poveli ne pocetku 18 - 2 utakmica je prakticno bila gotova. Jovanovic je sinoc povukao totalno nerezonski potez na pocetku, sa Bozicem i Kecmanom u petorci, a to suvise brzi bekovi Makabija Perkins, Pargo, Eidson su znali da iskoriste.. Poslije je sve bilo kasno..Ono sto je jedna cinjenica da Lafajet nije cisti play, nego dvojka zarobljena u tijelu jedinice, covjek koji ne moze da probije, ne moze da odigra pik n'roll..Jednostavno ovog puta Danilovic i Todoric su omasili i to je to...Gist isto nije ala Roberts, nije covjek koji se "tuce" po terenu, skace, baca se za svaku loptu, nego ceka na trici, pa sta bude...Dule bi obojicu sinoc taksijem spremio kuci :D :D :D..Jawai igra toplo - hladno, a on sa svojom konstitucijom bi morao da ima jedno 12 - 13 poena u prosjeku minimale..Jedna nevjerovatna stvar da su Sofo i Eidson bili bez ucinka, a Makabi je dobio bez napora...Blat je fino poslozio ovu inace "divljacku" ekipu..

Eidson je igrac koji je polivalentan i maltene u nekim trenucima se spusta i na playa...
Mozak ove ekipe, nesto slicno kao Dijamantidis...

Ostalo je samo ime.....

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 06 nov 2010, 09:34

nerminh74 je napisao/la:
drinin vuk je napisao/la:Poraza al šta da se radi 54-67.Zaslužena pobjeda ,evidentno se osjetio izostanak Veselog,ali i neuigranost novajlija prije svega Gista i Lafaeta,
[youtube][/youtube]
Vidi se da nemaš pojma i da vjerovatno slabo pratiš.
Partizan je imao ovakvu i čak veću podršku kada je imavao skor od 2-12,3-11,jer je tada hala Pionir mogla primati i 8000,imaš uostalom klipove pa se sam uvjeri,toliko o tome,trebao bi nekad otići na neku utakmicu Partizana jer to je dogadjaj i priča za sebe to tv ne može da opiše i prikaže jer jednostavno cijela hala pjeva praktično.....
& $ - & " - & - &
ФСРС

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 06 nov 2010, 10:05

neno#4 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

Eidson je igrac koji je polivalentan i maltene u nekim trenucima se spusta i na playa...

znam,znam,odličan igrač ali nije bek

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 nov 2010, 11:32

Covjek maltene igra sve po potrebi, tako da njegovo kalupljenje kao krila ne moze proci....
Nije on Mickeal ili Sato...

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 06 nov 2010, 13:52

neno#4 je napisao/la:

Covjek maltene igra sve po potrebi, tako da njegovo kalupljenje kao krila ne moze proci....

onda ni kukoč nije bio krilo nego?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 nov 2010, 15:31

drinin vuk je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
[youtube][/youtube]
Vidi se da nemaš pojma i da vjerovatno slabo pratiš.Partizan je imao ovakvu i čak veću podršku kada je imavao skor od 2-12,3-11,jer je tada hala Pionir mogla primati i 8000,imaš uostalom klipove pa se sam uvjeri,toliko o tome,trebao bi nekad otići na neku utakmicu Partizana jer to je dogadjaj i priča za sebe to tv ne može da opiše i prikaže jer jednostavno cijela hala pjeva praktično.....
:mrgreen:

tada je u srbiji vladala kosarka, bili je na zenitu i krenula je u lagani pad sto se tice reprezentacije, ali zato je klubska ostala jake, a sada uporedi ovu situaciju, sa sadasnjom gdje je duda uspio vratiti u vrh svjestke kosarke srbiju (u vrh, ali da odu na vrh nemaju kvalitet zar razliku od vremena sa bodirogom&co), ali klubska kosarka nikada nije bila slabija, nema vise jakog FMP-a, CZ je na koljenima i bori se za opstanak, vojvodina je propala kao bosna, hemofarm i partizan su jos jaki, ali ovaj zadnji je izgubio dominaciju i sada je jedna od 2-3 ravnopravne ekipe u regionu

ukratko, ako partizan veze 2 lose godine (a ova godina je vec pocela dobro lose) ova publika ce se prepoloviti, mozda grijesim, ali tesko jer u ljudskoj prirodi je da uvijek vole pobjednike, a brzo se distanciraju od gubitnika, tako da ce se publika smanjiti na fanatike i starije ljude kojima je klub u krvi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 nov 2010, 01:31

Ne znam sta hoces da kazes s tim pitanjem....Ja ti samo kazem da se danas uopste to tako ne gleda...
Najbolji opis Eidsonovog mjesta u ekipi je taj Point Forward....Jer, ne znam da li si gledao, cesto se u napadu zna desiti, kada ne prodje da Perkins probija prvu liniju odbrane, da ide fora da se da Eidsonu lopta da on iskreira akciju..A druga varijanta, kada on trci oko blokova i sutira tricu...A cesto zna da se spusti u reket i igra ledjima protiv fizicki i visinom inferiornijeg igraca....Prosle godine u ekipi je bio Anderson, koji je klasicni americki "kauboj", koji uzima sve i svasta...A Eidson je bio u drugom planu, e ove godine je maltene Blat dao ekipu u ruke Eidsonu, da vodi tim...

Uostalom i na zvanicnom sajtu Eurolige stoji da je on guard
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=e2010

Ali opet nije to npr. Langdon, Drew, Rakocevic i slicno...
On je covjek koji je preavshodno zaduzen za kreiranje, a ako se otvori i ako ima dan, onda ide primarno da se trazi kos....

Ostalo je samo ime.....

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 07 nov 2010, 11:55

tada je u srbiji vladala kosarka, bili je na zenitu i krenula je u lagani pad sto se tice reprezentacije, ali zato je klubska ostala jake, a sada uporedi ovu situaciju, sa sadasnjom gdje je duda uspio vratiti u vrh svjestke kosarke srbiju (u vrh, ali da odu na vrh nemaju kvalitet zar razliku od vremena sa bodirogom&co), ali klubska kosarka nikada nije bila slabija, nema vise jakog FMP-a, CZ je na koljenima i bori se za opstanak, vojvodina je propala kao bosna, hemofarm i partizan su jos jaki, ali ovaj zadnji je izgubio dominaciju i sada je jedna od 2-3 ravnopravne ekipe u regionu

ukratko, ako partizan veze 2 lose godine (a ova godina je vec pocela dobro lose) ova publika ce se prepoloviti, mozda grijesim, ali tesko jer u ljudskoj prirodi je da uvijek vole pobjednike, a brzo se distanciraju od gubitnika, tako da ce se publika smanjiti na fanatike i starije ljude kojima je klub u krvi
Opet si pogriješio ali ok.U Srbiji je košarka oduvijek sport broj 1.Za ovakvu konstataciju svaki poznavalac košarke kada je Srbija u pitanju će ti navest milion razloga.Jbg što pod imenom SFRJ,SCG,pa i sada SRB,Srbija je svjetska sila u košarci dugi niz,godina naravno bilo je i padova,poput smjena generacija,ali jednostavno Srbija je zemlja sa najviše svjetskih zlata.No ostavimo se reprezentacije.Što se tiče posjete,pa prije je posjeta bila daleko veća ako ćemo o tome pričati,eto samo u domaćem takmičenju ,Partizan je imao na svakoj tekmi 4000,a igrao dosta slabo Evroligu,Zvezda isto,ostim što nije igrala EL,Hemofarm 2000,FMP 1500,Zdravlje 2000,Sloga 2000,Vojvodina 2000-3000,itd govorim ti o prosjecima nekadašnje domaće lige i posjeti.Onda vidi danas u domaćim takmičenjima katastrofa posjeta u tim velikim sredinama,osim derbija i play offa,Partizan i Zvezda po 15000 ljudi,Hemofarm 1000,Voša osim duela s vječitima tek 500,doduše Borac i Sloga po 2000.
Što ti sve ovo pišem ne da bi te glava zabolila od brojki,već da jednostavno moraš biti svjestan da je košarka sport broj 1,da praktično reprezentacija i kad je bila najslabija u poslednjih nekoliko decenija imala je pune hale i to ne male hale spens 10000,Pionir 7000.U kvalifikacijama za Euro ako se sjećaš,doduše da bile su besplatne karte al svaku utakmicu u Areni od 18000-22000.
Vratimo se Partizanu,ti si vjerovatno iznio svoj stav zbog utakmica NLB,trebao bi znati da Grobari koji čine na utakmicama EL 65% od ukupnog broja gledalac što je nekih 4000 praktično i ne dolaze na te utakmice ili dodju u nekom simboličnom broju od 200-300,osim na derbi.Isto tako ove godine se to malo popravilo pa je Partizan u Pioniru prosječno gledalo oko 4500 po utakmici.Da se vratimo i na EL Partizan je oduvijek to znači praktično zadnjih 10 godina procentualno imao najpopunjeniju halu,čak kad je u Pionir moglo stati i 8500,a ako se sjećaš ona utakmica top 16 faze protiv PAO u Pioniru je bilo i svih 9000,šta tek pričati o Areni i čudesnoj rekordnoj brojci od 22567.Onda da slažem se što se mentaliteta tiče,ali jednostavno Partizan je brend i ima ogromnu armiju navijača,pa praktično da dodju samo ultrasi iz Srbije na utakmicu hala bi bila dobro popunjena,šta drugo reći već da bi protiv Macabija da je moglo stati bilo i 70 000 gledalaca,toliko,jbg to je fenomen ljubavi prema klubu,dok to ne razumi svako onaj ko spori ne može doći do realne slike..
& $ - & " - & - &
ФСРС

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 07 nov 2010, 12:10

neno#4 je napisao/la:

Ne znam sta hoces da kazes s tim pitanjem....Ja ti samo kazem da se danas uopste to tako ne gleda...
Najbolji opis Eidsonovog mjesta u ekipi je taj Point Forward....Jer, ne znam da li si gledao, cesto se u napadu zna desiti, kada ne prodje da Perkins probija prvu liniju odbrane, da ide fora da se da Eidsonu lopta da on iskreira akciju..A druga varijanta, kada on trci oko blokova i sutira tricu...A cesto zna da se spusti u reket i igra ledjima protiv fizicki i visinom inferiornijeg igraca....Prosle godine u ekipi je bio Anderson, koji je klasicni americki "kauboj", koji uzima sve i svasta...A Eidson je bio u drugom planu, e ove godine je maltene Blat dao ekipu u ruke Eidsonu, da vodi tim...

Uostalom i na zvanicnom sajtu Eurolige stoji da je on guard
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=e2010

Ali opet nije to npr. Langdon, Drew, Rakocevic i slicno...
On je covjek koji je preavshodno zaduzen za kreiranje, a ako se otvori i ako ima dan, onda ide primarno da se trazi kos....
neću ništa da kažem sa tim pitanjem,samo te pšitam je li onda i kukoč bek,a ne krilo.

pisalo je i prošle rgodine na istom tom sajtu da je krilo,što on i jeste

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 07 nov 2010, 12:13

ove sezone ni blijeda kopija Duletovog Partizana. :|

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 nov 2010, 15:50

drinin vuk je napisao/la:

Opet si pogriješio ali ok.U Srbiji je košarka oduvijek sport broj 1.Za ovakvu konstataciju svaki poznavalac košarke kada je Srbija u pitanju će ti navest milion razloga.Jbg što pod imenom SFRJ,SCG,pa i sada SRB,Srbija je svjetska sila u košarci dugi niz,godina naravno bilo je i padova,poput smjena generacija,ali jednostavno Srbija je zemlja sa najviše svjetskih zlata.No ostavimo se reprezentacije.Što se tiče posjete,pa prije je posjeta bila daleko veća ako ćemo o tome pričati,eto samo u domaćem takmičenju ,Partizan je imao na svakoj tekmi 4000,a igrao dosta slabo Evroligu,Zvezda isto,ostim što nije igrala EL,Hemofarm 2000,FMP 1500,Zdravlje 2000,Sloga 2000,Vojvodina 2000-3000,itd govorim ti o prosjecima nekadašnje domaće lige i posjeti.Onda vidi danas u domaćim takmičenjima katastrofa posjeta u tim velikim sredinama,osim derbija i play offa,Partizan i Zvezda po 15000 ljudi,Hemofarm 1000,Voša osim duela s vječitima tek 500,doduše Borac i Sloga po 2000.
Što ti sve ovo pišem ne da bi te glava zabolila od brojki,već da jednostavno moraš biti svjestan da je košarka sport broj 1,da praktično reprezentacija i kad je bila najslabija u poslednjih nekoliko decenija imala je pune hale i to ne male hale spens 10000,Pionir 7000.U kvalifikacijama za Euro ako se sjećaš,doduše da bile su besplatne karte al svaku utakmicu u Areni od 18000-22000.
Vratimo se Partizanu,ti si vjerovatno iznio svoj stav zbog utakmica NLB,trebao bi znati da Grobari koji čine na utakmicama EL 65% od ukupnog broja gledalac što je nekih 4000 praktično i ne dolaze na te utakmice ili dodju u nekom simboličnom broju od 200-300,osim na derbi.Isto tako ove godine se to malo popravilo pa je Partizan u Pioniru prosječno gledalo oko 4500 po utakmici.Da se vratimo i na EL Partizan je oduvijek to znači praktično zadnjih 10 godina procentualno imao najpopunjeniju halu,čak kad je u Pionir moglo stati i 8500,a ako se sjećaš ona utakmica top 16 faze protiv PAO u Pioniru je bilo i svih 9000,šta tek pričati o Areni i čudesnoj rekordnoj brojci od 22567.Onda da slažem se što se mentaliteta tiče,ali jednostavno Partizan je brend i ima ogromnu armiju navijača,pa praktično da dodju samo ultrasi iz Srbije na utakmicu hala bi bila dobro popunjena,šta drugo reći već da bi protiv Macabija da je moglo stati bilo i 70 000 gledalaca,toliko,jbg to je fenomen ljubavi prema klubu,dok to ne razumi svako onaj ko spori ne može doći do realne slike..
ako budu 2 lose godine, a nebi zelio to jer zelim jaku kosarku u regionu, vidjeti vcemo sta ce se desiti, a svako ima pravo na svoje misljenje, zar ne?

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.