OI London 2012 - Košarka
Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten
Re: OI London 2012 - Košarka
Melo je limitovan igrac, napad i clutch svaka cast ostalo nista posebno. Pa lik je samo jednom prosao prvu rundu PO cini mi se, isti je ko T-Mac po tom pitanju, mada je T-Mac bio dosta kompletniji igrac od njeg.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 08 avg 2012, 01:35, ukupno mijenjano 1 put.
poredjenje je bilo s Igoudalom.alemsa je napisao/la:Melo je limitovan igrac, napad i clutch svaka cast ostalo nista posebno.
Igoudalom.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Ma korisniji je i bolji od Igudale, ali da je superstar nije kakvom ga medija predstavlja. Kobe Durant i James su miljama od njeg.Raul_64 je napisao/la:poredjenje je bilo s Igoudalom.alemsa je napisao/la:Melo je limitovan igrac, napad i clutch svaka cast ostalo nista posebno.
Igoudalom.
Sledece sezone pod vodstvom Woodya ide Melo po prsten!alemsa je napisao/la:Melo je limitovan igrac, napad i clutch svaka cast ostalo nista posebno. Pa lik je samo jednom prosao prvu rundu PO cini mi se, isti je ko T-Mac po tom pitanju, mada je T-Mac bio dosta kompletniji igrac od njeg.

Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
Nije li Melo sa Billupsom i ostatkom družine odveo Denver do finala Zapada 2009
Jako dobar igrac, ali i u sjeni Jamesa sve ove godine - pošto su obojica ista generacija, isto godište, ista draft klasa iz 2003.

Jako dobar igrac, ali i u sjeni Jamesa sve ove godine - pošto su obojica ista generacija, isto godište, ista draft klasa iz 2003.
To sam raspravljao,dakako.Ma korisniji je i bolji od Igudale
slazem se.ali da je superstar nije kakvom ga medija predstavlja. Kobe Durant i James su miljama od njeg.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
-
- Kontakt:
Daj ba @Lbjmvp to što pričaš nema veze sa logikom, puno zasnivaš mišljenje na kolumnama i stavovima drugih, nemaš vlastitog mišljenja. Čitam često šta pišete ovdje ali nemam baš mnogo vremena da komentarišem.
Ali reći da je Iggy bolji ili korisniji igrač od Mela je Bogu za plakati.
To što kažeš da je Mela lahko čuvati nije niti približno tačno, momak je jedan od najnezgodnijih igrača za čuvati, samo što se desi da ga ne ide svaku noć ali da ga je lahko čuvati nije, kada ga krene niko ga ne može čuvati.
Iggy je solidan igrač, ali ne može sa njim u rečenicu. Igra on odličnu odbranu, ali ništa bolje ne igra odbranu od Kobea kojeg nešto ne ide u ofanzivi na ovom prvenstu dok je u defanzivi odličan i nije slabiji od Iggya, čak šta više, pa ni Duranta...
A znam da si i za Kobea izbacivao kolumnu napisanu na Ispod Obruča i pisao kako Kobe nije glavna napadačka opcija u Lakersima što je u najmanju ruku smiješno, reći da je Bynum korisniji u napadu može samo neko ko nije gledao Lakerse ove sezone.
Ali reći da je Iggy bolji ili korisniji igrač od Mela je Bogu za plakati.
To što kažeš da je Mela lahko čuvati nije niti približno tačno, momak je jedan od najnezgodnijih igrača za čuvati, samo što se desi da ga ne ide svaku noć ali da ga je lahko čuvati nije, kada ga krene niko ga ne može čuvati.
Iggy je solidan igrač, ali ne može sa njim u rečenicu. Igra on odličnu odbranu, ali ništa bolje ne igra odbranu od Kobea kojeg nešto ne ide u ofanzivi na ovom prvenstu dok je u defanzivi odličan i nije slabiji od Iggya, čak šta više, pa ni Duranta...
A znam da si i za Kobea izbacivao kolumnu napisanu na Ispod Obruča i pisao kako Kobe nije glavna napadačka opcija u Lakersima što je u najmanju ruku smiješno, reći da je Bynum korisniji u napadu može samo neko ko nije gledao Lakerse ove sezone.
>>“Float like a butterfly, sting like a bee.
Your hands can't hit what your eyes can't see.”
Te zasluge idu Billupsu jer je bio lider ekipe, bez njeg Melo nije mogao nista, i to je jedini put kad je prosao prvu rundu PO u svojoj karijeri. Pa i Wade i Bosh su iz istog drafta, nea to veze, u sjeni je sa razlogom, mozda je malo overrated ali dobro otom potom.ripper je napisao/la:Nije li Melo sa Billupsom i ostatkom družine odveo Denver do finala Zapada 2009![]()
Sretno, ali cisto sumnjam, konkurencija vam je jaka na istoku.DejaNMG je napisao/la:
Sledece sezone pod vodstvom Woodya ide Melo po prsten!
Trenutno smo medju 5 favorita citave lige.alemsa je napisao/la:Sretno, ali cisto sumnjam, konkurencija vam je jaka na istoku.
Treba se mnogo stvari poklopiti, mnogo ce zavisiti od STATSa, ako on bude pravi, bice svasta.
Tu je i Kidd, ostatak veterana

I najvaznije jaci smo za Woodya sigurno, nadam se da ce izvuci maksimum iz Mela, posebno u odbrani.
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
Da čitaš znao bi da nije tako.puno zasnivaš mišljenje na kolumnama i stavovima drugih, nemaš vlastitog mišljenja. Čitam često šta pišete ovdje
LeBron?...............Iggy?kada ga krene niko ga ne može čuvati.
Od današnjeg Kobea da.ali ništa bolje ne igra odbranu od Kobea
Bynum može biti korisniji od Kobea.Više bi logike napada Lakersa imao tada u svakom slučaju,druga je stvar što ne igraju tako pa ekipa s jednim od 2 najjača para u reketu i s najboljim SG-om lige ispadne još u polufinalu zapada.reći da je Bynum korisniji u napadu može samo neko ko nije gledao Lakerse ove sezone.
Melo je među top 5 u NBA(samo što ostala četvorica igraju puno bolju odbranu)što se tiče učinka u napadu,Iggy među top 5 što se tiče učinka u odbrani.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
koliko god da ste jaki, protiv Miamia ce te se napatiti sigurno, cisto sumnjam da ih Knicksi mogu izbaciti, a i ako Rose bude spreman i u formi do playoffa i Chicago vas moze namuciti, a tu su i Netsi, pa i zeznuta Indiana koja sve vise sazrejva iz godine u godinu, ali dobro vidjet cemo. Meni svejedno neam nista protiv Knicksa uzmite sto se mene tice.DejaNMG je napisao/la:
Trenutno smo medju 5 favorita citave lige.
Treba se mnogo stvari poklopiti, mnogo ce zavisiti od STATSa, ako on bude pravi, bice svasta.
Tu je i Kidd, ostatak veterana, JR i Novak, kada se vrati Shump...
I najvaznije jaci smo za Woodya sigurno, nadam se da ce izvuci maksimum iz Mela, posebno u odbrani.
Eh to ce biti malo teži problemDejaNMG je napisao/la:Trenutno smo medju 5 favorita citave lige.alemsa je napisao/la:Sretno, ali cisto sumnjam, konkurencija vam je jaka na istoku.
Tu je i Kidd, ostatak veterana, JR i Novak, kada se vrati Shump...

Teško se mjenjaju neke davno stecene navike, pogotovu zvijezdama ekipe, allstarovima, qrcima palcima.
Nece u 29-toj godinu proigrati vrhunsku odbranu, kad dosad nije...siguran budi.
Baš zbog te odbrane, nikad nije ni ispunio sva velika nadanja, niti ce biti klasa Wadea, Jamesa i ostalih iz svoje generacije.
Naravno, ali ima sanse, i ja sam optimista, u odnosu na proslu sezonu mnogo bolje.alemsa je napisao/la:koliko god da ste jaki, protiv Miamia ce te se napatiti sigurno, cisto sumnjam da ih Knicksi mogu izbaciti, a i ako Rose bude spreman i u formi do playoffa i Chicago vas moze namuciti, a tu su i Netsi, pa i zeznuta Indiana koja sve vise sazrejva iz godine u godinu, ali dobro vidjet cemo. Meni svejedno neam nista protiv Knicksa uzmite sto se mene tice.
Samo se nadam duelu Mela i Brona (nadam se u finalu konfe), to je duel koji nikad nije zaivio, a na pocetku njihovih karijera se ocekivali veliki dueli njih dvojice iz godine u godinu, top3 picka (Darko uljez

@ripper, Slazem se, koliko god ja obozavao Mela, covjek jednostavno NECE da igra odbranu, prosle godine kad je dosao Woody smo malo vidjeli i taj segment Melove igre, sta ce ove sezone biti ostaje da vidimo.
U napadu je klasa, ali u odbrani je daleko daleko od ostatka americkih zvjezda.
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
-
- Kontakt:
To već ima donekle logike, ali opet ne smatram da je Iggy čak i tada korisniji.Već sam rekao, čitam i vidio sam za dosta stvari da je tako.LBJ MVP je napisao/la:Da čitaš znao bi da nije tako.puno zasnivaš mišljenje na kolumnama i stavovima drugih, nemaš vlastitog mišljenja. Čitam često šta pišete ovdje
Lebron je uspio u ovom playoff-u, ali ni Melo nije imao neku podršku suigrača. U prethodnim njihovim duelima nije baš bilo tako. Iggy može ali samo kada njega ne ide, ali kada je Melo na visini zadatka nema tog Iggy-a koji će ga zaustaviti.LeBron?...............Iggy?kada ga krene niko ga ne može čuvati.
Ne bih se baš složio, da kada je Kobe koncentrisaniji na napad kada se posebno ne trudi u odbrani, ali kada se trudi nije.Od današnjeg Kobea da.ali ništa bolje ne igra odbranu od KobeaNe, tu nema ni govora. Da li si uopće gledao bitnije utakmice Lakersa i play-off ove sezone? Ako jesi mogao si da vidiš kako Bynum, kada se više forsira, gubi u napadu. Jednostavno ne može ništa kada je prva napadačka opcija u ekipi. Ispada kada imaju najgoru klupu protiv ekipe koja ništa nije slabija što se petorke tiče, a sa nešto boljom klupom, a nijedan od visokih igrača Lakersa nije bio na približnom nivou na kojem treba biti.Bynum može biti korisniji od Kobea.Više bi logike napada Lakersa imao tada u svakom slučaju,druga je stvar što ne igraju tako pa ekipa s jednim od 2 najjača para u reketu i s najboljim SG-om lige ispadne još u polufinalu zapada.reći da je Bynum korisniji u napadu može samo neko ko nije gledao Lakerse ove sezone.
Melo je među top 5 u NBA(samo što ostala četvorica igraju puno bolju odbranu)što se tiče učinka u napadu,Iggy među top 5 što se tiče učinka u odbrani.
>>“Float like a butterfly, sting like a bee.
Sretno ali Knicksi su poznati po :DejaNMG je napisao/la:
Naravno, ali ima sanse, i ja sam optimista, u odnosu na proslu sezonu mnogo bolje.
Samo se nadam duelu Mela i Brona (nadam se u finalu konfe), to je duel koji nikad nije zaivio, a na pocetku njihovih karijera se ocekivali veliki dueli njih dvojice iz godine u godinu, top3 picka (Darko uljez), Melo sa NCAA titulom, sve predispozicije za istorijske duele, medjutim do toga nije doslo, ove godine su se prvi put sastali u PO koliko znam, Bron je uzeo prsten, a sa ovogodisnjom nasom ekipom nadam se da ce do tih duela napokon doci, pa sta bude.
.

sala mala

Žalosno je to, zato i nije cesto mogao proci dalje od prve runde sve te godine u Denveru (neko je to dobro primjetio).DejaNMG je napisao/la:Naravno, ali ima sanse, i ja sam optimista, u odnosu na proslu sezonu mnogo bolje.alemsa je napisao/la:koliko god da ste jaki, protiv Miamia ce te se napatiti sigurno, cisto sumnjam da ih Knicksi mogu izbaciti, a i ako Rose bude spreman i u formi do playoffa i Chicago vas moze namuciti, a tu su i Netsi, pa i zeznuta Indiana koja sve vise sazrejva iz godine u godinu, ali dobro vidjet cemo. Meni svejedno neam nista protiv Knicksa uzmite sto se mene tice.
Samo se nadam duelu Mela i Brona (nadam se u finalu konfe), to je duel koji nikad nije zaivio, a na pocetku njihovih karijera se ocekivali veliki dueli njih dvojice iz godine u godinu, top3 picka (Darko uljez), Melo sa NCAA titulom, sve predispozicije za istorijske duele, medjutim do toga nije doslo, ove godine su se prvi put sastali u PO koliko znam, Bron je uzeo prsten, a sa ovogodisnjom nasom ekipom nadam se da ce do tih duela napokon doci, pa sta bude.
@ripper, Slazem se, koliko god ja obozavao Mela, covjek jednostavno NECE da igra odbranu, prosle godine kad je dosao Woody smo malo vidjeli i taj segment Melove igre, sta ce ove sezone biti ostaje da vidimo.
U napadu je klasa, ali u odbrani je daleko daleko od ostatka americkih zvjezda.
Jbg, Melo je ipak došao u NBA sa ogromnom reputacijom kao osvajac NCAA 2003, kao treci pick u dosta jakom draftu te godine (James, Wade, Bosh itd) ,ocekivalo se da svojim primjerom vodi Nuggetse, a zapravo godinama pokazivao da ga odbrana ne zanima puno...zbog toga ce vjerovatno ostati bez prstena u svojoj karijeri.
U sadašnjim Kniksima pogotovu nece pored Amarea (još jedne poznate ljencuge kad je odbrana u pitanju) , veterana Kidda, ludaka JR Smitha koji i ne pomišlja na odbranu, povratnika Feltona itd...sve redom loši defanzivci...pa jbt kralj Chandler je morao za sviju njih skakati i krpiti rupe na sve strane

Tu ni 20 Woodsona ne može pomoci, vjeruj mi.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 08 avg 2012, 02:21, ukupno mijenjano 1 put.
pročitao si kolumnu i na osnovu toga si izrazio svoje mišljenje? jako pametnoLBJ MVP je napisao/la:Drago mi je da si i ti.Raul_64 je napisao/la:A procito si negdje to.
sto nisi odma rek´o.
Očekivao bih od ljudi koji sa mnom diskutuju o košarci povremeno čitanje kolumni na internetu

Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
U prethodnim duelima nije bio playoff.Lebron je uspio u ovom playoff-u, ali ni Melo nije imao neku podršku suigrača. U prethodnim njihovim duelima nije baš bilo tako.
Iggy može ali samo kada njega ne ide, ali kada je Melo na visini zadatka nema tog Iggy-a koji će ga zaustaviti.
Kod: Označi sve
u tri lanjska susreta protiv Iggya, Melo je gađao 19-52 iz igre, što iznosi 37%. Za prvu opciju napada i prvog potrošača lopti, ovaj pad od 9% s prosječnog učinka od 46% loš je znamen

Ali ako će Kobe žrtvovat napad da bi bio bolji u odbrani ona nije to to.da kada je Kobe koncentrisaniji na napad kada se posebno ne trudi u odbrani, ali kada se trudi nije.
Tu je već problem Bynumovog mozga(koji se ne razlikuje previše od Kobeovog)Bynum zna da je on trenutno najbolji ofanzivni centar a i da nema baš puno centara koji ga mogu nešto specijalno zatvoriti.Eh većim dijelom sezone najviše lopti je imao Kobe i uglavnom se sve oko njega vrtilo,Bynum je čekao trade u Orlando ili bilo gdje drugo pa jedino što je radio kada primi loptu bio bi šut(ovim je čak želio da ubrza taj postupak).Takvim pristupom sigurno nije mogao sebi zaraditi više lopti i poštovanja od nekog kao što je Kobe.Problem je što današnji Kobe više nije najbolji igrač lige pa tako da je Bynum donekle i upravu što želi bolji status u ekipi.Ne, tu nema ni govora. Da li si uopće gledao bitnije utakmice Lakersa i play-off ove sezone? Ako jesi mogao si da vidiš kako Bynum, kada se više forsira, gubi u napadu. Jednostavno ne može ništa kada je prva napadačka opcija u ekipi. Ispada kada imaju najgoru klupu protiv ekipe koja ništa nije slabija što se petorke tiče, a sa nešto boljom klupom, a nijedan od visokih igrača Lakersa nije bio na približnom nivou na kojem treba biti.
Zamisli da se Bynum pokrenuo u odbrani reketa malo protiv Oklahome bil onda prošli tako i da je bio u napadu ozbiljniji.Lakersi imaju najboljeg centra lige i ne znaju ga iskoristiti uz to je on usijana glava pa to nikako neće na dobro izaći.Kobe je već otjerao jednog velikog centra iz Lakersa(Bynum nije ni blizu Shaqa,ali kakvo je danas stanje u ligi sa centrima vrijedi možda i više od njega)izgleda da će i drugog.
Ne znam na osnovu čega si to zaključio.Nikad nisam Mela smatrao superstarom kakvim se on ustvari pokušava predstaviti.Kolumna je tu jer je onaj koji je pisao "rječitiji" od mene i mislio sam da ćete bolje shvatiti kad pročitate šta je on napisao.Zar je problem što se ja složim s nečim što je napisano u kolumni?Ti se očigledno slažeš sa stavom Raula,a nisi napisao nijedan argument zašto je to takopročitao si kolumnu i na osnovu toga si izrazio svoje mišljenje? jako pametno

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
@LBj
Mlatis praznu slamu i nisi upravu.
Problem nije samo do Bynumovg mozga nego i do njegovih koljenja
Porednje Igudale i Mela nigga pls
Mlatis praznu slamu i nisi upravu.
Problem nije samo do Bynumovg mozga nego i do njegovih koljenja

Porednje Igudale i Mela nigga pls
- schweinsteiger
- Kontakt:
Melu leze FIBA-ina pravila kosarke i to je jedan od bitnijih razloga zasto je dio ovog tima i jos bitniji razlog zasto dobiva priliku prije Iguodale.
Prema dosadasnjim utakmicama na ovom prvenstvu,po meni,Melo djeluje bolje i ucinkovitije na terenu.Iguodala previse forsira sut za tri kad ga nece i nekako uvijek se osjeti kad promasi,iako ekipa vec vodi nekih 20 razlike ili vise.
Da nije bilo toliko povreda nekih igraca prije OI prije bi Iguodala izgubio mjesto u reprezentaciji,nego Melo.
Ova navedena statistika za proslosezonske utakmice nije nikakav relevantan faktor za dokazivanje ko je bolji od njih dvojice,nisu igrali cijelu utakmicu njih dvojica 1 na 1.
Prema dosadasnjim utakmicama na ovom prvenstvu,po meni,Melo djeluje bolje i ucinkovitije na terenu.Iguodala previse forsira sut za tri kad ga nece i nekako uvijek se osjeti kad promasi,iako ekipa vec vodi nekih 20 razlike ili vise.
Da nije bilo toliko povreda nekih igraca prije OI prije bi Iguodala izgubio mjesto u reprezentaciji,nego Melo.
Ova navedena statistika za proslosezonske utakmice nije nikakav relevantan faktor za dokazivanje ko je bolji od njih dvojice,nisu igrali cijelu utakmicu njih dvojica 1 na 1.
#miasanmia
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.