Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

NoDi80
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la NoDi80 » 20 mar 2025, 21:24

perun je napisao/la:
20 mar 2025, 21:17
Kako su dobri austrijanci, kakav presing, kakva trazicija. Srbijanci ne mogu disat prvih pola sata.
Evo Hrvatska povela protiv Francuske
Zenicanin Budmir ga zabi, jos Kramaric promasio penal
Nevjerovatno
Nije mjesto za pisati, ali eto da se nadovezem
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 mar 2025, 21:31

NoDi80 je napisao/la:
20 mar 2025, 21:24
perun je napisao/la:
Kako su dobri austrijanci, kakav presing, kakva trazicija. Srbijanci ne mogu disat prvih pola sata.
Nevjerovatno
Ova Hrvatska nije ni blizu ohne zlatne generacije sa Rakiticem Kovacicem Brozovicem Mandzukicem ali i dalje igraju odlicno jednostavno svako zna svoju ulogu..Mi smo bljesnuli u Brazilu i raspali se posle nakon jednih kvalifikacija

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 20 mar 2025, 21:32

NoDi80 je napisao/la:
perun je napisao/la:
Nevjerovatno
Vode i austrijanci
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 20 mar 2025, 21:34

zgembo89 je napisao/la:
20 mar 2025, 21:31
NoDi80 je napisao/la:
perun je napisao/la:
Nevjerovatno
Ova Hrvatska nije ni blizu ohne zlatne generacije sa Rakiticem Kovacicem Brozovicem Mandzukicem ali i dalje igraju odlicno jednostavno svako zna svoju ulogu..Mi smo bljesnuli u Brazilu i raspali se posle nakon jednih kvalifikacija
A jbg, to ti je proizvodnja igrača.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 20 mar 2025, 21:40

denza je napisao/la:
perun je napisao/la:
I ja pratim, bolji su, ali opet sam očekivao više od ove Austrije. Nisu imali neke velike prilike (Doduše pratim ih na drugom ekranu). Mislim da izgledaju dosta bolje na terenu jer je Srbija fakat užasna.
Ma sta ce Austrijanci, pregazit ce mo ih kao plitak potok 😂
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 mar 2025, 22:07

Mi bi vece sanse imali protiv tipa Italije, Nizozemske nego protiv ovih. Jedino sto ove druge reprezentacije pobjedjuju i prolaze i kad lose igraju za razliku od Austrije. Ali isto tako tipa da izvucemo kojim cudom 4b s Rumunima oni to mogu nadomjestiti boljim dvomecom protiv Austrije nego mi. Naravno moze i obrnuto.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 20 mar 2025, 22:13

Austrijancima baš fali iole kvalitetnih napadača.Kod njih bi Demirović npr.bio prva napadačka opcija.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 20 mar 2025, 22:15

Madal je napisao/la:
20 mar 2025, 22:07
Mi bi vece sanse imali protiv tipa Italije, Nizozemske nego protiv ovih. Jedino sto ove druge reprezentacije pobjedjuju i prolaze i kad lose igraju za razliku od Austrije. Ali isto tako tipa da izvucemo kojim cudom 4b s Rumunima oni to mogu nadomjestiti boljim dvomecom protiv Austrije nego mi. Naravno moze i obrnuto.
Pratim Hr-Fr uporedo pa sam upravo razmišljao da bi više volio da igramo sa Francuzima nego Sa Austrijancima.
Nikad nismo izgledali loše protiv njih i uvijek nam je sekunda falila da ih dobijemo a evo i susjedi ih razbijaju.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 mar 2025, 22:27

zgembo89 je napisao/la:
20 mar 2025, 21:31
NoDi80 je napisao/la:
perun je napisao/la:
Nevjerovatno
Al evo iskreno sta god ko mislio na papiru mi i Rumunija 50/50...cak bi nama na papiru i mozda malu prednost dao..Francuska- Hrvatska trenutno realno 80/20 ...i Hrvati izadju najnormalnije ubiju ih, mi idemo u Bukurest vec se predali :D
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 mar 2025, 22:36

invincible1921 je napisao/la:
20 mar 2025, 22:27

Al evo iskreno sta god ko mislio na papiru mi i Rumunija 50/50...cak bi nama na papiru i mozda malu prednost dao..Francuska- Hrvatska trenutno realno 80/20 ...i Hrvati izadju najnormalnije ubiju ih, mi idemo u Bukurest vec se predali :D
Ma nije isto jbg. Ti u Hrvatskoj sad imas par mega zvijezdi u odbrani i veznom redu, solidne ostale igrace i pristojne napadace. Onda se mozes nadati velikim stvarima protiv bilo koga.
A mi ne znamo i ne umijemo loptu prevesti. Jer nema ko.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 mar 2025, 22:40

Ma ja, zato Rumuni imaju mega zvijezde. Najveća zvijezda igra za 17. ekipu Serie A.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 20 mar 2025, 22:41

baboedindzeko09 je napisao/la:
20 mar 2025, 22:40
Ma ja, zato Rumuni imaju mega zvijezde. Najveća zvijezda igra za 17. ekipu Serie A.
Ko su naše mega zvijezde? Seo (do kojeg smo jučer molili se da bude zdrav) i Dedić koji se tek treba da izbori za prvih 11.. a pratili smo njegove igre i probleme u defanzivi.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 20 mar 2025, 22:41

perun je napisao/la:
20 mar 2025, 22:15
Madal je napisao/la:
20 mar 2025, 22:07
Pratim Hr-Fr uporedo pa sam upravo razmišljao da bi više volio da igramo sa Francuzima nego Sa Austrijancima.
Nikad nismo izgledali loše protiv njih i uvijek nam je sekunda falila da ih dobijemo a evo i susjedi ih razbijaju.

E ta sekunda je ključ svega, velika kao Mont Everest.

Nije bitno dobro izgledati nije bitno sekunda kad fali bitno je samo jedno.... Pobijediti ili ne izgubiti.

A to tako, te price, "falilo malo" " dobro smo izgledali" to su klasične luzerske price, odnosno price za fudbalsku sirotinju.

Tim prije jer svi nasi sportisti u svim uzrastima, odmah u startu se useru, samo na pomen Francuske, Njemacke ,Spanije..
Onda nemaju srce, i najbitnije sportske inteligencije da dokrajce protivnika kad se ukaze prilika, da odigraju taktički.. da dočekaju muski, bacajuu na glavu, da izadju sa mentalitetom da ce pobijediti i pobijede, tamam da su na drugoj strani svi skupa i Spanci,IFrancuzi, i Njemci.

E sa takivim razmisljanjem kad budemo izlazili na teren i nastupali tek tad cemo ppceti pobjeđivati te velike, bilo je prilika u proslosti a bice i u buducnosti valjda.

Zato uvijek kazem selektor ko selektor najmanji problem, lako je naci takve koji su dosad svi bili, koji su eto tu i kojima uvijek malo falilo.

Treba selektor koji ce malo ukljuciti mozak i sebi i igracima, te svojim pristupom harizomom i znanjem na neki nacin prisiliti igrace da ginu na terenu, da se ne boje nikog ma koliko slabiji bili, treba nam selektor koji ce svakog igraca koji ne trci na svaku cak i izgubljenu loptu odmah ga izbaciti van igre i tako pokazat da to nije pristup kojim se dolazi do vrha.

Ubijeden sam, da nismo mi toliko loši ni sad niti smo prije bili, samo je problem što smo kukavice, luzeri i u vecini slucajeva neorganizirani, nedovoljno ozbiljni i nestrucno vođeni.

Iskreno sam mislio da je Sergej taj, nekako djelovao je harizmatican sa stavom i dozom lukavstva, odlučnosti a evo i jos se nadam da jeste, i evo vec u ove dvije utakmice cemo vidjeti da li je Barbarez taj kao i njegov Sš.

Naravno da bi sve to upalilo potrebno je i malo srece koje nam je uvijek falilo ali siguran sam kad budemo odrađivali sve to gore navedeno kad se konacno ukomponuje borba i znanje i sreca ce doci.
Zadnja izmjena: Imajednabrigada, dana/u 20 mar 2025, 22:44, ukupno mijenjano 1 put.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 mar 2025, 22:43

20 mar 2025, 22:40
:rol:
E cega se sve ovdje covjek nece nacitat Allahu dragi.
Gledam vezni red Slovenije i Gruzije. U Gruzije vezni red drze igraci Levantea i nekakvog kluba iz Madjarske prvi put u zivotu cujem za njega a kod Slovenaca Elsnik alfa i omega dok nama Rade ne valja jer je grohnuo u karijeri zbog dolaska u Zvezdu :urnebes:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 mar 2025, 22:44

al cuj on bi volio vise da igramo s francuskom hahahhahahahahhaha joj kakvih glupana ovdje ima nerealno

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 mar 2025, 22:44

HariTz je napisao/la:
20 mar 2025, 22:41
Ko su naše mega zvijezde? Seo (do kojeg smo jučer molili se da bude zdrav) i Dedić koji se tek treba da izbori za prvih 11.. a pratili smo njegove igre i probleme u defanzivi.
Nisam ni rekao da imamo, već da je kada se pogleda "papir" koji potencira Barbarez i pojedinci, u ovom momentu 50/50. Loši mi, loši oni. Naši igrači nisu u formi, njihovi nisu u formi. Pa Demirović je sutra najbolji i najskuplji igrač iz obje reprezentacije ako se gleda "papir", a Seo igrač u najboljoj formi i koji igra u najboljem timu od svih.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 mar 2025, 22:57

fanatik19 je napisao/la:
20 mar 2025, 22:43
Gledam vezni red Slovenije i Gruzije. U Gruzije vezni red drze igraci Levantea i nekakvog kluba iz Madjarske prvi put u zivotu cujem za njega a kod Slovenaca Elsnik alfa i omega dok nama Rade ne valja jer je grohnuo u karijeri zbog dolaska u Zvezdu :urnebes:
Ma kod nas je vazda izgovor za neuspjeh "nemamo kvaliteta" i odma odustajanje. Sadaka nacija, hoće uspjeh a dovode polu-trenere na selektorsku poziciju i šutaju poslije 6 mjeseci/pola ciklusa, logično. Kakve sve reprezentacije ostvaruju uspjehe sa igračima iz Kecskemetija, Osijeka, CSKA Sofije i sličnih klubova dok mi ove iz Ferencvaroša npr. ne zovemo :D , ali to je tako kad imaš selektora sa planom i koji zna nešto o taktici i naravno, bez menadžerskih igrača koji moraju po svaku cijenu odma prvi prvom pozivu uskočiti i zacementirati svoje mjesto u prvih 11 jer u drugim reprezentacijama (svojim, matičnim) nisu mogli ni na spisku biti.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 mar 2025, 23:11

Madal je napisao/la:
20 mar 2025, 22:36
invincible1921 je napisao/la:
20 mar 2025, 22:27

Ma nije isto jbg. Ti u Hrvatskoj sad imas par mega zvijezdi u odbrani i veznom redu, solidne ostale igrace i pristojne napadace. Onda se mozes nadati velikim stvarima protiv bilo koga.
A mi ne znamo i ne umijemo loptu prevesti. Jer nema ko.
Razumijem sta hoces rec al jbg nema izgovora...do nas je
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 mar 2025, 23:15

20 mar 2025, 22:57
fanatik19 je napisao/la:
20 mar 2025, 22:43
Ma kod nas je vazda izgovor za neuspjeh "nemamo kvaliteta" i odma odustajanje. Sadaka nacija, hoće uspjeh a dovode polu-trenere na selektorsku poziciju i šutaju poslije 6 mjeseci/pola ciklusa, logično. Kakve sve reprezentacije ostvaruju uspjehe sa igračima iz Kecskemetija, Osijeka, CSKA Sofije i sličnih klubova dok mi ove iz Ferencvaroša npr. ne zovemo :D , ali to je tako kad imaš selektora sa planom i koji zna nešto o taktici i naravno, bez menadžerskih igrača koji moraju po svaku cijenu odma prvi prvom pozivu uskočiti i zacementirati svoje mjesto u prvih 11 jer u drugim reprezentacijama (svojim, matičnim) nisu mogli ni na spisku biti.
Na (ne)kvalitet se mozes vadit kad odigras top tekmu a peotivnik te pobjedi jer je ipak bolji. Tekme gdje je sve iskljuvivo so tebe nemaju veze s tim..dakle da odigras kako bi trebo neces kiksat
=\_1921_/=

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 20 mar 2025, 23:15

20 mar 2025, 22:44
HariTz je napisao/la:
20 mar 2025, 22:41
Nisam ni rekao da imamo, već da je kada se pogleda "papir" koji potencira Barbarez i pojedinci, u ovom momentu 50/50. Loši mi, loši oni. Naši igrači nisu u formi, njihovi nisu u formi. Pa Demirović je sutra najbolji i najskuplji igrač iz obje reprezentacije ako se gleda "papir", a Seo igrač u najboljoj formi i koji igra u najboljem timu od svih.
Ja bih ipak rekao, optimistično ili navijački, 60-40 u korist Rumuna. Imaju par povreda, tačno, ali su u mnogo boljoj formi i generalno kotiraju bolje od nas u posljednje vrijeme + domaći teren.

Ali sa obzirom da se potencira taj "papir" koji je Barbarez spomenuo, i ostali reprezentativci su manje-više isto rekli. Pa i sam Džeko je rekao da su Rumuni favoriti.. Po meni, on je i dalje naš najbolji igrač.. što govori neke druge stvari o igračima koji su tu.. ali sam možda previše subjektivan.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 4 gosta.