FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

miki_92
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la miki_92 » 09 jul 2014, 21:30

barca_87 je napisao/la:bivsi selektor kolubije :
"barca sa neymarom ,messije ,suarezom,pedrom ne treba vise rijesenja u napadu ,treba sigurnost u odbrani i ako barca ima problema sa alvesom u defanzivi sa cuadradom imace duplo vise ,on nije defanzivni igrac ,on je igrac stvoren da stvara sanse suigracima a ne da bude u defanzivi "
slazem se i ja s ovim
ne vidim svrhu potpisivanja Cuadrada kao beka, pa imati njega i Albu po bokovima je samoubistvo :?
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 09 jul 2014, 21:38

Ja takodjer ne vidim svrhu potpisivanja Cuadrada, pa ako ga dovedu kao zamjenu za Alvesa opet ce desna strana biti katastrofa.Nadam se da ce se okrenuti nekom defanzivno orijentisanom beku.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 jul 2014, 21:43

Nikad Barca nije marila za svoju odbranu....to je valjda jasno svakome ko prati ovaj klub duže od 5-6 godina, i to najbolje potvrđuju transferi odbrambenih igraca u zadnjih 15 godina ;)

Radije ce istresari ogromne sume na napadace, krila, veznjake - nego kupiti par kvalitetnih stopera i bekova.
Takav klub i vozdra....ja sam se pomirio sa tim davno poznatim cinjenicama.

Naprosto, FC Barcu ne zanima taj segment igre, ne zanim ih jaka odbrana, nikad ih nije ni zanimala :shock: misle da im zbog napadacke igre i formacije uopšte nece ni trebati jaka odbrana :facepalm: ....a nikako da skontaju koliko je fudbal takticki napredovao i da se mora imati jaka odbrana ako se misle vratiti na vrh evrope.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 09 jul 2014, 21:46, ukupno mijenjano 3 puta.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 jul 2014, 21:43

Furymaker je odlicno analizirao Buskeca. Konacno da procitam jedan odlican komentar na forumu.

Dovodjenje Suareza je ekstra potez. Vec neko vrijeme pate sto nemaju pravog napadaca. Mesi se pretvorio u drugacijeg igraca. Sada voli igrati malo vise nazad, vise asistirati nego se upustati u solo prodore kroz sredinu. Da trci i radi presing, to vise ne zeli :).

Mislim da Barsa sa ovim igracima na presing ne moze racunati. Mesi ne zeli ili ne moze. Nejmar nema predispozicije da igra agresivan presing. Nije taj tip igraca. Suarez isto tako nije poznat po ganjaju protivnika... Dakle, od presinga vjerovatno nista, makar ne vrhunskog presinga. Kvalitet presinga najvise zavisi od napadaca. Logicno.

Ni vezni red nije bolji po tom pitanju. Iniesta ne moze trcati kao nekada. Buskec nije taj tip. Prilicno je trom. Maskeranu je malo popustila motorika. Nije zujalica kao nekada. Ni od Rakitica se ne moze ocekivati da gine na terenu.

Bice zanimljivo vidjeti ko ce igrati prvu postavu. Maskerano bi vrlo lako mogao zauzeti mjesto Buskecu ako Rakitic bude igrao u prvoj.

Uspjesi Barse ce ovisiti od majstorstva pojedinaca. Ako najbolji igraci budu jaki ofanzivno, protivnici ce napadati sa manje igraca i biti prilicno bezopasni. Dosta ce zavisiti od Nejmara i Suareza. Ako oni zaigraju brilijantno, Barsa ima sansu osvojiti trofeje. Nejmar je u prethodnoj sezoni bio prilicno slab. Vidjet cemo Suareza.

Barsa ce vjerovatno dovesti stopera. Steta za njih sto nisu uzeli Silvu ili Luiza, al jbg... Ni dinamican veznjak im ne bi skodio. Neka zujalica tipa Vidal, da zna odigrati pas prema naprijed. Vidjet cemo sta ce biti sa Alvesom.

Kako god ispadne, mislim da ce Real nakon dugo vremena biti favorit za titulu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 jul 2014, 21:48

Valencia je napisao/la:Furymaker je odlicno analizirao Buskeca. Konacno da procitam jedan odlican komentar na forumu.

Dovodjenje Suareza je ekstra potez. Vec neko vrijeme pate sto nemaju pravog napadaca. Mesi se pretvorio u drugacijeg igraca. Sada voli igrati malo vise nazad, vise asistirati nego se upustati u solo prodore kroz sredinu. Da trci i radi presing, to vise ne zeli :).

Mislim da Barsa sa ovim igracima na presing ne moze racunati. Mesi ne zeli ili ne moze. Nejmar nema predispozicije da igra agresivan presing. Nije taj tip igraca. Suarez isto tako nije poznat po ganjaju protivnika... Dakle, od presinga vjerovatno nista, makar ne vrhunskog presinga. Kvalitet presinga najvise zavisi od napadaca. Logicno.

Ni vezni red nije bolji po tom pitanju. Iniesta ne moze trcati kao nekada. Buskec nije taj tip. Prilicno je trom. Maskeranu je malo popustila motorika. Nije zujalica kao nekada. Ni od Rakitica se ne moze ocekivati da gine na terenu.

Bice zanimljivo vidjeti ko ce igrati prvu postavu. Maskerano bi vrlo lako mogao zauzeti mjesto Buskecu ako Rakitic bude igrao u prvoj.

Uspjesi Barse ce ovisiti od majstorstva pojedinaca. Ako najbolji igraci budu jaki ofanzivno, protivnici ce napadati sa manje igraca i biti prilicno bezopasni. Dosta ce zavisiti od Nejmara i Suareza. Ako oni zaigraju brilijantno, Barsa ima sansu osvojiti trofeje. Nejmar je u prethodnoj sezoni bio prilicno slab. Vidjet cemo Suareza.

Barsa ce vjerovatno dovesti stopera. Steta za njih sto nisu uzeli Silvu ili Luiza, al jbg... Ni dinamican veznjak im ne bi skodio. Neka zujalica tipa Vidal, da zna odigrati pas prema naprijed. Vidjet cemo sta ce biti sa Alvesom.

Kako god ispadne, mislim da ce Real nakon dugo vremena biti favorit za titulu.

to nikad necete docekati ;)

eto, ubrzo ce sezona....živi bili pa vidjeli

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 09 jul 2014, 21:49

miki_92 je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:bivsi selektor kolubije :
"barca sa neymarom ,messije ,suarezom,pedrom ne treba vise rijesenja u napadu ,treba sigurnost u odbrani i ako barca ima problema sa alvesom u defanzivi sa cuadradom imace duplo vise ,on nije defanzivni igrac ,on je igrac stvoren da stvara sanse suigracima a ne da bude u defanzivi "
slazem se i ja s ovim
ne vidim svrhu potpisivanja Cuadrada kao beka, pa imati njega i Albu po bokovima je samoubistvo :?
Ovo kad bi uradili :facepalm:
Like nema veze o branjenju, nikad nije se vratio preko polovine, čisto krilo.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 jul 2014, 21:55

Volio bih kad bi me neko pocastio sa ovom slikom, Kluivert i Messi. :kafa:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 jul 2014, 22:42

mandraX je napisao/la:Volio bih kad bi me neko pocastio sa ovom slikom, Kluivert i Messi. :kafa:
Je li bio neki kontakt između njih na početku ili?
Propustila sam početak, a takvi susreti su mi uvijek dragi.

Kluivert king! :kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 jul 2014, 22:45

BaDa12 je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Volio bih kad bi me neko pocastio sa ovom slikom, Kluivert i Messi. :kafa:

Naravno, zagrljaj.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 jul 2014, 22:52

mandraX je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:

Naravno, zagrljaj.
Bože, kako volim ovog čovjeka. Kluiverta, naravno.
slika
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 jul 2014, 23:39

Ljudina, legenda. :tokralju:

Nadam se da pojedinci sa ove teme gledaju ovu tekmu, jest da je gadna za oči, al' valja upratit' dominaciju Mascherana, čovjek znači dominira kad igra na svojoj poziciji. A neki bi ga se riješili tek tako. :facepalm:
Tamo neki Robben se zavuk'o u njegov džep, sram ga i stid bilo.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 10 jul 2014, 00:47

slika

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 10 jul 2014, 00:53

:tokralju: za veceras.
Najbolji Argentinac u knockout fazi. I u grupi je bio odlican. Covjek doslovno sam drzi onaj jad od veznog reda.

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 10 jul 2014, 00:54

Treba zamoliti Luis Enrique-a da se Masche koristi iskljucivo kao zadnji vezni. I to bi bilo najbolje pojacanje. :tokralju: :tokralju:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 10 jul 2014, 00:56

Al' kako zaustavi Robbena u devedesetoj, Pique ne bi bio u stanju Svraku stiči onako.
Don't hate what you don't understand.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 10 jul 2014, 00:58

i onda ja lud...

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 10 jul 2014, 01:05

@Valencia, inace imas dobre postove, ali si fulio za Suareza samo tako. Taj covjek je jedan od najboljih napadaca po pitanju presinga. Covjek vrsi presing na odbranu skoro svih 90min. Dosta svojih golova je zabio upravo zbog presinga. Ostalo se uglavnom slazem.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 10 jul 2014, 01:08

Bez razmisljanja mu dati kapitensku traku i mjesto ispred busqetsa :kafa:
ser del barça es el millor que hi ha !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 10 jul 2014, 01:17

Mascherano ili u paru sa Busijem ili u paru sa nekim normalnim stoperom a Shakirinog uvaljat u katran pa u perje i potjerati ramblom.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jul 2014, 01:19

Mascherano je veceras bio perfektan :tokralju: :tokralju:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.