FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Valencia
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Valencia » 10 jul 2014, 01:22

keno94 je napisao/la:@Valencia, inace imas dobre postove, ali si fulio za Suareza samo tako. Taj covjek je jedan od najboljih napadaca po pitanju presinga. Covjek vrsi presing na odbranu skoro svih 90min. Dosta svojih golova je zabio upravo zbog presinga. Ostalo se uglavnom slazem.
Ma on je lisica. Zaganja ako nanjusi krv, ako osjeti da se iz pritiska moze izroditi prilika.

Da vrsi konstantan presing, to ne. Uglavnom cuva snagu za igru sa loptom.

Al eto, sve i da Suarez hoce ganjati, sta sa ostalim?

Bez Mesija i Nejmara nema presinga. Bez Inieste i Buskeca isto tako.

Ako ih Enrike nafura da ganjaju protivnika, svaka mu cast. Teska je to misija. Skloniji sam vjerovati da nece to pokusavati, te da mu nece uspjeti ako pokusa. Vidjet cemo.

Inace, da je Argentina umjesto Maskerana imala Buskeca, popusili bi makar dva gola. Za Buskeca mora neko trcati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jul 2014, 01:31

cuj za Busquetsa neko mora trcati :urnebes: :urnebes: :tokralju: covjek je zadnji vezni igrac, ako nisi primjerio, a tu ulogu Bus obavlja perfektno više od 5 godina, kako u Barci tako i u Španiji

od kad se to trci za zadnjeg veznog :facepalm:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 10 jul 2014, 01:37

Mascherano je najbolji destuktivac na Svijetu.Masina od igraca, gdje je Barca ubila 3 godine ove zvjeri yebemu majku.Kakav Biskvit, kakva buranija ovo je spoj inteligenciie,srcanosti,brzine i muda do poda.Ovaj covjek mora ciniti vezni red :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 jul 2014, 01:47

let3 je napisao/la:cuj za Busquetsa neko mora trcati :urnebes: :urnebes: :tokralju: covjek je zadnji vezni igrac, ako nisi primjerio, a tu ulogu Bus obavlja perfektno više od 5 godina, kako u Barci tako i u Španiji

od kad se to trci za zadnjeg veznog :facepalm:
Furymaker je napisao/la: Ja nisam popljuvao Busquetsa , covjek ima WC tehniku , dodavanje i citanje igre , u Pepovoj Barci i onoj Spanjolskoj gdje se dominirao posjed lopte oko 70% vremena i kad su Xavi i Iniesta zapravo mogli vrsiti pritisak sa ostalim napadacima Busquets je bio odlican , jer je kontrolirao tempo , bio igrac vise u masineriji za posjed lopte , u trenutku kad se to promijenilo , da se vise ne pravi pritisak ni priblizno dovoljan i kad je sve vise ekipa pocelo igrati na kontre protiv Barce , Busquetsove mane su postale ocigledne.
Ja ne govorim da je on kriv , ali je bio jedan od krivaca , bas kao Alves , Xavi , Pique pogotovo , pa cak i Messi vise ne radi pritisak kao nekada , sve je to pokazalo da Busquets nije klasicni defanzivni veznjak koji moze trcati i sprijecavati kontre .
I kao sto sam napisao , po mom misljenju Mascherano je Enriqueov tip igraca , Busquets bi mu mogao igrati pokraj njega , ali opet citava ekipa ce biti osvjezena i nadam se povratku starom presinga , ako se to desi onda ce Busquets opet ima zacementiranu poziciju u prvih 11.

I Yayu nije otjerao nego je on sam otisao jer je zelio da igra svaku utakmicu , a ako se sjecas dobro i u ono vrijeme je Yaya Toure savrseno odradjivao svoje zadatke , cak i kad je sa klupe ulazio odlucivao je neke utakmice ( Bilbao u kupu npr. ) .
Ne bih ni ja bolje sastavio...

Ako nisi shvatio ovaj komentar, neces ni moj. Tako da ne trosim vrijeme uzalud.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jul 2014, 01:50

Bolje da nisi citirao tu budalaštinu od posta

Busquets je standardni igrac Barce (i Španije) na poziciji DMF vec 5 godina...i zanimljivo je kako sad odjednom pojedini forumski "strucnjaci" vide neke stvari i guraju 30-tog godišnjeg Mascherana ispred Sergia, nakon par odigranih utakmica na SP za Argentinu - a to ne vide licencirani treneri Barce koji svaki dan treneiraju te igrace :lol: :urnebes: odjednom im Busquets nevalja, mjenaj ga, ne trci, mora za njega neko trcati :lol: - a do juce se kleli u njega :facepalm:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 10 jul 2014, 01:52, ukupno mijenjano 3 puta.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 10 jul 2014, 01:51

Gledao sam 90% utakmica Liverpoola prosle sezone i odgovorno tvrdim da Suarez vrsi dobar presing, cesto i bespotrebno kada nema podrsku saigraca. Taj ide na svaku loptu. Govotio sam o njemu kao pojedincu bez osvrta na ostale igrace. Kao sto ranije napisah, za ostalo se slazem.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 10 jul 2014, 01:56

Biskvit je idealan igrac u sistemu koji je cjepao sve pred sobom, bez Xavija on je odlican ali u trenutcima gdje moras biti osigurac on ne postoji.

Ja se nadam da ce Masche igrati svoju prirodnu poziciju, pa ko bude bolji neka igra, meni svejedno ali ne krijem simpatije prema Mascheranu koji je po prirodi gladijator, dok je Biskvit klasicni mind gamer.

Ovoj ekipi su falili borci a dobija ih Sukijem kao i Mascheranom na DMFu ,Alba jos jedini moze u tu rubriku ...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 jul 2014, 01:59

jest masche vise defanzivnije orijentisan i bolji za tu duel igru,dobio bi gotovo treceg stopera u defanzivi ,sigurnija bi odbrana bila ,treba igrati cesce u veznom redu,dobar je busquets al sad da igra gotovo svaku utakmicu i ne mora bas ,sto ne bi on i mache podijelili minutazu ,masche je pokazao kakav je na zadnjem veznom
stvarno borac i srcan igrac ,jedini ovakav poslije odlaska puyola ,takvih igraca je sve manje

jos da ga je kako rastegnuti i da dobije na visini nekih jos makar 5-6 centi bilo bi ekstra :D
samo mu je to boljka kad igra stopera ,nista vise
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 jul 2014, 02:03

let3 je napisao/la:Bolje da nisi citirao tu budalaštinu od posta

Busquets je standardni igrac Barce (i Španije) na poziciji DMF vec 5 godina...i zanimljivo je kako sad odjednom pojedini forumski "strucnjaci" vide neke stvari i guraju 30-tog godišnjeg Mascherana ispred Sergia, nakon par odigranih utakmica na SP za Argentinu - a to ne vide licencirani treneri Barce koji svaki dan treneiraju te igrace :lol: :urnebes: odjednom im Busquets nevalja, mjenaj ga, ne trci, mora za njega neko trcati :lol: - a do juce se kleli u njega :facepalm:
Nikada se nisam kleo u njega.

Ovdje sam u najbolje Barsino vrijeme dovodio u pitanje hvalospjeve koji su se posvecivali Pikeu, Pedru, Buskecu i jos nekim.... Dobri su igraci, ali sam ukazivao da se pretjeruje. I ja bi bio makar solidan da igram pored Mesija, Cavija i Inieste koji su tada bili u top topova formi. Ovdje su me ljudi ismijavali za Pikea. Dozivih da ga isti ti sada pljuju. :lol: Lijepo tada rekoh, vidjet cemo Pikea kada popusti napad i veza Barse, kada protivnik dodje u priliku NAPASTI. I Mravac bi u ono vrijeme vazio za vrhunskog stopera da je igrao u Barsi. To je bio privid i nerealna slika.

Covjek je lijepo objasnio, Buskec je odlican kada ekipa ima posjed, kada vrsi presing, kada protivnik gotovo nema priliku napasti. Medjutim, kada nema presinga, kada posjed nije na nivou, kada protivnik napada.... vidi se ogromna rupa koju ostavlja Buskec. Prilicno slabo zatvara u defanzivi. To se itekako moglo vidjeti u posljednje dvi sezone u Barsi i Spaniji. Naprijed je fenomenalan, nazad prilicno trom.

Uopste me ne bi iznenadilo da Mask dobije prednost, mada i on ima svoje mane.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 10 jul 2014, 02:05

tebi bi preporucio da naucis citati , dobro ce ti doci ;)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jul 2014, 02:33

Furymaker je napisao/la:

tebi bi preporucio da naucis citati , dobro ce ti doci ;)
bolje ti je da se više ne ofiraš sa onim budalaštinama ;) prijateljski savjet

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 10 jul 2014, 02:45

let3 je napisao/la:bolje ti je da se više ne ofiraš sa onim budalaštinama prijateljski savjet
Hoces reci da je budalastina da je Mascherano defanzivno bolji 10x od Busquetsa ? Da je Masche veci borac i trkac od Busquetsa ?
Ako to hoces reci nabavi si par ociju

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jul 2014, 02:48

Furymaker je napisao/la:
let3 je napisao/la:bolje ti je da se više ne ofiraš sa onim budalaštinama prijateljski savjet
Hoces reci da je budalastina da je Mascherano defanzivno bolji 10x od Busquetsa ? Da je Masche veci borac i trkac od Busquetsa ?
Ako to hoces reci nabavi si par ociju
naravno da je budalaština i to neviđena :o :lol: :clap: možeš ti napisati i da je 20X bolji defanzivac, ali budalaština ostaje budalaština.
Apsolutno ne želim omalovažavati ni sekunde jednog Mascherana kojem se klanjam :tokralju: :tokralju: ali necu dopustiti ni ono pišanje po jednom Busquetsu, poput ovog boldiranog dijela :nene: ...zapravo, citava ova rasprava koju potenciraš oko ta dva igraca i te tvoje teze su budalaština obicna. Izvini, ali to je tako.

opet ti kažem - nemilosrdno se brukaš sa takvim izjavama :damn: :facepalm: bolje bi bilo da prestaneš

eto, ja sam rekao svoje i mislim da nema potrebe da dalje forsiramo uzvodno ;)
Zadnja izmjena: let3, dana/u 10 jul 2014, 03:24, ukupno mijenjano 1 put.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 10 jul 2014, 03:21

U zadnjoj osvojenoj Primeri Busquets je uz Messija bio najbolji igrač Barcelone, zadnju sezonu iako je imao par padova opet je bio space shuttle za sve naše veznjake.

Sada, zadnji put prije nego otvorim paint i počnem crtati, pokušat ću ovako objasniti.
Naime, ne možete porediti ovog Mascherana koji ima partnera na DMF-u te još dva igrača u liniji s njim sa Busquetsom koji sam pokriva ogroman prostor, prvo na svojoj poziciji pa prema naprijed i na kraju pokriva i rupe koje ostavljaju Alves, Alba i kockar.
Pa ljudi govorimo o poslije Messija i Neymara najskupljem igraču Barcelone.
Onaj napisa da nije trkač a prošle sezone jedino Xavi i Cesc ponekad trčali više od njega.

Meni dva daleko najdraža igrača i nadam se da će kod Lucha Busquets češće igrati na CMF-u dok će kapiten svakako imati dovoljno prostora što na stoperu sto na dmf-u. Kamo sreće da na nekim drugim pozicijama imamo po dva ovako kvalitetna igrača.
Don't hate what you don't understand.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 10 jul 2014, 05:23

Vidim počelo se i po Busquetsu srat'. :tokralju:

@xaviesta objasnio :clap:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 10 jul 2014, 09:16

messilla je napisao/la:Vidim počelo se i po Busquetsu srat'. :tokralju:

@xaviesta objasnio :clap:
Ovdje izgleda ljudi ne znaju pohvalit' jednog igrača a da se istovremeno ne pokenjaju po drugom.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 jul 2014, 09:29

ako enrique bude pametan, a nadam se da hoce, morat ce naci mjesto za maskerana u prvoj postavi

s obzirom da ce nam napad ciniti neymar-messi-suarez, s obzirom da ce na desnog beka vjerovatno doci superofanzivni cuardado, a lijevi bek je takodje ofanzivni alba,s obzirom da vise nema fabregasa, a vjerovatni ni xavija najpametnije sto moze uraditi enrique je da igra sa dva klasicna zadnja vezna, odnosno da sergio preuzme xavijevu poziciju sa vise defanzivnih zadataka, a da maskerano igra zadnjeg veznog klasicnog razbijaca

maskerano je idealan za to, jer je brz i moze sprecavati kontre, tu je on najjaci, on jednostavno mora biti dio prve postave jer vidimo koliko ce sve to biti ofanzivno, da mora biti tu jedan korektor tipa maskerano

tako cemo vrlo dobro moci da se branimo sa defanzivnim blokom maskerano-sergio, a u fazi napada ta ce formacija se vjerovatno mijenjati u 3-5-2

................bravo.........
....markinjos...mascerano..pike
................sergio.............
cuardado.......iniesta.....alba
.................messi.........
.......suarez.........neymar...

po meni ovo je najbolje sto se moze napraviti s ovim igracima, ova formacije je kad se ima lopta i napada, ostaju dobri osiguraci nazada, a naprijed se mogu u potpunosti koristiti sjajne ofanzivne mogucnosti albe i cuardada po krilima, u sredini prevagu da cine messi i iniesta, naprijed superopasni neymar i suarez

kad se branimo, ova krila alba i cuardado se transformisu u bekove, maskerano na zadnjeg veznog i opet to onda ne izgleda lose, tako nesto je radio u zlatno doba hegemonije i donosilo je odlicne rezultate, nadam se da ce luis enrique prihvatiti ove ideje takodje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 10 jul 2014, 10:27

DONE DEAL: FC Barcelona have agreed an €88 million fee with Liverpool FC for Luis Suarez

Gotovo je :shock:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 jul 2014, 10:34

aS_Roma je napisao/la:DONE DEAL: FC Barcelona have agreed an €88 million fee with Liverpool FC for Luis Suarez

ma nije jos nista oficijalno
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 10 jul 2014, 10:39

aS_Roma je napisao/la:DONE DEAL: FC Barcelona have agreed an €88 million fee with Liverpool FC for Luis Suarez

Gdje si ovo pročitao?

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.