Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
- BatistutA19
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Problem je kod nas sto ni jedan klub nema recimo 30 kvalitetnih podjednakih igraca ,nego ima prvi sastav dobar a rezerve u rangu trece lige ..Pa tako i Siroki i normalno da ne mogu ni rezerve igrat ..A da li oni stave neke rezerve koji se bore za prvi sastav oni bi grizli travu ...Sjetite se tekme recimo BIH.SPANIJA kad nas rezerve dobise 5-2 al doduse ni BiH nije trebalo al hocu rec te rezerve igraju za sebe ..Tako bi recimo i klubovi,al klubovi nemaju sirok roster da igraju na 2 fronta...Jedino ovaj Siroki sto je igro sa svima posteno sa rezervama i slicno ...Tako ne treba ih ni napadat i prosle godine sjetite se zadnje kolo SARAJEVO-OLIMPIK 1-3 i uvjek tako je bilo kod nekih ekipa...Ni moj Celik nije bio cist prije ..Sjecam se jednom Leotar dolazi a igraci u Petak im dosli u Zenicu setaju gradom i slikaju se sa rajom i pitamo i ohocel pustit smiju se i na tekmi bukvalno sklonjaju se da se daju golovi ..sad se nadam ovim sistemom da ce mo prestat sa tim al se bojim da nikad se nece iskorijenit stimanje jer kad je mafija uefa nemas ti sta rec ni kome se zalit
ma najmanji je problem sistem takmicenja, u svakom bi postojala neka mogucnost da neko stima, problem je sto niko ne sprijecava klubove da rade sta hoceSignore je napisao/la:U svakom sistemu je isto. Tko misli da bi Siroki igrao bolje da se igra trokruzno, taj je lud. Koja im je razlika izmedju biti sedmi u ligi s 12 klubova ili biti prvi u ligi za opstanak? Jos bi samo imali priliku pogodovat nekima u vrhu i nista drugo. Ovaj sistem je bolji od trokruznog za duplo.
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.
Ne budite smiješni. Ova jadna liga NIKAD neće napredovat, samo će tapkat u mjestu.
Ovakve situacije ćemo uvijek gledati, i samo na njih kukati, isto kao i na stanje u državi uopšteno.
Pomirite se s time, što prije to uradite, biće vam lakše podnositi takve stvari.
Ovakve situacije ćemo uvijek gledati, i samo na njih kukati, isto kao i na stanje u državi uopšteno.
Pomirite se s time, što prije to uradite, biće vam lakše podnositi takve stvari.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bilo je nedavno naređenje iz Saveza da svi moraju u najjacem sastavu igrati sve utakmice do kraja, mislim da je to bilo onda kad smo mi titulu osvojili.let3 je napisao/la:Necemo se praviti naivni sadtuzlak1987 je napisao/la:Jel negdje u propozicijama natjecanja pise da svaka ekipa treba igrati utakmice sa najjacim mogucim sastavom? Ako se ne varam to u svakoj normalnoj ligi ima.![]()
Široki odavno izborio opstanak jer je bio najbolji u onoj ligi za opstanak i sad samo prodaje bodove, 5 utakmica zaredom oni gubekupuju bodove za naredne sezone.
Danas su pogurali Vitez, svoju hrvatsku braću...pa nije niko glup da ne vidi ove stvari![]()
Ovo je kar.ina od lige i takmicenja, da se razumijemo....i sad ce ga Čelik popušiti, iako pobjeđuju u zadnje vrijeme.
Trokružni sistem je 10X poštenija opcija.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- BatistutA19
- Kontakt:
DJaba to pricat jer ti se nemas kome ni zalit kad je uefa mafija ..ovo je biznis davno je presto bit nogomet il fudbal ....Svi bi ovako radili ne krivim ja ni Siroki ovdje nista nego opceenito je sve u drzavi ovako ...DJE GOD ZAPNE EVO KOVERTA U DZEP o odmah moze sve od posla ,od opcine .zdravstva --.Ova trkma je slika drzave...Alban je napisao/la:Druze ovi i u pustenoj tekmi ne mogu gola dati nego im sudija penal svira. Upravo tako sreca nasa pa smo sa dvije naredne pobjede osigurali opstanak, ali problem je sto savez pusta i pusta, sad zamisli sta ce biti iduce i narednih godina, ima li vise smisla ova liga.BatistutA19 je napisao/la:Al sta ce drug ovdje savez i realno da ce Siroki igrat sa ovim sastavom i svaki klub bi igro sa juniorima al ko je kriv nasim klubovima sto imaju samo jedan kvalitetana tim a rezetrve ni u drugoj ligi ne mogu igrat ..Ne moze im savez rec moras igrat sa prvim sastavom kad se cuvaju za kup ..Ne znam sta vi reko i samo sreca pa mi sami sebi krojimo opstanak i nedo bog cekat nekog da ti pomogneAlban je napisao/la:Koji je ovo odron od lige ha ha ha, a u savezu sve majmuni sjede.
A OVOM DA DODAM DA CELIK NECE POPUSIT I DA CE CELIK OSTAT U LIGI SA 4 BODA .ovdje samo JAJCE MOZE POPUSIT DA IH SJEBE MLADOST ZADNJE KOLO A OLIMPIK IZ INATA PUSTIT VITEZU I NAJVISE BI VOLIO DA OSTANU CELIK I VITEZ mada je Vitez prelos..Ja vjerujem o ovaj penal dogovoren ako bude pucaj u svoj lijevi ugao ja cu se baacit desno
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Trebat ces mi pomoci oko ovog novog stanaRaonffa je napisao/la:Znaš šta, protegnula se ta priča oko Olimpika i Metalegea, odnosno oko prodaje utakmice, i sad sumnjam da će sebi Široki dopustiti da ih Vitez uzme na Pecari u žiži tih priča oko namještanja u kojima se spominje i Široki.MortemHz je napisao/la:Ja sam uplatio dvicu k'o i protiv Metalleghe-a pa cemo vidjeti.Raonffa je napisao/la:Ja baš nešto vjerujem da će Široki dobiti danas, zbog svih priča o namještanju, saradnji "hrvatskih" klubova, odmaranju igrača, padanju kvote na Vitez... Sve mi to vuče na pobjedu Širokog
To bi bio veoma glup potez i zato mislim da će danas sve biti fer i pošteno, a u takvim okolnostima mislim da Vitez nema šanse da uzme više od jednog boda rezervnoj ekipi Širokobriježana, iako ja opet očekujem pobjedu domaćina.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Buraz, problem je što ce se svake godine ovo isto dešavati u ligi za opstanakMortemHz je napisao/la: Bilo je nedavno naređenje iz Saveza da svi moraju u najjacem sastavu igrati sve utakmice do kraja, mislim da je to bilo onda kad smo mi titulu osvojili.
Široki je najbolji primjer, imali ubjedljivo najviše bodova u ligi za opstanak, bezveze im igrati tu ligu i sad samo prodavaju utakmice + odmaraju svoje glavne snage za Kupa.
A sve po zakonu, što bi reko onaj Branković
Savez je smiješan, nemaju oni snage i muda da izbace nekoga.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Eh da se ovo ne desava treba ti zrtveno janje. Sutnes Jajce i Olimpik u najnizi rang pa ce ostali dobro razsmisliti!
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Listica prekucala ligu ove sezone. Uzimaju kup plus žetva eura od levata ili 3 za 3 iduće sezone. Uglavnom ljudi su prekucali. Meljo je svašta radio ali ovi listicani su zapecatili sezonu. Nikad odvratnija sezona PL toliko očigledno se steli da je
Sve se znalo početkom lige za saveznicar i listicke lige
Iduce godine listica prvak prosetat ce ligom jos kad uđe gabela eto bodEva bruka.
Iduce godine listica prvak prosetat ce ligom jos kad uđe gabela eto bodEva bruka.
Zadnja izmjena: sviunapad1010, dana/u 12 maj 2017, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Druze ovi i u pustenoj tekmi ne mogu gola dati nego im sudija penal svira. Upravo tako sreca nasa pa smo sa dvije naredne pobjede osigurali opstanak, ali problem je sto savez pusta i pusta, sad zamisli sta ce biti iduce i narednih godina, ima li vise smisla ova liga.[/quote]
DJaba to pricat jer ti se nemas kome ni zalit kad je uefa mafija ..ovo je biznis davno je presto bit nogomet il fudbal ....Svi bi ovako radili ne krivim ja ni Siroki ovdje nista nego opceenito je sve u drzavi ovako ...DJE GOD ZAPNE EVO KOVERTA U DZEP o odmah moze sve od posla ,od opcine .zdravstva --.Ova trkma je slika drzave...
A OVOM DA DODAM DA CELIK NECE POPUSIT I DA CE CELIK OSTAT U LIGI SA 4 BODA .ovdje samo JAJCE MOZE POPUSIT DA IH SJEBE MLADOST ZADNJE KOLO A OLIMPIK IZ INATA PUSTIT VITEZU I NAJVISE BI VOLIO DA OSTANU CELIK I VITEZ mada je Vitez prelos..Ja vjerujem o ovaj penal dogovoren ako bude pucaj u svoj lijevi ugao ja cu se baacit desno[/quote]
Ma sutra ove dobit i to je to, i ja mislim da ce ispasti jajce, a da ce vitez ostati.
DJaba to pricat jer ti se nemas kome ni zalit kad je uefa mafija ..ovo je biznis davno je presto bit nogomet il fudbal ....Svi bi ovako radili ne krivim ja ni Siroki ovdje nista nego opceenito je sve u drzavi ovako ...DJE GOD ZAPNE EVO KOVERTA U DZEP o odmah moze sve od posla ,od opcine .zdravstva --.Ova trkma je slika drzave...
A OVOM DA DODAM DA CELIK NECE POPUSIT I DA CE CELIK OSTAT U LIGI SA 4 BODA .ovdje samo JAJCE MOZE POPUSIT DA IH SJEBE MLADOST ZADNJE KOLO A OLIMPIK IZ INATA PUSTIT VITEZU I NAJVISE BI VOLIO DA OSTANU CELIK I VITEZ mada je Vitez prelos..Ja vjerujem o ovaj penal dogovoren ako bude pucaj u svoj lijevi ugao ja cu se baacit desno[/quote]
Ma sutra ove dobit i to je to, i ja mislim da ce ispasti jajce, a da ce vitez ostati.
Oni koji su jednom nogom u kanuu, a drugom nogom na brodu, sigurno će pasti u rijeku!
Sto nisi pissao da se sve zna dok su nas pola sezone ebali u zdrav mozak??sviunapad1010 je napisao/la:Listica prekucala ligu ove sezone. Uzimaju kup plus žetva eura od levata ili 3 za 3 iduće sezone. Uglavnom ljudi su prekucali. Meljo je svašta radio ali ovi listicani su zapecatili sezonu. Nikad odvratnija sezona PL toliko očigledno se steli da je![]()
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.
- ElCartel11
- Kontakt:
Bruka i sramota.
Liga za prvaka i liga za opstanak je dobro rijesenje samo ga trebamo nadograditi malo, u smislu kad se odigraju 22 kola i kad se liga podjeli na 2 dijela.
Klubovi koji igraju ligu za opstanak. podijeliti bodove po sljedecem principu (nebitno koliko bodova imaju posle 22. kola):
7. mjesto = 3 boda
8. i 9. mjesto = 2 boda
10. i 11. mjesto = 1 bod
12. mjesto = 0 bodova
Ligu za prvaka nista dirati, klubovi ulaze sa istim bodovnim saldom kao posle 22. kola.
Ali boli savez qurac, sto vise prostora za namjestanje to njima bolje.
Liga za prvaka i liga za opstanak je dobro rijesenje samo ga trebamo nadograditi malo, u smislu kad se odigraju 22 kola i kad se liga podjeli na 2 dijela.
Klubovi koji igraju ligu za opstanak. podijeliti bodove po sljedecem principu (nebitno koliko bodova imaju posle 22. kola):
7. mjesto = 3 boda
8. i 9. mjesto = 2 boda
10. i 11. mjesto = 1 bod
12. mjesto = 0 bodova
Ligu za prvaka nista dirati, klubovi ulaze sa istim bodovnim saldom kao posle 22. kola.
Ali boli savez qurac, sto vise prostora za namjestanje to njima bolje.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ja fakat ne znam zbog cega tolika frka. OK, Siroki je ekstreman primjer jer su svezali pet poraza zaredom, ali imaju savrseno opravdanje u Kupu.
Ovo se desava u ligama koje su 10 puta uredjenije od nase.
Ovo se desava u ligama koje su 10 puta uredjenije od nase.
Nase drustvo jedino moze fubkcionisati pod cvrstom rukom. Jedna Margareth Tacher bi nam dobro dosla. Ali kakvi smo, i njoj bi smo nasli manu.4040deuce je napisao/la:Glavni uzrok citave ove situacije je drustvo i nas mentalitet. Budimo iskreni,svaki put kad se neko ovakvo sranje dogodi,ovi koji su ga pocinili se usute ili se brane nekim smijesnim argumentima,a ovi drugi ih napadaju,ismijavaju ligu,savez i sve. Iduci put,kad je neka druga ekipa u pitanju,ovi koji su se branili napadaju,a ovi drugi se usute. Hocu reci da ako sutis kada se ide u korist tebi i tvojoj ekipi,nemas pravo govoriti ni kad se dogadja ovo sto se dogadja. Kada bi svi bili objektivni u svakoj ovakvoj situaciji i osudjivali BILO KOJI vid manipulacije utakmica i sporta opcenito,moglo bi se nesto promijeniti,ovako nece.
Nije za Balkance demokratija. Vidimo na sta to lici, na cirkus eto sta.
Ljudi pustili Celiku,sad Vitezu, jer su tako u mogucnosti.
Nema veze to sto Dejan fula prazan go, haj moze se desiti, pa i crveni nakon 40 minuta za igraca ekipe kojoj ova utakmica apsolutno ne znaci nista. Ovdje je gora ova sudijska lakrdija i ovakav penal, eh sad jesu bas sve sudije u BiH toliko retrardirane da svko kolo gotovo na svakoj utakmici donesu neku odluku koja direktno utjece na tekmu ili je nesto drugo u pitanju necemo nikad saznati.
Emir Pilav i Elvedin Begic su uz Usanovica najgori ljudi koji vode ovu ligu od njenog nastanka.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Ma sudac igro dvicu rano jutros po kvoti 2,7, ne vidim drugi razlog
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Nisu u mogucnosti, ima malo i rizika. Ako bi Siroki izgubio obe sljedece a Vitez pobijedio obe bili bi izjednaceni i u medjusobnom omjeru medjutim Siroki bi bio bolji u prvenstvenoj gol razlici trenutno -1 a Vitez -14. Medjutim ako kojim slucajem Siroki udje u trokut sa Vitezom i Jajcem tu su donji skroz sa najmanje bodovaShadows je napisao/la:Ljudi pustili Celiku,sad Vitezu, jer su tako u mogucnosti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.