BlueBosnian je napisao/la:@Urbinato
To je dr stvar.. Govorim o atraktivnostima liga, ne evropskim takmičenjima.. Svaka liga ima više dosadnih nego atraktivnih utakmica. Druga je stvar što svi prate i forsiraju one najveće klubove i na osnovu njihovih dominantnih igara donose zaključke o kvalitetu lige..
To što su Bayern, Chelsea ili Dortmund jaki na evropskoj sceni ne znači da je liga u kojoj igraju puno jača od Serije A. To je moje mišljenje.. Ti klubovi (velikani, ne i srednji) ulažu za razliku od Juventusa i ostalih Italijanskih velikana...
Neka igra Sampdoria-Sunderland, Atalanta-Koln itd.. Ubijeđen sam da bi timovi sa sredine tabele Serije A izdominirali osrednje klubove iz dr liga..
Razlika u Evropskim takmičenjima nije u kvalitetu lige (neki će reći da jeste, i djelimično se slažem).. razlika je u stilu igre, s jedne strane imaš dobro poznati Italijanski-staromodni i predefanzivni a sa druge agresivni i napadački stil..
Pa ja o atraktivnosti i pričam. Pogledaj npr. prvu postavu Schalke-a, Bayer-a, pa i Wolfsburga i Monchengladbach-a.. Pa te ekipe su u rangu sa Juventusom po kvaliteti. Ja gledam i pratim Bundesku i vrlo dobro poznajem ulaganje svih ekipa... tako da Serie A nije ni približno u rangu sa Bundeskom...ni po kvaliteti, ni po atraktivnosti..ni po bilo čemu. Nije to meni sada jasno palo nakon šamara Bayerna Romi..niti neuspjeha Juventusa u Grčkoj..to je moje mišljenje već ima 4-5 godina.
eto vidiš dobro je da si spomenuo Koeln... pa oni su sada Dortmund razmontirali..dok je Atalanta redovna Juventusova i Romina mušterija.. I spomenuo sam već sudare njemačko-talijanskih klubova u LE... vrlo dobro pratim jer sada živim u Minhenu.. a živio sam dugi niz godina u Italiji...u Veroni... zato i gledam iz nekog drugog ugla na te stvari. Werder je jedne godine izdominirao Sampdoriu..men se čini u LŠ. i bezbroj je malih primjera. Eto večeras igra Inter St. Etienne..smijem se kladiti da je to 1-1 ili čak pobjeda Francuza... Napoli gubi od Young Boysa... pa daj..