Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la QUARTERBACK » 23 mar 2014, 17:40

Jbg buraz, ja nisam rekao da će doći ni Diego ni Jackson, nego sam rekao da bi se trebalo i moralo odraditi dovođenje jednog od njih dvojice u slučaju da Giroud ode.

Razne su se letve redale u našem napadu, dobro Giroud nije baš tolika letva, al' nije on taj kalibar. Opet statistički gledano lik je zabio skoro 40 golova za 2 godine i ima oko 20 asistencija u tom periodu što samo po sebi nije loše, ali kad pogledamo da je protiv jačih timova još uvijek na 0 što se tiče učinka sve ti bude jasno.

PS. Wenger out ! :D

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 23 mar 2014, 17:49

NAravno da su oni pojacanje u odnosu na Girouda koji je ocajan, ali nije to to treba nam kapitalac.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 23 mar 2014, 17:57

Koga bi ti pajo?

nego evo muštuluka haman :mrgreen:
http://www.arsenalnews.co.uk/arsenal-to ... nk/745903/

jes da je neki levatski portal al nema veze :lol:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 23 mar 2014, 18:03

Ja bi najdrazeg...

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 mar 2014, 18:30

Coleman, Reus i Costa bi bio ideal ideala.

Voajer out!
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 23 mar 2014, 18:33

Ko sto je neki kolega ranije rekao: Draxler, Cavani i Pogba dodju i ja prezadovoljan :mrgreen:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 mar 2014, 18:34

Torres, Gervinho i Alex Song.
Celik!3,2,2.

kingwazza
Kontakt:

Post Postao/la kingwazza » 23 mar 2014, 18:39

Chicharito bi vama legao kao kec na desetku
George Best and Cantona,They came to us from heaven..
1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 mar 2014, 18:40

Kad se vrati Persie. Od voajera me nista vise ne bi iznenadilo. :lol:

Samo se nadam da ce izgubiti od Citya iduci vikend. Svakako im bodovi vise nista ne znace, a ne smije se dopustiti da Terek osvoji titulu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 23 mar 2014, 19:02

Draxler, Aurier, Martinez, Matuidi, puno tražim? :mrgreen:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 23 mar 2014, 19:06

Ma prodat Ozila, i dovesti Draxlera, Pogbu i Cavanija. :mrgreen:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 23 mar 2014, 19:32

AllGunsBlazing je napisao/la:Torres, Gervinho i Alex Song.
Nazalost od svih ovih nagadjanja tvoje je najblize i najrealnije. Matuidija zaboravite produzio je ugovor sa PSGom.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 23 mar 2014, 19:43

ma Song garant..i možda Mandžukić... :mrgreen:
A.F.C. Bournemouth!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 23 mar 2014, 20:01

Swansea pre-match presser cancelled by Arsenal. Their Twitter account also hasn't posted in 24 hours, while all the players have been instructed to stay off social media as well.
In other news, according to IndyKaila, Arsenal's board and Arsene Wenger held a 2 hour board meeting today.

Zakuhalo se nesto :mrgreen:

Ian Wright: "Arsene has shown a lot of faith in that squad and they repay him with a performance like that? Should be ashamed.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 23 mar 2014, 20:08

Igračima podijeljene drvene kite na sastanku koji je trajao 2 sata. :mrgreen:

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 23 mar 2014, 20:59

QUARTERBACK je napisao/la:Teško je ovih dana biti navijač Arsenala, toliko uspona i padova, toliko nadanja i razočarenja, toliko sretnih i tužnih momenata u jednoj sezoni, sve to me vala navelo da napišem nešto na tu temu. Doduše, odmah da kažem da u meni nema više onog žara navijačkog kao zadnje 2 sezone što ga je bilo, ne znam, pomalo mi je postalo svejedno za sve što se dešava oko kluba..

Nisam propustio niti jedne utakmice u zadnjih nekoliko sezona, jednostavno sve obaveze vazda odložim zbog Arsenala, i nikada se nisam pokajao što to radim, nije to više ni stvar nekog moranja da se gleda, više je to sad stvar navike, ono kao vikend je, Arsenal igra, gleda se na standardnoj lokaciji, na standardnom mjestu i sl.

Puno toga je drugačije ove sezone, nego prethodnih, ali i dalje imamo velike probleme u velikim utakmicama. I dalje imamo probleme sa gubitnickim mentalitetom koji je Wenger nesvjesno kod sebe a i kod igrača usadio na uštrb kluba kroz žrtvovanje zadnjih 8-9 godina. To što je Wenger napravio od Arsenala i što smo sad samostalno jak klub, neovisan o vanjskim izvorima, klub koji ovisi sam o sebi, je izgleda bila skupa cijena koju smo platili jer smo u svemu tome izgubili sami sebe, Wenger je izgubio sam svoj mentalitet pobjednika, izgubili smo i našu igru, nije to više toliko ni lijepo kao što je nekoliko sezona prije bilo.

Pitanje oko silnih povreda koje nas prate je postavljeno tek nakon 8 godina patnje, toliko je trebalo Wengeru da shvati da nešto nije u redu, da nešto u tom sistemu ne štima, da se nešto izgleda mora mijenjati. Wenger je predstavljao revolucionara kad je tek došao u Englesku, njegove metode treniranja i prehrane su bile nešto sasvim novo što se pojavilo u svijetu fudbala, njegov način igre je bio dominantan na Otoku u tom periodu, tada se i proslavio i doživio svoja najveća dostignuća u karijeri.

Problem je što je svaki veliki revolucionar samo jednom u životu to i bio, a evo npr. 17 godina poslije Wenger je ostao samo iznad-prosječan trener.

I stadion se pravio, to je bio jedan od glavnih stubova novog Arsenala, kluba koji ce kako su to ljudi iz kluba racunali za 10-tak godina biti samostojeci i koji ce ovisiti o sebi. Danas to i jesmo, ali smo opet platili skupu cijenu kredita od 500mil koji je morao biti ulozen u pravljenje stadiona. U tih 8 godina dovođeni su razni polovnjaci, oslanjalo se na akademiju, bilo je tu i pogodaka ali i promašaja, prodavani su najbolji igrači jer se moralo, kako je to Wenger baš neki dan objasnio, svake godine napraviti čistog profita 30mil. I za to smo placali cijenu, jer se u medjuvremenu pojavio Chelsea i sl. klubovi koji su davali enormne svote novca za igrače i igračima plate koje mi nismo jednostavno bili u stanju pratiti, sve to nas je dovelo do ekipe obiljezene '3th & 4th place'. Wenger i da je htio da dovede nekog jačeg igrača nije bio u stanju zbog kluba jer mu nije mogao obezbjediti platu kakvu je zelio, a ni platiti otkupninu za tog igrača.

Wenger jeste inteligentan čovjek, ali mu njegova tvrdoglavost poništava svu inteligentnost u odlucujucim trenucima sezone. I tako sve u krug. Taktički on je na gotovo istom nivou na kojem je bio prije tih 8-9 godina, i to danas pali protiv manjih klubova koje vode slabiji treneri, ali svaki veci klub vodjen boljim trenerom i dobrim igracima nas jednostavno takticki nadigra i to je ono što ide na dušu Wengera.

Na dušu igrača ide pristup 'bolimeqaraštogubim2-0u9minutiutakmice' i onaj tzv. hinjsko-pickasti stav koji zauzmu u velikim utakmicama. Ove 3 utakmice u gostima sto smo izgubili (City, Liverpool i Chelsea) za mene poništavaju sve dobro što su uradili ove sezone samo zbog njihovog pristupa tim utakmicama, ni zbog čega drugo. Primiti 17 golova u 3 utakmice ne može ekipa koja zna zbog čega izlazi na teren a to je da prolije i zadnju kap krvi da bi dobila ono zbog čega je došla. Pa ako ništa sačuvat će ponos jer zna da je dala sve od sebe zbog svog cilja i neće primiti 6 golova u utakmici u kojoj se moze okrenuti citava sezona. Tako bi uradila ekipa predvođena taktički i motivacijski sposobnim trenerom, a Wenger to nije. Davno je on svoje motivacijske govore zaključao u 3. fioci u kancelariji a ključ bacio.

Situacija se počela popravljati ove sezone, ove sezone je nešto drugačije, osjetilo se to malo i ekipi, neki igrači su sazreli, doveden je i Ozil za rekordnu sumu, sve je napredovalo, samo je Wenger ostao na istom, i sve je dobro išlo dok smo ovisili o tim 'novosazrelim' igračima, ali čim smo počeli da ovisimo o Wengeru ta ograničenost i tvrdoglavost koja ga krasi je došla do izražaja i desilo se to što se desilo.

Mogla je sezona biti drugačija da se u januaru dovelo pojačanje na zadnjem veznom i dobar napadač, ali shvatam, nije bilo pravog igrača na tržištu, standardna priča već, ali situacija je takva kakva jeste i to što se Wenger oslanja na Artetu kao glavnu polugu na sredini terena pokazuje samo koliko je tvrdoglav i zaostao u 2005.godini.

Na kraju, rekao bih da je za ovu sezonu i situaciju koja nas je zadesila nakon odlicnog pocetka krivac isključivo Wenger, zašto je to tako sam objasnio gore u tekstu. Rekao bih još da je ovo sezona tranzicije, da je ekipa još uvijek zelena za neke veće podvige jer treba da stekne određeni mentalitet, ali taj mentalitet i period tranzicije ja ne vjerujem da možemo proći i steći sa Wengerom nego sa nekim trenerom sa ambicijama i željnim dokazivanja.

Sve u svemu, mogu reći da mi je donekle svejedno hoće li Wenger otići ili ostati jer sam kao što sam već rekao izgubio svu tu navijačku draž, ali svakako ovaj klub i dalje volim i pošto mu želim sve najbolje, želim i da Wenger ode nakon ove sezone.

Toliko od mene. Once a gooner, always gooner.

COYG
ZABORAVITI NE SMIJEMO
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 23 mar 2014, 21:02

:mrgreen:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 23 mar 2014, 21:21

Kakva igracina je Angel Di Maria da su pametni krenuli bi po njega.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 23 mar 2014, 21:59

nije Ancelotti budala...kad se pričalo da će ga prodat Ancelotti sve stopiro.....Di Maria vazda bio top 5 krila na svijetu
A.F.C. Bournemouth!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 23 mar 2014, 22:04

Protiv Swanesa se nadam ovom
slika
a Wenger ce sigurno izvesti ovako nesto
slika
Pld W D L
38 26 12 0

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.