Edin Džeko

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Beduin
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Beduin » 19 jan 2026, 08:05

MostarNeretva je napisao/la:
18 jan 2026, 20:12
Ne zelim nikome povredu ne daj boze, al izgleda samo nas njegova povreda moze spasiti neuspjeha u barazu.
A sutra ako ne bude igrao pa ispadnemo, hocete li prestati piskarati po forumu, cisto radi obraza?
Posto neki od vas tvrde da idemo na SP samo ako Dzeko ne bude bio tu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 19 jan 2026, 08:10

Beduin je napisao/la:
19 jan 2026, 08:05
Ne zelim nikome povredu ne daj boze, al izgleda samo nas njegova povreda moze spasiti neuspjeha u barazu.
A sutra ako ne bude igrao pa ispadnemo, hocete li prestati piskarati po forumu, cisto radi obraza?
Naravno da cu pisati zasto ne bi. Neigranje Edina u barazu ( ovdje mislim od prve minute) nije garancija nego samo preduslov da imamo sanse da se plasiramo. Edin kao rezerva u zadnjih 20 minuta ako budemo desperatni dovoljno, nemam nista protiv toga.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jan 2026, 08:18

19 jan 2026, 08:10
Beduin je napisao/la:
19 jan 2026, 08:05
Naravno da cu pisati zasto ne bi. Neigranje Edina u barazu ( ovdje mislim od prve minute) nije garancija nego samo preduslov da imamo sanse da se plasiramo. Edin kao rezerva u zadnjih 20 minuta ako budemo desperatni dovoljno, nemam nista protiv toga.
Opet procitaj, SAMO njegova povreda (izostanak) nas salje na SP. Eto sve ostalo nam funkcionise u ekipi. Zato kazem, ne tvrdite nesto bezvezno.

Naravno da svi ocekujemo da ostane na klupi, a zbog niegovog autoriteta i zasluga je tesko ocekivati to od naseg selektora, nazalost. Ali ne lupajte gluposti kad smo sa njim na terenu imali direktni odlazak na SP, selektor je pogrijesio sto ga nije izveo na vrijeme, a ne uveo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 jan 2026, 12:20

A zašto bi ikome normalnom bilo teško ostaviti penzionera koji je klupa u svom klubu i ispred njega staviti dva bundesligaška napadaca.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 19 jan 2026, 13:25

Možda zato što je taj 39-godišnjak najbolji strijelac svoje reprezentacije (5 golova, pa Tabaković 2) u Kvalifikacijama za SP26 kao i u historiji iste.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jan 2026, 13:32

I zbog te historije ga moras gledati citavo vrijeme iako ne moze da izdrzi duze od 20 minuta? Yebo historiju i proslost, daj da se gleda u buducnost.

Eto sta ako u martu budemo kompletni i jedan od dvojca Tabakovic/Demirovic mora na klupi radi Dzeke, a obojica jaci, brzi, mladji. Mada tu samo moze izvisiti Tabakovic.

Ja sam opet misljenja da je on najveca kocnica u smislu da ovi mladji i ako ne urade nista na terenu, misle ima Dzeko uradit ce on nesto. Kao protiv San Marina npr.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 19 jan 2026, 13:42

DamirT je napisao/la:
19 jan 2026, 13:32
I zbog te historije ga moras gledati citavo vrijeme iako ne moze da izdrzi duze od 20 minuta? Yebo historiju i proslost, daj da se gleda u buducnost.

Eto sta ako u martu budemo kompletni i jedan od dvojca Tabakovic/Demirovic mora na klupi radi Dzeke, a obojica jaci, brzi, mladji. Mada tu samo moze izvisiti Tabakovic.

Ja sam opet misljenja da je on najveca kocnica u smislu da ovi mladji i ako ne urade nista na terenu, misle ima Dzeko uradit ce on nesto. Kao protiv San Marina npr.
I ja sam mišljenja da moraju startati Tabak i Demir u baražu, ali govoriti o značaju Džeke je besmisleno.

Portugal je 10 puta jači od nas i ima milion opcija za špica pa im i dalje igra CR7, iako je očigledno da nije to to. Ko god da je selektor ubijeđen sam da bi Džeko igrao u ove zadnje 2 tekme kvalifikacija također.

Helem nejse, mislim da je ovo njegova zadnja godina u repci pa ćemo dočekati da "prodišemo" kad ode. :zviz:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 jan 2026, 14:05

Maroon1946 je napisao/la:
19 jan 2026, 13:42
Portugal je 10 puta jači od nas i ima milion opcija za špica pa im i dalje igra CR7, iako je očigledno da nije to to. Ko god da je selektor ubijeđen sam da bi Džeko igrao u ove zadnje 2 tekme kvalifikacija također.
Jedino je Fernando Santos imao muda da klupira Ronalda na zadnjem SP.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 19 jan 2026, 14:50

DamirT je napisao/la:

I ja sam mišljenja da moraju startati Tabak i Demir u baražu, ali govoriti o značaju Džeke je besmisleno.

Helem nejse, mislim da je ovo njegova zadnja godina u repci pa ćemo dočekati da "prodišemo" kad ode. :zviz:
Poredis Ronalda koji je i sada trkacki sposobniji nego 70% posto igraca sa dzekom koji je i u najboljim danima imao trku kao feler.

Zalosno je sto se ovako elementarne stvari moraju uopste diskutovati.

A i to sto nitko od novinara i fudbalskih strucnjska o tome i ne prica. Eto da se ne bi zamjerili legendi ..

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 19 jan 2026, 15:02

Neko se usudi poredit Ronalda i Dzeku :tokralju: :lolno:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jan 2026, 15:12

Koliko se kuka i blati ovdje rekao bi covjek da 30 utakmica nije dao gola.
U zadnjih 5 utakmica je dao 5 golova za reprezentaciju, sto i dalje pokazuje da "nije za penzije".
Ono sto je fakt, da ne smije igrati duze od 60 minuta, tu selektor/Spahic moraju sa njim naci dogovor da ga moraju izvaditi i ubaciti nekog svjezijeg, jer tad nam vise ne moze pomoci. Na Kipru, a i protiv Austrije poslije 60. minute nije trebao vise biti na terenu. A i protiv Rumunije nakon onako intenzivne utakmice je krepao, sto je i razumljivo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 19 jan 2026, 15:56

Zbog Amre i porodice Dzeko je najbolje svoje vrijeme proveo u Romi kada je mogao da bude u top 10 napadaca danasnjice on je tek na kraju maltene presao u Inter kada je vidio da ga ciganija ne cijeni i ne postuje..

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 19 jan 2026, 16:29

zgembo89 je napisao/la:
19 jan 2026, 15:56
Zbog Amre i porodice Dzeko je najbolje svoje vrijeme proveo u Romi kada je mogao da bude u top 10 napadaca danasnjice on je tek na kraju maltene presao u Inter kada je vidio da ga ciganija ne cijeni i ne postuje..
Bas tako.

Jest fino bilo izbaciti Barsu ali iskreno bacio je 6 godina ili koliko je bio u Romi. Roma uvijek kao nesto hoce a nigdje titula.

Odma poslje Cityja da je otisao u Inter, Milan, Juventus imao bi dosta jos bolju karijeru i Scudeto. Ali dobro, bilo proslo. Takav je zivot.

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 19 jan 2026, 21:22

19 jan 2026, 14:50
DamirT je napisao/la:

Poredis Ronalda koji je i sada trkacki sposobniji nego 70% posto igraca sa dzekom koji je i u najboljim danima imao trku kao feler.

A i to sto nitko od novinara i fudbalskih strucnjska o tome i ne prica. Eto da se ne bi zamjerili legendi ..
Edin je za nasu repku bitniji i znacajniji nego Ronaldo za Portugal.
A ti se mozes sageti legendi :bih:

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 19 jan 2026, 21:55

torbica je napisao/la:
19 jan 2026, 21:22
19 jan 2026, 14:50

Edin je za nasu repku bitniji i znacajniji nego Ronaldo za Portugal.
A ti se mozes sageti legendi :bih:
Ne kazem ta Edin nije strasno vazan za ovu repku, ali prijatelju pogledaj malo kakav je Portugal bio prije Ronalda i poslje Ronalda, ljudi svako drugo veliko takmicenje gledali od kuce, a kad je Ronaldo dosao onda su dosle i titule.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 jan 2026, 06:18

I Dzeger je znaru pa je poje… 2456 treba a još i pjeva.

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 20 jan 2026, 11:18

Dolazi u Salke , mogao bi ih kostat na kraju plasmana jer ce kod Muslica igrat svaku utakmicu , jel neko zna kakva je ozlijeda stopala , sto je duza ozlijeda to su sanse vece da Salke udje u Bundes a mi da izborimo plasman .

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 20 jan 2026, 11:33

UtdBiH21 je napisao/la:
20 jan 2026, 11:18
Dolazi u Salke , mogao bi ih kostat na kraju plasmana jer ce kod Muslica igrat svaku utakmicu , jel neko zna kakva je ozlijeda stopala , sto je duza ozlijeda to su sanse vece da Salke udje u Bundes a mi da izborimo plasman .

Neće igrati svaku, vjerovatno će uskakati sa klupe i ponekad igrati od prve minute. Druga liga je u pitanju, može pomoći sigurno + Džeksonu uvijek odgovara Njemačka, kao maltene i svakom Bošnjaku ikad.

Dominiramo u Bundesligama, na bauštelama, u staračkim domovima i neizostavno u DHL-u!

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 20 jan 2026, 11:35

Šta vi iskreno mislite o njegovom potezu da sa 40 kuka prelazi u drugu ligu Njemačke? Ja iskreno ne znam što mu je sve ovo trebalo, nakon Fenera je kao gospodin trebao reći da je fajront.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 jan 2026, 11:38

Coolpanda24 je napisao/la:
20 jan 2026, 11:35
Šta vi iskreno mislite o njegovom potezu da sa 40 kuka prelazi u drugu ligu Njemačke? Ja iskreno ne znam što mu je sve ovo trebalo, nakon Fenera je kao gospodin trebao reći da je fajront.
Pretjerivanje. Shvatam da se citav zivot bavi fudbalom i da nije lako odustati, ali daj shvati vise da je dosta. Bas, nakon Fenera samo pravi budalu od sebe sa ovim. A da ne govorim o reprezentaciji.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, Google [Bot], zikerrz21 i 28 gostiju.