FK Radnički Lukavac

turskilukavac
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la turskilukavac » 13 avg 2014, 15:02

primadona je napisao/la:čitajući ove zadnje komentare došao sam na ideju da popričam sa jaranom koji je blizak pojedinim članovima uprave.i moram priznat da mi je u povjerenju nabacio neke stvari koje ću da preformulišem u pitanja , pa ako neko može i hoće da se uključi u priču-bujrum.
-koliko često se održava skupština kluba i kada je održana zadnja u radničkom .da li su obavijestili širu javnost i koliko je bilo prisutnih.
Nije odrzana godinama i vjerovatno nece ni biti a i kad bude oni ce sabrat ljude bliske sebi da bi dali sebi mandat na jos 10 godina-
ko i na koji period bira članove upravnog odbora i kome oni podnose izvještaj o svom radu , uspjehu ili neuspjehu , i utrošenim sredstvima.
biraju svoje drugove sa sjela bez procedure i mimo pravila bitno je da se ruke dizu kako sef iz sjene kaze
-kolike su mjesečne tranše iz opštinskog vijeća uplaćivane u klub.
javna tajna-
koliko su pojedinačno finansijski doprinijeli članovi upravnog odbora.
slabo ko da je dao znacajnija sredstva osim prije gosp lovica. i sto dadnu uzimaju priznanice o pozajmici ili im se vracaju usluge preko nekih drugih opcija
-na koliko dugo se bira sekretar kluba i da li je on profesionalno zaposlen sa uredno plaćenim socijalnim itd. da li je on doživotno na toj funkciji.
jeste izabran je dozivotno i dobija platu dok ne umre
-postoji li odredjena stručna osoba koja je zadužena za dovodjenje igrača. većina ekipa ima nekakve sportske direktore.ko u lukavcu procjenjuje kvalitet igrača.i sklapa ugovore.
ne postoji. svako ubacuje po par svojih igraca i tako se sklapa tim. zato i jest ovako kako jest pa imamo tarikovog bratica dževdinog rođaka mirsinog bratica itd itd zadnji put je radnicki imo sp direktora kad je bio M arnautovic a poslije je sve na mahalskom nivou
-koliko trenutno na spisku igrača ima prvi tim.
-koliko ima članova naš omladinski pogon. koliko novca udje od članarine.i kakvi su rezultati juniora kadeta pionira.zašto na pojedine utakmice uopšte nisu išli.
zato sto je omladinski pogon radio pod palicom džinde pa je spao na sta je spao. a on je za svoj dobar rad nagrađen pozicijom trenera prvog tima po parolom ako nije uspio iz 6 pokusaja mozda sedmi bude sretan. umjesto džinde je doveden momak iz SDA jer se zna da moras ic u džamiju :tokralju: da bi bio blizu sefa iz sjene.
rezultati su nikakvi a o parama se ne smije pricat :shhh: jer tamo u klubu nije niko zbog para nego iz ljubavi :lol: :lol: :lol:

tip mi je rekao da je sve obavijeno velom tajne . da se većina članova uprave busa u prsa , a samo troše sredstva iz budžeta.

izgleda da mi obični simpatizeri i navijači ipak neznamo mnogo toga .
ja pogotovo.
ne bi da me neko pogrešno shvati ali u svemu postoje pravilnici i zakonska procedura. pa bi volio čuti nešto o ovome. ako ko šta zna nek mi objasni.

primadona
Kontakt:

Post Postao/la primadona » 13 avg 2014, 16:10

turskilukavac je napisao/la:
primadona je napisao/la:čitajući ove zadnje komentare došao sam na ideju da popričam sa jaranom koji je blizak pojedinim članovima uprave.i moram priznat da mi je u povjerenju nabacio neke stvari koje ću da preformulišem u pitanja , pa ako neko može i hoće da se uključi u priču-bujrum.
-koliko često se održava skupština kluba i kada je održana zadnja u radničkom .da li su obavijestili širu javnost i koliko je bilo prisutnih.
Nije odrzana godinama i vjerovatno nece ni biti a i kad bude oni ce sabrat ljude bliske sebi da bi dali sebi mandat na jos 10 godina-
ko i na koji period bira članove upravnog odbora i kome oni podnose izvještaj o svom radu , uspjehu ili neuspjehu , i utrošenim sredstvima.
biraju svoje drugove sa sjela bez procedure i mimo pravila bitno je da se ruke dizu kako sef iz sjene kaze
-kolike su mjesečne tranše iz opštinskog vijeća uplaćivane u klub.
javna tajna-
koliko su pojedinačno finansijski doprinijeli članovi upravnog odbora.
slabo ko da je dao znacajnija sredstva osim prije gosp lovica. i sto dadnu uzimaju priznanice o pozajmici ili im se vracaju usluge preko nekih drugih opcija
-na koliko dugo se bira sekretar kluba i da li je on profesionalno zaposlen sa uredno plaćenim socijalnim itd. da li je on doživotno na toj funkciji.
jeste izabran je dozivotno i dobija platu dok ne umre
-postoji li odredjena stručna osoba koja je zadužena za dovodjenje igrača. većina ekipa ima nekakve sportske direktore.ko u lukavcu procjenjuje kvalitet igrača.i sklapa ugovore.
ne postoji. svako ubacuje po par svojih igraca i tako se sklapa tim. zato i jest ovako kako jest pa imamo tarikovog bratica dževdinog rođaka mirsinog bratica itd itd zadnji put je radnicki imo sp direktora kad je bio M arnautovic a poslije je sve na mahalskom nivou
-koliko trenutno na spisku igrača ima prvi tim.
-koliko ima članova naš omladinski pogon. koliko novca udje od članarine.i kakvi su rezultati juniora kadeta pionira.zašto na pojedine utakmice uopšte nisu išli.
zato sto je omladinski pogon radio pod palicom džinde pa je spao na sta je spao. a on je za svoj dobar rad nagrađen pozicijom trenera prvog tima po parolom ako nije uspio iz 6 pokusaja mozda sedmi bude sretan. umjesto džinde je doveden momak iz SDA jer se zna da moras ic u džamiju :tokralju: da bi bio blizu sefa iz sjene.
rezultati su nikakvi a o parama se ne smije pricat :shhh: jer tamo u klubu nije niko zbog para nego iz ljubavi :lol: :lol: :lol:

tip mi je rekao da je sve obavijeno velom tajne . da se većina članova uprave busa u prsa , a samo troše sredstva iz budžeta.

izgleda da mi obični simpatizeri i navijači ipak neznamo mnogo toga .
ja pogotovo.
ne bi da me neko pogrešno shvati ali u svemu postoje pravilnici i zakonska procedura. pa bi volio čuti nešto o ovome. ako ko šta zna nek mi objasni.
huuuuuuu ako je pola od ovog tačno to je sve trulež.a po gradu se hvale i kako reče čovjek busaju u prsa.
gdje je sad zuum koji je bio s njima u upravi da ovo prokomentariše. na koliko je skupština on bio.itd.
svi oni su u radničkom jer ga VOLE. a ispade sve poltroni .

al eto kroz svaki napisani komentar ima ista stvar. loše igramo. evo i siux lukavac otišao na poluvremenu utakmice.

izgleda da treba preći u ribare i batalit ovo zamajavanje sa radničkim.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 13 avg 2014, 16:50

Toplo vam preporucujem da ipak navijate za Bayern, United,Barcu i sl. kad ste vec tako zahtjevni. Tamo su stvari uredjene a ovdje je ipak drugi rang bosanske lige. Zar se ovdje ocekuje neka uredjenost u ligi gdje da bi uspio moras imati ili privatnika iza ledja ili politiku. Pa vi odlucite sta zelite, s tim da jakog privatnika nemamo ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

turskilukavac
Kontakt:

Post Postao/la turskilukavac » 13 avg 2014, 17:31

Imamo mi privatnika samo sto zbog ovih u klubu nece ni da pridju stadionu. Pogledajte sastav upravnog odbora dok je bajro bio i sada. Zamolio bih zoma da napise trenutni sastav uprave pa nek svako prokomentarise sta koji od njih moze pomoci radnickom i da li zasluzuje uopste da bude tu. A zom je bio jedan od najboljih tu pa sto je otjeran

primadona
Kontakt:

Post Postao/la primadona » 13 avg 2014, 19:06

studeni je napisao/la:Toplo vam preporucujem da ipak navijate za Bayern, United,Barcu i sl. kad ste vec tako zahtjevni. Tamo su stvari uredjene a ovdje je ipak drugi rang bosanske lige. Zar se ovdje ocekuje neka uredjenost u ligi gdje da bi uspio moras imati ili privatnika iza ledja ili politiku. Pa vi odlucite sta zelite, s tim da jakog privatnika nemamo ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
ako se već troše budžetske pare onda bi moralo da se vodi nekog računa kako .ako klub nije vlasništvo grupe ljudi onda treba da postoji solucija izbora nekog drugog. zar u svemu prvo mora biti lični interes.

sve ovo ja lično nisam znao.nije me zanimalo.ali poslije prepucavanja zuuma i ovog drugog malo sam znatiželjan bio.

pošto nisam ni sudija ni kadija ovdje moje interesovanje prestaje.

sad samo imam drugi pogled na sve to . i nikom ništa.

Lexaurin
Kontakt:

Post Postao/la Lexaurin » 14 avg 2014, 20:24

ovoliko petokolonasa radnicki nije imao od 1921 na svojim tribinama.
Kako neki pojedinci ovde glume dusebriznike strah me da ne dobiju secer od tolike brige o klubu a pogotovo o sredstvima koje klub dobija odlukom vijeca.
Ovaj @primadona sve pita a kad dobije odgovor nista ga ne interesuje
a @ turski lukavac hoce da crkne sto SDA preko opcinskog vijeca odnosno transom pomaze klub svaki mjesec sa odredjenim sredstvima koje njegove komunjare nikad nisu davale a da zauzvrat nisu uzimale i otimale klubsku imovinu.Pa idite i jedan i drugi javite se sekretaru i on ce vas preko stele ubaciti u upravu i pokazite svima kako se vodi klub i kako se daju licne pare.Sta tebe @ primadona brine koliko je ko dao svojih para? treba da ti neko kaze pa da onda ovde napadnete te iste donatore kako su kriminalci i kako nebi davali da nemaju koristi.
Ostavite taj seljkluk za neke tamo vase seoske lige odakle ste dosli u ovaj grad.Ubit ce vas sivilo koje vam je prekrilo oci spodobe dosadne.
I da znate da tamo ima ljudi koji daju desetine hiljada godisnje samo sto vi necete nikad znati jer vam vasi drugovi bliski upravinece to reci jer su ljubomorni sto oni ne daju ni jednu jedinu marku.Vi cak nemate ni drugove koji guraju taj vas voljeni klub tako da ste vi obicni petokolonasi ubaceni ovdje da izazivate bijes i odbojnost prema upravi i klubu.Nisam vas cuo kad je klub bio u sabaniji da se oglasavate nego sad kad klub lici na nesto onda nevalja.Kad je tamo bilo 10 pionira i 20 polaznika skole nogometa sutili ste sad kad je tamo preko 30 pionira i preko 150 polaznika skole nogometa bacate drvlje i kamenje i to jos za sve to kriva SDA.Cudno razmisljanje
JUG

primadona
Kontakt:

Post Postao/la primadona » 15 avg 2014, 14:23

Lexaurin je napisao/la:ovoliko petokolonasa radnicki nije imao od 1921 na svojim tribinama.
Kako neki pojedinci ovde glume dusebriznike strah me da ne dobiju secer od tolike brige o klubu a pogotovo o sredstvima koje klub dobija odlukom vijeca.
Ovaj @primadona sve pita a kad dobije odgovor nista ga ne interesuje
a @ turski lukavac hoce da crkne sto SDA preko opcinskog vijeca odnosno transom pomaze klub svaki mjesec sa odredjenim sredstvima koje njegove komunjare nikad nisu davale a da zauzvrat nisu uzimale i otimale klubsku imovinu.Pa idite i jedan i drugi javite se sekretaru i on ce vas preko stele ubaciti u upravu i pokazite svima kako se vodi klub i kako se daju licne pare.Sta tebe @ primadona brine koliko je ko dao svojih para? treba da ti neko kaze pa da onda ovde napadnete te iste donatore kako su kriminalci i kako nebi davali da nemaju koristi.
Ostavite taj seljkluk za neke tamo vase seoske lige odakle ste dosli u ovaj grad.Ubit ce vas sivilo koje vam je prekrilo oci spodobe dosadne.
I da znate da tamo ima ljudi koji daju desetine hiljada godisnje samo sto vi necete nikad znati jer vam vasi drugovi bliski upravinece to reci jer su ljubomorni sto oni ne daju ni jednu jedinu marku.Vi cak nemate ni drugove koji guraju taj vas voljeni klub tako da ste vi obicni petokolonasi ubaceni ovdje da izazivate bijes i odbojnost prema upravi i klubu.Nisam vas cuo kad je klub bio u sabaniji da se oglasavate nego sad kad klub lici na nesto onda nevalja.Kad je tamo bilo 10 pionira i 20 polaznika skole nogometa sutili ste sad kad je tamo preko 30 pionira i preko 150 polaznika skole nogometa bacate drvlje i kamenje i to jos za sve to kriva SDA.Cudno razmisljanje
ja sam lijepo objasnio zašto sam postavio pitanja.na koja niko nije bio primoran odgovoriti. rekao sam da eto mnoge stvari nisam znao .i da sam poslije prepucavanja upitao čovjeka koji je do skora bio sa vama. da me ne zanima na kraju jer ne mogu uticati na njih. ko će biti u upravi , koliko će davati para , koliko će se busati u prsa isto me ne zanima. a ako sam ih čuo od nekog kako kažeš ti nezadovoljnog , možda u svemu ima i istine .možda vas olajava jer nije više u krugu s vama . a i za njim me zaboli ona stvar.
za mene to nisu normalni odnosi .

zuum- zlaja je u pravu jedino u tome što svi znaju ko je .i tu mu samo skidam kapu.

a ne treba potcjenjivati ni nas obične koji nosimo plavo -bijelu boju u srcu.i ako ne dajemo hiljade maraka ono bar kupujemo ulaznice i dolazimo na utakmice . klubovi treba da postoje zbog navijača i simpatizera..ako vam je kritika mrska -treba da radite bolje . ili da zatvorite kapije pa igrajte bez publike . niko vam onda neće moći reći da se loše igra.i shvati ba jedno . promijenilo se mnogo ljudi u upravama .

ja sam rekao da me ne zanima više PoLiTiKa kluba. a nisam član niti sda niti sdp. i neboj se potpuno sam bezopasan hahahaha.
a ovako ćete rastjerati i onih 200-300 ljudi koji dodju na stadion. zar nije ljepša slika bila kad nas je bilo i više od 3000 duša.
i dalje ću ja gledati radnički , jer radnički će biti bez obzira ko ga vodi.gledao sam ga i kad se patio po selima 2 federalne lige. i mnogo mnogo prije.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 15 avg 2014, 16:16

Dragi Zoom,
imam čelične živce i kažu ljudi da terapeutski djelujem na ljude i društvo u kojem živim, ali tebi se iskreno divim kako možeš izdržati ovoliko ujedanja, provokacija i prozivki.
:roll:

p.s. neka ostane za ove mlađe generacije Sijuksa info da je Radnički protiv Rudara igrao sa loptama iz Slobode. Nije nikakvo podbadanje već jednostavno podsječanje, o kojem sam nekada u junu pričao, da fudbal na ovom kantonu ima potencijal da bude centar svih zbivanja, a ne žrtva pijačarskih dilova fakina iz gradova manjih od mjesnih zajednica u Lukavcu ili Tuzli, koji sjede po komisijama, kako entitetskog tako i krovnog saveza.
Do nas je. Da li će Sloboda, Bratsvo, Budučnost, Radnički, Gradina i ostali biti prijatelji jedni drugima ili prijatelji Jedinstvu, Želji, Sarajevu itd itd...a koji će se slatko sa distance smijati našem sportskom rivalstvu i govoriti, vidi onih budala.
tuzlanska Sloboda

BLUTUD
Kontakt:

Post Postao/la BLUTUD » 15 avg 2014, 18:30

zlajci je napisao/la:Dragi Zoom,
imam čelične živce i kažu ljudi da terapeutski djelujem na ljude i društvo u kojem živim, ali tebi se iskreno divim kako možeš izdržati ovoliko ujedanja, provokacija i prozivki.

p.s. neka ostane za ove mlađe generacije Sijuksa info da je Radnički protiv Rudara igrao sa loptama iz Slobode. Nije nikakvo podbadanje već jednostavno podsječanje, o kojem sam nekada u junu pričao, da fudbal na ovom kantonu ima potencijal da bude centar svih zbivanja, a ne žrtva pijačarskih dilova fakina iz gradova manjih od mjesnih zajednica u Lukavcu ili Tuzli, koji sjede po komisijama, kako entitetskog tako i krovnog saveza.
Do nas je. Da li će Sloboda, Bratsvo, Budučnost, Radnički, Gradina i ostali biti prijatelji jedni drugima ili prijatelji Jedinstvu, Želji, Sarajevu itd itd...a koji će se slatko sa distance smijati našem sportskom rivalstvu i govoriti, vidi onih budala.
+1

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 15 avg 2014, 18:34

BLUTUD je napisao/la:
zlajci je napisao/la:Dragi Zoom,

+1
+2 :mrgreen:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

solvay
Kontakt:

Post Postao/la solvay » 15 avg 2014, 19:38

@zlajci ako nije tajna smijel se znat cime je to radnicki "zasluzio" te lopte? Izgleda da je u medjuvremenu uspostavljena neka prijateljska relacija daleko od ociju javnosti

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 16 avg 2014, 06:55

solvay je napisao/la:@zlajci ako nije tajna smijel se znat cime je to radnicki "zasluzio" te lopte? Izgleda da je u medjuvremenu uspostavljena neka prijateljska relacija daleko od ociju javnosti
Nije Radnički ni morao "zaslužiti" lopte. Iskreno, iznenađen sam pitanjem jer ja uopće tako ne razmišljam.Ako sam sportista učinit ću da pomognem sve što mogu i tu priča počinje i završava.

Stadioni Radničkog i Slobode su cca 14km vazdušne linije te je ovo čisto sportski i prijateljski gest jer u ovakvoj situaciji nečeš donositi lopte iz Gabele, Cazina ili Goražda već je logično da češ se obratiti svom najbližem komšiji.
tuzlanska Sloboda

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 16 avg 2014, 12:05

zlajci je napisao/la:
solvay je napisao/la:@zlajci ako nije tajna smijel se znat cime je to radnicki "zasluzio" te lopte? Izgleda da je u medjuvremenu uspostavljena neka prijateljska relacija daleko od ociju javnosti
Nije Radnički ni morao "zaslužiti" lopte. Iskreno, iznenađen sam pitanjem jer ja uopće tako ne razmišljam.Ako sam sportista učinit ću da pomognem sve što mogu i tu priča počinje i završava.

Stadioni Radničkog i Slobode su cca 14km vazdušne linije te je ovo čisto sportski i prijateljski gest jer u ovakvoj situaciji nečeš donositi lopte iz Gabele, Cazina ili Goražda već je logično da češ se obratiti svom najbližem komšiji.
Radnicki je zasluzio to kada su nase "guzonje" stali iza vas u pohodu na PL, ali neka slazem se da nema potrebe da sijemo mrznju jednu protiv drugih, mada iskreno nikada necemo biti prijatelji (nazalost ili ne , ni sam ne znam)ali ako nista treba se postovati a cujem da vam Sodjani rade semafore na Tusnju ,,,jbg izgleda da nam nema druge nego da saradjujemo

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 16 avg 2014, 12:12

Lijepa brojka Siouxa se jutros zaputila za Sanski most ,,,svaka cast !!!

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 16 avg 2014, 16:07

Jel se igra danas u Cazinu ili u Sanskom Mostu, kako sam čuo igra se u Cazinu jer stadion u Sanskom Mostu ne zadovoljava uslove? Jel to sigurno?
S onakvom igrom i trenerom kakav god protivnik danas bio teško da možemo do bod(ova) al kako god nadam se da momci mogu iznenaditi. Sretno nam.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 16 avg 2014, 18:11

Prvo poluvrijeme u Sanskom mostu završeno vodstvom Radničkog

(Podgrmeč 1 - 3 Radnički)

benzz
Kontakt:

Post Postao/la benzz » 16 avg 2014, 18:14

SiouxLukavac je napisao/la:Prvo poluvrijeme u Sanskom mostu završeno vodstvom Radničkog

(Podgrmeč 1 - 3 Radnički)
Znaš li kako se kretao rezultat, strijelce???
SRCE I NEBO ISTE SU BOJE...

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 16 avg 2014, 22:51

Ovi mora da su levati neki čim smo ih dobili u gostima sa onakvom ekipom i trenerom al svjedno čestitam momcima na pobjedi i ako Bog da da nastavimo tako i u narednim utakmicama.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 16 avg 2014, 23:39

Nevjerovatno. Pobjedu kluba za koji kofol navijas pokusavas diskreditovati cinjenicom da je protivnik, tj. domacin "ekipa levata". Sramotno je da si sebi uzeo za pravo da koristis nick Sioux, jer pravi siouxi su danas bili u S. Mostu i oni nece nagadjati da li su tamo igrali levati.

Ali dobro, barem si se prvi od svih strucnjaka ovdje koji u posljednjih nekoliko dana prosipaju demagogiju usudio da cestitas na pobjedi.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

primadona
Kontakt:

Post Postao/la primadona » 17 avg 2014, 10:13

svaka pobjeda je za pohvalu. tri boda su bitna.
ako su tome doprinijele kritike na račun loše igre u prvom kolu onda znači da su se juče na utakmici uozbiljili.
i da mogu više od onoga što obično pružaju na terenu.što dalje znači da ih kritikama treba potjerati do pobjede.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.