RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

nick
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la nick » 25 avg 2010, 23:16

mo-bih je napisao/la:100% provjerena informacija jeste da je Pika naredio Hotiću da mali Ćemalović mora igrati. O čemu mi više pričamo ovde????

hotica su zaustavljali navijaci i mjenjali u sastav a ne neki krimos...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Nole1
Kontakt:

Post Postao/la Nole1 » 25 avg 2010, 23:18

jesu li se "Red Army" vratili na tribinu ?

Linus Torvalds

Post Postao/la Linus Torvalds » 25 avg 2010, 23:31

Nole1 je napisao/la:jesu li se "Red Army" vratili na tribinu ?
NEEEEE! BOJKOT STOJI! Za koga to ti navijas kakav je to desnicarski avatar!?

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 26 avg 2010, 10:17

Mont0 je napisao/la:Po meni je bilo rijesenje ne otici, ako se vec bojkotuje, a ne praviti razne frakcije unutar ovo malo ljudi sto je ostalo da ga Velez zanima, ali eto.
Nikakvih frakciju tu nema majstore...Ono sto je sinoc otislo (prosjek godina 35-40), ne racunaj kao RA...To u stvari i jeste RA i uvijek ce biti, ali...Neko voli Isusa, neko Alaha, herceg bosnu, srpsku, neko BiH, mi volimo samo Velez, u kakvom god stanju bio jer nista drugo osim njega i nemamo...I to nije nikakva frakcija..I dalje podrzavam bojkot, ali sam svjestan da ovaj bojkot, zastave i parole, nece nista promijeniti...pa i nas sinocnji eventualni neodlazak....
Nadjite ljude, organizujte se, napravite silu jacu od njihove...ako ne mozete, razgovarajte sa njima...Do tada, nista se nece promijeniti...
Ovi "placenici" su ostarili i imaju svojih milion problema, odradili su svoj dio posla. tj; ostavili su Velez u zivotu svih ovih godina, a vase je da od njega sad napravite klub i da se popenjete stepenicu iznad...
Opet ponavljam, traziti od nas da ga ne idemo gledat i ne pokusavajte....Volimo vas sve i postujemo, ali jako smo bolesni i vi to dobro znate...Ako treba nekom glavu kidat, otkinut cemo mu je, ali dajte rjesenje i jaku organizaciju...
Moj licni stav a mislim i vecine "placenika" od sinoc...I svjestan sam da je sinocnji odlazak bio greska, ali greska koja je bila neizbjezna...
Pozz Rodjeni ma gdje bili...

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 26 avg 2010, 13:20

Klub navijača Red Army Mostar danas je izdao saopštenje za javnost u kojemu se navodi da se bojkot utakmica Veleža ipak nastavlja. Tako će večeras Velež Pod Bijelim brijegom bodriti navijači koji ne pripadaju ovoj navijačkoj skupini i koji su prisustvovali i dosadašnjim utakmicama Rođenih ove sezone.

„Iako smo bili uvjeravani da stvari u našem jedinom klubu idu na bolje i da se ide putem koje bi nas sve obradovao, sve smo više svjesniji da do stabilizacije nije došlo. Stabilizacija, pa evropska takmičenja, uglavnom su postulati svih ljudi, koji dođu i sjednu u bitne stolice u Titovoj 87.

Situacija se stabilizuje od rata na ovamo, da bismo svakog ljeta strepili za opstanak i pitanja da li Mostar ima dovoljno interesa,volje i sposobnih ljudi da klub konačno stabilizuju, pa da se dođe do neispunjenih obećanja trenera, koji bijahu na kormilu jedine nam svetinje?

Svjesni smo da se preko noći do uspjeha ne dolazi, pa smo zato tražili ulaganje i rad s mladima kao osnov za uspjeh.Od toga izgleda da ništa i nije urađeno. Ne želimo osuditi rad novopečenog trenera FK Velež, ali zasigurno nećemo ostati nijemi pri dolasku raznih „kvalitetnih“ igrača, instant uspjeha, bez potpisanih ugovora, pa kad brod počne da tone, teret utakmica i opstanka ostaje na mladim igračima. Sva krivica zbog neuspjeha ide na njih, a ostali se izgube s mape.
Samo jedan klub Velež Mostar

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 26 avg 2010, 14:57

citiram te:
Situacija se stabilizuje od rata na ovamo, da bismo svakog ljeta strepili za opstanak i pitanja da li Mostar ima dovoljno interesa,volje i sposobnih ljudi da klub konačno stabilizuju, pa da se dođe do neispunjenih obećanja trenera, koji bijahu na kormilu jedine nam svetinje?

Molim te odgovori mi ti na ovo pitanje ili bilo ko ?

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 26 avg 2010, 15:33

carina je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:Po meni je bilo rijesenje ne otici, ako se vec bojkotuje, a ne praviti razne frakcije unutar ovo malo ljudi sto je ostalo da ga Velez zanima, ali eto.
Nikakvih frakciju tu nema majstore...Ono sto je sinoc otislo (prosjek godina 35-40), ne racunaj kao RA...To u stvari i jeste RA i uvijek ce biti, ali...Neko voli Isusa, neko Alaha, herceg bosnu, srpsku, neko BiH, mi volimo samo Velez, u kakvom god stanju bio jer nista drugo osim njega i nemamo...I to nije nikakva frakcija..I dalje podrzavam bojkot, ali sam svjestan da ovaj bojkot, zastave i parole, nece nista promijeniti...pa i nas sinocnji eventualni neodlazak....
Nadjite ljude, organizujte se, napravite silu jacu od njihove...ako ne mozete, razgovarajte sa njima...Do tada, nista se nece promijeniti...
Ovi "placenici" su ostarili i imaju svojih milion problema, odradili su svoj dio posla. tj; ostavili su Velez u zivotu svih ovih godina, a vase je da od njega sad napravite klub i da se popenjete stepenicu iznad...
Opet ponavljam, traziti od nas da ga ne idemo gledat i ne pokusavajte....Volimo vas sve i postujemo, ali jako smo bolesni i vi to dobro znate...Ako treba nekom glavu kidat, otkinut cemo mu je, ali dajte rjesenje i jaku organizaciju...
Moj licni stav a mislim i vecine "placenika" od sinoc...I svjestan sam da je sinocnji odlazak bio greska, ali greska koja je bila neizbjezna...
Carina svaka ti je na mjestu.
Mi "starija ekipe " nismo mogli bojkotovat sinocnju tekmu pogotovo ne na stadionu za kojeg se vezu najljepse godine nasi zivota.Nadam se da je to svima jasno.
Ako sam sinoc postao "placenik" u ocima nekih u 36-toj godini zivota ne zalim ni sekunde jer sam posto "placenik " zbog moje PRVE LJUBAVI!!!
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

VFC_MO
Kontakt:

Post Postao/la VFC_MO » 26 avg 2010, 18:29

nisko je napisao/la:
carina je napisao/la:
Carina svaka ti je na mjestu.
Mi "starija ekipe " nismo mogli bojkotovat sinocnju tekmu pogotovo ne na stadionu za kojeg se vezu najljepse godine nasi zivota.Nadam se da je to svima jasno.
Ako sam sinoc postao "placenik" u ocima nekih u 36-toj godini zivota ne zalim ni sekunde jer sam posto "placenik " zbog moje PRVE LJUBAVI!!!
Necu da kritikujem nigoka zbog odlaska ali ako ste otisli na BB zasto niste isli organizovano u Banja Luku,nasa svetinja je i tamo igrala.Ispade da se lozimo samo protiv Zrinjskog.Jes nam jak derbi u pm,uzeli nam stadion,taj isti gdje su drzali zarobljenike u ratu i sad bi se mi trebali lozit na njih.Ko ih ****,meni je draze pogledat utakmicu protiv istinski sportski rivala (Sarajevo,Zeljo,Borac,Sloboda,Celik) nego protiv neke novokompane ekipe koja nebi ni postojala da nije rata bilo.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 avg 2010, 11:22

Dok god nema osobe koja je spremna da radi Veleza ode u zatvor jedino resenje je bojkot. Ali da bi to svi shvatili treba izgleda vremena , ali neka to je proces. Svaki dan ce nas biti sve vise i vise.
Ali samo znam razmisljanja tipa nemojte mene dirati pustite me da navijam u miru i javite se kada imate gotova rjesenja nas nece nidokle dovesti. Tipicn prica ljudi koji se drze hladovine i sa strane imaju "racionalna" misljenja o svemu, tipicni TEORETICARI.
Al eto takvi smo kakvi smo neka nam je bog na pomoci imat cemo onakav klub kakvog i zasluzujemo.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 27 avg 2010, 11:39

@vfc mo
Druze, stvarno neznam o kakvoj lozioni govoris..Pod BB se nije ni islo organizovano, nego onako spontano, sa kafe..Daleko od toga da je neko i spomenuo da idemo pod zastavom RA ili nesto tako slicno...Otisli su "placenici" na stadion na kojem su prvi put ljubili, prvi put izd.rkali, prvi put zapalili joint, prvi put degenek primili, cisto samo onako..O nekakvoj lozioni je i smijesno pricati, jer niko nije ni pomisljao da baci nekakvu kamenicu ili nesto tako slicno...Totalno je nebitno taj Zrinjski u toj tvojoj prici..Moze se on zvati i Partizan, Zvezda, Debrecen, Fiorentina..totalno nebitno...Dakle, ovi "placenici" nemaju naboja ni prema njima a ni prema ostalim klubovima koje spominjes...Ipak su ovi "placenici" dvije godine prije Ultrasa otisli na derbi, nisu pjevali" Sprijeciti nas niko nece!" jer nas niko nije ni mogao sprijeciti nigdje da idemo, a prijetili su nam svi od ovih, do onih, bacali koktele na nas, puskama prijetili i tako dalje......Dvije godine prije smo hodili terenom, ali bukvalno terenom U Banja Luci prije Hordi, Manijaka i ostalih, koji su dvije godine kasnije basne pricali o svojim gostovanjima....Ova ekipa "placenika" je osvijetlala obraz citavoj navijackoj sceni u BiH i BHFanaticosima na Marakani kad je sprijecila ulaz kroz tunele..O Istanbulu necu ni da govorim....Dok su sve ostale navijacke grupe pricale bajke i basne o svojim avanturama, ovi "placenici" su krvarili i svugdje probijali PRVI barijere.....
Ali ova generacija je na izmaku a samim tim i ta neka jaka veza sa Bijelim Brijegom, i NIJE vam uzela klub, kako pricate i ovde i po ulici i svugdje...Milion degeneka sam primio zbog Veleza i ljubavi, i jos neki dan mi je samo falio degenek i od vas, i da upotpunim svoju ljubav prema Velezu...Klub je vas i samo vas..Kako ce te ga vi napraviti, samo je do vas...Bojkot podrzavam i vas totalno, u svemu, ali pustite ove bolesnike da svoje odboluju...
Kakav ce te klub napraviti, opet kazem, samo je do vas, jer je on vlasnistvo grada i RA, i takav mora uvijek ostati...
Uprave, igraci, generacije navijaca, stadioni- sve to prolazi...Samo Velez ostaje i zivi vjecno...Kakav ce on biti, samo je do vas...A ima vas pet puta vise nego sto je nas bilo...
Izvini na poduzem postu, ali bole me ove price i ovde i po gradu, i ovo malo jada sto je ostalo nas "placenika" poslije svih hebavanja sa svih strana, nije to zasluzilo...

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 27 avg 2010, 11:50

kimbo je napisao/la:Dok god nema osobe koja je spremna da radi Veleza ode u zatvor jedino resenje je bojkot. Ali da bi to svi shvatili treba izgleda vremena , ali neka to je proces. Svaki dan ce nas biti sve vise i vise.
Ali samo znam razmisljanja tipa nemojte mene dirati pustite me da navijam u miru i javite se kada imate gotova rjesenja nas nece nidokle dovesti. Tipicn prica ljudi koji se drze hladovine i sa strane imaju "racionalna" misljenja o svemu, tipicni TEORETICARI.
Al eto takvi smo kakvi smo neka nam je bog na pomoci imat cemo onakav klub kakvog i zasluzujemo.
Kakvim ga napravis ti druze, imat ces ga...Mi smo ga napravili onakvim kako smo mogli i kakve smo uslove imali...Nekad su taj Pika i Pikici i ostali "kriminalci" valjali klubu...Naprimjer kad su nas svi, od Sarajeva do Mostara htjeli ugasiti....Covjece, 15 godina hoce da ugase Velez, od Sarajeva, do Mostara, do PM...Velez je smetao u svakom mogucem smislu..Kad su htjeli da se zovemo Dzerzelez? Kad Bajevic, Vahid, Barba, Kodro i ostali nisu ni znali da Velez postoji i dalje. Dok su nam godinama htjeli gasiti struju i skljucivati vodu? Kad nismo imali para da placamo sudije i kuci i na strani kao drugi klubovi, tad su nam Pika i Pikici valjali? Kad smo na silu osvojali bodove u Vrapcicima? Sad je neko drugo vrijeme i slazem se sa vama, vrijeme je za promjene... Meni je skoro 40 i ja ne mogu vise...Drzat cu se hladovine, a vi kako i sta hocete... i pravite klub kakav hocete i kako hocete...Samo je do vas...
I uostalom, idem sa ovog foruma....Samo cu degenek dobiti 8-)
Pozz svima, ne zamjerite puno...

zapovjednik
Kontakt:

Post Postao/la zapovjednik » 27 avg 2010, 12:00

sretno velezu nadam se da cete se izvuc iz tih problema i da ako bogda odete u evropu

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 27 avg 2010, 13:40

Ja stvarno ne znam sta je sa rajom u Mostaru ali ako se bojkotuje onda smo svi trebali bojkotovat jer ovako vise ne ide.Danas na kafi nacujem kako su se neki nasi mladi igraci zakacili sa trenerom jer trener gura svoje neke igrace.Zbog takvih stvari ja bojkotujem.Ja ne bojkotujem Piku i sl.jer ce te se slozit sa mnom,koliko god lajali na Piku on je valjo Velezu kad su svi digli ruke od Veleza ali je doslo vrijeme za promjene.Treba se stat u kraj nekim trenerima da dovode igrace svoje.Ubuduce,ko god bio trener,treba mu dovest 4-5 pojacanja i nek igraju a sve neke levate ne pustat u klub.Ovaj trener po prici radi isto Ibrak.Vise je neki menađer nego trener i sta nakon godine kad isteknu ugovori svima?Daj nasu djecu opet.Trebamo se svi,od RA pa i simpatizera dignut i trazit povratak Tane jer je zelio domacu djecu ali nekom ne odgovara.Kad je jedan Mitrovic koji je citav zivot u evropi i trenira dobre klubove u stranim ligama mogao sa onom ekipom Veleza napravit neki pomak,onda moze svak i nije dovodio nikog.Rekao da mu treba 3 pojacanja i kad ih je dobio odmah se vidilo protiv Sarajeva kako se igralo.
Svaki dan mi neko prica o nekakvom Memicu u Velezu.Ja trazim ko lud o njemu i nadjem da taj momak nije igrao nigdje 2 godine i dodje u Velez i daj da igram.E kad toga ne bude,ja se vracam na tribinu i svaki normalan navijac RA a do tad...sve najbolje

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 avg 2010, 14:05

@carina
Carina druze , tu smo negdje po godinama mislim. Nitko ne trazi od nas da se gonjami po ulici i glumimo huligane ali bojkot je najbolje oruzje i funkcionise vjeruj mi.

Vjeruj mi , doci ce ubrzo dan kada nekih 11 Pikinih pulena sa sarlatanima tipa Hotic izadju pred potpuno prazan stadion , kada pola Velezove djece nece htjeti vise da igra i prikljuci se bojkotu. Vrlo brzo ce svak morati zauzeti stav. Meni ovakav klub ne treba , previse cjenim sam sebe da budem tako ohol a takvih nas je vjeruj mi vecina. Jednostavno necu da mi covjek mafijas koji prijeti svojim navijacima pistoljima vodi klub , necu da mi Avdo koji ne zna otvoriti usta bude glasnogovornik, necu Hotice u ekipi... Necu da idem na predstave nego na utakmice ...
Pa nije prirodna pojava da ti lopovi vode klub nego socijolosko politicka pojava koja se moze promijeniti.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 27 avg 2010, 14:55

@ kimbo
Vjerovatno ce se takav scenario brzo i desiti..Zapravo, sigurno ce se desiti...Kao sto sam i ranije govorio, klub je u rukama RA i oni ga sad prave..Nazalost, i dalje sam u manjini, manjini koja ne vidi apsolutno nikakvo rjesenje za "poslije svega"...Strah me da poslije svega ne udarimo konacni pecat na skoro stogodisnju tradiciju ovog kluba, jer sumnjam da nekog bitnog zaboli "neka stvar" za nas klub i za nas....Siguran sam da se nikakvi, profesori ni nikakve efendije, nece snaci u ovom lopovskom drustvu iskrivljenih vrijednosti , u etapi koja ide, a to je "Stvoriti jak i zdrav Velez!"...
Ipak, nakon svih razgovora ovih dana, sto se mene licno tice, malo i protiv svoje volje i stavova, ali konacno odustajem i dajem klub u ruke RA u potpunosti...Sto, znaci, od danas bojkotujem, ali i trazim od njih da pokusaju stvar rijesiti dijalogom....Bojkotujem ne zato sto mislim da je to ispravno, nego samo da im dam podrsku...Jbg. na kraju krajeva, na njima sve i ostaje...
potpis : nick Carina....

Linus Torvalds

Post Postao/la Linus Torvalds » 27 avg 2010, 16:40

cunami je napisao/la:.Ja ne bojkotujem Piku i sl.jer ce te se slozit sa mnom,koliko god lajali na Piku on je valjo Velezu kad su svi digli ruke od Velezae
sta si ti pusio?!?!??! slika

Nisam dugo bio na forumu pa vidim svakakvih komentara a ako si Carina ti otisao organizovano sa njima duboko si me razocarao. Raji se prijeti pistoljima klub navijaca se zatvara i ti neces da stanes u odbranu svojih drugova na tribini nego ides na nekakav derbi koji nipocemu nije derbi sa Pikom koji djeli majice koje su sad majice srama. Velezu derbi moze biti samo protiv Sarajeva, Zelje, Celika, Slobode i Borca. U mom potpisu sve stoji. Zao mi je sto su vas nahuskali na vase prijatelje, jer nemojte pricati da se nisu psovali i pominjali clanovi RA po pijankama prije tekme u raznoraznim kaficima od strane zavedenih. Ali evo procitaj interview sa Salemom Halilhodzicem ako nama nevjerujes.

RED ARMY NIKAD PRESTAT NECE!

Linus Torvalds

Post Postao/la Linus Torvalds » 27 avg 2010, 16:59

Svi smo mi Red Army i nemogu da shvatim evo vama kojima je bilo vaznije otici na jednu pisljivu utakmicu sa jednim pisljivim klubom iz medjugorja nego dugorocna buducnost nase svetinje! Svi mi najvise i iznad svega i iznad Pike i Red Army-a volimo Velez i neznam kako smo dopustili da nas jedan pisljivi kriminalac posvadja i zavadi.

slika

ćaćapreljepi
Kontakt:

Post Postao/la ćaćapreljepi » 27 avg 2010, 17:12

Linus Torvalds je napisao/la:Svi smo mi Red Army i nemogu da shvatim evo vama kojima je bilo vaznije otici na jednu pisljivu utakmicu sa jednim pisljivim klubom iz medjugorja nego dugorocna buducnost nase svetinje! Svi mi najvise i iznad svega i iznad Pike i Red Army-a volimo Velez i neznam kako smo dopustili da nas jedan pisljivi kriminalac posvadja i zavadi.
Dečko čitam već duže vremena tvoje proljeve inteligencije ovuda, i jednostavno ne mogu a da ti se ne javim i poručim ti da prestaneš omalovažavati HŠK Zrinjski jer ako misliš da na taj način dižeš svoj novonastali poslijeratni Velež duboko se varaš...Stariji smo od vas, uspješniji smo od vas, organiziraniji smo od vas, imamo bolje navijače od vas...i šta ti hoćeš...pobij mi samo jednu od ovih navedenih teza...Čuj nije mu derby sa Zrinjskim hahaha e svašta...pa dobro si u stvari i rekao, ne može čak ni gradski derby biti jer vi niste iz grada :mrgreen: a kamo li da bude derby nekih rivala jer niste nam ni blizu ni po čemu...Doviđenja.
"Imamo megalomanske apetite i predatorske ambicije" HŠKZ

Linus Torvalds

Post Postao/la Linus Torvalds » 27 avg 2010, 18:05

ćaćapreljepi je napisao/la:
Linus Torvalds je napisao/la:Svi smo mi Red Army i nemogu da shvatim evo vama kojima je bilo vaznije otici na jednu pisljivu utakmicu sa jednim pisljivim klubom iz medjugorja nego dugorocna buducnost nase svetinje! Svi mi najvise i iznad svega i iznad Pike i Red Army-a volimo Velez i neznam kako smo dopustili da nas jedan pisljivi kriminalac posvadja i zavadi.
Dečko čitam već duže vremena tvoje proljeve inteligencije ovuda, i jednostavno ne mogu a da ti se ne javim i poručim ti da prestaneš omalovažavati HŠK Zrinjski jer ako misliš da na taj način dižeš svoj novonastali poslijeratni Velež duboko se varaš...Stariji smo od vas, uspješniji smo od vas, organiziraniji smo od vas, imamo bolje navijače od vas...i šta ti hoćeš...pobij mi samo jednu od ovih navedenih teza...Čuj nije mu derby sa Zrinjskim hahaha e svašta...pa dobro si u stvari i rekao, ne može čak ni gradski derby biti jer vi niste iz grada :mrgreen: a kamo li da bude derby nekih rivala jer niste nam ni blizu ni po čemu...Doviđenja.
slika

Prekrsio si naredbu da nesmjes pisati na ovom forumu. Sad ce te kazniti ti tvoji bolji navijaci!

Babinho
Kontakt:

Post Postao/la Babinho » 27 avg 2010, 19:40

ćaćapreljepi je napisao/la:
cuj novonastali posljeratni velez, a vi ste oni iz 1905?? haha...stoverni ste u medjugorju 1994 iz politickih razloga, pisam se na taj klub...nema ti ko sta pobijat teze znas i sam da je to budalastina sto nabrajas ali jbg tako su vas naucili da pricate kad su vam stvorili ovaj politicki klub u medjugorju

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.