Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Meša zaslužuje novi ugovor , ne znam kako neko može misliti da ne zaslužuje ..
"We need to suffer. And we need to fight."
Meša ce i dobiti novi ugovor, taman u baražu izgubio obje tekme po 5-0... nedo Bog.Captain4 je napisao/la:Meša zaslužuje novi ugovor , ne znam kako neko može misliti da ne zaslužuje ..
Sta nije dobro?Je li me ozbiljno pitas ili se za.bavas?sergejevic je napisao/la:@Fidelis
A sta to tebi nije dobro ? I zasto da se ne ponudi covjeku novi ugovor ako se ne plasira kroz baraz ?
Sve je dobro,sta dobro odlicno,za sada.Ali cilj je plasman na Euro,ako ga ne bude,gluho bilo,to je za ovu reprezentaciju apsolutni neuspjeh i naravno da selektor mora snositi odgovornost i biti zamjenjen drugim.S tim sto,ako cemo posteno,onda treba pozvati na odgovornost i one ljude koji Safeta Susica nisu smjenili ranije,na vrijeme.
Sve je jasno druze,za sada je sve odlicno,Meša je uradio veliku stvar,izvukao nas je iz velikog minusa koji je napravio Safet i samo zbog toga je stvar velika.Inace ne bi bila jer je normalno da se ovakva reprezentacija,u ovakvoj grupi,u ovakvom sistemu takmicenja,kao nosilac grupe,plasira na Euro bez vecih problema.
Meša izvukao,svaka mu cast ali nista nije napravio ne budemo li sljedeceg ljeta u Francuskoj,sve to pada u vodu.
Nemamo se vise na sta izvlaciti.Koje bi opravdanje imali ponuditi ako kao veliki favoriti ispadnemo od bilo koje od ovih reprezentacija sto nas cekaju u barazu?Ja mislim da ga nema.
Stalno ponavljamo iste greske,nista ne ucimo.Odgovornost,odgovornost.
1. Meša nije kriv što nas je Safet zavalio do jaja
2. Meša nije kriv što nije vodio reprezentaciju od pocetka kvalifikacija i tako se normalno kvalifikovao na EURO
3. Meša nece biti kriv ako (ne daj Bože) ispadnemo u baražu, zbog gore navedene dvije činjenice
sve ostalo je šuplja prica i demagogija
2. Meša nije kriv što nije vodio reprezentaciju od pocetka kvalifikacija i tako se normalno kvalifikovao na EURO
3. Meša nece biti kriv ako (ne daj Bože) ispadnemo u baražu, zbog gore navedene dvije činjenice
- SlevinKelevra
- Kontakt:
@fidelis, jesi li ono ti govorio kako se nadas da ce Fellaini igrati protiv nas u napadu jer nema veze sa zivotom? I kako nemamo sanse za baraz ako Izraelu bude potrebna pobjeda u Belgiji jer ce to 'cionisti platiti 100%'?
Postedi nas svojih mudrosti, molim te.
Oh,spinujete kolega.let3 je napisao/la:1. Meša nije kriv što nas je Safet zavalio do jaja![]()
2. Meša nije kriv što nije vodio reprezentaciju od pocetka kvalifikacija i tako se normalno kvalifikovao na EURO![]()
1.Što je Safet zavalio poravnato je,nema vise izvlakuse na to.Idemo u baraz kao favoriti.
2.Meša je odlicno znao kakvo je stanje,kakav je cilj i uprkos svemu prihvatio je zadatak,nema ni tu alibija.
3.Meša ce apsolutno biti kriv ispadnemo li u baražu,zbog toga sto suvislo opravdanje jednostano ne bi postojalo.
Ja mu zelim svu srecu ovog svijeta,nadam se i mislim da ce nas odvesti u Francusku.
Ako ne daj Bože ispadnemo iz baraza, treba da ostane za nove kvalifikcije SP Rusija.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Da,ja sam to pisao.Da Vranjes nije igrao Felaini gola vidio ne bi.SlevinKelevra je napisao/la:@fidelis, jesi li ono ti govorio kako se nadas da ce Fellaini igrati protiv nas u napadu jer nema veze sa zivotom? I kako nemamo sanse za baraz ako Izraelu bude potrebna pobjeda u Belgiji jer ce to 'cionisti platiti 100%'?![]()
![]()
![]()
Za Izrael sam rekao ako im bude trebao bod Belgija ce im ga dati,bod,ne tri boda,sreca nasa pa se nije odigrao ocekivani scenario u pretposljednjem kolu,drugacije bi ti svirao sad.
Kolega, ja mislim da ti nemaš dovoljno razvijene kongitivne sposobnosti da shvatiš taj moj post koji citiraš....bez uvredeFidelis je napisao/la:Oh,spinujete kolega.let3 je napisao/la:1. Meša nije kriv što nas je Safet zavalio do jaja![]()
2. Meša nije kriv što nije vodio reprezentaciju od pocetka kvalifikacija i tako se normalno kvalifikovao na EURO![]()
1.Što je Safet zavalio poravnato je,nema vise izvlakuse na to.Idemo u baraz kao favoriti.
2.Meša je odlicno znao kakvo je stanje,kakav je cilj i uprkos svemu prihvatio je zadatak,nema ni tu alibija.
3.Meša ce apsolutno biti kriv ispadnemo li u baražu,zbog toga sto suvislo opravdanje jednostano ne bi postojalo.
Ja mu zelim svu srecu ovog svijeta,nadam se i mislim da ce nas odvesti u Francusku.
ali pojasnicu ti
nije poravnato, jer bi Meša sigurno uzeo minimalno 6 bodova iz prve 4 utakmice (koliko nas je vodio Safet), pobjedio bi Kipar i ne bi izgubio od Izreala...i ne samo to, vec ne bi dao tim pomenutim timovima bodove od nas i niti bi se oni odlijepili....šta se desilo? oni su nas pobjedili i odlijepili i mi smo ih kasnije morali citavo vrijeme stizati....poenta: Nije to ništa poravnato
ali trebaš malo razmišljati da bi to shvatio
- DragonGirl
- Kontakt:
Ovdje se očito neke stvari hiperboliziraju. Ako hvalim Mešin dosadašnji rad ne znači da će tako biti i za mjesec-dva ili godinu i ne znači da je s ovim uspjehom postao zaštićen od kritika u budućnosti ako ostane selektor. To jednostavno znači da je čovjek za ono što je uradio otkako je došao pa do danas zaslužio te pohvale, a uradio je realno mnogo toga, napravio jako dobar posao u relativno kratkom vremenskom roku i izrazito nepovoljnoj situaciji. Dobrih stvari je trenutno mnogo više nego onih loših. Naravno niko nije isključiv i zna se da nije sve ružičasto i bajno, pogotovo igra koju igramo, ali jednostavno rezultati su bili prioritet i zasjenili su je, a Mešini pristupi utakmicama i njegova ozbiljnost u radu ulijevaju nadu da će se u dogledno vrijeme popraviti i taj segment, onda kada ne budemo igrali u grču. Ranije smo se žalili na mnogo toga, na neangažovanost trenera na terenu i van njega, loš pristup utakmicama, nedovođenje igrača...a danas se žalimo uglavnom samo na lošu igru koja pritom donosi rezultat. Ipak smo napredovali...
Fudbalski teoretičarSlevinKelevra je napisao/la:@fidelis, jesi li ono ti govorio kako se nadas da ce Fellaini igrati protiv nas u napadu jer nema veze sa zivotom? I kako nemamo sanse za baraz ako Izraelu bude potrebna pobjeda u Belgiji jer ce to 'cionisti platiti 100%'?![]()
![]()
![]()
"We need to suffer. And we need to fight."
Opa,u nedostatku argumenata vrijedjamo se?Nije li to protivno pravilima foruma,pa rekao bih i nekim opcim pravilima?
-Mehmede,vidio si sta je Safet uradio.Mi zelimo da spasis stvar i odvedes nas na Euro,nema veze moze i kroz baraz.Mozes li ti to Mehmede i prihvatas li ponudu?
-Mogu i prihvatam ponudu.
Kolega,lijepi pozdrav.
-Mehmede,vidio si sta je Safet uradio.Mi zelimo da spasis stvar i odvedes nas na Euro,nema veze moze i kroz baraz.Mozes li ti to Mehmede i prihvatas li ponudu?
-Mogu i prihvatam ponudu.
Kolega,lijepi pozdrav.
@Fidelis, jednostavno ne može da shvati kako bi se tabela drugacije krojila da je Meša bio od pocetka.
On u svojoj glavi izgleda ne može da projektuje izgled tabele da smo pobjedili Kipar u Zenici i da nas Izrael nije natrpao - prevelik je to napor za njega ....pokušavam mu objasniti vrlo jednostavne stvari: niti bi mi zaostajali za Kiprom i Izraelom, niti bi oni nama pobjegli sa tim pobjedama (koje smo doživi pod Safetovim vodstvom)....za sve to Meša nije kriv.
ali kako da je to objasnim njemu
pomozite mi
On u svojoj glavi izgleda ne može da projektuje izgled tabele da smo pobjedili Kipar u Zenici i da nas Izrael nije natrpao - prevelik je to napor za njega ....pokušavam mu objasniti vrlo jednostavne stvari: niti bi mi zaostajali za Kiprom i Izraelom, niti bi oni nama pobjegli sa tim pobjedama (koje smo doživi pod Safetovim vodstvom)....za sve to Meša nije kriv.
ali kako da je to objasnim njemu
- Goalgetter
- Kontakt:
A zasto da vec sada unaprijed trazimo alibije, ili postavljamo ultimatume? Samo polako, umjesto da se opustite, i mirno cekamo protivnika u barazu, vi vodite bezvezne polemike sta ako prodjemo / ispanemo u barazu.
Zato što hogari dominiraju ponovo, kao i svaki put kad ostvarimo neki uspjeh i tako će biti sve dok se ovi pecaju na to.Goalgetter je napisao/la:A zasto da vec sada unaprijed trazimo alibije, ili postavljamo ultimatume? Samo polako, umjesto da se opustite, i mirno cekamo protivnika u barazu, vi vodite bezvezne polemike sta ako prodjemo / ispanemo u barazu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
E sa ovim se mogu sloziti.Ni pritisci ni alibiji,neka se ljudi u miru spremaju.Goalgetter je napisao/la:A zasto da vec sada unaprijed trazimo alibije, ili postavljamo ultimatume? Samo polako, umjesto da se opustite, i mirno cekamo protivnika u barazu, vi vodite bezvezne polemike sta ako prodjemo / ispanemo u barazu.
Samo,ja sam reagovao na alibije koji se vec prave,jednostavno sam morao.
Nema mi ništa jače nego kad određeni forumaši koriste se frazama "jel' se to vrijeđamo, pa to nije za sportskog foruma.. itd itd" a kakvih sam bljuvotina pročitao od istih..
Samo vas treba biti sramota
Samo vas treba biti sramota
Meša da je bio od pocetka - mi ne bi igrali baraž, vec bi se direktno plasirali
sigurno ne bi doživio blamaže od Kipra i Izraela, vec bi mi sad bili na mjestu Velsa npr.
Ali ne možeš ti to objasniti nekome ko ne razmišlja.
I sad (nakon što je podvigom izvukao baraž) se Meši postavlja novi ultimatum: ili EURO ili nogiranje
kakva svinjarija 
Ali ne možeš ti to objasniti nekome ko ne razmišlja.
I sad (nakon što je podvigom izvukao baraž) se Meši postavlja novi ultimatum: ili EURO ili nogiranje
Haha,lika.Pa sto onda nije cekao novi ciklus da krene od pocetka
Jel ti nama hoces prodati logiku po kojoj ako recimo Liverpool zavrsi na 16 mjestu Klopp nece biti kriv za to jer nije bio tu od pocetka sezone jer da je bio ne bi izgubio neke utakmice?

Pa ako je svejedno otisli ne otisli sto onda smjenismo Safeta?Dobro je radio samo sto u zadnje vrijeme nije imao rezultate
Jel ti nama hoces prodati logiku po kojoj ako recimo Liverpool zavrsi na 16 mjestu Klopp nece biti kriv za to jer nije bio tu od pocetka sezone jer da je bio ne bi izgubio neke utakmice?
Pa ako je svejedno otisli ne otisli sto onda smjenismo Safeta?Dobro je radio samo sto u zadnje vrijeme nije imao rezultate
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 16 okt 2015, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
Fidelis je napisao/la:Haha,lika.Pa sto onda nije cekao novi ciklus da krene od pocetka![]()
Jel ti nama hoces prodati logiku po kojoj ako recimo Liverpool zavrsi na 16 mjestu Klopp nece biti kriv za to jer nije bio tu od pocetka sezone?![]()
a možda zato što se ne pita samo on kad ce poceti raditi kao selektor, niti sam sebe može postaviti na mjesto selektora kod mu se prohtije (jbt moram crtati liku neke osnovne stvari
Zadnja izmjena: let3, dana/u 16 okt 2015, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Shevko, zastitaIdentiteta i 32 gosta.