Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la hurem » 10 avg 2015, 14:32

Preskocio si jednu bitnu recenicu:

Zapravo, zelim samo reci da pretjerujete, a naravno da ne osporavam ulogu njegovog maticnog kluba, koja je objektivno receno, MALA...u protivnom bi Zeljo svake godine izbacivao novog EDINA DZEKU, zar ne?????????

Ja samo simpatisem Sarajevo vise od Zelje, a da sam neki strastveni navijac Sarajeva ili nekog tima u Europi, daleko od toga, recimo a volim pogledati ponekad utakmicu, ne zelim da se vezem za gluposti...postoje mnogo bitnije stvari u zivotu od fudbala...
Nazalost, nekima je fudbalski klub na nivou bozanstva...

I da, siguran budi da vise volim i postujem "tvog" Edina nego ti i veci broj manijaka.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 10 avg 2015, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 10 avg 2015, 14:35

hurem je napisao/la: Zapravo, zelim samo reci da pretjerujete, a naravno da ne osporavam ulogu njegovog maticnog kluba, koja je objektivno receno, MALA...u protivnom bi Zeljo svake godine izbacivao novog EDINA DZEKU, zar ne?????????
Besmisleno. Edin je rijetkost u evropskim okvirima. a Zeljina skola fudbala redovno stanca uspjesne fudbalere. Pogledaj spisak svih reprezentativnih selekcija.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 10 avg 2015, 14:37

Cuj u protivnom bi Zeljo svake godine izbacivao novog Edina Dzeku :urnebes: zasto La Masia ne izbaciva svake godine novog tiki tikaca Cavija nego sada moraju da kupuju Rakitica....jos dovode sa strane (iz azije do euro) dok zeljo.... ovo je mala zelja, mali budzet za djecu se odvaja od klubova a zeljo :thumbup: aj ne budali dijete pises gluposti..
Blagoje :kafa: :thumbup:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 10 avg 2015, 14:38

Mogla bi Barsa vala i još jednog Messija da izbaci, isplatilo bi im se garant :D

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 avg 2015, 14:45

Zalosno je kako se ljudi uvijek zakace za nebitno u postu, poslu, zivotu, a zanemare sustinu...
Procitaj jos koji put pa ces mozda ipak skontati sta sam zapravo zelio reci. (Naveo sam primjere Bajica i Dzeke)
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 10 avg 2015, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 avg 2015, 14:46

Ja to ovako gledam: da nije zaigrao u Zelji, danas ne bi bio ono sto jeste. Meni dovoljno, pa makar da je u jednom poluvremenu nastupio za nas, a znamo da je mnogo vise od toga.

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 10 avg 2015, 14:49

Blagoje je napisao/la:
hurem je napisao/la: Zapravo, zelim samo reci da pretjerujete, a naravno da ne osporavam ulogu njegovog maticnog kluba, koja je objektivno receno, MALA...u protivnom bi Zeljo svake godine izbacivao novog EDINA DZEKU, zar ne?????????
Besmisleno. Edin je rijetkost u evropskim okvirima. a Zeljina skola fudbala redovno stanca uspjesne fudbalere. Pogledaj spisak svih reprezentativnih selekcija.
Ma on se vise pogubio, ustvari ni sam ne zna sta je htio reci.

Nek mi navede samo 1 klub u svijetu koji svake godine izbaci po jenog igraca Dzekinog kvaliteta.
A Dzeko sigurno nije jedini dokaz da imamo najjacu skolu fudbala u drzavi, velika je lista igraca koje smo izbacili: Zukanovic(Sampdoria), Cocalic(Mechelen), Sehic(Qarabaq), Zolotic(Gent), Hodzic(Dinamo), Bajic(Konya), Dz. Muharemovic, Zeba, Baljic

A da ne spominjem one koji su se afirmisali kod nas kako on rece, a koji su godinama igrali ili trenutno igraju za reprezentaciju: Hasagic, Muratovic, Beslija, Visca, Guso..

Pitare pojede to sto oni nemaju ni priblizan broj takvih imena oko reprezentacije pa onda izmisljaju price kao ova sad glupost da Zeljo nije izbacio Dzeku. :lol:

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 10 avg 2015, 14:57

Kao prvo sam si se zakacio....za Dzeku i Zelju tj. ovdje pametujes..
Pojedi luka manje ce ti biti muka :kafa:
Zadnja izmjena: Gabon, dana/u 10 avg 2015, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 10 avg 2015, 14:57

hurem je napisao/la:Zalosno je kako se ljudi uvijek zakace za nebitno u postu, poslu, zivotu, a zanemare sustinu...
Procitaj jos koji put pa ces mozda ipak skontati sta sam zapravo zelio reci. (Naveo sam primjere Bajica i Dzeke)
Ja ti opet kažem da Bajić nije proveo ništa više vremena u prvom timu Želje od Džeke...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 avg 2015, 15:11

EmirTM87 je napisao/la:
Blagoje je napisao/la:
Ma on se vise pogubio, ustvari ni sam ne zna sta je htio reci.

Nek mi navede samo 1 klub u svijetu koji svake godine izbaci po jenog igraca Dzekinog kvaliteta.
A Dzeko sigurno nije jedini dokaz da imamo najjacu skolu fudbala u drzavi, velika je lista igraca koje smo izbacili: Zukanovic(Sampdoria), Cocalic(Mechelen), Sehic(Qarabaq), Zolotic(Gent), Hodzic(Dinamo), Bajic(Konya), Dz. Muharemovic, Zeba, Baljic

A da ne spominjem one koji su se afirmisali kod nas kako on rece, a koji su godinama igrali ili trenutno igraju za reprezentaciju: Hasagic, Muratovic, Beslija, Visca, Guso..

Pitare pojede to sto oni nemaju ni priblizan broj takvih imena oko reprezentacije pa onda izmisljaju price kao ova sad glupost da Zeljo nije izbacio Dzeku. :lol:
evo ti taj jedan primjer kojeg si sam spomenuo (naravno, ima i pozitivnih): Zukanovic:
Ubrzo je uslijedio i rastanak Ervina sa Željom.

– Otišao sam iz razloga što klub više nije računao na mene i tražio sam odmah raskid ugovora. Oni su htjeli da me pošalju u Semizovac na posudbu, što sam odbio, govori Zukanović, koji žali što nije imao priliku dokazati se u prvom timu Želje.

Kontas li sada poentu...covjek bi rekao da mu je Zeljo sve dao i trasirao mu put u Sampdoriu, isto kao Edinu u City...zato naglasavam rijec "afirmacija", i zato sam naveo primjer Edina i Riada Bajica, prvi je otisao iz Zelje a da se nije ni afirmisao u klubu (otisao a da mnogi nisu ni znali da je otisao ili zbog kojih kvaliteta je otisao, a mnogi nisu bili ni culi tada za njega a pratili su PLBiH, niti je doticni ostavio traga u Zelji), a drugi - Bajic se itekako afirmisao u klubu (i klub ga je afirmisao) i zna se zbog cega (kojih kvaliteta i "preporuka-fudbalskih na terenu") je presao u Konju.

@shminka
Za broj utakmica u Zelji i jednog i drugog nije tacno...pogledaj ponovo, a zatim pogledaj koliko minuta je odigrao jedan a koliko drugi za Zelju...o doprinosu i golovima necu ni da govorim...o kakvoj onda mi afirmaciji ovdje govorimo?

Jednostavno - Pretjeruje se kao i uvijek i to je to.

Odosmo bezveze u offtopic...
Nadam se da ce Edin u Romi biti onaj iz Wolfsburga, ako ne i bolji, akoBogda.

ODUSTAJEM

@Gabon - ti si psihopata i treba te likvidirati u svakom smislu.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 avg 2015, 15:12

ovaj goal.com gori od nasih kvazi portala. Kakvu oni sliku objavljuju. :damn:
slika
http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... s-sabatini

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 10 avg 2015, 15:13

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:ovaj goal.com gori od nasih kvazi portala. Kakvu oni sliku objavljuju. :damn:
slika
http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... s-sabatini
Vide Dzeke vide tato :urnebes: :facepalm:

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 10 avg 2015, 17:32

Djeko drugi najbolji strijelac engleske lige öd 2011 do danas.
Zbir minuta na terenu i postignutih golova.
Kakva dominacija.iza njega je recimo ostao aguero.
Kakvi kvazi strucnjaci vode ovaj sity.
:facepalm:
Da je igrao ko onaj jazavac aguero prekuco bi ligu.
A i ovako je drugi
:clap:
Sloboda je moja nacija

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 avg 2015, 17:33

Sunderland je napisao/la:Djeko drugi najbolji strijelac engleske lige öd 2011 do danas.
A i ovako je drugi
Aguero je prvi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 avg 2015, 17:38

Daj manite se pitara, smiješno je i pričati o Željinim omladinskim pogonima. Ono, kad nekoga uvjeravaš da je mlijeko bijelo.
"Džeko je veliki igrač, on nam može donijeti Scudetto. Ovoj ekipi nedostaje napadač koji može zabiti 20 golova u sezoni i siguran sam da je taj problem riješen dolaskom Džeke", za kraj će Szczesny.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 avg 2015, 17:45

Pa kad je vise taj potpis/predstavljanje?

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 10 avg 2015, 18:02

Donnie Darko je napisao/la:
Sunderland je napisao/la:Djeko drugi najbolji strijelac engleske lige öd 2011 do danas.
A i ovako je drugi
Aguero je prvi.
Da upravu si.mislio sam iza njega je Suárez.pardon lapsus.
Kako god da je igrao kao aguero prekuco bi ligu
Sloboda je moja nacija

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 avg 2015, 18:11

Denno je napisao/la:
Evil Genius II je napisao/la:moraju prodati jednog non-EU igraca (marquinho koji ce defnitivno napustiti klub i/ili sanabria koji ce na posudbu) da bi potpisali drugog (dzeko). a sto se tice toga kad ce konacno zaigrati za romu vrlo vjerovatno protiv seville na olimpicu, 14.08. na prezentaciji ekipe. kud ces bolje :thumbup:
Haj naleti na temu koju si otvorio, vakat je :P
pa da se opet oni kompleksaši nađu u poziciji moderatora pa da na nama treniraju strogoču. eno vidim na temi više pripadnika kluba zatvorskih boja, nego romanista. haj budi tamo faca i reci da je džeko bolji od mandže :roll:
nema potpisa

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 10 avg 2015, 19:16

Admir_Sa je napisao/la:
Denno je napisao/la:
Evil Genius II je napisao/la:moraju prodati jednog non-EU igraca (marquinho koji ce defnitivno napustiti klub i/ili sanabria koji ce na posudbu) da bi potpisali drugog (dzeko). a sto se tice toga kad ce konacno zaigrati za romu vrlo vjerovatno protiv seville na olimpicu, 14.08. na prezentaciji ekipe. kud ces bolje :thumbup:
Haj naleti na temu koju si otvorio, vakat je :P
pa da se opet oni kompleksaši nađu u poziciji moderatora pa da na nama treniraju strogoču. eno vidim na temi više pripadnika kluba zatvorskih boja, nego romanista. haj budi tamo faca i reci da je džeko bolji od mandže :roll:
Postoji i opcija ignore pa opali. Bilo bi lijepo da se vratite, bitno je da se mi raspravljamo, citamo i td :!:
embrace the chaos

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 10 avg 2015, 19:55

Kaze Sabatini da je Dzeko odličan igrač, ali da najveće pojaćanje tek dolazi....... Na koga misli????

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 48 gostiju.