Virtu4l je napisao/la: ↑31 jul 2024, 15:29
Dakle, uglavnom špekulacije.
Niko tu ništa nije odlučio, već jednostavno nije bilo dovoljno novca. Prvo, jer ih je dočekala prazna kasa i nula maraka u dolasku, a drugo - pandemija.
I na kraju ono najvažnije, preplaćen roster koji je neko doveo, potpisao i ispalio se kad je shvatio da više nema para.
Da pojednostavimo,
- Iza sebe su ostavili
40 igrača u rosteru sa debelim ugovorima
- Dug za istočnu tribinu
-
Nula maraka na računu
- Katastrofalan ugovor za održavanje terena
-
Nula maraka u dolasku
- Nula igrača u izlogu, pare od Šabanadžovića unaprijed potrošili
- Dug prema bivšim uposlenicima i treneru (koštalo nas Evrope)
Poređenja radi, danas imamo 22 igrača u rosteru.
Opet svjesno lazes i izvrces cinjenice. Posto nemam vremena da po cijeli dan visim na forumu kao ti i gubim vrijeme na pretrazivanje po netu, evo samo par stvari gdje se vidi da bas lazes. Neki dan Rahimic rece da imamo 42 igraca na platnom spisku (ti lazes kako imamo 22).
Izlaska u Europu nas nije kostao taj dug sto ti kazes nego sto neko (namjerno ili ne) nije znao popuniti uplatnicu. Ako ja tebi dam otkaz a ti imas ugovor jos godinu, ti mozes traziti 12 plata. To ne znaci da sam ja tebi duzan svih 12 plata. Ti predas na sud, sud kaze da ti trebam isplatiti samo 4 plate i do kojeg roka. E to je dug, te 4 plate na datum koji je sud odredio. Taj datum je padao nakon sto su uletili ovi tvoji majstori i oni su to trebali platiti ako su vec oteli klub. Nisu znali popuniti uplatnicu i predati na vrijeme. Znaci opet svjesno lazes.
Neke pare su unaprijed potrosili jer su morali placati dugove koji su se odjednom pojavili a gle cuda odnose se na period kad je Amar bio u klubu.
Sto se tice duga za istocnu tribinu, ako ti kupis TV od 1500 KM i dogovoris placanje na 10 rata, sljedeci mjesec jesi li duzan 1500 KM ili 150 KM?
Ta tvoja ekipa je otjerala ljude iz kluba i zalite se sto je trebalo servisirati redovne obaveze nakon sto ste usli u klub? Ste ste ocekivali? Da cete uci u klub a da ce neko drugi raditi i donositi pare a ovi tvoji ubirati pare od transfera na privatne racune.