FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

Bumbaclat
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bumbaclat » 31 jul 2024, 16:07

BIZMARK66 je napisao/la:
31 jul 2024, 16:00
Oni su se kao otisli odavde a nazad ih doslo ko komaraca.

A ovaj gore iznad obloga degenerik se nije rodio kad nismo imali za hljeba pa Amar davao svoje pare za pripreme, plate, premije. I takvi smo isli u evropu derali. Al ti si balo balavi. Kad se igrali s Njukastlom Malagom Lilestromom nisi bio u planu.
Ti si s nekih drugih nikova drugacije pisao. Polemisao sam sa sobom, svadjali se Hulahopka i Sanjin Lego, s jednog profila botovao za Amara, sa drugog za Misketa. Imao si sigurno 50-60 nikova u zadnjih desetak godina koliko si ovdje. Covjece, bolestan si u glavu. Ne mogu vise da vjerujem sta radis.

Zelim ti, iskreno i od srca, sve najgore. Dabogda se ne probudio sutra, yebem ti sve sto imas i tebi i adminu koji te drzi ovdje :thumbup:

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 31 jul 2024, 16:11

Bumbar ti si glup ko k... suludo je tebi nesto se pravdati..ostani u nadi da to sto pises je istina. Kad si budaletina i da, na kraju da je to istina kakve to veze ima s tobom i sta tebe to zanima. Zanima te jer si bolesnik.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 31 jul 2024, 16:15

Muftic
Galic Cavnic Karamarko Markovic
Foco Al Jaber Hiros
Boljevic Krpic Makedonac

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 31 jul 2024, 16:21

upohaluhizugnimda je napisao/la:
31 jul 2024, 15:40
Mi smo se poceli raspadati ranije, plate su igracima kasnile i prije korone, mada je naravno pandemija ubrzala pad.

Misketovi ostaivli neuredjen, ogoljen klub i preplacenu ekipu, njihovi nasljednici nas zamalo u mezar strpali. Cinjenica. I ne branite ih vise ni jedne ni druge.
Bas tako, treba ovo ponavljati na svakoj stranici foruma.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 31 jul 2024, 16:21

BIZMARK66 je napisao/la:
31 jul 2024, 16:11
Bumbar ti si glup ko k... suludo je tebi nesto se pravdati..ostani u nadi da to sto pises je istina. Kad si budaletina i da, na kraju da je to istina kakve to veze ima s tobom i sta tebe to zanima. Zanima te jer si bolesnik.
Cuj ako je istina. Je li ti mislis da su svi djeca ovdje? Mislis sto te ljudi ignorisu da ne znaju sta si pisao i koliko si nikova imao?

slika

Treba li jos? Hiljade ovakvih postova postoji. Deceniju ovo radis, jer si opsjednut, besposlen i mentalno bolestan. Nema ti spasa. Samo trosis kisik, parazitu. Preporucujem ti suicid.

I jos jednom: yebem ti sve mrtvo i zivo sto imas, dabogda umro u najgorim mukama, degenerice poremeceni :thumbup:

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 31 jul 2024, 16:43

Majmume uzmi bananu i glabaj

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 31 jul 2024, 17:01

Uđem na temu jednom mjesečno i svaki put se u startu uvjerim zašto je to tako.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 31 jul 2024, 17:05

Arvid je napisao/la:
31 jul 2024, 17:01
Uđem na temu jednom mjesečno i svaki put se u startu uvjerim zašto je to tako.
To se adminu mozemo zahvaliti. Mada bi i @irfo mogao malo cesce brisati i prepravljati postove ovog bolesnika iznad.

Na to dodas ove sto zvacu jednu te istu temu od 2015 (a samo lazu i jedni i drugi) i imamo to sto imamo. Daleko najgora tema na cijelom forumu.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 31 jul 2024, 17:12

zeljovolimte je napisao/la:
31 jul 2024, 16:15
Muftic
Galic Cavnic Karamarko Markovic
Foco Al Jaber Hiros
Boljevic Krpic Makedonac
To čak i nije toliko loša ideja. Ali ko će biti trkač, arap i Hire nisu, a mislim da mali Fočo nema toliko fizičke snage.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 31 jul 2024, 17:23

ocito je odnio vrag salu, hajde da pomognemo covjeku, ko god on bio. kod ljudi u njegovoj situaciji psovke i uvrede stvaraju kontraefekat.
BIZMARK66 je napisao/la:
31 jul 2024, 16:43
molim te poslusaj me. ako si u sarajevu i zdravstveno osiguran:

Tel: +387 33 297 359
Tel: +387 33 297 231
Fax. +387 33 298 523
[email protected]

isto tako, mozes potraziti pomoc preko hotlinea. anonimno je, ne snima se nista. mozes zvati od 9 do 22, na ovaj broj: 080 05 03 05

imas i privatnih klinika, kao atrijum na primjer: https://poliklinika-atrijum.ba/usluge/n ... i-pregled/

Tel: +387 33 467 444

nisi sam. ne trebas se stiditi da potrazis pomoc. prvi korak je da sebi priznas da imas problem. ako nisi sigran kako i odakle da krenes, popricaj s nekim. na primjer sa roditeljima, bracom ili sestrama ako ih imas, drugovima i tako. ne treba te nista biti sramota.

slobodno mi se javi na pp ako hoces, rado cu te saslusati. sretno.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 31 jul 2024, 17:32

Jel Amoah ziv zna li ko?

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 31 jul 2024, 17:41

tiagofaria25 je napisao/la:
31 jul 2024, 17:32
Jel Amoah ziv zna li ko?
https://www.instagram.com/fkzeljeznicar/p/C-F1mvHur35/

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 jul 2024, 17:47

slika

Kapije na ulazima se otvaraju u 19:30. Na istoku će biti otvorena četiri ulaza (C1, C2, C3, C4), na sjeveru četiri (B4, B5, B6, B7), na zapadu tri (A1, A2, A3) i na jugu četiri ulaza.

Online prodaja ulaznica: https://kupikartu.ba/karte/event/6777/f ... oki-brijeg

Utakmica se igra u subotu s početkom u 21:00.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 31 jul 2024, 17:56

Eh MashAllah nek je otisao, sto dalje to bolje.
0 od igraca.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 31 jul 2024, 18:40

Brkooo je napisao/la:
31 jul 2024, 01:17
Orvel je napisao/la:
31 jul 2024, 00:48
Al vidi, to sto su neke pare uplacene u roku od 2 mjeseca mi samo govori da ovi imaju vise para tj imas Badzaka tu koji ima kes.

Kazem, jos mi je rano suditi ali ne ulijevaju mi neko wow povjerenje u svojim javnim nastupima. Klub vise ne zna ni saopstenje srociti kako treba, odisemo neprofesionalizmom u ovakvoj ligi, cemu onda da se nadam realno?

I normalno da cu puhati u jogurt nakon 3 godine prezivljavanja i svega i svacega a ovo mi lici na produzetak istog perioda sa novim ljudima.

Zelim nekog ko ima harizmu, neko ko ce se boriti za klub, ko osjeti stvarno sta je Zeljo a ima znanje sportsko. To je za mene bio Gredic ali eto njega nema tu a preko Gredica su ovi i dosli u upravu. Oni mi lice na uhljebe i stav je uhljebski ali eto vidjet cemo po djelima hoce li biti drugacije i za par mjeseci kad se bude mogla dati ocjena i za upravu i njihov rad
Pa najbitniji je novac. Ne znam, odakle ti to da samo Badzak ima kes, pogledaj malo i druge clanove uo, evo npr, predsjednik ima firmu(lik je prosle sezone, kad je zagustilo, stotine hiljada maraka ubacio u klub sto direktno, sto indirektno, to ti moze potvrditi @jointunija ili bilo koji drugi insajder), Grabovica isto ima firmu, ovaj lik sto je doveo Odinaku(a nije jos uvijek zvanicno u uo) itd itd.

Po mom misljenju, ovo je jedan od najjacih uo u poslijeratnoj historiji jer ima vise ljudi iz realnog sektora, ljudi koji imaju svoje firme itd
Pored ovoga sto su uradili i sto sam nabrojao gore u proslom postu, jednostavno moraju naci novac za pojacanja, da na taj nacin krunisu svoj rad. Navijacima je bitan samo teren.

Ako su pronasli novac za Ljajica, onda trebaju pokusati taj novac preusmjeriti na kvalitetnog napadaca i 2 brza i kvalitetna krila..

Ne sumnjam u Gredicevo sportsko znanje, drag mi je Gredic i kao igrac bio ali Gredic nema novac i ne moze nista znacajnije napraviti osim sto moze filozofirati o investitoru(novcu). Daj Boze da on nadje investitora, prvi bih ga ja pohvalio i cestitao mu..
Rekao sam da cu im suditi na kraju godine. Ono sto vidim jeste da se nisu pozabavili pretjerano oko tog terena sto je ustvari i najbitnije. Prosle sezone smo se uvjerili da mozemo ispastibiz lige. Mislim da nije svejedno ko rukovodi tim parama. Ako imas znanje i sa manje para mozes dovesti klub na neke pristojne grane gdje ce bar ljudi biti profesionalniji a ne pijaca obicna. Eto ti primjer u komsiluku koliko para se moze skrsiti a da budes prosjecan. A mi nit imamo toliko para a isto se srlja, zato kazem da sam u Gredicu vidio figuru koja bi to mogla fino raspodijeliti al nema ga vise tu i to je to. Ovi su realno dosli u UO zbog njegovog imena i vidjet cemo sta ce uraditi

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 31 jul 2024, 18:51

Mene samo zanima koliko snage ce ova ekipa imati. Razumijem ja da ce prvih nekoliko kola biti bacanja na glavu (bar se nadam tome jer su svjezi), ali sta ce biti kad stigne umor boga pitaj. Dodatno raja zeli iskupljenje za proslu sezonu i cini mi se da svi ocekuju borbu za europu, sta li. Klub se nije oglasio niti je trener ili SD iznosio ista u javnost sto je i dobro, a to znaci da smo se pomirili sa sredinom tabele za ovu sezonu i ako uspijemo nekin slucajem upasti u borbu za europu, sve je to u par bodova ali jasna je razlika u igri klubova.

Igraci i strucni stab su radili u miru. Nije bilo nikakvog pritiska na njih ali svima nam je jasno da se zakasnilo sa transferima ali se dovelo nadam se ciljano ono sto je trener zelio.

Tekma sa sirokim nikad nije lagana i skoro uvijek je atraktivna, ne znam sta ocekivati od sirokog ali znam da mogu ocekivati popunjen stadion koji ce dati bar 1% snage igracima da uzmemo 3 boda i tako udjemo u sezonu, mada i x je zadovoljavajuci u mom slucaju, a ne bih se iznenadio ako bi izgubili, nije kraj svijeta.

Ono sto mi je drago jeste da vidim da je ljudima pun qrac ove bijede i nesposobnosti i nadam se da bi to moglo potaci na neke vece promjene jer vidjeli smo 3 godine da ovako uhljebski ne ide, sto se tice kluba, al zato idu talovi sa strane. Pa sad vidjet cemo sta ce najvatreniji odluciti, jel neko tu zbog kluba ili drugih interesa

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 31 jul 2024, 18:55

Ne zna niko sta ocekivati ni od nas ni od Sirokog. Meni na papiru ovaj Siroki djeluje kao dosta jaca ekipa nego ona proslogodisnja. Bilo bi lijepo otvoriti sezonu pobjedom i u dobroj atmosferi, to bi nam dalo puno elana.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 31 jul 2024, 18:57

Virtu4l je napisao/la:
31 jul 2024, 15:29
Dakle, uglavnom špekulacije.

Niko tu ništa nije odlučio, već jednostavno nije bilo dovoljno novca. Prvo, jer ih je dočekala prazna kasa i nula maraka u dolasku, a drugo - pandemija.

I na kraju ono najvažnije, preplaćen roster koji je neko doveo, potpisao i ispalio se kad je shvatio da više nema para.

Da pojednostavimo,

- Iza sebe su ostavili 40 igrača u rosteru sa debelim ugovorima
- Dug za istočnu tribinu
- Nula maraka na računu
- Katastrofalan ugovor za održavanje terena
- Nula maraka u dolasku
- Nula igrača u izlogu, pare od Šabanadžovića unaprijed potrošili
- Dug prema bivšim uposlenicima i treneru (koštalo nas Evrope)

Poređenja radi, danas imamo 22 igrača u rosteru.
Opet svjesno lazes i izvrces cinjenice. Posto nemam vremena da po cijeli dan visim na forumu kao ti i gubim vrijeme na pretrazivanje po netu, evo samo par stvari gdje se vidi da bas lazes. Neki dan Rahimic rece da imamo 42 igraca na platnom spisku (ti lazes kako imamo 22).

Izlaska u Europu nas nije kostao taj dug sto ti kazes nego sto neko (namjerno ili ne) nije znao popuniti uplatnicu. Ako ja tebi dam otkaz a ti imas ugovor jos godinu, ti mozes traziti 12 plata. To ne znaci da sam ja tebi duzan svih 12 plata. Ti predas na sud, sud kaze da ti trebam isplatiti samo 4 plate i do kojeg roka. E to je dug, te 4 plate na datum koji je sud odredio. Taj datum je padao nakon sto su uletili ovi tvoji majstori i oni su to trebali platiti ako su vec oteli klub. Nisu znali popuniti uplatnicu i predati na vrijeme. Znaci opet svjesno lazes.

Neke pare su unaprijed potrosili jer su morali placati dugove koji su se odjednom pojavili a gle cuda odnose se na period kad je Amar bio u klubu.

Sto se tice duga za istocnu tribinu, ako ti kupis TV od 1500 KM i dogovoris placanje na 10 rata, sljedeci mjesec jesi li duzan 1500 KM ili 150 KM?

Ta tvoja ekipa je otjerala ljude iz kluba i zalite se sto je trebalo servisirati redovne obaveze nakon sto ste usli u klub? Ste ste ocekivali? Da cete uci u klub a da ce neko drugi raditi i donositi pare a ovi tvoji ubirati pare od transfera na privatne racune.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 31 jul 2024, 19:06

Gledaj ovih. Maloprije ga bukvalno za ubistvo optuzio, sad polemisu :bow:

Nije Hulahopka jedini pacijent ovdje.

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 31 jul 2024, 19:08

Šteta što Amoaha ne prodasmo kad smo mogli :cry:
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.