UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

L-Train
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la L-Train » 24 maj 2021, 15:58

Donnie Darko je napisao/la:
24 maj 2021, 15:20
L-Train je napisao/la:
24 maj 2021, 15:17
24 maj 2021, 15:07
Gledas li PO?,ti se izgleda odreko NBA bas kad su Sunsi postali ozbiljna ekipa :mrgreen:
Uhvatim tu i tamo četvrtinu, dvije, tri, sinoć sam uspio doći kući tek pred kraj treće :mrgreen: Slabo pišem tamo smorio me čitav taj dio foruma :rol:
Ma nemoguce,a tako se fina raja na temi skupila :lol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 maj 2021, 21:20

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 27 maj 2021, 21:31

Pereira vs price :mrgreen:
Ocekujem neki majmunski nokaut ili ludi prekid, sve ispod toga razocaravajuce :mrgreen:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 31 maj 2021, 21:33

HonourGuard
Kontakt:

Post Postao/la HonourGuard » 01 jun 2021, 00:18

Pozdrav ljudi, pratim MMA redovno unazad 2 godine. Nisam toliko upucen u nasu MMA scenu, pa ukoliko bi mogli da me uputite. Sta je sa nasim borcima izvan UFC?
Dobra stvar je ovaj Armagedon turnir i tu u 5 kategorija nema ni jednog naseg borca. Je li moguce da smo toliko losi.
ps. Da li se Ahmed Vila mozda trebao prijaviti za taj turnir, do finala ne ulaze borbe u profi skor a dobro bi mu doslo?

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 02 jun 2021, 00:18

HonourGuard je napisao/la:
01 jun 2021, 00:18
Pozdrav ljudi, pratim MMA redovno unazad 2 godine. Nisam toliko upucen u nasu MMA scenu, pa ukoliko bi mogli da me uputite. Sta je sa nasim borcima izvan UFC?
Dobra stvar je ovaj Armagedon turnir i tu u 5 kategorija nema ni jednog naseg borca. Je li moguce da smo toliko losi.
ps. Da li se Ahmed Vila mozda trebao prijaviti za taj turnir, do finala ne ulaze borbe u profi skor a dobro bi mu doslo?
Pa moguće je da smo tako loši. Ne znam da ima neki iole ozbiljan klub kod nas. Ovaj Dzevad Muftic je bio na Armagedonu i loše je prošao mislim, a mislim da je Vila ipak prerastao Armagedon. On fakat nije imao srece i dosta puta su ga krali jer se mora boriti po nekim divljim organizacijama i tako to onda bude.

Ne znam sada šta je s njim, bio je prije mjesec-dva u uglu ovom Danielu Torresu, prvaku KSW, pa ne znam kakva je to šema bila. Nemoguca misija je napraviti iz Bosne neku karijeru skoro u bilo kojem sportu, a posebno u ovom.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 03 jun 2021, 14:13

Zaprati stranicu mma.bosnia.herz na Instagramu, tu imaš sve.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 04 jun 2021, 20:51

TopRemove je napisao/la:
03 jun 2021, 14:13
Zadnja objava mart 2020.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 04 jun 2021, 20:57

KapitenK je napisao/la:
04 jun 2021, 20:51
TopRemove je napisao/la:
03 jun 2021, 14:13
Zadnja objava mart 2020.
Jeste takva vrsta objave, ali objavljuju često novosti na storyjima. Večeras se bore trojica naših, Dejan Kajić i Damir Ferhatbegović brane titule, a Haris Talundžić se bori drugi put u LFA-u.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 05 jun 2021, 07:00

Sve tri pobjede naših, Kajić (13-7-2) odbranio titulu petom uzastopnom pobjedom prekidom (prva runda TKO), Ferhatbegović (6-2) odbranio titulu tehničkim nokautom u drugoj rundi i Talundžić (3-0) ostvario drugu LFA pobjedu submissionom u prvoj rundi.

Što se tiče UFC-a trenutno je najbliži Kajić, na zvaničnoj stranici UFC-a je čak objavljen intervju s njim neki dan i po meni je naš najbolji borac poslije Bektića. Odrastao i živi u Kanadi, otac Hrvat, majka Srpkinja, on i oni rođeni u Bosni i Hercegovini, prava je misterija pod kojom bi zastavom nastupio u UFC-u. Na njegovom Instagram profilu stoje tri zastave (nema kanadske). :mrgreen:

Inače jako fin i skroman momak, izuzetno podcijenjen, od zadnjih šest pobjeda (završio sviju) u četiri borbe je bio autsajder.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 05 jun 2021, 23:59

:salut:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 jun 2021, 02:02

Duško školovan.

Odbrana kao Stošić u svojim UFC danima, jedina odbrana blokiranje udaraca facom.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 jun 2021, 02:30

Ponzinibio Baeza treća runda, runda godine bez sumnje, a borba potencijalno za sada borba godine.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 06 jun 2021, 04:07

06 jun 2021, 02:02
Duško školovan.

Odbrana kao Stošić u svojim UFC danima, jedina odbrana blokiranje udaraca facom.
Todorović 1-2, Stošić 1-3, Čamur 1-1, Sekulić 0-2, Mihajlović 0-3... Kad ih sve sabereš imaju jednak broj UFC pobjeda k'o i Hadžović. :mrgreen: Doduše imaju oni i Bosanca Rakića. :D

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 06 jun 2021, 06:13

06 jun 2021, 02:02
Duško školovan.

Da mi vidiš tiketa lijepi moj sve pohvatao cijeli card s netsima i gledam Duška kojeg znam jedino po onim hajlajtima nahajpovanim i dodam i njega desi mi se ovo. :D

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 07 jun 2021, 16:17

Goran Pećanac je pisao da su Oliveira i Edwards najpodcjenjeniji borci i prije nego što je Oliveira postao prvak :zviz:
Činjenica da se Edwards još nije borio za titulu ishod je nekoliko problema: 1. COVID u Engleskoj; 2. UFC nije jako zagrijan ni za ideju o njemu kao izazivaču ni kao šampionu i 3. Edwards nije osobito zagrijan za promocijski dio priče (niti je, zemljopisno, na pravom mjestu). Incident protiv Belala Muhammada samo je dodatno zacementirao druge dvije točke.

Bez obzira na sve to, vjerojatno je najbolji borac u UFC-u koji se nije borio za titulu, a sigurno najbolji koji se je trebao boriti za titulu. Čudno mi je uopće pisati o tome da je u kontekstu čiste vještine Edwards kompletniji borac od mlađeg Diaza, jer Diazova ‘taktika’ nikad nije bila biti tehnički bolji. U jednadžbu su uvijek ulazili faktori poput izdržljivosti ili sposobnosti apsorpcije udaraca ili (posljedične) psihološke igre u kavezu. No, čak i u diazovskim okvirima, Edwards je teška borba za njega.

Ako, recimo, grubo pojednostavimo stvari i pogledamo borbu mehanički, Diazove će uobičajene zone prednosti teško funkcionirati: Edwards ima odličnu obranu od rušenja, usto je i jedan od najubojitijih i vjerojatno najbrži borac u klinču, a u srednjoj i dalekoj distanci bolji je kickboksač od Diaza. On će uvijek imati prednost u čistom jiu jitsuu, ali ne vidim da će Edwards biti na raspolaganju za osvajanje pozicija i postavljanje zamki dovoljno dugo. Edwardsu ide na ruku i Nateovo sporo zagrijavanje u borbama — ako povijest Diazovog pucanja kože na čelu i sljepoočnicama postane faktor, moglo bi se dogoditi da ne dočeka svoje triatlonske runde. O low kickovima protiv Natea Diaza više nema smisla ni govoriti.

Želim reći da je za Diazovu pobjedu potrebno da nešto s Edwardsom (psihički ili kondicijski) ne bude u redu. Ovako objektivno, koliko god je to moguće, gledajući — Edwards se ne bi trebao ni boriti s Diazom. Možda je ovaj meč financijska kompenzacija poslodavaca njemu i izgovor da ga gurnu u borbu za titulu njima. Nadam se da je u pitanju oboje.

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 07 jun 2021, 16:24

KapitenK je napisao/la:
02 jun 2021, 00:18
Pa moguće je da smo tako loši. Ne znam da ima neki iole ozbiljan klub kod nas. Ovaj Dzevad Muftic je bio na Armagedonu i loše je prošao mislim, a mislim da je Vila ipak prerastao Armagedon. On fakat nije imao srece i dosta puta su ga krali jer se mora boriti po nekim divljim organizacijama i tako to onda bude.

Ne znam sada šta je s njim, bio je prije mjesec-dva u uglu ovom Danielu Torresu, prvaku KSW, pa ne znam kakva je to šema bila. Nemoguca misija je napraviti iz Bosne neku karijeru skoro u bilo kojem sportu, a posebno u ovom.
Ahmed Vila bi se uskoro trebao boriti u Njemackoj na onom njihovom EMC-u.

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 07 jun 2021, 21:39

Eto, Floyd se maltretirao sa ovim likom jer drugacije nije islo. Ma, molim vas ...

Ako je tacna info za 100 milki, bio bi on u ringu dva dana. Lova ce za dvista milki pristati da ga Rifat iz kuhinje nokautira ...

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 09 jun 2021, 15:50

Na današnji dan prije tri godine Mirsad Bektić je ostvario posljednju pobjedu u UFC-u. :facepalm:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 jun 2021, 16:46

TopRemove je napisao/la:
09 jun 2021, 15:50
Na današnji dan prije tri godine Mirsad Bektić je ostvario posljednju pobjedu u UFC-u. :facepalm:
Sa obzirom na količinu napretka koji je pokazao, i ostat će posljednja u UFC-u.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.