Ma nemoguce,a tako se fina raja na temi skupilaDonnie Darko je napisao/la: ↑24 maj 2021, 15:20Uhvatim tu i tamo četvrtinu, dvije, tri, sinoć sam uspio doći kući tek pred kraj trećeSlabo pišem tamo smorio me čitav taj dio foruma
![]()
UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Pereira vs price
Ocekujem neki majmunski nokaut ili ludi prekid, sve ispod toga razocaravajuce
Ocekujem neki majmunski nokaut ili ludi prekid, sve ispod toga razocaravajuce
-
HonourGuard
- Kontakt:
Pozdrav ljudi, pratim MMA redovno unazad 2 godine. Nisam toliko upucen u nasu MMA scenu, pa ukoliko bi mogli da me uputite. Sta je sa nasim borcima izvan UFC?
Dobra stvar je ovaj Armagedon turnir i tu u 5 kategorija nema ni jednog naseg borca. Je li moguce da smo toliko losi.
ps. Da li se Ahmed Vila mozda trebao prijaviti za taj turnir, do finala ne ulaze borbe u profi skor a dobro bi mu doslo?
Dobra stvar je ovaj Armagedon turnir i tu u 5 kategorija nema ni jednog naseg borca. Je li moguce da smo toliko losi.
ps. Da li se Ahmed Vila mozda trebao prijaviti za taj turnir, do finala ne ulaze borbe u profi skor a dobro bi mu doslo?
Pa moguće je da smo tako loši. Ne znam da ima neki iole ozbiljan klub kod nas. Ovaj Dzevad Muftic je bio na Armagedonu i loše je prošao mislim, a mislim da je Vila ipak prerastao Armagedon. On fakat nije imao srece i dosta puta su ga krali jer se mora boriti po nekim divljim organizacijama i tako to onda bude.HonourGuard je napisao/la: ↑01 jun 2021, 00:18Pozdrav ljudi, pratim MMA redovno unazad 2 godine. Nisam toliko upucen u nasu MMA scenu, pa ukoliko bi mogli da me uputite. Sta je sa nasim borcima izvan UFC?
Ne znam sada šta je s njim, bio je prije mjesec-dva u uglu ovom Danielu Torresu, prvaku KSW, pa ne znam kakva je to šema bila. Nemoguca misija je napraviti iz Bosne neku karijeru skoro u bilo kojem sportu, a posebno u ovom.
Zaprati stranicu mma.bosnia.herz na Instagramu, tu imaš sve.HonourGuard je napisao/la: ↑01 jun 2021, 00:18Pozdrav ljudi, pratim MMA redovno unazad 2 godine. Nisam toliko upucen u nasu MMA scenu, pa ukoliko bi mogli da me uputite. Sta je sa nasim borcima izvan UFC?
Zadnja objava mart 2020.TopRemove je napisao/la: ↑03 jun 2021, 14:13Zaprati stranicu mma.bosnia.herz na Instagramu, tu imaš sve.HonourGuard je napisao/la: ↑01 jun 2021, 00:18Pozdrav ljudi, pratim MMA redovno unazad 2 godine. Nisam toliko upucen u nasu MMA scenu, pa ukoliko bi mogli da me uputite. Sta je sa nasim borcima izvan UFC?
Jeste takva vrsta objave, ali objavljuju često novosti na storyjima. Večeras se bore trojica naših, Dejan Kajić i Damir Ferhatbegović brane titule, a Haris Talundžić se bori drugi put u LFA-u.KapitenK je napisao/la: ↑04 jun 2021, 20:51Zadnja objava mart 2020.TopRemove je napisao/la: ↑03 jun 2021, 14:13Zaprati stranicu mma.bosnia.herz na Instagramu, tu imaš sve.HonourGuard je napisao/la: ↑01 jun 2021, 00:18Pozdrav ljudi, pratim MMA redovno unazad 2 godine. Nisam toliko upucen u nasu MMA scenu, pa ukoliko bi mogli da me uputite. Sta je sa nasim borcima izvan UFC?
Sve tri pobjede naših, Kajić (13-7-2) odbranio titulu petom uzastopnom pobjedom prekidom (prva runda TKO), Ferhatbegović (6-2) odbranio titulu tehničkim nokautom u drugoj rundi i Talundžić (3-0) ostvario drugu LFA pobjedu submissionom u prvoj rundi.
Što se tiče UFC-a trenutno je najbliži Kajić, na zvaničnoj stranici UFC-a je čak objavljen intervju s njim neki dan i po meni je naš najbolji borac poslije Bektića. Odrastao i živi u Kanadi, otac Hrvat, majka Srpkinja, on i oni rođeni u Bosni i Hercegovini, prava je misterija pod kojom bi zastavom nastupio u UFC-u. Na njegovom Instagram profilu stoje tri zastave (nema kanadske).
Inače jako fin i skroman momak, izuzetno podcijenjen, od zadnjih šest pobjeda (završio sviju) u četiri borbe je bio autsajder.
Što se tiče UFC-a trenutno je najbliži Kajić, na zvaničnoj stranici UFC-a je čak objavljen intervju s njim neki dan i po meni je naš najbolji borac poslije Bektića. Odrastao i živi u Kanadi, otac Hrvat, majka Srpkinja, on i oni rođeni u Bosni i Hercegovini, prava je misterija pod kojom bi zastavom nastupio u UFC-u. Na njegovom Instagram profilu stoje tri zastave (nema kanadske).
Inače jako fin i skroman momak, izuzetno podcijenjen, od zadnjih šest pobjeda (završio sviju) u četiri borbe je bio autsajder.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Duško školovan.
Odbrana kao Stošić u svojim UFC danima, jedina odbrana blokiranje udaraca facom.
Odbrana kao Stošić u svojim UFC danima, jedina odbrana blokiranje udaraca facom.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ponzinibio Baeza treća runda, runda godine bez sumnje, a borba potencijalno za sada borba godine.
Todorović 1-2, Stošić 1-3, Čamur 1-1, Sekulić 0-2, Mihajlović 0-3... Kad ih sve sabereš imaju jednak broj UFC pobjeda k'o i Hadžović.Donnie Darko je napisao/la: ↑06 jun 2021, 02:02Duško školovan.
Da mi vidiš tiketa lijepi moj sve pohvatao cijeli card s netsima i gledam Duška kojeg znam jedino po onim hajlajtima nahajpovanim i dodam i njega desi mi se ovo.Donnie Darko je napisao/la: ↑06 jun 2021, 02:02Duško školovan.
Goran Pećanac je pisao da su Oliveira i Edwards najpodcjenjeniji borci i prije nego što je Oliveira postao prvak
Činjenica da se Edwards još nije borio za titulu ishod je nekoliko problema: 1. COVID u Engleskoj; 2. UFC nije jako zagrijan ni za ideju o njemu kao izazivaču ni kao šampionu i 3. Edwards nije osobito zagrijan za promocijski dio priče (niti je, zemljopisno, na pravom mjestu). Incident protiv Belala Muhammada samo je dodatno zacementirao druge dvije točke.
Bez obzira na sve to, vjerojatno je najbolji borac u UFC-u koji se nije borio za titulu, a sigurno najbolji koji se je trebao boriti za titulu. Čudno mi je uopće pisati o tome da je u kontekstu čiste vještine Edwards kompletniji borac od mlađeg Diaza, jer Diazova ‘taktika’ nikad nije bila biti tehnički bolji. U jednadžbu su uvijek ulazili faktori poput izdržljivosti ili sposobnosti apsorpcije udaraca ili (posljedične) psihološke igre u kavezu. No, čak i u diazovskim okvirima, Edwards je teška borba za njega.
Ako, recimo, grubo pojednostavimo stvari i pogledamo borbu mehanički, Diazove će uobičajene zone prednosti teško funkcionirati: Edwards ima odličnu obranu od rušenja, usto je i jedan od najubojitijih i vjerojatno najbrži borac u klinču, a u srednjoj i dalekoj distanci bolji je kickboksač od Diaza. On će uvijek imati prednost u čistom jiu jitsuu, ali ne vidim da će Edwards biti na raspolaganju za osvajanje pozicija i postavljanje zamki dovoljno dugo. Edwardsu ide na ruku i Nateovo sporo zagrijavanje u borbama — ako povijest Diazovog pucanja kože na čelu i sljepoočnicama postane faktor, moglo bi se dogoditi da ne dočeka svoje triatlonske runde. O low kickovima protiv Natea Diaza više nema smisla ni govoriti.
Želim reći da je za Diazovu pobjedu potrebno da nešto s Edwardsom (psihički ili kondicijski) ne bude u redu. Ovako objektivno, koliko god je to moguće, gledajući — Edwards se ne bi trebao ni boriti s Diazom. Možda je ovaj meč financijska kompenzacija poslodavaca njemu i izgovor da ga gurnu u borbu za titulu njima. Nadam se da je u pitanju oboje.
Ahmed Vila bi se uskoro trebao boriti u Njemackoj na onom njihovom EMC-u.KapitenK je napisao/la: ↑02 jun 2021, 00:18Pa moguće je da smo tako loši. Ne znam da ima neki iole ozbiljan klub kod nas. Ovaj Dzevad Muftic je bio na Armagedonu i loše je prošao mislim, a mislim da je Vila ipak prerastao Armagedon. On fakat nije imao srece i dosta puta su ga krali jer se mora boriti po nekim divljim organizacijama i tako to onda bude.HonourGuard je napisao/la: ↑01 jun 2021, 00:18Pozdrav ljudi, pratim MMA redovno unazad 2 godine. Nisam toliko upucen u nasu MMA scenu, pa ukoliko bi mogli da me uputite. Sta je sa nasim borcima izvan UFC?
Ne znam sada šta je s njim, bio je prije mjesec-dva u uglu ovom Danielu Torresu, prvaku KSW, pa ne znam kakva je to šema bila. Nemoguca misija je napraviti iz Bosne neku karijeru skoro u bilo kojem sportu, a posebno u ovom.
-
Swanfilter
- Kontakt:
Eto, Floyd se maltretirao sa ovim likom jer drugacije nije islo. Ma, molim vas ...
Ako je tacna info za 100 milki, bio bi on u ringu dva dana. Lova ce za dvista milki pristati da ga Rifat iz kuhinje nokautira ...
Ako je tacna info za 100 milki, bio bi on u ringu dva dana. Lova ce za dvista milki pristati da ga Rifat iz kuhinje nokautira ...
Na današnji dan prije tri godine Mirsad Bektić je ostvario posljednju pobjedu u UFC-u. 
- Donnie Darko
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.