pa ima ih dosta koji nikad nece da reknu da je njihov tim slabo igro a ja ih necu nabrajat nek se sami pronadzuButmiran je napisao/la:mrzim_ulizice je napisao/la:svaka cast zeljinim navijacima oni priznaju da je igra bila losa zato cestitke navijacima a igraci nisu zasluzili da im se cestita pobjeda pozdrav za manijake
Pa nece govoriti da je dobra igra ako nije bila.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- mrzim_ulizice
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
- Samo Zeljo
- Kontakt:
hajde navijaci malo sad jadujte niste odavno...sta treba da ginu protiv bosne kad ih mogu sa pola snage dici...koji ste vi k.... a posjeta slaba iz vise razloga,veceras sveta vecer,skola,radni dan,itd...
Ima li neko da napise rezime barem ugrubo???
Koliko se meni cini amar je ovu utakmicu shvatio kao probu/test nekim igracima ili grijesim???
Koliko se meni cini amar je ovu utakmicu shvatio kao probu/test nekim igracima ili grijesim???
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- Samo Zeljo
- Kontakt:
ma ne grijesis burazeru samo haj ti dokazi ovim net navijacimaSeyo_TM je napisao/la:Ima li neko da napise rezime barem ugrubo???

- Stole iz Bora
- Kontakt:
Sve u svemu, igra losa. Prvo poluvrijeme nikakvo. Zeljo uputio 2 (citava DVA) udarca na go a Bosna imala precku iz slobodnjaka. U drugo poluvrijeme su krenuli malo agilnije i sve je dobro (ako se tako moze nazvati) do sesnaesterca. Jednostavno Zeljo nema pravog napadaca. Izdvojiti se mogu Stanic, Selimovic, Coca i mali Colic. Ostali srednja zalost. Lazar sve uradi kako treba kod primanja lopte, zagradi se. primi je ali kad treba da se okrene naprijed prema golu on se vrati korak nazad. I pored toga sto smo krenuli sa samo tri igraca iz prvih 11 trebalo je ovo dobiti sa vise razlike. Ali hajde, prosli smo i valjda nesto naucili iz svega ovoga.
Guso, Radovanovic, Coca, Bajic, Stanic, Bucan (Colic), Muharemovic (Svraka), Kovacevic, Selimovic, Mehic (Bekric) i Popovic.
Guso, Radovanovic, Coca, Bajic, Stanic, Bucan (Colic), Muharemovic (Svraka), Kovacevic, Selimovic, Mehic (Bekric) i Popovic.
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Ja ozbiljno pitam da neko napise koju rijec malo objektivnije barem, bio sam sprijecen da odem pa bi volio da znam...ali fakat zamjeram amaru sto stavlja "ono" na gol umjesto malog pjanica. Ako je on toliko los nek onda prebaci golmana iz juniora, a ne gusu aka strah i trepet sopstvene odbrane 
ps hvala stole

ps hvala stole

polako ljudi imajte strpljenja.imamo mladu ekipu.Večina igrača ima ispod 24 godine.ne možete preko noći očekivati da bude sve savršeno.a pobjeda od 1:0 nije nikakva sramota.jer te male ekipe znaju da mogu proći jedino nekim čudom.pa onda se čitavu tekmu brane.takvima je i teško dati gol.Koliko je puta samo Barselona ispala u kupu i to od klubova iz 4-te i 5-te lige.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
samo lagano buraz.ima vremena.kad očepi onda će baš očepit.Green XXL je napisao/la:Nerazumijem kako Željo nikome nemože da da dva gola, osim nama u prijateljskoj
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
tanko je ovo bilo veceras,pravo tanko...zayebancija i vucaranje po terenu su nas mogli koštati glave.
Što je najgore Bosna je imala dvije najbolje prilike na utakmici (precku u prvom poluvremenu iz slobodnjaka i u drugom zicer kad smo svi kolektivno ispali i zaspali u odbrani i kad je Gušo odbranio)...Bosna amaterska ekipa koja je došla da što manje izgubi,a zamalo nam nisu zabili gol.
Inace utakmica tegoba...totalna dominacija naših na sredini,imali smo posjed sigurno 80%,dođemo do 16 metara i onda pocne pametovanje i gluma ko da smo Barca,neke kombinacije koje su samo našim igracim shvatljive...ako šutiramo onda je po pravilu direktno u golmana umjesto u gol koji je preko 7 metara širok
,ako nabacujemo a nabacili smo stotinu centaršuteva sa strane niti jedan nije pronašao igraca kako treba (osim ono pred kraj kad je Radovanović nabacio svoj 20 centaršut i pogodio u glavu Popovića ali letva ne zna dati gol sa peterca
,džaba sve kad covjek ne zna)...ovdje ce biti po džepu sigurno poznavajuci Osima.
Što je najgore Bosna je imala dvije najbolje prilike na utakmici (precku u prvom poluvremenu iz slobodnjaka i u drugom zicer kad smo svi kolektivno ispali i zaspali u odbrani i kad je Gušo odbranio)...Bosna amaterska ekipa koja je došla da što manje izgubi,a zamalo nam nisu zabili gol.
Inace utakmica tegoba...totalna dominacija naših na sredini,imali smo posjed sigurno 80%,dođemo do 16 metara i onda pocne pametovanje i gluma ko da smo Barca,neke kombinacije koje su samo našim igracim shvatljive...ako šutiramo onda je po pravilu direktno u golmana umjesto u gol koji je preko 7 metara širok

"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Slazem se sa vecinom da je ovo veceras skroz lose bilo.Ne mogu shvatiti da igraci(njih 7-8 veceras) koji su dobili priliku da se nametnu i izbore za mjesto u ekipi onako kilavo i bezvoljno odigraju.Pa ako je protivnik neatraktivan i podcjnjen ne znam kako ih bar boja i izgled dresova nije motivisao,jer prije nekog vremena maleni su igrali u istoj opremi

S utakmcie na Grbavici: Teška pobjeda Željezničara
"Plavi" se mučili protiv drugoligaša
Gol odluke postigao Kovačević u 72. minuti...
Stadion Grbavica. Gledalaca: 1.000. Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški). Pomoćnici: Jasmin Smajić (Tuzla) i Admir Forto (Vitkovići) Delegat: Hišam Islambegović (Travnik). Strijelac: 1:0 - Kovačević (72) Žuti kartoni: Bekrić (Željezničar), Bešlić, Fatić, Zukić, Šahmanija, Mulahmetović Čakal (Bosna).
Igrač utakmice: Slaven Kovačević (Željezničar) 6,5.
ŽELJEZNIČAR: Gušo -, Stanić 6, Radovanović 6, Bajić 6, Cocalić 6, Muharemović - (od 23. Svraka 6), Selimović 5,5, Kovačević 6,5, Bučan 5,5 (70. Čolić -), Mehić - (37. Bekrić 6), Popović 5,5. Trener: Amar Osim.
BOSNA: Bešlić 6,5, Alihodžić 5, Bogilović 5, Fatić 5,5, Zukić 5,5 (71. Čomaga 5,5), Salkić 5,5, Šahmanija 5, Mulahmetović 6, Sućeska 5 (82. Dolovac -), Čakal 5, Jajetović 5 (73. Kerla 5,5). Trener: Muhidin Teskeredžić.
Od leđa u stativu
Željezničar je jedva prešao prvu prepreku u Kupu BiH, pošto je teškom mukom, s minimalnih ,1:0 savladao ekipu sarajevske Bosne.
Gol odluke postigao je Kovačević, tek u 71. minuti, nakon što se najbolje snašao u gužvi pred golom Bosne. Pogotku je prethodio korner Bekrića, nakon kojeg je glavom šutirao Bajić, a odbijenu loptu Cocalić vratio pred gol drugoligaša.
Na početku meča Željezničar je imao više od igre. U 12. minuti Popović je na centaršut Radovanovića šutirao s pet metara, a Bešlić odbranio. Malo poslije, Mehić je sa 16 metara šutirao pored gola.
Prvu priliku za goste imao je Bogilović, koji je iz slobodnog udarca sa 35 metara pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa, nakon čega se lopta odbila od Gušina leđa i pogodila stativu.
Intervencija Guše
Poluvrijeme su zaključili slobodni udarci Bogilovića i Radovanovića.
U drugom dijelu, gostujući golman bravurozno je intervenisao kod pokušaja Radovanovića glavom, da bi gosti zaledili Grbavicu pokušajem Mulahmetovića. Njegov šut Gušo je odbio u stativu, nakon čega je lopta "prošetala" po gol-liniji. Ipak, golman Željezničara stigao ju je uhvatiti.
Nakon što su "Plavi" ipak došli do gola, Bosna više nije imala snage za izjednačenje. Do kraja je zabilježen samo pokušaj Bekrića iz slobodnog udarca, koji je bio previsok.
Dres za Kurta
Prije početka utakmice, nekadašnji fudbaler Željezničara, a sada pomoćni trener Bosne Alen Kurt na poklon je dobio dres "plavih"sa brojem 3, koji je nosio dok je bio na Grbavici.
Dres mu je uručio nekadašnji kolega, a sada trener golmana Želje Adnan Gušo, koji je sinoć branio.
http://www.****/sport/fudbal/p ... rugoligasa
da oni vole klub i da su profesionalci oni bi ginuli protiv bosne i ne bi im trebala dodatna motivacija, ako im nije motivacija prvih 11 onda stvarno ne znam sta rade u zelji nek uzmu papire i neka idu jer ono nije kvalitet koji mora da ima zeljo al kad nemas srce kad si tu "samo da se prodas" onda ne moze covjek nista vise ni ocekivati sad nas stizu one generacije oko kojih je bilo mnogo svajda u upravi tj. njihovi sinovaMonci je napisao/la:Slazem se sa vecinom da je ovo veceras skroz lose bilo.Ne mogu shvatiti da igraci(njih 7-8 veceras) koji su dobili priliku da se nametnu i izbore za mjesto u ekipi onako kilavo i bezvoljno odigraju.Pa ako je protivnik neatraktivan i podcjnjen ne znam kako ih bar boja i izgled dresova nije motivisao,jer prije nekog vremena maleni su igrali u istoj opremi![]()
![]()
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Lijepo bi bilo i da je juce bio veci broj navijaca na utakmici. Najlakse je sjediti kuci, laganpo upaliti LP-a i onda poslije utakmice kuditi sve i svakoga ... 

AMAR OSIM
Stole iz Bora je napisao/la:Lijepo bi bilo i da je juce bio veci broj navijaca na utakmici. Najlakse je sjediti kuci, laganpo upaliti LP-a i onda poslije utakmice kuditi sve i svakoga ...
bio sam na utakmici tako da mogu sebi dati pravo da kudim po onakvoj igri i zalaganju i iskreno ja sam bio iznenadjen posjetom ipak je ovo kup, los protivnik i jos bila lp na tv
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
-
- Kontakt:
koliko vas se ocekuje protiv Rudara i koji je tacan termin tekme???
Mi smo iz Prijedora,iz grada ludaka
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo
pun stadionrudarprijedor je napisao/la:koliko vas se ocekuje protiv Rudara i koji je tacan termin tekme???

Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
Ako ce nam braniti treci golman, trener golmana, onda ne znam zasto su dovodili ikako onog Pjanica. Guso skin'o zicer koji bi nas izbacio iz kupa. Cocalic daleko najbolji i najvise zelje pokazao. Trudio se i zabljesnuo par puta i Stanic. Popovic je odigrao najgore od svih igraca koji su ikad poslije rata zaigrali na Grbavici. Cak sumnjam da je ikad igdje igr'o taj lik. I onda, u po frke, Amar vadi Mehića. Neću shvatit' taj potez ni za sto godina. Pa Lazar je bio mrtva tragikomedija, Mehić je pokaziv'o želju, uopšte nije bio loš. Muharemović zamijenjen jer nismo mogli ništa iskreirat' sa dva zadnja vezna(on i Selimovic). Ni on nije bio los. Ali zato, covjek koji ga je zamijenio i kome je pos'o da kreira i razigrava(Bekric), je unio dodatno mrtvilo u ekipu. 20-a očajna partija Bekrića zaredom! Moralo bi ga se odmorit' u jednoj ozbiljnoj utakmici. Kad i Džeko može na klupu... Stanic je vec najavio neki svoj preporod u Travniku, samo da ovako nastavi i bude jos bolji. Pocinje koristiti brzinu. Veteranski dio juga se okrece protiv igraca i psuje im od 5. minute. Zasto? Zato sto Selimovic i Muharemovic ne mogu naprave visak, daju zadnji pas? Svi znamo da nisu takvi igraci. Bucan je druga prica. On bi kao trebao da probija. Bukvalno ne lici na fudbalera, a i nije davao svoj maksimum sinoc.
U ovom gore izvještaju Avaza stoji da je Dino zamijenjen u 23. minuti, a u stvarnosti je to bila dvostruka izmjena oko 40. - te u kojoj su umjesto Mehića i Dine ušli Svraka i Bekrić.
Inače, ne treba praviti tragediju od ovoga, u kupu i Liverpool ispadne od trećeligaša. Teško ih je krajnje ozbiljno shvatit'. Prošli smo dalje, iako nismo smjeli strijepit' za prolaz. Baš smo imali sreće.
P.S. Ni igraci nisu uspjeli skontati ko je od njih dao gol sinoc.
U ovom gore izvještaju Avaza stoji da je Dino zamijenjen u 23. minuti, a u stvarnosti je to bila dvostruka izmjena oko 40. - te u kojoj su umjesto Mehića i Dine ušli Svraka i Bekrić.
Inače, ne treba praviti tragediju od ovoga, u kupu i Liverpool ispadne od trećeligaša. Teško ih je krajnje ozbiljno shvatit'. Prošli smo dalje, iako nismo smjeli strijepit' za prolaz. Baš smo imali sreće.
P.S. Ni igraci nisu uspjeli skontati ko je od njih dao gol sinoc.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- mrzim_ulizice
- Kontakt:
zaboravio si im rec da vilice stave u djepove jer nikad se neznaCLS je napisao/la:pun stadionrudarprijedor je napisao/la:koliko vas se ocekuje protiv Rudara i koji je tacan termin tekme???![]()
![]()

mrzim_ulizice je napisao/la:zaboravio si im rec da vilice stave u djepove jer nikad se neznaCLS je napisao/la:pun stadionrudarprijedor je napisao/la:koliko vas se ocekuje protiv Rudara i koji je tacan termin tekme???![]()
![]()
hehhehe to samo za vukove vazi ipak su oni najvatrenija navijacka skupina na balkanu cak imaju organiziran prevoz od starackog doma do stadiona i normalno jednu crvenu tabletu u slucaju da ih protivnicki navijaci uhvate

Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
joj sinoc sam bio na utakmici bilo super..ali je bilo malo manijaka..steta...ali protiv rudara ce biti sigurno mnogo vise
Proud to be strumf!!!
Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lekqqq1921 i 32 gosta.