Moze Kobe igrati odbranu, itekako moze i sigurno je odlican defanzivac, ali da Kobe igra odbranu na najboljim igracima protivnickih ekipa, Lakersi bi gubili po 30 razlike, jer bi se Kobe izmorio, a u napadu ne bi mogao niko nista. Sinoc Kobe igra sam protiv 5 Cavaliersa, Howard nesto stoji kod reketa, a ostala trojica se poredala po trici i gledaju Bryanta i cekaju da sam zavrsi sve. Jadni su Lakersi kada Kobe ode, pogotovo se to sada vidi kada ne mogu sloziti ekipu preko noci, a uvijek su slagali ekipu na taj nacin. Bio je tu Phil, kao i Kobe, ostalo je bilo samo da se natrpa "dobrih imena" i to je to. Danas je situacija drugacija, eto dosla su imena opet, ali taraba je to sve. Ja sam mislio da ce Lakersi mljeti, pa cak da ce i Heat samljeti, ali ocigledno sam se prevario, kao i ostatak ljubitelja kosarke. Kada Kobe ode, ako ne dodju Durant ili James, Lakersi ce grcati na osmoj ili sedmoj poziciji (u najboljem slucaju), jer ostali su bez pickova, salary cap je davno presao sve granice normale, a Boga mi kada ostali igraci vide kako se tretiraju igraci poput Gasola, tesko da ce se prikljuciti Lakersima, jer bi to sutra mogli biti oni. Howard ce napustiti Lakerse ukoliko se ovakav amaterizam nastavi, pa ce Lakersi biti u jos goroj situaciji, fakticki bez igraca oko kojeg bi mogli graditi tim u buducnosti.alaba je napisao/la:Prvo sam sokiran radi utakmice,a onda jos kad vidim pojedine komentare...pa ne mogu vjerovat da jedan navijac lakersa kaze da bryant treba otpustit ili da jedva ceka da kobe zavrsi s karijerom....alo ljudi pa sta je vama,da nema kobija mi nebi mogli nikog pobjedit...pa da ga nije bilo sinoc mi bi izgubili najmanje 20 razlike..kobi bryant je la lakersi to morate shvatit bez njega nema lakersa...howard bio najbolji defanzivni igrac,strasno,pa varejao ga otrese isto debila nekog..nije mi samo jasno ako vide da irvinga ide,zasto ne stave kobija da ga cuva,pa vidjeli ste kad ga je jednom preuzeo ma nemoze covjek disat kraj njega kako treba...koliko god pricali da kobi vise ne moze igrat odbranu,moze on jos i igrace...ne znam vise sta da mislim,samo molim boga da vec jednom dodju sebi,da svi igraju kako znaju i mogu..iskreno jest glupo mjenjat trenera al on je za mene uvjek bio glup trener...ni u knicksima nije nista uradio a imao je predobre igrace,vidjeli se sad kako oni igraju...ne znam vise sta da mislim,al nek nam je bog na pomoci :/
@Balon, pa razlika u rosteru je ogromna, nekih 60 miliona, to su 3 superstar igraca sa platama od 20 miliona dolara po sezoni. Mi nemamo superstar igrace, zato i mora neki Miles, Gee, Andy, da vas trpa. Mi smo u rebuildingu i smijesno je takvu ekipu nazvati neozbiljnom, te spominjati neke ekipe koje bi dobile i nas i vas. Mi smo vas dobili, nadigrali, razbili, pokazali timsku kosarku, 4 igraca je islo preko 15 poena sinoc, a to ko bi nas dobio, nismo Dzemila ni Azira da to znamo. Realnost je takva kakva je, Cavsi razbili Lakerse, ma koliko to brutalno i imaginarno zvucalo. Sta bi bilo kad bi bilo, eh sta bi bilo da je James ostao, pa da se trejdao Mo za Davisa i pick, pa da je dosao Kyrie i igrao danas sa Jamesom