P.S : Benzema brate vakat ti je na klupu
Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
Nadam se da ce opravdati ocekivanja a ona su s obzirom na cijenu veoma velika i nadam se da ce mu Carlo naci poziciju i izvuci najbolje iz njega
sinko ne citas ocito nego prelijeces preko postova.. naravno da se ne mogu usporediti to je isto kad bi poredio Slobodu sa Atletico Madridom zato sam i napisao da Real M ne moze sustici sudbina Ciudada iako su iz istog sportskod drustva (ako se ne varam). Ali to tako nece moci dovijeka, sjecam se ono par godina kad je Real grohnuo dobrano nije osvojio nista pa pocese izlaziti price oko dugovanja,poreza... Ali Perez gura transfere kao i cijeli klub na racun marketinga jednom ce puci a onda krahiranje iako je pomalo nerealna prica s obzirom na kapacitet koji klub ima ali bio bi samo jedan u nizu nekadasnjih velikanaFurymaker je napisao/la:sve neki ekonomisti , a niko od njih da shvati da klubovi nemaju te pare za igrace jednostavno ih ne bi ni kupovali , i onda dodje neko i usporedi rukometni klub i nogometni
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa u Premu se vec radi na ogranicenju wage billa:Raul_64 je napisao/la: da se kaze max budjet koju jedna ekipa moze imati za plate igraca(neto naravno , jer buto varira od poreza u drzavima do poreskih olaksica na domace igrace).
Al i dalje mi djeluje suvise komplikovano za primjenit na fudbal.
Clubs whose total wage bill is more than £52m will only be allowed to increase their salaries by an accumulative £4m per season for each of the next three years (2013-14: £4m, 2014-15: £8m, 2015-16: £12m).
However, that only applies to revenue centrally distributed by the Premier League - essentially TV income - and does not cover extra money coming in from increases in commercial or matchday income.
The 'short-term cost control' measure applies solely to clubs with a player wage bill in excess of £52m in 2013-14, £56m in 2014-15 and £60m in 2015-16.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
najgore od svega sto na temi Reala pricaju o financijama , pa covjece gdje na temi Reala , ti para imaju vise od Spanjolske drzave .
Sto se tice Jamesa , drago mi je sto je pobjegao od one rupe od Francuske lige , momak je zvijerka , mislim da ce on i Bale ciniti opasniji tandem nego Ozil i Ronaldo prethodnih sezona , jos im tu dodamo pomenutog Ronalda i Benzemu...
Jos K.Navas dolazi ako se ne varam i onda bi vam formacija mogla preci u staru 4-2-3-1
----------Navas----------
Dani--Ramo-Varane-Coentrao
---Kroos/Xabi----Modric--
Bale---James/Kroos---CR7
--------Benzema-------
Ne znam sta ce Carlo izvesti u veznom redu , svi znamo da je Xabi tu kljucni igrac , al ja nekako mislim da Luka moze pristojan posao tu odraditi , iako fali cvrstine malo u skoku tu , ni on ni Kroos nisu pretjerano jaki u defanzivi i skoku , al talijan je to , skontat ce on vec nesto .
Ocekujem da Di Maria ode kao i Isco , James je veoma slican igrac njemu ( Di Mariji iz prethodne 2 sezone , gdje igra vise kao veznjak nego krilo ) , samo sto je James po meni pametniji dok je Di Maria veca radilica i vjerovatno bolji igrac , al et , bit ce primera ponovo zanimljiva , bar sto se tice prva 2-3 mjesta
Sto se tice LP , tu ce biti malo gusce , Chelsea , Bayern , Arsenal ce mislim biti najopasniji za Spanjolske velikane , Juventus nije kvalitetan da ugrozi ostale ekipe dok bi PSG ako ugrabi Di Mariu mogao biti poprilicno opasan .
Sto se tice Jamesa , drago mi je sto je pobjegao od one rupe od Francuske lige , momak je zvijerka , mislim da ce on i Bale ciniti opasniji tandem nego Ozil i Ronaldo prethodnih sezona , jos im tu dodamo pomenutog Ronalda i Benzemu...
Jos K.Navas dolazi ako se ne varam i onda bi vam formacija mogla preci u staru 4-2-3-1
----------Navas----------
---Kroos/Xabi----Modric--
Bale---James/Kroos---CR7
--------Benzema-------
Ne znam sta ce Carlo izvesti u veznom redu , svi znamo da je Xabi tu kljucni igrac , al ja nekako mislim da Luka moze pristojan posao tu odraditi , iako fali cvrstine malo u skoku tu , ni on ni Kroos nisu pretjerano jaki u defanzivi i skoku , al talijan je to , skontat ce on vec nesto .
Ocekujem da Di Maria ode kao i Isco , James je veoma slican igrac njemu ( Di Mariji iz prethodne 2 sezone , gdje igra vise kao veznjak nego krilo ) , samo sto je James po meni pametniji dok je Di Maria veca radilica i vjerovatno bolji igrac , al et , bit ce primera ponovo zanimljiva , bar sto se tice prva 2-3 mjesta
Sto se tice LP , tu ce biti malo gusce , Chelsea , Bayern , Arsenal ce mislim biti najopasniji za Spanjolske velikane , Juventus nije kvalitetan da ugrozi ostale ekipe dok bi PSG ako ugrabi Di Mariu mogao biti poprilicno opasan .
Kakvo isto drustvobrazzo je napisao/la:sinko ne citas ocito nego prelijeces preko postova.. naravno da se ne mogu usporediti to je isto kad bi poredio Slobodu sa Atletico Madridom zato sam i napisao da Real M ne moze sustici sudbina Ciudada iako su iz istog sportskod drustva (ako se ne varam). Ali to tako nece moci dovijeka, sjecam se ono par godina kad je Real grohnuo dobrano nije osvojio nista pa pocese izlaziti price oko dugovanja,poreza... Ali Perez gura transfere kao i cijeli klub na racun marketinga jednom ce puci a onda krahiranje iako je pomalo nerealna prica s obzirom na kapacitet koji klub ima ali bio bi samo jedan u nizu nekadasnjih velikanaFurymaker je napisao/la:sve neki ekonomisti , a niko od njih da shvati da klubovi nemaju te pare za igrace jednostavno ih ne bi ni kupovali , i onda dodje neko i usporedi rukometni klub i nogometni
Nekada , Ciduad Reala iz pokrajine Le Mancha nema nikakve veze sa Real Madridom.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
nije se nikad desilo da klub vrijedan preko 500mil ode u bankrot , nece ni sada , ako to Realu bude problem vjeruj da ce se svi naftasi otimati da udju u prostorije kluba i da otplate dugove , profit koji se moze zaraditi u Realu je privlacan i naftasima . ( iako nisam siguran da naftasi mogu u klub poput Reala , mislim na sejkove neke poput onog u PSG il Cityu )
Ne moze.Furymaker je napisao/la:nije se nikad desilo da klub vrijedan preko 500mil ode u bankrot , nece ni sada , ako to Realu bude problem vjeruj da ce se svi naftasi otimati da udju u prostorije kluba i da otplate dugove , profit koji se moze zaraditi u Realu je privlacan i naftasima . ( iako nisam siguran da naftasi mogu u klub poput Reala , mislim na sejkove neke poput onog u PSG il Cityu )
Real, Barcelonu, Bilbao i Osasunu je nemoguce kupiti, niti uci u vlasnicke strukture.
hala madrid
Comunicado oficial: James Rodríguez
http://www.realmadrid.com/noticias/2014 ... -rodriguez" onclick="window.open(this.href);return false;
Comunicado oficial: James Rodríguez
http://www.realmadrid.com/noticias/2014 ... -rodriguez" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: LvG, dana/u 22 jul 2014, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
I sad je konačno i official transfer, nisam pretjerano sretan kao kad je došao Kroos ali Bože moj. Valjda će mali poslužiti svrsi 
"Give me what I want and I'll go away"
"See you in another life, brother."
Real Madrid
Real Madrid
Pa oce , prodat ce dresova i jos vise osvojit juznoamericko trzisteToxicity je napisao/la:I sad je konačno i official transfer, nisam pretjerano sretan kao kad je došao Kroos ali Bože moj. Valjda će mali poslužiti svrsi
Mozda nesto i odigra.
Ajd majkumu , sa tek pune 23 god. potencijal je vala neki
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Mene interesuje koji broj je Kross dobio, i sta ce sada biti sa Iscom, da li ce ga Real prodati ili negdje na posudbu?
Po meni:
------------Casillas-------------
-----------Xabi Alonso----------
-------Kross------Modric-------
------------James--------------
--------Bale----Ronaldo-------
Po meni:
Zadnja izmjena: meho-medo, dana/u 22 jul 2014, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Bienvenido Hame
http://www.realmadrid.com/en/news/2014/ ... -rodriguez" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.realmadrid.com/en/news/2014/ ... -rodriguez" onclick="window.open(this.href);return false;
Kroos broj 8, a Iscu bi možda najbolje bilo da ode negdje na posudbu, u neki dobar klub. A može i ostati, nije da neće biti veliki broj utakmica a i desit će se pokoja ozljeda.
"Give me what I want and I'll go away"
Real Madrid
Real Madrid
BigBigBang je napisao/la:Meni je samo smijesno da se jedni kaznjavaju i upozoravaju da ne trose dok drugi kad isto rade i koji su btw izmislili tu praksu u svijetu fudbala i niko da i njih kazni mislim hebo FFP nek Real potrosi koliko hoce ali kaznajvanje drugih kako bi se zastitili ovi poput Reala je smijurija.
Pa @Raul je dosad već 10 puta rekao jednu stvar, ali vama je to očigledno nemoguće da shvatite, i da uočite razliku između Reala i PSG-a.
Dakle, Real s ekonomske strane godine završava U PLUSU. Bez obzira na velike transfere, opet je veći prihod nego rashod.
Real se zbog te činjenice ne kažnjava, a ne jer mu neko gleda kroz prste kako ti to želiš reći.
Razlika između Reala i PSG-a, City-a je ogromna, i stvarno trebaš biti dobrano neinformisan, ili jednostavno glup, pa da je ne shvatiš. Ako treba, nije problem, pojasnićemo razliku i u transfer politikama ovih klubova u odnosu na Real.
I bilo bi lijepo da ekonomisti odšlepaju s teme, kako bi se malo diskutovalo oko Hamesa.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Volio bih da Milan dodje sada sa ponudom za Isca, pozajmica 2 miliona eura, sa pravom otkupa za 20 miliona eura.Toxicity je napisao/la:Kroos broj 8, a Iscu bi možda najbolje bilo da ode negdje na posudbu, u neki dobar klub. A može i ostati, nije da neće biti veliki broj utakmica a i desit će se pokoja ozljeda.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Naravno da nisam sveznajuci i zato sam stavio u zagradu, a znajuci da je R Madrid sportsko drustvo mislio sam da su njihov clan. Bez obzira to ne mijenja napisanu tvrdnju a naravno da se ne moze tek tako ulijetati u sportska drustva kao strani investitor, jer nisu privatni kapital i to su upravo kako ih pobroja Mozambik Osasuna,Barcelona i Real M (za Atletico M i Athletic ne bi znao bez googla).Raul_64 je napisao/la: Kakvo isto drustvo
Nekada , Ciduad Reala iz pokrajine Le Mancha nema nikakve veze sa Real Madridom.
It was turned around so that right looked wrong
bale od beka do klasicnog napadaca. Mislim da nikad u historiji fudbala nije bilo takvog slucaja da je lik toliko dobro obavljao sve te pozicije (izuzmemo li avdiju haha)
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Dolaskom Jamesa povecava se mogucnost odlaska Anhela. Khedira i Illarra bi ostali kao jedina dva igraca koja bi ulazili u rotaciju u sredini. Xabi vec polako ulazi u godine i ocito je da ne moze citavu sezonu igrati na visokom nivou i da mu je ponekad potreban odmor a i u toj formaciji jedini igrac koji bi mogao zamjeniti Jamesa je Isco.meho-medo je napisao/la:Mene interesuje koji broj je Kross dobio, i sta ce sada biti sa Iscom, da li ce ga Real prodati ili negdje na posudbu?
Po meni:
Isco ce biti i ove i narednih godina jedan od glavnih igraca Reala. Mislim da ce se cesto pocinjati i sa trojcem u sredini: Isco-Toni-Modric, Carlo ne pati da mu mora biti holdem u sredini pa je cesto stavljao takvu formaciju kada Xabi nije bio dostupan.
Mislim da će Hames dosta igrati i na krilu, upravo radi Isca, zapravo nadam se tome.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ronaldo je visak
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.