Ruiu:"Ne postoji Mister X.Dolazi Kaka"
Urednici sajta "milannews.it" obavili su eskluzivni intervju sa Criatian Ruiuom,novinarom i komentatorom koji radi za televizije Telelombardia i Antenna 3.On je otkrio da bi ovo ljeto trebao obiljeziti veliki povratak ljubimca navijaca Milana Ricarda Kake.
-Jedna od najvaznijih novosti na trzistu je uvodjenje pravila o 2 radne dozvole.Dal li ce AC Milan to iskoristiti?
"Znamo da su "rossoneri" povezani sa Gansom,takodje i sa predstavnicima kompanije DIS koja posjeduje 45% njegovog ugovora.Tu je i dogovor sa njegovim ocem koji drzi 10% ugovora.Nece biti problem dogovoriti se i sa Santosom.Vjerujem da sve ukazuje na njegov dolazak.O Danilu mislim suprotno,jer je Galliani bio vrlo pametan.On je bio prvi koji je njegovo ime javno spomenuo i zbog toga mislim da ne pokazuje stvaran interes za njega."
-Federico Buffa je na Sky-u govorio o "ljubavi koja se rodila izmedju Rossija i Milana".Da li je izvodljiv njegov transfer?
"Ne,ja to iskljucujem,jer se ne svidja Gallianiju."
-Nekoliko dana prije pocetka priprema mi smo uvijek u potrazi za "Mister X"-om.
"Mislim da neki "nemoguci" igraci nece doci,pricamo o najboljim igracima iz najboljih liga.U Italiji niko ne moze potrositi toliko novca i to se vidi tokom prelaznog roka ko sta radi.Galliani se uvijek sali sa "Mister X"-om,ali mislim da ce doci barem 2 fudbalera.Jedan ce biti Kaka.Neki mi izvori govore da postoji dogovor izmedju njegovog oca i Gallianija o njegovom povratku sa upola manjom platom od one koju ima u Real Madridu.Takodje mislim da ga Berlusconi zeli predstaviti na dan kada se igra "Trofeo Berlusconi",21.avgusta.Takodje mislim da ce doci jedna alternativa za Ibrahimovica."
-Galliani medjutim cuti,sta mozemo ocekivati?
"On vrlo malo komunicira.Drago mu je sto mediji govore o drugim klubovima i njihovim problemima koje imaju u ovom trenutku.Mi smo u fazi stagnacije.Za nekoliko dana ce poceti pripreme,cak bi i predjsednik trebao biti prisutan.Takodje znam da je mnogo navijaca kupilo pretplatne karte,posebno za sampionat."
-Uvijek ste tokom ove sezone bili za dolazak Balotellija.Da li vjerujete u to?Neka novost o tome?
"Ja vjerujem da ako se Milan bude okrenuo napadacima,da ce to biti on.Ne mozemo rizikovati da imamo velik broj napadaca,vidjeo sam ozbiljne probleme sa Inzaghijem."
-U slucaju njegovog dolaska,Cassano ide iz Milana,zar ne?
"Da,naravno.Ja mislim da Cassano po svojoj volji moze otici i prije dolaska u Milanello(18.jul)."
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)