Za_raju je napisao/la:(kupio me protiv italije kad im je odrzao casove fudbala...)
Evo šta je problem ovog foruma (a i na drugim nije bog zna šta bolje)
Selektor, ma ko bio, treba dobiti priliku da se dokaže. Navijači i mediji trebaju mu dati maksimalnu podršku,ne zbog njega,nego zbog reprezentacije. Logistika treba da obezbjedi sve uvjete da selektiranje i pripremanje repke bude čim lakše. I kad bude svako svoj pos'o radio, od repke ćemo i moći očekivati nešto.Ovako, samo možemo čekat da ko bljesne i u trenucima svog vrhunca nas povede do baraža (za mene neuspjeh) ili do prvog mjesta u kvalifikacijama(ala Džeko
olomlani)
Taj Galešić je otiš'o u Partizan, samo da bi se vratio u slov. ligu,koja je malo kvalitetnija od BPL...ako gledamo cjelokupnu ligu.
A mi:
-od osamostaljenja nismo napravili NITI JEDAN STADION
-nismo napravili nikakav TRENING CENTAR
-nismo RENOVIRALI ni jedan stadion
-nismo pomogli NI JEDNOM klubu, ni nj. omladinskom pogonu
-nemamo SAVEZ SUDIJA
-nemamo SAVEZ PREMIJERLIGASA
-imamo DVIJE DRUGE LIGE
-imamo toliko IGRAČA KOJI IGRAJU ZA DRUGE ZEMLJE, da se od njih može napraviti repka ,koja bi bila standardna medju 8 najboljih na SP/EP
-nemamo NIKAKVU SARADNJU SA DRZAVAMA NASE DIJASPORE (sto se tice fudbala ,makar)
-nemamo DEFINISANE NACIJE (igramo ili za 47% države ili za koju potrošačku korpu više)
-imamo NAJSLABIJEG MOGUĆEG SPONZORA
-nemamo rad sa OMLADINSKIM REPREZENTACIJAMA
i naša boljka: sve se radi, na foru "haj,kad budem im'o vremena, otići ću viĐet"
I u takvom haosu, očekivat da se nešto napravi je NEMOGUĆE.
Nabrojat ću samo 5-6 igrača ,koji bi u našoj repci bili nezamjenjivi:Ibrahimović,Junuzović,Arnautović,Handanović,Ilič,Subotić,Marin,Petrić,Gavranović i mnogi drugi...VIDITE KOLIKO PROPUSTA? Ovi bi i bez emocije prema državi, harali fudbalom...al' ne, važnije je da igra neki tamo x,y igrač,jer je odvojio od usta i dao 10k eura Ušketu, a to što on nije ni za San Marina, za to ćemo Papeta okrivit...
Problem je daleko dublji, nego li mi zamišljamo...problem je u sistemu.