Sportski komentatori

brazzo
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la brazzo » 15 jul 2014, 09:37

Jah.. a najbolje emisije ikad vezane zs svjetsko su bile prije 4 godine na OBN-u sa Ahmedom Buricem. Covjek je bog za fudbal i fudbalsku igru a upravo je i njegovo gostovanje na BHT-u (bio je D Niksic pa minutica:) ) bilo najbolje ove godine.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 15 jul 2014, 10:22

brazzo je napisao/la:Osim smorio kao i uvijek poznatom prepotentno supljom privom a da ne spominjem da nije znao ni imena igraca :facepalm:

Amar Osim BRKO
Nisam znao da je toliko nabio komplekse citavoj ligi da ga ni gledati ne mozete.
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 jul 2014, 22:52

Kristiću, molim te, prestani upotrebljavati "popularni" kod svakog spominjanja imena xy navijačke skupine ili nadimka kluba. :pray:
Hayley <3

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 15 jul 2014, 23:13

@Normala nije kompleks to je fakta ;) to sto na ovim prostorima ljudi glorifikuju pojedince je posebna stvar

It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 jul 2014, 23:14

Jah, Ahmed Burić je sportski stručnjak a Amar Osim smori. Moš mislit.

brazzo
Kontakt:

Re: $: Sportski komentatori

Post Postao/la brazzo » 15 jul 2014, 23:42

DukeOfWellington je napisao/la:Jah, Ahmed Burić je sportski stručnjak a Amar Osim smori. Moš mislit.
Naravno.. iako mu je fudbal (a razliku od ovog kome je profesija) samo hobi, sto se tice analize, komentara je za Amara mentor, ma kakav mentor doktor nauka.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 jul 2014, 23:55

Po meni Ahmed Burić je teški smor i mediokritet kako što se tiče fudbala tako što se tiče i ostalih tema o kojima piše ili govori. Amar Osim, s druge strane, najbolji je fudbalski stručnjak i radnik uopšte u našoj ligi, a što se tiče gostovanja na TV emisijama, za razliku od ostalih gostiju koji se služe samo uobičajenim floskulama i glupostima, on odgovara vrlo jasno i precizno i jedini je gost kojeg je uopšte vrijedilo slušati.

Ali eto, kako na ovom forumu tako i inače slušam razne pokušaje razmišljanja od raznih ljudi, nije da se trebam pretjerano iznenadit' na tvoj pokušaj razmišljanja.

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 16 jul 2014, 00:11

badblueboylivno je napisao/la:Kristiću, molim te, prestani upotrebljavati "popularni" kod svakog spominjanja imena xy navijačke skupine ili nadimka kluba. :pray:
Odavno se tome smijem :lol:

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 16 jul 2014, 00:12

:) vidim da si posebno osjetljiv na pomen Osima i kluba mu, jos kaze pokusaj razmisljanja :) blago nama kad su Buric i njemu slicni mediokriteti a simpatizeri egotripera i jahaca s Grbavice avangardni slobodoumnici. Najzalosnije sto vas pola nema tu privilegiju da hladne glave sagleda i njega kao licnost i trenera, izgleda je breme prezimena jace. I ne znam kakve si parametre uzeo u razmatranje kad si doso do ovakvog zakljucka.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 16 jul 2014, 00:15

Chupacabra je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Kristiću, molim te, prestani upotrebljavati "popularni" kod svakog spominjanja imena xy navijačke skupine ili nadimka kluba. :pray:
Odavno se tome smijem :lol:
"A, evo i Zinedina Zidanea na klupi. Popularni Zizu je je pomoćnik trenera Reala..."
"Popularni Crveni Đavoli, kako je ovaj klub poznat širom svijeta, odavno nisu imali ovako lošu sezonu."
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 16 jul 2014, 00:26

brazzo je napisao/la::) vidim da si posebno osjetljiv na pomen Osima i kluba mu, jos kaze pokusaj razmisljanja :) blago nama kad su Buric i njemu slicni mediokriteti a simpatizeri egotripera i jahaca s Grbavice avangardni slobodoumnici. Najzalosnije sto vas pola nema tu privilegiju da hladne glave sagleda i njega kao licnost i trenera, izgleda je breme prezimena jace. I ne znam kakve si parametre uzeo u razmatranje kad si doso do ovakvog zakljucka.

Vidiš, to ti je klasična zamjena teza, jer se ja, kako na ovom forumu mnogi znaju, ne libim da uputim kompliment na račun bilo koga bez obzira iz kojeg tabora taj dolazio. S druge strane ti nisi u mogućnosti da budeš objektivan jer imaš frustracije prema jahaču i njegovom klubu kao i većina navijača tvog kluba. Amar Osim je jahač tvog mozga i to će očigledno ostati još dugo vremena, a ne bi bilo tako da si u stanju da objektivno sagledaš stvari, što naravno nije lako ali treba se potruditi nekad.

Što se tiče Burića to je još jedna zamjena teza jer ljudima uglavnom takvi poput Burića kreiraju mišljenje i konzument takvog mišljenja je velika većina ljudi, zbog čega baš 'blago nama', kako i sam kažeš. Burić je još jedan u nizu klasičnih popularista, razmišljanja su mu strogo mediokritetska i nikad nije u stanju da pogodi u srž problema, tj. uvijek promaši kao i ostali prodavači magle poput njega. Konzumenti takvog razmišljanja su prosječno i ispodprosječno inteligentni ljudi koji nisu u stanju da kreiraju vlastito mišljenje.

Svi parametri koje sam uzeo u obzir su naravno posljedica moći rasuđivanja i objektivnosti, zbog čega takvi poput tebe nikada nemaju precizno razmišljanje, tj. uvijek imate pogrešne premise zbog subjektivnosti i nedovoljno izražene moći rasuđivanja. Stoga bi bilo apsolutno gubljenje vremena da nekom poput tebe iznosim početne parametre jer ti nisi u stanju da percipiraš tačnost tih parametara.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 16 jul 2014, 00:31

svaka rasprava koju Duke ima na ovom forumu završava isto...nešto tipa
likovima popute tebe to i to ne mogu objasnit jer si takav i takav
...Bože uputi na pravi put ...Amin!
A.F.C. Bournemouth!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 jul 2014, 00:32

:lol: kakav odgovor

vojvoda stil.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 16 jul 2014, 00:36

rambo16 je napisao/la:svaka rasprava koju Duke ima na ovom forumu završava isto...nešto tipa
likovima popute tebe to i to ne mogu objasnit jer si takav i takav
...Bože uputi na pravi put ...Amin!
To je zato što uglavnom završim u raspravi sa osobama koje nisu svjesne vlastitih limita.

Ja sam ovdje u prosvjetiteljskoj misiji, a to je jako težak posao pogotov ako se neko odupire da bude prosvijetljen.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 jul 2014, 00:39

:urnebes:
to brate moj.

stavi u potpis staru izreku

" pisa. po sirotinji"
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 16 jul 2014, 00:43

Amar nije predmet mog interesovanja sve dok nije prinudno instaliran unutar dogadjaja i dessvanja koji plijene moju paznju a SP na javnom servisu jeste vrijedno komentara. A sto se tice tvoje studioznosti dovoljna mi je sama cinjenica da opste poznatog pisca,analiticara (da ne nabrajam dalje) koji ima dijametralno suprotna razmisljanja od ovih koji upravo i pecaju na populizam (zato mi nije jasno otkud on u ovoj prici) stavljas u taj soj. A Amara juniora kojeg priznajem ne simpatisem,a ni ranije nisam(valjda znas na sta mislim a nije ni vazno), kojem opet ne sporim trenersko znanje i odredjenu strucnost svrstavas u drugi kos. Pa ja cak i ne vidim da su im se generalno svjetonazori i ubjedjenja bitno razlikuju ali karakter i bonton nisu ni kilometarski blizu. Opet cu se, poucen iskustvom, distancirat od dalje rasprave i ostavljam ti na volju da prosudjes po sopstvenoj zelji i svijesti

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 16 jul 2014, 02:32

Moze neko da voli ili ne voli Amara Osima, njegovo kad kad bahato ponasanje, odnosno bolje receno njegov nacin pricanja, ali usprediti njegovo znanje o fudbalu sa Buricem je u najmnaju ruku zalosno! Moram da dodam, daleko najbolji gost komentator na BHT-u bio je Kodro, daleko najopseznija i najbolja analiza utakmice, iz koje su i najveci fudbaslki lajici mogli da izvuku pokoju pocunu recenicu !
Max Allegri

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 16 jul 2014, 17:18

Ocito ili si letimicno prosao kroz moje prethodne postove ili si samo uletio na temu kao padobranac. Kad bi procitao ponovo napisano uz punu koncetraciju mogao bi zakljuciti da nije pravljena usporedba po pitanju struke (trenerskog posla i sve sto ide uz njega) vec njihovog pojavljivanja u ulozi gosta 'analiticara' (mada na BHT-u sve ide mehanicki i po satnici tako daž). Druga stvar kakve veze ima dikcija sa mentalitetom, tacnije nacinom razmisljanja ? nikakve ili vrlo male. Od svega sto si naveo mogu se sloziti sa tvojom posljednjom konstatacijom jer Meho je odradio svoje gostovanje na jednom zavidnom nivou uz potrebnu dozu studioznosti i pripreme za razliku od Osima juniora.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 jul 2014, 21:20

U sred prenosa njih dvojica o komsijama i kafama :puke:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 17 jul 2014, 21:49

Sutira direktno pored gola :urnebes:
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.