BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

eusebio2
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la eusebio2 » 13 jan 2014, 11:55

Virtu4l je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Kakve su kvote za meč protiv Dodiga?

Očekujem 1,20 - 1,25 na Dodiga.
1.15 bwin

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 jan 2014, 12:00

Finansije, sponzori, to bi bio najveci dobitak! Yebes bodove. :D Ne mislim sad bukvalno, bitni su oni naravno, ali bitnije od svega bi bilo da nadje dobru zaledjinu i da sebi dugorocno gledano omoguci bolje uvjete za treniranje. Talenat ima, a kada bude radio u vrhunskim uslovima, onda ce i uci u Top 100. Vrijeme trenutno igra za njega, mlad je, a takvi su uvijek interesantni sponzorima. Vjerujem da je vec sada tema na Australian Openu.

Kada bi nekim cudom uspio pobijediti Dodiga, siguran sam da bi mu mnogi sponzori pokucali na vrata.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 13 jan 2014, 13:08

slika

:D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 13 jan 2014, 13:19

"Bolje je biti 6. ili 7. igrač u Hrvatskoj nego prvi u BIH. Ovdje vam TS BIH neće ništa dati, ništa nećete dobiti, dok HTS jako puno drži do svojih igrača. Sve što sam postigao u sportu postigao sam zahvaljujući roditeljima, rodbini i dobrim prijateljima" rekao je Ivan Dodig.
2008 godine je poceo za Hrvatsku igrati samo zbog ne brige naseg saveza steta..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 13:38

Pošteno od njega. Nije mudrovao i pametovao, rekao je istinu, ma kako ona zvučala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 13 jan 2014, 14:06

CESTITKE DAMIRU :!:
zna li neko mozda ko je taj komentator sa ES2 sto ga spominjete??

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 jan 2014, 14:07

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 13 jan 2014, 14:37

Virtu4l je napisao/la:Pošteno od njega. Nije mudrovao i pametovao, rekao je istinu, ma kako ona zvučala.
To se trazi. Nazalost ovo je samo nasa surova istina i realnost i sve dok se neke stvari ne poboljsaju i postave se neki teniski standardi u nasoj zemlji.. A ja se nadam da ce Dzumhur i Basic pogotovo pomoci u tome, mi nazalost nemamo snage da zadrzimo pojedince koji ce traziti laksi i bolji put kod susjeda.. Mada ja mislim da mnogi katolici i pravoslavci u nasoj zemlji bi i igrali pod "svojom" zastavom ali da im na kraju kraju katastrofalni uslovi to ne daju...

Nadam se boljim vremenima... Ustvari, vjerujem u bolja vremena...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 13 jan 2014, 14:52

Damir danas zajedno sa Chardyem i Lackom na treningu na terenu 12 8-)
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 14:53

sajo10 je napisao/la:Nadam se boljim vremenima... Ustvari, vjerujem u bolja vremena...
Kad pogledam situaciju prije 5-6-7 godina, mislim da su bolja vremena već došla kad je naš sport u pitanju.
Voli te tvoje Sarajevo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 jan 2014, 14:57

Individualno ja najvise ocekujem od Mesuda Pezera (tj prvu medalju na OI u buducnosti za BIH) i od Dzumhura

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 jan 2014, 15:05

_dreamer_ je napisao/la:Finansije, sponzori, to bi bio najveci dobitak! Yebes bodove. :D Ne mislim sad bukvalno, bitni su oni naravno, ali bitnije od svega bi bilo da nadje dobru zaledjinu i da sebi dugorocno gledano omoguci bolje uvjete za treniranje. Talenat ima, a kada bude radio u vrhunskim uslovima, onda ce i uci u Top 100. Vrijeme trenutno igra za njega, mlad je, a takvi su uvijek interesantni sponzorima. Vjerujem da je vec sada tema na Australian Openu.

Kada bi nekim cudom uspio pobijediti Dodiga, siguran sam da bi mu mnogi sponzori pokucali na vrata.
a meni uvijek u glavi njegova visina, kad god se spomene njegov talenat... Bilo kako bilo, cestitke na svemu do sada sto je ostvario u Australiji. Idemo, ako ne nista, barem posteno namuciti Dodiga :twisted:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jan 2014, 15:10

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je, nakon plasmana na glavni turnir Australian Opena, ispisao historiju bh. tenisa kada je savladao Čeha Jana Hajeka i plasirao se u drugi krug ovog prestižnog takmičenja.

Podsjećamo, Džumhur je Hajeka pobijedio rezultatom 3:0 u setovima.

- Siguran sam da sam sada sazreo. Svi su mi govorili uvijek da imam dobru igru, da ću kad tad doći među te igrače. Naravno, bilo je najbitnije da ja vjerujem u samog sebe. I upravo to - vjerovao sam puno u sebe, dobro sam se spremio za ovu sezonu, dosta sam radio na mentalnoj snazi. Mislim da je to najbitnije - izjavio je Džumhur za BHRT.

On je dodao kako se fizički dobro osjeća i da mu je operacija nosa mnogo pomogla te da mu je lakše izdržati sve duge poene.

- Baš danas kada me otac pitao kako sam se osjećao nakon dugih poena po ovoj vrućini, odgovorio sam mu da se ne sjećam ni jednog poena da sam se zadihao. Tako da je i to sigurno jedna pozitivna stvar koja mi je mnogo, mnogo pomogla. To sam i najavljivao prije Australian Opena - kazao je Damir Džumhur.

Džumhur je rekao i kako je s mentalnim sazrijevanjem stiglo i samopouzdanje i sigurnost.

- Sada kad izađem na teren nema straha. Jednostavno ne osjećam strah, ne osjećam respekt prema igračima. Za svakog igrača s kojim igram imam osjećaj da ga mogu dobiti, jer znam koliko vrijedim i koliko moja igra vrijedi. Mislim da je to ono najbitnije. Zapravo sve stvari su se poklopile, složile. I sada samo treba raditi na tome, nadograđivati sve to i rezultati će biti sve bolji i bolji. Mislim da je led probijen i da mogu da dođem među sve te velike igrače! - rekao je Džumhur nakon historijske pobjede u Melbourneu.

Pogledajte kako je mladi Sarajlija proslavio pobjedu.
[youtube][/youtube]
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 13 jan 2014, 16:07

jel sigurno da ima stream protiv Dodiga?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 13 jan 2014, 16:23

tuzlak1987 je napisao/la:Individualno ja najvise ocekujem od Mesuda Pezera (tj prvu medalju na OI u buducnosti za BIH) i od Dzumhura
Pezer je najveci potencijal u BiH, ali medalju moze osvojiti samo za Svedsku. Mislim da su sanse da on nastavi nastupat pod nasom zastavom minimalne. Otis'o je na godinu dana gore, a stari vec prenosi da je prezadovoljan uslovima i da nema namjeru da se vraca u Ze.

Vjerovatno bi i Dzumhura gledali pod hrvatskom zastavom, ili nekom drugom da ne zavrsi u finalu RG za juniore i dobi neke pare. I ta stipendija je bila smijesna, kakvu dobijaju susjedi(dalje da ne govorim) ali opet dovoljna da s 21 godinom cuda pravi.
Virtu4l je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Nadam se boljim vremenima... Ustvari, vjerujem u bolja vremena...
Kad pogledam situaciju prije 5-6-7 godina, mislim da su bolja vremena već došla kad je naš sport u pitanju.
Ne treba se zavaravati barem sto se individualnih sportova tice. Ovi rezultati zenickih atleticara i Dzumhura su iskljucivo plod predanosti pojedinaca, a ne nekih dobrih uslova. Uslovi su isti ko prije 5-6 godina, ako ne i gori i sasvim je normalno da mladi ljudi, pogotovo ovi sto se bave individualnim sportovima, srecu traze daleko od BiH..

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 13 jan 2014, 16:40

Kaunas je napisao/la:jel sigurno da ima stream protiv Dodiga?
Vidjet cemo, na kojem terenu budu igrali. Jos nema schedule za day3.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jan 2014, 16:41

Razbojnik je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:jel sigurno da ima stream protiv Dodiga?
Vidjet cemo, na kojem terenu budu igrali. Jos nema schedule za day3.
A izgleda da ćemo čekati za day 4 :D Izgleda da sutra samo žene igraju :evil:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 16:45

fanatic je napisao/la:Vjerovatno bi i Dzumhura gledali pod hrvatskom zastavom, ili nekom drugom da ne zavrsi u finalu RG za juniore i dobi neke pare. I ta stipendija je bila smijesna, kakvu dobijaju susjedi(dalje da ne govorim) ali opet dovoljna da s 21 godinom cuda pravi.
O tome sam danas pisao. Dali su mu neku smiješnu stipendiju i neku kintu od BH Telecoma, a na sva zvona su zvonili o tome, bukvalno su kupili reklamu preko Damira, ne znam jeli taj novac bio dovoljan da pokrije troškove odlaska na dva turnira.

Žalosno je kad vidimo da svaki klub u zemlji dobija novac iz državnog, tj. opštinskog budžeta, a da sportisti kao Damir ostaju kratkih rukava. Nemam ja ništa protiv tih klubova, ali mislim da je pametnije uložiti novac u prave potencijale, nego u desetine klubova koji se takmiče u kantonalnim ligama bez ikakvih šansi i ambicija da urade nešto više.
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 13 jan 2014, 16:45

Damir igra prekosutra

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 13 jan 2014, 16:48

shminka je napisao/la:Damir igra prekosutra
nemoj zezat

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.