Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Ma za manja mjesta, meni su ovakve tribine super, pogotovo mi se ova svidja, mozda radi ove pozadine. Nista posebno, ali nekako mi se cini lijepo u kombinaciji sa ovim zelenilom iza.
Skromno, ali na mjestu.
Skromno, ali na mjestu.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ako si kad mjeso mjesalicu, onda znas odakle su pareFrancescoTotti je napisao/la:Ko finansira Kakanjce ?
Bez cementa ne moz nista
Drago mi je ako ce prva utakmica biti protiv Sarajeva na ovom stadionu. Kud ces s boljim protivnikom da otvoris renovirani stadion
Tako je, sto se stadiona tice mislim da su ucestovali i Cementara i opstina Kakanj, i jos poneko...
Kako je vec neko spomenuo, teren se pomjera za nekih 12-13 m prema sjeveru a planiran je jos jedan segment zapadne tribine tako da ce tribina biti cijelom duzinom terena. Sam teren je perverzija i bit ce milina svima igrati koji dodju. Planirana je i loza i kabine za novinare na zapadnoj tribini ali to ce se vjerovatno raditi na pauzi. Sve u svemu puno se radi i stvarno ce biti lijep stadioncic kada se sve zavrsi. A finansira najvecim dijelom predsjednik Musija i njegov MGM Farm ali puno pomaze i Cementara i Opcina se ukljucila.

Kakav stadion ljudi upakovaše ovdje. A nama bi 100 hektara zemlje bilo malo.
Kakvi oni, u Ivanjici je to puno ljepse 
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
stadion mladosti , valjda ce ovaj gol privuci blize tribini , tako da centralna bude na sredini terena ..

Stadion se pomjera za 12 m prema sjeveru i to je vec objasnjeno u ranijim postovima, samo sto ce se pomjeranje izvrsiti tokom zimske pauze da bi se busjen koji ce biti postavljen u narednim danima sto bolje primio
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ljepota prava!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Mislim da je čista ubleha al eto.
Predstavnici Bosansko-mađarskog društva, organizacije koja ima strateški interes za ulaganja u Bosni i Hercegovini, obišli su stadion „Asim Ferhatović Hase“ i iskazali želju za ulaganjem u obnovu istog, prenosi novinska agencija Patria. “Nakon što su obišli stadion, te dobili sve ulazne informacije, tokom razgovora su nam saopćili da žele pronaći investitore koji će uložiti u rekonstrukciju i obnovu stadiona. Međutim, stavili su i primjedbu kazavši da nigdje više ne postoje stadioni u okviru kojih je i atletska staza, kao što je ovdje slučaj, te da su stadioni fudbalske arene u pravom smislu te riječi.” “Vrlo brzo poslat će nam pismo namjere, a potom slijedi i procedura u kojoj moramo upoznati Općinsko vijeće Centar i čelnike Općine kako bi dobili odobrenje za ovaj projekat” kazao je Haris Fazlagić, rukovodilac Sektora za marketing CSR-a. Sastanku sa gostima iz Mađarske prisustvovali su Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju, predsjednik Bosansko-mađarskog društva Mensur Peljto i predsjednik UO CSR-a Hamdija Hasanović.
Predstavnici Bosansko-mađarskog društva, organizacije koja ima strateški interes za ulaganja u Bosni i Hercegovini, obišli su stadion „Asim Ferhatović Hase“ i iskazali želju za ulaganjem u obnovu istog, prenosi novinska agencija Patria. “Nakon što su obišli stadion, te dobili sve ulazne informacije, tokom razgovora su nam saopćili da žele pronaći investitore koji će uložiti u rekonstrukciju i obnovu stadiona. Međutim, stavili su i primjedbu kazavši da nigdje više ne postoje stadioni u okviru kojih je i atletska staza, kao što je ovdje slučaj, te da su stadioni fudbalske arene u pravom smislu te riječi.” “Vrlo brzo poslat će nam pismo namjere, a potom slijedi i procedura u kojoj moramo upoznati Općinsko vijeće Centar i čelnike Općine kako bi dobili odobrenje za ovaj projekat” kazao je Haris Fazlagić, rukovodilac Sektora za marketing CSR-a. Sastanku sa gostima iz Mađarske prisustvovali su Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju, predsjednik Bosansko-mađarskog društva Mensur Peljto i predsjednik UO CSR-a Hamdija Hasanović.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Cim vidis ko je predsjednik ovog B-M drustva neke su stvari jasne....Lik je napisao/la:Mislim da je čista ubleha al eto.
Sreca pa je Ojler mlad umro...
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ali su u pravu, atletske staze su ludost (i dalje me kopka ostavljanje staza u Banjaluci i Tuzli), a nema smisla obnavljati Koševo. Neka ga se ostavi na miru, olimpijski je stadion, spomenik nekom drugom vremenu, ne treba puno za njegovo održavanje, a neka se napravi stadion negdje na periferiji, kako je i predlagao cijenjeni korisnik AnelZ. 
Hayley <3
Izrael, inace poznat po zastarjelim stadionima s atletskom stazom, ali u posljednje vrijeme pravi bum. Izgradili su veliki broj stadiona, a ovo je posljednji u nizu. Inace sam miljenik ovih stadiona sto nemaju spojene sve tribine, a da je ipak sve u simetriji pa sam na ovaj posebno pao
Yaakov Turner Toto Stadium Be'er Sheva, kapacitet: 16,126 sjedecih mjesta, cijena: 58 milijuna eura

Jeste skupo, ali vrijedi svakog centa
Yaakov Turner Toto Stadium Be'er Sheva, kapacitet: 16,126 sjedecih mjesta, cijena: 58 milijuna eura

Jeste skupo, ali vrijedi svakog centa
Lijep stadion bas,kako bi nama dobro dosao jedan ovakav ili par njih.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Uglavnom, svi imaju ili ce ubrzo imati barem 2-3 ekstra stadiona osim nas. 
Ma kakav spomenik drugom vremenu. Na njemu su samo OTVORENE ZIMSKE olimpijske igre, nije da je koristen za jos nesto. To se komotno moglo uraditi i na stadionu bez atletske staze. Ili stadion srusiti, smanjiti i napraviti od njega atletski ili od njega napraviti fudbalsku arenu. Trenutno stanje je neprihvatljivo jer je toliko zapusteno da pored utakmica skoro niko neordinira tim prostorom sto je zalosno umjesto da svako malo vrvi od ljudi. Da je to negdje van grada pa bi rekao da tako stoji ali on se nalazi u centralnoj gradskoj opcini.
Ali 'cijenjeni korisnik' jos uvijek se zalaze za novi stadion na Stupu, hoce li to biti gradski ili od nekog kluba mi je svejedno
evo jos jednom ta lokacija koju smatram krajnje idealnom:

Ali 'cijenjeni korisnik' jos uvijek se zalaze za novi stadion na Stupu, hoce li to biti gradski ili od nekog kluba mi je svejedno

A evo i Tusanj posto ste i njega spomenuli sada kada smo spominjali tu famoznu atletsku stazu na fudbalskim stadionima:

- SlevinKelevra
- Kontakt:
Kad vec spominjete atletsku stazu, to zlo
, evo jednog rjesenja koje moze posluziti ne jedno odredjeno vrijeme, dok se ne nadju sredstva ili otklone neki drugi problemi za rekontrukciju. Dakle, Almeria je imala jedan klasicni ruzni stadion, sa tribinama '100 metara' od gola, a onda s jednostavno iza golova postavili dvije montazne tribine za navijace, i time potpuno promjenili 'osjecaj' i atmosferu na stadionu. Kazem, nije bas estetski, ali dosta jeftino i efektno.

Evo kako izgleda i na utakmici
[youtube][/youtube]

Evo kako izgleda i na utakmici
[youtube][/youtube]
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ma nasi stadioni su smjesni.. da ne kazem zalosni. Gdje cete poredit bilo koji stadion u BiH (osim mozda Bilinog) sa nekim modernim stadionima.
Da bi neki nas stadion licio na nesto potreban je kapital, ogroman kapital koga niko od nasih klubova koji jedva spajaju kraj s krajem nema.
Za izgradnju novog, modernog stadiona potrebno je cca 30-50 miliona KM. Za rekonstrukciju cca 20 miliona KM. Ko to ima u BiH?
Za sad, najbliži tom cilju je bilo FK Sarajevo. Pričalo se da žele uzeti Koševo pod koncesiju i onda u suradnji sa arapima (al shiddi), turcima (turkish airlines) i naravno Vincentom Tanom rekonstruisat Stadion, u sklopu kojeg će biti Al Shiddijevi hoteli, Turkishevi poslovni prostori...
Znam da je to mozda bila mahalska, al sigurna je info da je Tan bio na prijemu kod Bakira Izetbegovica i zna se da je jedna od tema razgovora bilo upravo ovo. FK Sarajevo bi bio centar te 'operacije', a zasto se islo Bakiru, ko konta skontace ....
Prije nekih 2-3 mjeseca je ta prica itekako bila aktuelna al evo opet se zasutilo. Ja po zadnjim informacijama sam cuo da se sredjuje koncesija...
Tesko, tesko da ce opet to da uspije, jer ipak nije niko lud toliku lovu ulozit u ovakvu drzavu. Tako da nas najmoderniji stadion ostaje onaj u Zenici.
@Signore kako taj stadion u Izraelu neodoljivo podsjeca na Anfield?
Da bi neki nas stadion licio na nesto potreban je kapital, ogroman kapital koga niko od nasih klubova koji jedva spajaju kraj s krajem nema.
Za izgradnju novog, modernog stadiona potrebno je cca 30-50 miliona KM. Za rekonstrukciju cca 20 miliona KM. Ko to ima u BiH?
Za sad, najbliži tom cilju je bilo FK Sarajevo. Pričalo se da žele uzeti Koševo pod koncesiju i onda u suradnji sa arapima (al shiddi), turcima (turkish airlines) i naravno Vincentom Tanom rekonstruisat Stadion, u sklopu kojeg će biti Al Shiddijevi hoteli, Turkishevi poslovni prostori...
Znam da je to mozda bila mahalska, al sigurna je info da je Tan bio na prijemu kod Bakira Izetbegovica i zna se da je jedna od tema razgovora bilo upravo ovo. FK Sarajevo bi bio centar te 'operacije', a zasto se islo Bakiru, ko konta skontace ....
Prije nekih 2-3 mjeseca je ta prica itekako bila aktuelna al evo opet se zasutilo. Ja po zadnjim informacijama sam cuo da se sredjuje koncesija...
Tesko, tesko da ce opet to da uspije, jer ipak nije niko lud toliku lovu ulozit u ovakvu drzavu. Tako da nas najmoderniji stadion ostaje onaj u Zenici.
@Signore kako taj stadion u Izraelu neodoljivo podsjeca na Anfield?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Re: Odg: RE: Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Nemaju srbija i hrvatskaSlevinKelevra je napisao/la:Uglavnom, svi imaju ili ce ubrzo imati barem 2-3 ekstra stadiona osim nas.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.