Onako s druge strane, po meni je ova utakmica bila pljuska i za sve ovdje, a pogotovo za one druge koji žele osporiti kvalitet BuLi. Sinoćnja utakmica je pokazala da Bayern ne osvaja niti može u Njemačkoj osvajati titule sa 50 % snage, nego da su i te domaće titule plod toga što je ekipa svih ovih godina kako je zaredala titule u BuLi (a osvojila i ove ostale trofeje i internacionalne), totalno fokusirana i daje maksimum i to je meni za respekt.Neki koji ne vole Bayern likovat će porazu, ali zbog ovog prethodnog, mislim da su i sami dobili pljusku...

A naša ekipa će se ubrzo nakon ovog poraza vratiti. Samo ni u BuLi to neće ići s pola snage. Sada slijedi nezgodno gostovanje Unionu.
Za sinoć je malo opravdanje i izostanak Nagelsmana koji bi ipak imao veći uticaj sa klupe na ekipu. Ali s onakvim pristupom Gladbacha i onako iznenađenim našim igračima, teško da bi izbjegli poraz. Jednostavno sve je išlo ka tome da Gladbach dobije. Iako pred sami susret, očekivao sam pomalo nezgodnu utakmicu, ali nije mi opšte prošao kroz glavu naš poraz i ispadanje...

Što se tiče Kimmicha i Goretzke mislim da su kritike totalno neopravdane, jer ti momci čine fantastičan dvojac u protekle dvije sezone posebno, pa i ovoj, da je to ljepota gledati. Čak ja Goretzkine partije ne vidim nešto slabijim nego prije, povremeno stvara opasnost pred golom protivnika, stalno ore teren i odrađuje dosta dobar posao. Da li je to koju nijansicu ispod prethodne dvije sezone, možda bi se dalo diskutovati. Ali davanje visoke plate i Kimmichu i Goretzki i zadržavanje obojice u klubu je bilo od ogromnog značaja. Jednostavno oni tu moraju biti i među najbitnijim su igračima. Za Kimmicha se to uvijek ističe, ali smatram da je Goretzka itekako bitan i katastrofa bi bila da nije produžio...