Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

effe_sa
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la effe_sa » 19 okt 2020, 22:11

Pa dobro vama treba što više ovih Drecksiege i Arbeitssiege, jer bitno je skupljati bodove. A ove navedene pobjede baš mogu na kraju biti presudne, jer ste u protekle dvije sezone dosta puta ispuštali vodstvo i gubili skoro već dobivene utakmice.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 okt 2020, 20:50

Na papiru je današnja formacija bez zadnjeg veznog izgledala pogubno, no mi smo ostvarili najubjedljiviju pobjedu u sezoni...

Moram odati priznanje DT-u jer smo taktički postali nepredvidivi.

Ako se po jutru dan poznaje ovo bi mogla biti vrhunska sezona, no ipak se radi o HSV-u koji nemoguće pretvori u realnost.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 22 okt 2020, 01:00

Aue je naš stari muster, pobjeda nije neočekivana. Prošlo kolo nadigrala nas je jedna osrednja drugoligaška momčad GF-a ali smo se izvukli, vidjećemo kako ćemo izgledati protiv Kiela i naših gradskih rivala.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 okt 2020, 15:46

Odlično drugo poluvrijeme sa naše strane i dobar tzv. in game coaching DT-a.

Ako se po jutru dan poznaje, ovo bi mogla biti uspješna sezona i za nas će ključno biti da DT adekvatno reaguje nakon par loših utakmica, a ne da napravi istu grešku kao Wolf i Hecking.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 25 okt 2020, 11:53

Teška pobjeda protiv Magathovih Kickersa, ništa ne ide legero, samo hard work. Iako ga ne krivim za gol izgleda da ima dosta istine u tome da je Ulreich slab na ubacivanja. Napravili smo puno izmjena golmana zadnjih godina: Mathenia - Pollersbeck - Fernandes - Ulreich, a čini mi se da ništa nismo postigli, Mathenia nije bio ništa gori od potonjih.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 okt 2020, 14:39

ledar je napisao/la:
25 okt 2020, 11:53
Teška pobjeda protiv Magathovih Kickersa, ništa ne ide legero, samo hard work. Iako ga ne krivim za gol izgleda da ima dosta istine u tome da je Ulreich slab na ubacivanja. Napravili smo puno izmjena golmana zadnjih godina: Mathenia - Pollersbeck - Fernandes - Ulreich, a čini mi se da ništa nismo postigli, Mathenia nije bio ništa gori od potonjih.
Jučer nakon utakmice mi se dopala izjava DT-a koji izjavio da je ekipa u utakmicu ušla sa stavom lako ćemo...

Dakle kod nas nije problem kvaliteta, već je problem u glavi igrača. Malo je žalosno, da neki igrači nakon tri godine nisu shvatili da nema lakih bodova u cvjati i da u svakoj utakmici moraju uložiti maksimalan trud kako bi stigli do željenog rezultata.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 okt 2020, 20:55

Naravno bilo je i za očekivati, da nećemo svaku utakmicu pobjediti, no ako DT bude izvukao određene pouke možemo znatno napredovati, a one su:

1. da mora rješiti blokadu kod igrača koju imaju, kada igraju derbi utakmice
2. da mora dodatno stabilizovati odbranu
3. da u januaru mora tražiti dovođenje krila

Izmjene su večeras bile totalni promašaj, no to mu ne zamjeram, jer ne možeš sa istim u svakoj utakmkci pogoditi.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 31 okt 2020, 01:20

Nešto ozbiljno ne štima u našoj obrani, ne smije se desiti da igrač kojeg napadaju tri naša da ključan pas za gol, i to dvaput. Potkraj prvog poluvremena ostavljali smo ogroman prostor otraga i osjećalo se da gol visi u zraku.

Inače, i prije utakmice bilo je jasno da tablica nije realna, mi jesmo u krugu kandidata za promociju ali smo u par deka sa Kielom, Hannoverom i još ponekim... Prvenstvo je dugo, avansiraće onaj ko pokaže karakter i mentalnu snagu kad bude najpotrebnije.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 nov 2020, 15:02

Izgleda da je ove sezone situacija obrnuta, gdje naši konkurenti nisu u stanju iskoristiti naš kiks...

Sa pobjedom u narednom kolu protiv našeg Angstgegnera bi se znatno odlijepili od konkurenata.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 nov 2020, 23:33

Prema pisanju BILD-a Boldt je blizu produženja ugovora...

Iskren da budem, meni se ne sviđa ovaj potez NO-a, jer mislim da se je sa ovom odlukom trebalo sačekati do marta/aprila naredne godine, dok vidimo kojim putem nas vodi njegova sportska politika.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 nov 2020, 02:46

Navodno je Boldt već imao razgovore sa Romom, iako neki navode da je to propalo i da ponuda više nije aktualna.

Ja mislim da je usprkos greškama Boldt dobro rješenje, ne znam zapravo ko bi uopće još bio u igri. Treba biti svjestan činjenice da smo mi dekintirani, da se nalazimo u sličnoj poziciji kao i naši konkurenti u cvajti i da više nemamo nikakvu prednost pred ostalima. Možda samo ime, ali to je ujedno i veliko breme, a o dugovima bolje da ne pričamo. Boldt je pokazao da zna radit sa nikakvim parama i to je u ovom trenutku najvažnije.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 09 nov 2020, 22:39

Loša utakmica u Kielu, mi smo dali sve od sebe da se dovedemo do izjednačenja, Vagnoman i Narey najlošiji. Ne znam zašto nismo prodali Vagnomana dok je još bio interes Verone, ne sjećam se da je neko za ovo malo vremena napravio toliko grešaka i naprijed i natrag. Thioune je isto mijenjao za svaku osudu, svakom smo izmjenom bivali sve lošiji.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 nov 2020, 22:43

Kiel je zaslužio pobjedu u ovoj utakmici, jer smo u drugom poluvremenu doslovno molili za gol...

Ne znam ko (Boldt ili DT), ali im neko mora konačno dokazati da moraju prihvatiti cvajtu svih 90 mimuta ili nek se gone svi u pichku materinu.

Iz ovoga razloga sam bio protiv produženja ugovora Boldtu, dok se ne obezbijedi ulazak u BL.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 nov 2020, 14:26

Imaš prednost od 2:0 i vratiš protivnika ponovo u igru :salut: :salut:

Očekujem da će panjevi na kraju ovu utakmicu izgubiti, ali nažalost nemamo upravu i NO koji će na ovu ležernost iz sedmice u sedmicu adekvatno reagovati.

Jedini spas za ovaj klub je taj, da se ukine pravilo 50+1, te da neki investitor preuzme odlučivanje i pichkastu upravu stavi pod pritisak.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 nov 2020, 15:29

Kao što sam i pretpostavio na kraju ipak zaslužen poraz...

U posljednje 4 utakmice smo osvojili dva od mogućih 12 bodova. Također naredne sedmice protiv Hannover-a očekujem poraz, te da će ovaj put uprava reagovati tokom Božića kada je u pitanju trenerska pozicija.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 29 nov 2020, 21:33

Ovo što se dešava zadnjih godina je posljedica toga što momčad nema karakter. Igrači nemaju samopouzdanja, kad protivnik stisne igraju u strahu, panici, grču, ko da su paralizirani i onda dolazi do neshvatljivih pacerskih grešaka. Bojim se da Thioune nije pravo rješenje, on je edukator, fin, uglađen a nama treba fighter, neko ko će razbudit momčad. Neko kao npr. Magonja, pri čemu mislim na tip, ne na njega konkretno jer on se više nikad neće vratit kod nas u nikojem svojstvu.

@amer
Mislim da bi do većinskog preuzimanja moglo doći jedino ako bi roknuli u još niži rang, npr. drittu, što uopće nije isključeno. A KMK bi isto rado prodao svoje dionice.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 29 nov 2020, 23:02

Mislim da je jasno da sa ovom momčadi nećemo avansirat ove sezone. Osobno bih držao Thiouna još 4 kola, do kraja godine, a onda bih, ako on to želi, kormilo dao Hrubeschu da složi mladu momčad sa ciljem da se ove sezone održi u ligi i da iduće imamo kostur za veće ambicije.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 dec 2020, 12:46

DT se polako ali sigurno gubi...

Prvo javno prozivanje pojedinih igrača tokom ove sedmice, a zatim igra ruskog ruleta što se sastava tiče u kojem se ne vide nikakve naznake određenog plana/sistema.

Mislim da će kur.ve KMK-a reagovati nakon današnje katastofe, a najkasnije nakon naredne utakmice.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 dec 2020, 14:02

Jao,jao :urnebes:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 dec 2020, 12:14

Najgore je što će se sad zbog dobrog drugog poluvremena zaključivat da imamo igru i da momčad ima motiva i karakter... a zapravo se Hannover sam zaključao na svoju polovicu i dao nam loptu. Prava istina opet će se pokazat npr. protiv Bochuma, Karlsruhea, Fürtha ili Kiela. No, ne očekujem smjenu Thiouna u dogledno vrijeme.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.