Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- JuveSissoko
- Kontakt:
Re: Serie A
svima Sretna Nova 2011, Magica, wish U all the best 
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- sarajlija89
- Kontakt:
Ovo ste zapostavili malo otkad nisam tu hmm
Al pofato sam ja sve opet
Bari-traze napadaca...Okaka iz Rome najvjerovatnije posto nema mjesta u Vucici
Bologna- takodjer traze napadaca,Floro Flores prva meta...
Brescia-Eder dobio italijansko drzavljanstvo,sto otvara mogucnost dovodjenja nekog stranca
Cagliari-Aquafresca poceo trenirat,traze nekog malog iz Reggine..odbrambeni
Catania-posudili nekog Barrientosa iz Estudiantesa na 6 mjeseci,mopguc odlazak Terlizzija
Cesena- Iako se cinilo da ce uzeti Lanzzafamea na posudbu,transfer se zakomplikovao jer se i palermo ukljucio kao i brescia
Fiorentina-Spominju se Santacroche i Macheda kao moguca posudba...
Genoa-zainteresovani za Kucku iz Sparte
Lazio-Macheda glavni cilj...
Lecce-Moguc dolazak Terlizzija i danila iz palmeirasa
Napoli-Lavezzi se oporavio,bice spreman za inter a radi se na realzaciji transfera Kharje iz Genoe
Palermo-Pinilla se teze povrijedio pa ce vjerovatno morati traziti zamjenu
Roma-Behrami vjerovatno novi igrac
Doria-Spominje se Rodrigez iz porta
dobar je igrac,sjecam se kako je protiv manchestera igrao
Udinese-tradicionalno kod njih se najvise spominju transferi,tj. odlasci pojedinih igraca..Floro Flores-nekoliko klubova,Inler-napoli,sanchez- inter...
To je bio neki pregled na brzinu
Al pofato sam ja sve opet
Bari-traze napadaca...Okaka iz Rome najvjerovatnije posto nema mjesta u Vucici
Bologna- takodjer traze napadaca,Floro Flores prva meta...
Brescia-Eder dobio italijansko drzavljanstvo,sto otvara mogucnost dovodjenja nekog stranca
Cagliari-Aquafresca poceo trenirat,traze nekog malog iz Reggine..odbrambeni
Catania-posudili nekog Barrientosa iz Estudiantesa na 6 mjeseci,mopguc odlazak Terlizzija
Cesena- Iako se cinilo da ce uzeti Lanzzafamea na posudbu,transfer se zakomplikovao jer se i palermo ukljucio kao i brescia
Fiorentina-Spominju se Santacroche i Macheda kao moguca posudba...
Genoa-zainteresovani za Kucku iz Sparte
Lazio-Macheda glavni cilj...
Lecce-Moguc dolazak Terlizzija i danila iz palmeirasa
Napoli-Lavezzi se oporavio,bice spreman za inter a radi se na realzaciji transfera Kharje iz Genoe
Palermo-Pinilla se teze povrijedio pa ce vjerovatno morati traziti zamjenu
Roma-Behrami vjerovatno novi igrac
Doria-Spominje se Rodrigez iz porta
Udinese-tradicionalno kod njih se najvise spominju transferi,tj. odlasci pojedinih igraca..Floro Flores-nekoliko klubova,Inler-napoli,sanchez- inter...
To je bio neki pregled na brzinu
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 01 jan 2011, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
O batice pa gde si ti,ja otisao na par dana a ti pobegao bas k'o i onaj tvoj kolega iz tima.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- sarajlija89
- Kontakt:
Jesi vidio to
ma bio malo na odmoru,potrefilo se tako
Al tu sam sad
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Izgleda da je Santa Cruz došao u Lazio
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Posto nema utakmica ovih dana u Serie A, red je da se podvuce crta. Hajde da glasamo za "naj tim" prvog dela prvenstva (andata). Formacija neka bude po izboru, ali sa 4 igraca pozadi. Dakle: 4-4-2, 4-3-3, 4-5-1, 4-3-1-2 i sl.
Nek bude ovo otvoreno do 6og januara kada pocinju ponovo utakmice. Moj idealni tim Serie A za ovu polusezonu je:
G Morgan De Sanctis, NAP
RB Cristian Maggio, NAP
LB Federico Balzaretti, PAL
CB Thiago Silva, ACM
CB Giorgio Chiellini, JUV
DM Felipe Melo, JUV
RW Milos Krasic, JUV
AM Javier Pastore, PAL
LCM Hernanes, LAZ
SS Zlatan Ibrahimovic, ACM
ST Edinson Cavani, NAP
Nek bude ovo otvoreno do 6og januara kada pocinju ponovo utakmice. Moj idealni tim Serie A za ovu polusezonu je:
G Morgan De Sanctis, NAP
RB Cristian Maggio, NAP
LB Federico Balzaretti, PAL
CB Thiago Silva, ACM
CB Giorgio Chiellini, JUV
DM Felipe Melo, JUV
RW Milos Krasic, JUV
AM Javier Pastore, PAL
LCM Hernanes, LAZ
SS Zlatan Ibrahimovic, ACM
ST Edinson Cavani, NAP
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 02 jan 2011, 15:40, ukupno mijenjano 2 puta.
- sarajlija89
- Kontakt:
Ne vidjoh ja to nigdje...koliko znam S.Cruz ce biti ukljucen u eventualni transfer Dzeke u City...a nisam nigdje vidio da se lazio spominjeTed Mosby je napisao/la:Izgleda da je Santa Cruz došao u Lazio
A idealni tim...

Pokuso sam objektivan biti,mada se neki nece sloziti s tim i reci ce pola Juventusa...al jbg...ako laze koza,ne laze rog
@Sarajlija
Po mom misljenju je bolje da Pastore bude tu umesto Quagliarelle koji se proslavio samo protiv boranije + dao gol protiv Milana. Ali i to je dobar izbor.
A Storari je bio sjajan, ali je kiksao par puta, dok je De Sanctis bio maestralan i vadio Napoli iz g.vana masu puta. Jbga, neko od Juventusovih navijaca je pravio izbor.
Evo nekih linkova za ljubitelje Serie A:
http://www.serieaweekly.com/
http://iltifosi.tumblr.com/
http://podcasts.footballfancast.com/italia_fancast/
Po mom misljenju je bolje da Pastore bude tu umesto Quagliarelle koji se proslavio samo protiv boranije + dao gol protiv Milana. Ali i to je dobar izbor.
A Storari je bio sjajan, ali je kiksao par puta, dok je De Sanctis bio maestralan i vadio Napoli iz g.vana masu puta. Jbga, neko od Juventusovih navijaca je pravio izbor.
Evo nekih linkova za ljubitelje Serie A:
http://www.serieaweekly.com/
http://iltifosi.tumblr.com/
http://podcasts.footballfancast.com/italia_fancast/
- sarajlija89
- Kontakt:
ma Fabia sam stavio na krilo jer u spicu imam ibru i cavanija,sta cu...ne mogu bit toliko pristrasan pa izbacit nekoga od njih...zato kompromisno rijesenje
Svaki od 9 golova Quaqliarela je malo remek djelo...prva sezona u Juventusu i odlicno se snasao...
Sto se storarija tice...e to nezz,ja sam odusevljen kako brani,s obzirom kad pomislim da je Gigi prvi golman i da ga je fantasticno zamjenio.... a s druge strane nisam ni gledao napoli tolko izuzev pregleda
jer mi u BiH nemamo gdje pratit serie A putem domacih ili lokalnih tv operatera
Inace,Sirugu je najbolje ocjenjeni golman u serie A....
stranice su dobre....mada je ove talijanske preferiram
Imam jedan zanimljiv prijedlog...ovako u pauzama izmedju utakmica,mozemo se malo zabaviti i usput edukovati
Naime, svako od nas bi u datom trenutku mogao postaviti zanimljivo pitanje vezano za serie A..da se malo zabavimo a usput nesto i naucimo...
Evo ja cu pocet....pade mi napamet....postoje 3 aktivna igraca u italiji koja su Juventusu dali hat-trick,bar da je meni poznato...hajmo bar dva nabrojat

Sto se storarija tice...e to nezz,ja sam odusevljen kako brani,s obzirom kad pomislim da je Gigi prvi golman i da ga je fantasticno zamjenio.... a s druge strane nisam ni gledao napoli tolko izuzev pregleda
Inace,Sirugu je najbolje ocjenjeni golman u serie A....
stranice su dobre....mada je ove talijanske preferiram
Imam jedan zanimljiv prijedlog...ovako u pauzama izmedju utakmica,mozemo se malo zabaviti i usput edukovati
Naime, svako od nas bi u datom trenutku mogao postaviti zanimljivo pitanje vezano za serie A..da se malo zabavimo a usput nesto i naucimo...
Evo ja cu pocet....pade mi napamet....postoje 3 aktivna igraca u italiji koja su Juventusu dali hat-trick,bar da je meni poznato...hajmo bar dva nabrojat

vidim da nam je sve trojici dbrana ista
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
@sarajlija
Pelissier je jedan od njih, siguran sam 100 posto u to, i mozda jos Crespo, Di vaio ??
sto se tice spekulacija, Macheda ce najvjerovatnije na posudbu u Italiju, Chievo hoce da posudi Carlosa Velu, a Liverpool se interesuje za Muntarija
Pelissier je jedan od njih, siguran sam 100 posto u to, i mozda jos Crespo, Di vaio ??
sto se tice spekulacija, Macheda ce najvjerovatnije na posudbu u Italiju, Chievo hoce da posudi Carlosa Velu, a Liverpool se interesuje za Muntarija
Call the coroner!
- sarajlija89
- Kontakt:
Pellisier jeste
prosle godine...
Ovaj drugi je poceo igrati Juventusu i kapiten je jedne od ekipa iz serie a
...na toj tekmi je bilo 3-3...trezeguet takodjer hat-trick zabio
A treci...e taj nam je u serie B dao 3 gola....ja se zaglavu fato kakvi su golovi bili...nemoguci golovi...al postavicu poslije da se uvjerite
Sad igra u Pro Patriji,clanu Lega Pro Seconda
...dao 11 golova u karijeri od tog dva hat-tricka
arezzu i juventusu
Osim te trojice ja nezz da je neko Juventusu dao hat-trick otkada gledam Juve

Ovaj drugi je poceo igrati Juventusu i kapiten je jedne od ekipa iz serie a
A treci...e taj nam je u serie B dao 3 gola....ja se zaglavu fato kakvi su golovi bili...nemoguci golovi...al postavicu poslije da se uvjerite
Sad igra u Pro Patriji,clanu Lega Pro Seconda
Osim te trojice ja nezz da je neko Juventusu dao hat-trick otkada gledam Juve
@ Puma
Bez Zlatana se ne moze napraviti topXI, ako si objektivan.
@Sarajlija
Ajd da probam
1 je Totto di Natale
2 je dzelat Sergio Pellissier
3 je Hernan Crespo
Bez Zlatana se ne moze napraviti topXI, ako si objektivan.
@Sarajlija
Ajd da probam
1 je Totto di Natale
2 je dzelat Sergio Pellissier
3 je Hernan Crespo
tog treceg sigurno necu pogoditi
a ovaj drugi, Rocchi, nema ko drugi
@MaGiCa
dvoumio sam se ozmedju Zlatana i Etoa, ali nezamislivo mi je da nema nijedan igrac iz Intera
a ovaj drugi, Rocchi, nema ko drugi
@MaGiCa
dvoumio sam se ozmedju Zlatana i Etoa, ali nezamislivo mi je da nema nijedan igrac iz Intera
Call the coroner!
- sarajlija89
- Kontakt:
Rocchi jeste..za Empoli
a drugi...e gledajte ovo sad....zapamtite buffon je na golu..a amater mu dao 3 evrogola...nemoguce
[youtube][/youtube]
ja mislim da buffon u zivotu nije primio ovakve golove..a ovaj mu je na jednoj utakmici dao 3 nemoguca gola
Mateo Seraffini..ja se za glavu hvatao
a drugi...e gledajte ovo sad....zapamtite buffon je na golu..a amater mu dao 3 evrogola...nemoguce
[youtube][/youtube]
ja mislim da buffon u zivotu nije primio ovakve golove..a ovaj mu je na jednoj utakmici dao 3 nemoguca gola
Mateo Seraffini..ja se za glavu hvatao
jbg..lose igrate pa zato....da su bolji rezultati vjerovatno bi se neko i naso...dvoumio sam se ozmedju Zlatana i Etoa, ali nezamislivo mi je da nema nijedan igrac iz Intera
Hahahahah ovaj gori od Rudnevsa
al je zabio majstorske glove, sto jes-jes
sto se tice ove moje formacije, stavio sam Etoa jer mi se nekako vis euklapa u formaciju od Ibre
Ibra je uz Cavanija i Krasica sigurno prvo ime ove polusezone, a i Viviana sam stavio pomalo navijacki, mada i on odlicno brani
jel sam sad ja duzan postavljati pitanje ???
sto se tice ove moje formacije, stavio sam Etoa jer mi se nekako vis euklapa u formaciju od Ibre
Ibra je uz Cavanija i Krasica sigurno prvo ime ove polusezone, a i Viviana sam stavio pomalo navijacki, mada i on odlicno brani
jel sam sad ja duzan postavljati pitanje ???
Call the coroner!
Ok, ali je fora da se pitamo oko nekih opstih stvari, a ne samo vezano za 1 klub.
Evo jednog mog pitanjca za dumanje:
U poslednjih 20ak godina 8 najuspesnijih klubova Serie A su Juventus, Milan, Inter, Roma, Firenza, Lazio, Parma i Sampdoria. Za njih su igrali mnogi verni igraci, ali i "kurve". Navedite 5 igraca koji su igrali za bar 4 od pomenutih 8 klubova u toku svoje karijere. ??????
Evo jednog mog pitanjca za dumanje:
U poslednjih 20ak godina 8 najuspesnijih klubova Serie A su Juventus, Milan, Inter, Roma, Firenza, Lazio, Parma i Sampdoria. Za njih su igrali mnogi verni igraci, ali i "kurve". Navedite 5 igraca koji su igrali za bar 4 od pomenutih 8 klubova u toku svoje karijere. ??????
- sarajlija89
- Kontakt:
Mihajlovic,Seedorf,Vieri,Baggio,Peruzzi,Crespo..itd

edit: ma nek stavlja ko se prije sjeti pitanja
nema veze ko je...ovo je dobro pitanje bilo od strane magice al ipak prelagano

edit: ma nek stavlja ko se prije sjeti pitanja
Dobar si, ali Seedorf nije igrao za 4, vec za 3 (SamP, Inter i Milan).sarajlija89 je napisao/la:Mihajlovic,Seedorf,Vieri,Baggio,Peruzzi,Crespo..itd![]()
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 02 jan 2011, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
- sarajlija89
- Kontakt:
ma vjeruj da sam to odmah iz glave..nisam nista ni provjeravao,odmah sam napisao...al opet ima 5
i bez seedorfa...
idemo na iduce pitanje ko se sjeti nek stavi
idemo na iduce pitanje ko se sjeti nek stavi