Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la JuveSissoko » 01 jan 2011, 09:40

svima Sretna Nova 2011, Magica, wish U all the best ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 jan 2011, 19:46

Ovo ste zapostavili malo otkad nisam tu hmm :P :P

Al pofato sam ja sve opet :P :P

Bari-traze napadaca...Okaka iz Rome najvjerovatnije posto nema mjesta u Vucici
Bologna- takodjer traze napadaca,Floro Flores prva meta...
Brescia-Eder dobio italijansko drzavljanstvo,sto otvara mogucnost dovodjenja nekog stranca :mrgreen: 8-)
Cagliari-Aquafresca poceo trenirat,traze nekog malog iz Reggine..odbrambeni
Catania-posudili nekog Barrientosa iz Estudiantesa na 6 mjeseci,mopguc odlazak Terlizzija
Cesena- Iako se cinilo da ce uzeti Lanzzafamea na posudbu,transfer se zakomplikovao jer se i palermo ukljucio kao i brescia
Fiorentina-Spominju se Santacroche i Macheda kao moguca posudba...
Genoa-zainteresovani za Kucku iz Sparte :mrgreen: :lol:
Lazio-Macheda glavni cilj...
Lecce-Moguc dolazak Terlizzija i danila iz palmeirasa
Napoli-Lavezzi se oporavio,bice spreman za inter a radi se na realzaciji transfera Kharje iz Genoe
Palermo-Pinilla se teze povrijedio pa ce vjerovatno morati traziti zamjenu
Roma-Behrami vjerovatno novi igrac :?
Doria-Spominje se Rodrigez iz porta 8-) 8-) dobar je igrac,sjecam se kako je protiv manchestera igrao 8-)
Udinese-tradicionalno kod njih se najvise spominju transferi,tj. odlasci pojedinih igraca..Floro Flores-nekoliko klubova,Inler-napoli,sanchez- inter...

To je bio neki pregled na brzinu :P
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 01 jan 2011, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jan 2011, 19:48

O batice pa gde si ti,ja otisao na par dana a ti pobegao bas k'o i onaj tvoj kolega iz tima.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 jan 2011, 19:53

:mrgreen: :mrgreen:

Jesi vidio to :P :P

ma bio malo na odmoru,potrefilo se tako :lol: ...tu sam sad...moram priznat brzo mi proslo ovih 10-tak dana i tek ponekad sam se sjetio foruma :mrgreen:

Al tu sam sad :P :P nastavljam gdje sam stao :? slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 jan 2011, 14:36

Izgleda da je Santa Cruz došao u Lazio
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 jan 2011, 14:54

Posto nema utakmica ovih dana u Serie A, red je da se podvuce crta. Hajde da glasamo za "naj tim" prvog dela prvenstva (andata). Formacija neka bude po izboru, ali sa 4 igraca pozadi. Dakle: 4-4-2, 4-3-3, 4-5-1, 4-3-1-2 i sl.
Nek bude ovo otvoreno do 6og januara kada pocinju ponovo utakmice. Moj idealni tim Serie A za ovu polusezonu je:
G Morgan De Sanctis, NAP
RB Cristian Maggio, NAP
LB Federico Balzaretti, PAL
CB Thiago Silva, ACM
CB Giorgio Chiellini, JUV
DM Felipe Melo, JUV
RW Milos Krasic, JUV
AM Javier Pastore, PAL
LCM Hernanes, LAZ
SS Zlatan Ibrahimovic, ACM
ST Edinson Cavani, NAP
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 02 jan 2011, 15:40, ukupno mijenjano 2 puta.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 15:18

Ted Mosby je napisao/la:Izgleda da je Santa Cruz došao u Lazio
Ne vidjoh ja to nigdje...koliko znam S.Cruz ce biti ukljucen u eventualni transfer Dzeke u City...a nisam nigdje vidio da se lazio spominje

A idealni tim...

slika

Pokuso sam objektivan biti,mada se neki nece sloziti s tim i reci ce pola Juventusa...al jbg...ako laze koza,ne laze rog :mrgreen: kako slikovito :lol: ...vecina tih igraca i jeste u idealnom timu koji su strucnjaci birali, pa mi necete zamjerit :P :P

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 jan 2011, 15:48

@Sarajlija
Po mom misljenju je bolje da Pastore bude tu umesto Quagliarelle koji se proslavio samo protiv boranije + dao gol protiv Milana. Ali i to je dobar izbor.
A Storari je bio sjajan, ali je kiksao par puta, dok je De Sanctis bio maestralan i vadio Napoli iz g.vana masu puta. Jbga, neko od Juventusovih navijaca je pravio izbor. :D

Evo nekih linkova za ljubitelje Serie A:

http://www.serieaweekly.com/

http://iltifosi.tumblr.com/

http://podcasts.footballfancast.com/italia_fancast/

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 16:27

ma Fabia sam stavio na krilo jer u spicu imam ibru i cavanija,sta cu...ne mogu bit toliko pristrasan pa izbacit nekoga od njih...zato kompromisno rijesenje :mrgreen: Svaki od 9 golova Quaqliarela je malo remek djelo...prva sezona u Juventusu i odlicno se snasao...

Sto se storarija tice...e to nezz,ja sam odusevljen kako brani,s obzirom kad pomislim da je Gigi prvi golman i da ga je fantasticno zamjenio.... a s druge strane nisam ni gledao napoli tolko izuzev pregleda :roll: :evil: jer mi u BiH nemamo gdje pratit serie A putem domacih ili lokalnih tv operatera :(

Inace,Sirugu je najbolje ocjenjeni golman u serie A....

stranice su dobre....mada je ove talijanske preferiram :P :P

Imam jedan zanimljiv prijedlog...ovako u pauzama izmedju utakmica,mozemo se malo zabaviti i usput edukovati :mrgreen:

Naime, svako od nas bi u datom trenutku mogao postaviti zanimljivo pitanje vezano za serie A..da se malo zabavimo a usput nesto i naucimo...

Evo ja cu pocet....pade mi napamet....postoje 3 aktivna igraca u italiji koja su Juventusu dali hat-trick,bar da je meni poznato...hajmo bar dva nabrojat :) 8-)

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 jan 2011, 16:30

slika

vidim da nam je sve trojici dbrana ista :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 jan 2011, 16:40

@sarajlija

Pelissier je jedan od njih, siguran sam 100 posto u to, i mozda jos Crespo, Di vaio ??

sto se tice spekulacija, Macheda ce najvjerovatnije na posudbu u Italiju, Chievo hoce da posudi Carlosa Velu, a Liverpool se interesuje za Muntarija
Call the coroner!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 16:50

Pellisier jeste 8-) 8-) prosle godine... :evil:

Ovaj drugi je poceo igrati Juventusu i kapiten je jedne od ekipa iz serie a :P :P ...na toj tekmi je bilo 3-3...trezeguet takodjer hat-trick zabio

A treci...e taj nam je u serie B dao 3 gola....ja se zaglavu fato kakvi su golovi bili...nemoguci golovi...al postavicu poslije da se uvjerite :roll: :roll:

Sad igra u Pro Patriji,clanu Lega Pro Seconda :mrgreen: :roll: ...dao 11 golova u karijeri od tog dva hat-tricka :lol: :lol: arezzu i juventusu :roll: :mrgreen:

Osim te trojice ja nezz da je neko Juventusu dao hat-trick otkada gledam Juve :roll: :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 jan 2011, 16:57

@ Puma
Bez Zlatana se ne moze napraviti topXI, ako si objektivan.

@Sarajlija
Ajd da probam
1 je Totto di Natale
2 je dzelat Sergio Pellissier
3 je Hernan Crespo

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 jan 2011, 17:00

tog treceg sigurno necu pogoditi :D

a ovaj drugi, Rocchi, nema ko drugi

@MaGiCa

dvoumio sam se ozmedju Zlatana i Etoa, ali nezamislivo mi je da nema nijedan igrac iz Intera :roll:
Call the coroner!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 17:06

Rocchi jeste..za Empoli ;) ;)

a drugi...e gledajte ovo sad....zapamtite buffon je na golu..a amater mu dao 3 evrogola...nemoguce :lol: :evil:

[youtube][/youtube]

ja mislim da buffon u zivotu nije primio ovakve golove..a ovaj mu je na jednoj utakmici dao 3 nemoguca gola :lol:

Mateo Seraffini..ja se za glavu hvatao :mrgreen:
dvoumio sam se ozmedju Zlatana i Etoa, ali nezamislivo mi je da nema nijedan igrac iz Intera
jbg..lose igrate pa zato....da su bolji rezultati vjerovatno bi se neko i naso...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 jan 2011, 17:19

Hahahahah ovaj gori od Rudnevsa :lol: al je zabio majstorske glove, sto jes-jes

sto se tice ove moje formacije, stavio sam Etoa jer mi se nekako vis euklapa u formaciju od Ibre :lol:

Ibra je uz Cavanija i Krasica sigurno prvo ime ove polusezone, a i Viviana sam stavio pomalo navijacki, mada i on odlicno brani

jel sam sad ja duzan postavljati pitanje ???
Call the coroner!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 jan 2011, 17:22

Ok, ali je fora da se pitamo oko nekih opstih stvari, a ne samo vezano za 1 klub.
Evo jednog mog pitanjca za dumanje:
U poslednjih 20ak godina 8 najuspesnijih klubova Serie A su Juventus, Milan, Inter, Roma, Firenza, Lazio, Parma i Sampdoria. Za njih su igrali mnogi verni igraci, ali i "kurve". Navedite 5 igraca koji su igrali za bar 4 od pomenutih 8 klubova u toku svoje karijere. ??????

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 17:26

Mihajlovic,Seedorf,Vieri,Baggio,Peruzzi,Crespo..itd :P :P

edit: ma nek stavlja ko se prije sjeti pitanja :) :) nema veze ko je...ovo je dobro pitanje bilo od strane magice al ipak prelagano :mrgreen: :P

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 jan 2011, 17:31

sarajlija89 je napisao/la:Mihajlovic,Seedorf,Vieri,Baggio,Peruzzi,Crespo..itd :P :P
Dobar si, ali Seedorf nije igrao za 4, vec za 3 (SamP, Inter i Milan).
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 02 jan 2011, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 17:33

ma vjeruj da sam to odmah iz glave..nisam nista ni provjeravao,odmah sam napisao...al opet ima 5 :P :P i bez seedorfa...

idemo na iduce pitanje ko se sjeti nek stavi 8-)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Biscione i 2 gosta.