LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
konacno se i odbrana igra , brajant kida samo tako
hit you with so many rights you gonna beg for a left
+10 nakon prvog poluvremena (60-50), uz izjednacen rekord francize po broju postignutih trojki za jedno poluvrijeme. Posljednji put 10 trojki za jedno poluvrijeme smo postigli u Decembru 2006. protiv Wizardsa.
Nadam se da je sa Morrisovim clankom sve uredu i da cemo na kraju upisati pobjedu.
Nadam se da je sa Morrisovim clankom sve uredu i da cemo na kraju upisati pobjedu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- Invincibles
- Kontakt:
Morris zivotinja
15p 100% ucinak
Samo da Howard nauci neke osnove sto se tice ofanzive i sve 5
btw.Opet cemo,po svemu sudeci,morat' ubacit preko 110p za pobjedu,a primit cemo 100 95%
Samo da Howard nauci neke osnove sto se tice ofanzive i sve 5
btw.Opet cemo,po svemu sudeci,morat' ubacit preko 110p za pobjedu,a primit cemo 100 95%
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__
Ovo nisu Lakersi i ova igra ne lici na njih. Ja mislim da sad Phil sam sebi cupa kosu gledajuci ovo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Evo tek stigao kuci i vidim da vodimo +10 ali po statistici vidim da nas jedino trojke vade, opet protivnik sutira preko 50% protiv nas, vidjet cu u 2. poluvremenu na sta to sve lici
Ovo i ja kontam otkad je D'Antoni na kormilu. Postali smo ekipa koja stoji i pada sa skok sutem. Ovo nije identitet Lakersa.neno#4 je napisao/la:Ovo nisu Lakersi i ova igra ne lici na njih. Ja mislim da sad Phil sam sebi cupa kosu gledajuci ovo.
Lijepo je ovo gledati,kao Sunsi nekada 
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
-
sundancekid
- Kontakt:
Jako fino ovo djeluje, ali bojim se da nije realno. Ovo je odlicna suterska vece, a svi problemi koje LA ima su manje vise i dalje tu. Doduse, nesto su podigli nivo odbrane, brze se krecu i aktivniji su, ali ne mozes ocekivat da te ovakav procenat suta nosi tokom sezone...a ja nisam vidio nista impresivno od neke produkcije u reketu...Howard jeste nesto agresivniji, ali nije to stabilna igra, ako nemas stalno opciju da igras pod kosem...
Dobra stvar je sto su malo agresivniji u napadu, vise se ide ka kosu, sto uzrokuje dosta dobrih pozicija za vanjske sutere...
Dobra stvar je sto su malo agresivniji u napadu, vise se ide ka kosu, sto uzrokuje dosta dobrih pozicija za vanjske sutere...
+14 nakon trece cetvrtine, i ovo bi trebali dobiti, ali zahvaljujuci odlicnom sutu...
-
sundancekid
- Kontakt:
Sreca pa nije neka iskusnija i pametnija ekipa sa druge strane, jer bi sad bio egal u najmanju ruku, zbog ovog silnog srljanja sa loptom... Bem ti filozofiju napada, razumijem sve, sutaj sto prije, D'antonijev sistem, ali kad zatvaras utakmicu, zadnja cetvrtina, imas prednost osjetnu...smiiiri, potrosi vrijeme, ne razigravaj protivnika utrkivanjem po terenu...
Na kraju +13 (111-98) uz odlicnu partiju Bryanta koji je postigao 34 poena uz sut iz igre 12/21. Odlicnu utakmicu takodjer veceras su pruzili Duhon (14 p) i Morris (15 p), a cini mi se da je Meeks iz utakmice u utakmicu sve bolji.
Isto tako mi je drago sto je Howard bio siguran kada su u pitanju slobodna bacanja (3/3) uz 17 poena i 11 skokova.
Ruku na srce ovu utakmicu smo dobili zahvaljujuci cinjenici da nas je sluzio sut, ali eto nek ista bude neki vid statisfakcije igracima kako bi krenuli u jednu seriju pobjeda, jer mozda se Nash i Gasol vrate vec u Utorak protiv GSW-a.
Isto tako mi je drago sto je Howard bio siguran kada su u pitanju slobodna bacanja (3/3) uz 17 poena i 11 skokova.
Ruku na srce ovu utakmicu smo dobili zahvaljujuci cinjenici da nas je sluzio sut, ali eto nek ista bude neki vid statisfakcije igracima kako bi krenuli u jednu seriju pobjeda, jer mozda se Nash i Gasol vrate vec u Utorak protiv GSW-a.
I ja krenu isto napisati, pa jebote imas +13 jos 5 minuta do kraja i koji **** onda zuris u napadu, smanji malo tempo, umrtvi tekmu jeboga ja, ovako samo protivniku dozvoljavas da poveze dvije trice i da se vrati u utakmicu. Iskusna a pogotovo starija ekipa poput Lakersa nesmije igrati onako naivno, **** run i gun kad zatvaras utakmicu. Bas zbog te igre sam tek dvije minute pred kraj bio siguran u pobjedu.
Ova ekipa Lakersa moze i mora mnogo bolje igrati, Dwight je veceras nekoliko puta licio na starog Dwighta, uvijek radi isto u napadu
ali svejedno na momente mu opet nemogu nista, jednostavno je prebrz za ostale centre.
I jos nesto, moram pohvaliti Chrisa Duhona, vrlo zahvalan igrac koji kroz sezonu igra vrlo solidno i bez nekih vecih gresaka i po meni on mora biti rezerva Nashu a ne Blake.
Ova ekipa Lakersa moze i mora mnogo bolje igrati, Dwight je veceras nekoliko puta licio na starog Dwighta, uvijek radi isto u napadu
I jos nesto, moram pohvaliti Chrisa Duhona, vrlo zahvalan igrac koji kroz sezonu igra vrlo solidno i bez nekih vecih gresaka i po meni on mora biti rezerva Nashu a ne Blake.
Nash je out i ovu sedmicu i prema njegovim prognozama ocekuje se da ce mozda zaigrati za Bozic.
Mislim da je i njemu i onim nasim tzv. doktorima bolje da sute kada je njegov povratak u pitanju.
Kako su krenuli ne bi me cudilo da oko Bozica bude pocetkom Januara, pa zatim sredinom Januara i onda kao slag na tortu bice spreman nakon All-Star pauze.
Mislim da je i njemu i onim nasim tzv. doktorima bolje da sute kada je njegov povratak u pitanju.
Kako su krenuli ne bi me cudilo da oko Bozica bude pocetkom Januara, pa zatim sredinom Januara i onda kao slag na tortu bice spreman nakon All-Star pauze.
Ove sedmice Lejkersi igraju dvije utakmice:

Ili "na nasem":
Utorak - Lejkers-Sarlot - 04:30
Subota - Golden Stejt-Lejkers - 04:30

Ili "na nasem":
Utorak - Lejkers-Sarlot - 04:30
Subota - Golden Stejt-Lejkers - 04:30
-
RajKoothrappali
- Kontakt:
Lijepa pobjeda, fino i šuterski i odbrambeno, ali ovo se mora raditi barem 5 utakmica zaredom da bih rekao da je napredak, jer po meni je sinoć bio trenutni bljesak i ništa više. Prvo što su i Sixersi mi ličili sinoć na jednu neozbiljnu ekipu.
Trojka Duhon, Morris, Meeks odigrala jako dobro, oni su odnijeli ovu pobjedu, Kobe konstanta, MWP igra na visokom nivou cijelu sezonu, Howard dizel, tek u 2. poluvremenu počeo malo pogađati i donekle igrati odbranu. Obje ekipe bez važnih igrača, ali mi se bolje snašli i realno više smo grizli za pobjedu.
Trojka Duhon, Morris, Meeks odigrala jako dobro, oni su odnijeli ovu pobjedu, Kobe konstanta, MWP igra na visokom nivou cijelu sezonu, Howard dizel, tek u 2. poluvremenu počeo malo pogađati i donekle igrati odbranu. Obje ekipe bez važnih igrača, ali mi se bolje snašli i realno više smo grizli za pobjedu.
Dec. 17 Injury Update: Steve Nash
IzvorHopefully I can play by Christmas.
We’ll see how it responds this week. Today we didn’t do any 5-on-5 or contact.
(My leg has) responded pretty well.
I’ve been able to do some jogging, some running, some 1-on-1. Today was the first day actually getting up and down the floor a little bit even though we didn’t (scrimmage). It’s definitely sore, and definitely going to be a process not just to get back to complete health but also get in shape.
Evo intervijua MWP-a koji je rekao sta D`Antoni zahtjeva od ekipe u napadu...
Metta World Peace: 'Kobe šou' nije dobar za Lakerse
Košarkaš LA Lakersa Metta World Peace izjavio je kako njegova momčad može napredovati samo ako svi igrači u napadu daju svoj doprinos…
Los Angeles Lakersi su u nedjelju ostvarili drugu uzastopnu pobjedu. Slavili su kod Philadelphije 111-98. Kobe Bryant odigrao je impresivan susret sa 34 koša, 4 skoka i 6 asistencija, ali još su petorica njegovih suigrača upisala dvoznamenkaste brojke. Među njima i Metta World Peace, koji se istaknuo sa 19 koševa i rekordnih u karijeri 16 skokova.
Lakersi su pogodili 14 trica iz 34 pokušaja. Ubacili su ih 10 u prvom poluvremenu.
Kobe Bryant je u nedjelju uzeo 21 šut (pogodio ih je 12), što je ipak manje od njegovog prosjeka u prethodne tri utakmice, 27 šuteva po utakmici.
Metta World Peace smatra da je ta utakmica bila uzorak igre kakvu bi Lakersi i inače trebali demonstrirati.
"Sretan sam što se trener Mike D’Antoni vratio našoj pravoj napadačkoj igri. On je bio angažiran s razlogom, da nam donese tu širinu u napadu. Za momčad nije dobro kada se utakmica pretvori u 'Kobe šou', jer onda drugi teško mogu raditi pritisak na suparničke obrambene igrače. Kada je cijela naša petorka aktivna u napadu, suparnici moraju puno više koristiti svoje noge i umarati se", rekao je Metta World Peace, te nastavio.
"Svatko tko koristi ergometar, nakon nekog vremena se umori i nakon sat vremena poželi sići s pokretne trake. U nekim utakmicama je Kobe bio jedini na pokretnoj traci, a ostali su bili opušteni. D'Antoni je rekao da želi protok lopte i kretanje igrača u prvih 16 sekundi napada, a onda u zadnjih 8 sekundi da Kobe ili Dwight Howard preuzmu kontrolu."
Veceras igramo u SC-u protiv Bobcatsa i nadam se da mozemo do trece uzastopne pobjede (sto bi bio prvi put u ovoj sezoni), a danas se pojavila informacija da Lakersi zele trade-ovati Ebanksa za pick-ove drugog kruga drafta. Eh sada koliko je to pametno iskreno ne znam...
Bobcatsi su samarali Lakerse koji su dominirali ligom...vidjet cemo kako ce biti veceras kad i lakersi imaju puno toga za dokazati.
Poetry in motion:
[youtube][/youtube]
Poetry in motion:
[youtube][/youtube]
- BeyKopites
- Kontakt:
Nešto se pribojavam Bobcatsa, ne zbog njih samih, već što se bojim da su Kobe i co. već upisali pobjedu
Iskreno se nadam da griješim i da će prvenstveno odbrana biti na nivou, u napadu i nemamo nekih problema.
Iskreno se nadam da griješim i da će prvenstveno odbrana biti na nivou, u napadu i nemamo nekih problema.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
- Kobe Bryant
- Kontakt:
http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=apfc5km
http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=c7gfl7l
http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=c79ettv
http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=6ovoxjm
http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=9wlct33
o ovome se suska , meni licno mozda onaj sa Atlantom moze proci
http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=c7gfl7l
http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=c79ettv
http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=6ovoxjm
http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=9wlct33
o ovome se suska , meni licno mozda onaj sa Atlantom moze proci
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.