FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Beduin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Beduin » 21 avg 2015, 00:31

A kod nas kao mari se pretjerano za klub i grupu, hhh. I ne samo kod nas...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 avg 2015, 00:54

joksimovic je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:
dzekooooTz je napisao/la:slika
evo klupa protiv borca pa mozete mislit kad nam se pridruze skahic i kostic
Ovdjr znaci ispadajj Salihovic i Prses ..sad ce neko reci opet nasa dijeca ispastaju :)..ali ebiga realno je tako
:oops: :oops: :oops: :crazy: :crazy: :crazy: :clap: :clap: :clap: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :puke: kuknjava :puke: :salut: :stop: : :salut:

Znam da se ne slazes sa ovim pa i ja nebi Saleta dirao..ali brate ko ce ispast?. Krpic nece jer i onako nam fali napadac, Mujic takodjer, Veselinovic nrce treba nam krilo, Prso da jer Kiso i Mehmedagic igraju na njegovoj poziciji odlicno..Salihovic jedino umjesto Morankica moze i ako mnogi eto kazu kako je Morankic bio dosta dobar....uglavnom Prso sigurno ce odpast pa neka kuka ko hoce ali ne vidm ko drugi moze
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 21 avg 2015, 09:10

Ima li ovdje navijaca tuzlanske Slobode :cool:
tuzlanska Sloboda

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 21 avg 2015, 09:28

zlajci je napisao/la:Ima li ovdje navijaca tuzlanske Slobode :cool:
Uvijek bio i ostao ; ;)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 avg 2015, 12:34

Nema, vracamo se simpatizerima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 21 avg 2015, 13:21

http://grad.tuzla.ba/javna-preduzeca-i-ustanove/
Nigdje nema JU Stadion Tušanj.
Izvod iz rasprave na opštinskom vijeću Tuzla , o izvještaju JU Stadion Tušanj za 2013g.-STENOGRAM

MERIMA SOFTIĆ - vijećnik Socijaldemokratske partije
Dobar dan poštovani vijećnici i vijećnice, kolege, gosti, predstavnici službi, direktori
javnih ustanova, izvinite što na zadnje mjesto evo stavih predsjedavajućeg, zamjenice i sekretara
vIjeća, ali ništa manje važno, naravno. Pozdravljam vas sve i evo meni je na neki način pripala
čast da upravo prezentujem pozitivno, nadam se, izvještaj o radu i poslovanju Javne ustanove
Gradski stadion Tušanj.
Naime, zaista ovaj izvještaj je urađen precizno, detaljno. Naveli su sve i male pojedinosti
na koji način održavaju sportske terene, kako se bore sa ostalim nivoima vlasti, da dođu do
određeni projekata, znači na koji način pristupaju izradi svih projekata i sportskih manifestacija
da bi se one u suštini šta sve moraju proći, kakve licence, kakve uslove moraju ispuniti da bi
dobili licencu da se odigravaju i one utakmice najnižeg ranga, a evo svjedoci smo da u 2014.
godini imali smo, mogli smo da vidimo u našoj evo dragoj Tuzli i reprezentaciju A selekcije u
fudbalu, što znači da ovaj stadion, nisam htjela da kada je bio budžet dižem ruku za repliku, ali
replicirat ću jednom od vijećnika koji je rekao da se stadion nalazi u katastrofalnom sanju.
Mislim da to nije tačno, zato što, da je stadion u katastrofalnom stanju mi sigurno ne bi dobili
licencu da se odigra jedna utakmica A selekcije.
Mogu samo da kažem da je stadionu potrebna pomoć, a da je u katasrofalnom stanju, to
sigurno nije, jer ko odlazi na stadion, definitivno će vidjeti koliko je Uprava radila u posljednja
samo tri, četri godine. Da ne govorim, ako uzmemo u ozbir posljednji deset godina na šta je
zaista ličio naš stadion.
Danas, prije četri pet godina kada smo pričali o ovakvom izvještaju, ja sam rekla kao
sportašica da se nadam da će ovaj stadion postati reprezantni model našeg grada, uzor kako treba
da izgleda jedan sportski stadion.
I mislim da smo definitivno na dobrom putu da on to i postane. Počeo je ličiti, vjerovatno
će u budućnosti skorijoj ako ne pomognu viši organi vlasti, ako svate da jedan ovakav stadion
zaslužuje i podršku finansijsku od strane Federacije Bosne i Hecegovine i naravno i svih drugih
ministarstava, mislim da će zaista nositi epitet jednog od najljepši stadiona na našim prostorima.
Ja bi to zaista voljela. Mislim da smo na dobrom putu da to postignemo. Naravno sa
svima nama koji smo godinama evo radili i svojim pozitivnim, ali i negativnim kritikama
upučivali na to na koji način treba rukovodstvo da radi.
Ja sam evo rekla, neću ponavljati sve ono što stoji u izvještaju. Opravdali su očpekivanja.
Ono na šta mogu da se osvrnem na to da smo često tražili sredstva sa viših nivoa vlasti da bi na
neki način mogli da obezbijedimo što bolje uvjete za treniranje od mlađih selekcija do onih
najstariji. Stadion služi i za rekreativce, stadion je otvorio vrata znači 2011. godine bilo je to 20
klubova. 2012. to je bilo 40 klubova. Sada je došlo na 62 kluba i pored ta 62 kluba koji su
65
korisnici usluga Gradskog stadiona, on pruža usluge za sve ostale poput Univerziteta, škola,
školski takmičenja, svih drugih ostalih manifestacija. Zamislite onda koliko i ljudi uopšte koristi
gradski stadion Tušanj.
Naša Policijska uprava, SIPA-a, ljudi koji odrađuju određena testiranja na stadionu
Tušanj, takođe pokazuju koliko se uopšte koristi stadion Tušanj.
Ovo pričam iz jednog jedinog razloga jer u 2012. godini Javna ustanova Gradski stadion
Tušanj, aplicirao je kod Vlade Federacije BiH, znači Ministarstvu kulture i sporta za projekat
poboljšanja infrastrukture i obnove tartan staze za atletiku. Dobili su negativan odgovor.
Mislim da mi svi moramo da poradimo na tome da se ovakve stvari ne dešavaju, jer da su
možda pomogli u 2012. godini tartan staza danas ne bi bila uništena, a evo iz tog aspekta
gledajući ona jeste danas katastrofalna.
Znači, danas ne zadovoljava uslove da se održi jedno atletsko takmičenje, recimo
državnog ranga i mislim da je to porazna činjenica, mada moramo priznati da su određeni radovi
na tribinama koji su uslijedili, na neki način, mašinama uništili tartan stazu, ali evo, odavde,
znači, mislim da bi trebao da ide jedan zaključak, definitivno, neka se ponovi ispred Uprave da
traže određena sredstva i za sanaciju tartan staze, znači ne mora to biti obnova obnova kompletne
tartan staze ali neka bude sanacija da se ona dovede određena, to su minimalna ulaganja. Znači,
da bi se tartan staza mogla koristiti za, evo na neki način prvenstva u atletici.
Ono što mogu takođe da istaknem je da je pohvalno to što rade na određenim projektima
koji i sami doprinose da Ggradski stadion iz svojih vlastitih sredstava može da funkcioniše.
Vidimo kolika je iskorištenost ovih novih terena da bi se naravno sačuvao ovaj veliki teren.
Takođe smo mišljenja, Komisija za poduzetništvo i Komisija za ekonomske odnose je razmatrala
ovaj izvještaj i oni su donijeli dva zaključka.
Jedan od njih je bio i slažemo se s njim da se pokušaju iznaći sredstva za nabavku balona,
da bi se prekrili tereni na pomoćnom dijelu stadiona, kako bi se u zimskom periodu mogli
održavati trenažni procesi.
Znači, a to bi u mnogome doprinijelo ustanovi određeni dio bi povisili prihode na toj
poziciji, a sa druge strane bio je jedan zaključak, koji je po meni sasvim opravdan, međutim, on
nije bio u skladu sa zakonom. Razgovarala sam sa službama, da se sukladno Zakonu o javnom i
privatnom partnerstvu pokuša pronaći strateški kupac kojim bi se uspostavio odnos javnog,
privatnog partnerstva i to u odnosu 51:49% s ciljem da se stvore uslovi da Općina Tuzla počne
ostvarivati prihode od Javne ustanove Gradski stadion Tušanj.
Ovo je zaista poteklo čovjeka koji je poduznik i znamo na koji način inače sve stvari
trebaju da se postave na dobar osnov kako bi se dobro funkcionisalo, međutim, nije sukladno
samom Odlukom, a koju smo mi donijeli, a to je da smo proglasili Javnu ustanovu Gradski
stadion Tušanj javnim dobrom, tako da, samo iz tog razloga trebalo bi se voditi računa mislim da
ovaj zaključak neće moći.
Ali evo što se tiče ova dva zaključka to je sasvim u redu i mi stojimo
iza toga i podržavamo.
Još jednom. Znači, ispred Kluba vijećnika Socijaldemokratske partije zaista
pohvaljujemo rukovodstvo. Stadion je, na njemu se nalazi jedna zaista prijatno rukovodstvo i svi
sportaši koji dolaze, bili oni prijavljeni ili ne, da odrade trening na stadionu, nikad nisu bili
vraćeni što pokazuje koliko u suštini on opravda ovu činjenicu da smo ga proglasili javnim
dobrom, znači da staje u zaštitu svih građana. Hvala.
Ja volim FK Tuzla City

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 21 avg 2015, 15:17

Previse seru po fejsu za Zebu i to sto je on kapiten, jbg jest da je bio slab ove 4 utakmice, a sutra da da dva gola odmah bi se prica okrenula, joj sto mrzim takav narod u pm... sta kazu treba biti neko iz tuzle kapiten, slobodino dijete, znaci efendic il salihovic. LOL

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 avg 2015, 15:21

pa tom istom sto mu smeta Zeba, njemu ni Efendic nije iz Tuzle

a ako i dalje nastavi kako je poceo banuj ti njega :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 avg 2015, 15:29

Knicks, nemoj banovat' našu djecu
:mrgreen:

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 21 avg 2015, 15:29

Samo bahato dečki :mrgreen: .

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 21 avg 2015, 15:34

Ma necu nikoga banovat, samo kazem. Lik nije nista pozitivno napisao evo vec mjesec dana. A ja znam i zasto (mislim da znam)... al ne bih vam to mogao reci :P

Neka ga, da vidim dokle ce ovako... :mrgreen:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 avg 2015, 15:48

Pozdrav slobodasi :kralj:

Vidim ona slina od covjeka nemoze disati bez mene.
Citam i nevjerujem :tokralju: :mrgreen:

Bolest ipak nebira nije do njega.

Drago mi je sto se moje prognoze ostvaruju skaha i kostic su tu jos da to krunisemo tricom
:opaopa:

A drug tifoz bitno lijecenje ako nema doniracemo.
Vidi me covjek u svakom nicku oplako sam
:urnebes:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 avg 2015, 15:55

Radnik jeste kvalitetna, čvrsta ekipa, u to smo se mogli uvjerit' prošle sezone na Tušnju, a ove su još i jači, al' ne treba stvarat' sliku kako su nepobjedivi ;) svakoj ekipi se desi loš dan, nama se desio protiv Borca, zašto se to sutra ne bi desilo Radniku, ha .. on su kvalitetni, mi smo kvalitetniji i idemo po tri boda :cool: još kad se Škahić priključi, bit' ćemo malko jaki :kafa:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 21 avg 2015, 15:55

NYKnicks Fan je napisao/la:Ma necu nikoga banovat, samo kazem. Lik nije nista pozitivno napisao evo vec mjesec dana. A ja znam i zasto (mislim da znam)... al ne bih vam to mogao reci :P

Neka ga, da vidim dokle ce ovako... :mrgreen:
Skver je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:kad pročitam pojedine komentare na Faceu, dođe mi da se ubijem na najbolniji mogući način :mrgreen:
Sta te cudi, pise sin od najboljeg Berbicevog jarana, citiram " Da su agilni nisu 4 kola prodjose" :mrgreen:
To je taj isti....V.J
P.S. Zao mi samo im sto propade onaj hibridni pvojekat kuknjava

dzekooooTz
Kontakt:

Post Postao/la dzekooooTz » 21 avg 2015, 16:30

Chinaglia je napisao/la:Radnik jeste kvalitetna, čvrsta ekipa, u to smo se mogli uvjerit' prošle sezone na Tušnju, a ove su još i jači, al' ne treba stvarat' sliku kako su nepobjedivi ;) svakoj ekipi se desi loš dan, nama se desio protiv Borca, zašto se to sutra ne bi desilo Radniku, ha .. on su kvalitetni, mi smo kvalitetniji i idemo po tri boda :cool: još kad se Škahić priključi, bit' ćemo malko jaki :kafa:
ma nije bio los dan da je npr usla ona sansa govedarice zavrsilo bi sa pobjedom nasom od dva-tri gola razlike

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 avg 2015, 17:00

loš dan u smislu da nam ništa ne ide, ne da smo loše igrali

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 avg 2015, 17:40

Dobro zeba rece,negdje ce se to morati vratiti.
Nadam se vec protiv radnika.
Naredne dvije pobjede zakovace nas na drugu ili trecu poziciju prije gostovanja selji.
Nadam se da su igraci svjesni toga i da ce uciniti sve da prezimimo na prve 4.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 21 avg 2015, 17:55

Sutra uzeti 3 boda, Viteza lagano rijesiti kod kuce i onda u goste Zelji da se igramo :D
Jedan grad, jedna ljubav!

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 21 avg 2015, 18:28

Samo na tri boda ići, uz tu pobjedu i kući protiv Viteza sigurno izbijamo na drugu poziciju. Čeliku slijede 3 veoma teške utakmice.
Babo Ahmetović da zabije za pobjedu :cool:

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 21 avg 2015, 18:35

Zabice ga babo Ahmetović sutra sa posvetom :)
Idemo po 3 bobe! 8-)

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
075

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.