Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
@ledar
DT će biti bivši već nakon poraza protiv Darmstadta, jer mediji već vrše pritisak na ku.rve KMK-a, pa će isti, kako bi sebe spasili opravdano reagovati.
Tvoj prijedlog bi po nas bio najbolje rješenje, jer sam siguran da bi ova ekipa sa Hrubeschom izborila ulazak u Bundesligu, a onda na ljeto na skupštini iz kluba otjerati kur.ve KMK-a.
PS: konferencija za medije u četvrtak je meni lično pokazala da DT nije sposoban da vodi klub kojem mediji pružaju veliku pažnju. Ili kritikuješ sve igrače ili hebeš svima sve po spisku ili šutiš, a ne da uzmeš kritikovati Dudziaka, Kittela te Junga, kako bi izbjegao nezgodna pitanja.
DT će biti bivši već nakon poraza protiv Darmstadta, jer mediji već vrše pritisak na ku.rve KMK-a, pa će isti, kako bi sebe spasili opravdano reagovati.
Tvoj prijedlog bi po nas bio najbolje rješenje, jer sam siguran da bi ova ekipa sa Hrubeschom izborila ulazak u Bundesligu, a onda na ljeto na skupštini iz kluba otjerati kur.ve KMK-a.
PS: konferencija za medije u četvrtak je meni lično pokazala da DT nije sposoban da vodi klub kojem mediji pružaju veliku pažnju. Ili kritikuješ sve igrače ili hebeš svima sve po spisku ili šutiš, a ne da uzmeš kritikovati Dudziaka, Kittela te Junga, kako bi izbjegao nezgodna pitanja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
@amer
Mislim da ova ekipa nema potencijala za promociju i napravljena je po istom lošem modelu ko i pretodnih godina. Prije 3 sezone imali smo Papadopoulosa, Hahna, Salihovića... prije 2 sezone Samperia, Moritza, Hwanga... prošle Harnika, Ewertona, Schauba... ove sezone Gjasulu, Leistnera, Ulreicha, Toroddea... uz veterana Hunta - sve su to neperspektivni isluženi igrači (osim Hwanga) s kojima se nema šta graditi, fali mlada zdrava osovina koja bi s vremenom stasala u pravu momčad. Dodamo li tome da smo još potpisivali mediokritete koji su istina u dobrim godinama ali sa kojima se nije pogodilo (Kinsombi, Narey, Kittel...), jasno je da to nije pravi koncept i da ne vodi ničemu.
Ako zaostanemo i potonemo oko 10-tog mjesta naravno da će Thioune morati otići, no ja ne vidim da sa ovim kadrom neko drugi može avansirat.
Mislim da ova ekipa nema potencijala za promociju i napravljena je po istom lošem modelu ko i pretodnih godina. Prije 3 sezone imali smo Papadopoulosa, Hahna, Salihovića... prije 2 sezone Samperia, Moritza, Hwanga... prošle Harnika, Ewertona, Schauba... ove sezone Gjasulu, Leistnera, Ulreicha, Toroddea... uz veterana Hunta - sve su to neperspektivni isluženi igrači (osim Hwanga) s kojima se nema šta graditi, fali mlada zdrava osovina koja bi s vremenom stasala u pravu momčad. Dodamo li tome da smo još potpisivali mediokritete koji su istina u dobrim godinama ali sa kojima se nije pogodilo (Kinsombi, Narey, Kittel...), jasno je da to nije pravi koncept i da ne vodi ničemu.
Ako zaostanemo i potonemo oko 10-tog mjesta naravno da će Thioune morati otići, no ja ne vidim da sa ovim kadrom neko drugi može avansirat.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja sam prije par kola mislio da ce se HSV prosetati ligom. A onda zadnjih par kola bas potonuse 
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Momčad se stalno slagala na horuk - izraubani polovnjaci + posudbe (Mangala, Fein, Beyer...), sve kratkoročno i sa ciljem momentalne promocije. Ove sezone je uprava rekla "idemo gradit momčad, promocija nije isključivi cilj" a onda opet ista praksa: trpaju se polovnjaci i nameće imperativ avansiranja.
Inače, mogu razumjeti Thiouna, on vidi da Kittel, Dudziak i Jung imaju potencijal ali nemaju kuveta, pokušava ih potaknuti i onda se dogodi da umjesto kuveta kao kompenzaciju dobiješ nesmotrenost i nepotrebnu grubost.
Inače, mogu razumjeti Thiouna, on vidi da Kittel, Dudziak i Jung imaju potencijal ali nemaju kuveta, pokušava ih potaknuti i onda se dogodi da umjesto kuveta kao kompenzaciju dobiješ nesmotrenost i nepotrebnu grubost.
Kur.va KMK-a Jansen je predložio njegove ljude za izbor u NO, no njegovi zamjenici Schulz i Schaefer su shvatili šta se sprema i predložili su svoje kandidate.
Nažalost druga kur.va KMK-a je iskoristila dobar start u sezonu te AS Romu kako bi dobila produženje ugovora, tako da će potrajati dok se njega rješimo.
Nažalost druga kur.va KMK-a je iskoristila dobar start u sezonu te AS Romu kako bi dobila produženje ugovora, tako da će potrajati dok se njega rješimo.
Ja mislim da je koncepcija sastava Aufsichtsrata potpuno pogrešna. To moraju biti ili dokazani ljudi iz nogometne branše ili predstavnici onih koji daju novac.
Hans-Walter Peters ima smisla kao predsjednik udruženja njemačkih bankara ako može lobirati za klub i ako to nije samo protokolarna funkcija. Inače dvojka.
Katherine Menges je HR šefica Henkela, ako može dobavit 5+ milki Henkela neka upadne odmah, inače dvojka (kao samo jedna od 16 članova nadzornog Adidasa ne može u Adidasu napravit ništa).
Franziska von Lewinski je stručnjak za digitalni marketing, treba vidjet šta Syzygy može ponudit, ako tu nema projekata koji mogu donijet lovu u klub isto dvojka.
Sit sam više i tih menadžera koji se petljaju u sve i svašta, sit sam više i građevinara i informatičara i boksačkih menadžera i odvjetnika i glumaca i novinara, to je ko da PR stručnjaku daš da odlučuje o šefu neurokirurgije u nekoj bolnici. Ako nemaš nikakvo znanje u struci i ne donosiš pare što se petljaš? Takvi "stručnjaci" i "uglednici" su nas i doveli na ove grane. Koje su još i dobre, jer past ćemo mi i niže, ovakvi "stručnjaci" vode jedino u regionalni rang.
Hans-Walter Peters ima smisla kao predsjednik udruženja njemačkih bankara ako može lobirati za klub i ako to nije samo protokolarna funkcija. Inače dvojka.
Katherine Menges je HR šefica Henkela, ako može dobavit 5+ milki Henkela neka upadne odmah, inače dvojka (kao samo jedna od 16 članova nadzornog Adidasa ne može u Adidasu napravit ništa).
Franziska von Lewinski je stručnjak za digitalni marketing, treba vidjet šta Syzygy može ponudit, ako tu nema projekata koji mogu donijet lovu u klub isto dvojka.
Sit sam više i tih menadžera koji se petljaju u sve i svašta, sit sam više i građevinara i informatičara i boksačkih menadžera i odvjetnika i glumaca i novinara, to je ko da PR stručnjaku daš da odlučuje o šefu neurokirurgije u nekoj bolnici. Ako nemaš nikakvo znanje u struci i ne donosiš pare što se petljaš? Takvi "stručnjaci" i "uglednici" su nas i doveli na ove grane. Koje su još i dobre, jer past ćemo mi i niže, ovakvi "stručnjaci" vode jedino u regionalni rang.
Jednako tako me nervira kad navijači kluba jako brinu za eksternu prezentaciju čelnih ljudi, ko da smo neka politička stranka ili medijska kuća. Po meni sportski menadžer i trener mogu biti mutavi, ćoravi i ćopavi, ali moraju jako dobro radit svoj posao. Nisu tu presudne diplomatske vještine i medijska prezentacija nego znanje i vizija. Briga me za mlaćenje prazne slame u medijima, odradi ti poso, nemoj dovodit razne Gjasule i Leistnere, ekipiraj momčad na pravi način, ako si trener razdrmaj momčad, razbucaj ih ko beba zvečku, radi s njima dan i noć ako treba, da imaju automatizme, da znaju otvorit igru pod presingom, ako ne znaju promijeni taktiku, stavi naprijed dva sakupljača i ispucavaj, radi struku, a ne neke fraze i vozi dalje po starom.
Šta očekivati od današnje utakmice? Ja lično očekujem poraz, a mislim da su uprava i DT okrenuli igrače protiv sebe javnim prozivanjem pojedinih igrača.
Ne možeš zagovarati timsku igru u svim sferama i onda samo pojedine igrače prozivati.
Isto tako svoje izjave, da će greške analizirati i da će iz istih naučiti ne vjeruje im više niko, a najbolji dokaz je taj, da su mediji ih uzeli zahebavati sa pitanjem "koliko će još godina trebati da nauče iz istih".
Ne možeš zagovarati timsku igru u svim sferama i onda samo pojedine igrače prozivati.
Isto tako svoje izjave, da će greške analizirati i da će iz istih naučiti ne vjeruje im više niko, a najbolji dokaz je taj, da su mediji ih uzeli zahebavati sa pitanjem "koliko će još godina trebati da nauče iz istih".
Da imamo normalnu upravu, mi bi tokom zimske pauze dobili novog trenera...
I protiv Darmstadta te večeras protiv Sandhausena smo imali više sreće nego pameti.
Ove pobjede prikrivaju ogromne nedostatke i ukoliko ne reagujemo mislim da nas očekuje identičan scenarij kao sa Wolfom.
DT-a Terodde doslovno održava u životu...
I protiv Darmstadta te večeras protiv Sandhausena smo imali više sreće nego pameti.
Ove pobjede prikrivaju ogromne nedostatke i ukoliko ne reagujemo mislim da nas očekuje identičan scenarij kao sa Wolfom.
DT-a Terodde doslovno održava u životu...
Sinoć smo dobili na isti način na koji inače gubimo. Sandhausen je bio igrački bolji ali su primili dva laka komada nakon paceraja, da bi onda izgubili raspored nakon čega smo ih natankali.
Inače, ne znam kako Thioune ne vidi da igrači stoje predaleko od protivnika i ostavljaju im previše prostora za kombiniranje. A otvaranje igre pod presingom nam je i dalje velika enigma, skoro svaki put kad pokušavamo otvorit pas igrom dovodimo protivnika u šansu.
Ovim pobjedama je Thioune kupio vrijeme, ali objektivno igramo ispod drugoligaškog prosjeka.
Inače, ne znam kako Thioune ne vidi da igrači stoje predaleko od protivnika i ostavljaju im previše prostora za kombiniranje. A otvaranje igre pod presingom nam je i dalje velika enigma, skoro svaki put kad pokušavamo otvorit pas igrom dovodimo protivnika u šansu.
Ovim pobjedama je Thioune kupio vrijeme, ali objektivno igramo ispod drugoligaškog prosjeka.
Ne znam šta da kažem, pobjede su tu, ali opet dosta toga ne štima...Nema sistema u igri prema naprijed, a u odbrani djelujemo kao kokoške bez glave.
DT nek se zahvali Terodde-u što još nije dobio otkaz...
DT nek se zahvali Terodde-u što još nije dobio otkaz...
Igra je nikakva, pobjede su sretne i u konačnici to ne vodi nikamo. Kiel i Düsseldorf vrlo vjerojatno upadaju u prvu, za treće mjesto borit će se Fürth i Bochum, a mi ćemo bit od 5.-8. mjesta. Kod Thiouna ne vidim naznaka da može nešto stvorit, luta iz utakmice u utakmicu, bez ikakve ideje ili plana, još jedna sezona za otpis.
Pobjede su tu, ali smo i dalje kritični u odbrani i samo je pitanje vremena kada će nas neko nakantati sa ovakvom postavkom igre...Nakon povreda Gjasule i Gyameraha potreban nam je zadnji vezni te jedan ofanzivni allround igrač, jer na njih dvojicu ne možeš računati do marta, a Hunt je pouzdan kao ljetne gume zimi.
Kiel, G.Fuerth i Bochum pritišću i ne posustaju. Samo da ga opet Hamburg ne popuši za ulazak, dug je put do kraja cvajte.
Pošto su jučerašnji rezultati bili u našu korist, danas očekujem maksimalno remi, jer ova ekipa nije još stabilna da iskoristi poklone konkurencije.
Odlična utakmica večeras i zaslužena pobjeda...Ovakav pristup biće nam potreban i u narednih 5 utakmica gdje sa 11 ili 13 bodova iz tih utakmica možemo napraviti veliki korak ka Bundesligi.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Jesam li ja jedini koji misli da je Jatta puno stariji nego sto pise.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Najbolja utakmica pod Thiounom, do zamjena, kad smo opet počeli radit gluposti.
@FRibery
A ko će to znat, meni npr. Joelington izgleda ko da ima 30.
@FRibery
A ko će to znat, meni npr. Joelington izgleda ko da ima 30.
Festival poklona je danas pripao nama...Mi njima poklonili dva gola, a oni nama tri. Na kraju kada se sve sabere može se reći da je ovo bio tzv. Arbeitssieg.
U utorak protiv Düssedorfa to mora izgledati znatno bolje...
U utorak protiv Düssedorfa to mora izgledati znatno bolje...
Teška utakmica za gledanje i na kraju zaslužena podjela bodova...
Nadam se da će u preostalim danima prelaznog roka dovesti napadača koji takodjer može pokriti i krilne pozicije.
Nadam se da će u preostalim danima prelaznog roka dovesti napadača koji takodjer može pokriti i krilne pozicije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.