Pa gdje su slupali onolike silne donacije, pomozi.ba, sergije su tukle redovno petkom, plus razne ostale donacije vlada i ljudi
nije mi jasno ,nema dole 10 000 stanovnika da je direknto stradalo i bez krova na glavom
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa gdje su slupali onolike silne donacije, pomozi.ba, sergije su tukle redovno petkom, plus razne ostale donacije vlada i ljudi
Ja sam sve vise misljenja da kriminalna hobotnica uz sav kriminal bolje radi za gradjane nego ovi koji mozda cak i ne kradu ali su totalni diletanti. Fadil bi onu prugu kod Jablanice vec zavrsio i dao intervju za šljemom na glavi. Mozda bi se i ugradio. Ali bi je zavrsio.Marsal je napisao/la: ↑05 jan 2025, 07:47Fadil je čovjek na čijim su lažnim respiratorima od 10 miliona koji vrijede 100 hiljada umirali naši djedovi i očevi prije samo 2-3 godine. Ekonomski stručnjak za strpat budžetske pare u svoj džep na muci drugih ljudi. Nek mu je haram svakom ko ga brani i pozitivno spomene.
Fadil je inače poznat po gradnji puteva.Madal je napisao/la: ↑05 jan 2025, 08:22Ja sam sve vise misljenja da kriminalna hobotnica uz sav kriminal bolje radi za gradjane nego ovi koji mozda cak i ne kradu ali su totalni diletanti. Fadil bi onu prugu kod Jablanice vec zavrsio i dao intervju za šljemom na glavi. Mozda bi se i ugradio. Ali bi je zavrsio.Marsal je napisao/la: ↑05 jan 2025, 07:47Fadil je čovjek na čijim su lažnim respiratorima od 10 miliona koji vrijede 100 hiljada umirali naši djedovi i očevi prije samo 2-3 godine. Ekonomski stručnjak za strpat budžetske pare u svoj džep na muci drugih ljudi. Nek mu je haram svakom ko ga brani i pozitivno spomene.
Madal je napisao/la: ↑05 jan 2025, 08:22Ja sam sve vise misljenja da kriminalna hobotnica uz sav kriminal bolje radi za gradjane nego ovi koji mozda cak i ne kradu ali su totalni diletanti. Fadil bi onu prugu kod Jablanice vec zavrsio i dao intervju za šljemom na glavi. Mozda bi se i ugradio. Ali bi je zavrsio.
Ako ne znaš činjenicu da je Nikšić izgradio za kratko vrijeme (prvi mandat) više autoputa, nego Novalić za svoj dugi mandat. Onda ti nema pomoći. Mi i ne zasluzujemo ništa drugo nego sda.RollingPaper je napisao/la: ↑05 jan 2025, 08:34Sta je ba Niksic izgradio![]()
Fadil je tesko djubre, kriminalac i muljator ali je Nikola Tesla za ovog Niksica, pogotov kad je ekonomija u pitanju.
Ovaj Niksic je najgori premijer u historiji covjecanstva.
jest dok su se autoputevi radili po površini ravnoj kao CD (Jošanica - Zenica), ovaj drugi je ipak gradio autoputeve po nebesima ( idalje se grade, iz zatvora ih čojek pravi)
Ja po čemu pamtim novalica je po tome da mi je firma (binas) bila pred gasenjem i to ne samo moja nego je ista sudbina cekala i zrak i bnt tmh. Tolike patriote i borci za državu da nisu bili u stanju da spase namjensku industriju.PopravnaToljaga je napisao/la: ↑05 jan 2025, 08:56jest dok su se autoputevi radili po površini ravnoj kao CD (Jošanica - Zenica), ovaj drugi je ipak gradio autoputeve po nebesima ( idalje se grade, iz zatvora ih čojek pravi)
Za vrijeme mandata trenerke ja sam samo zapamtio da penzije više ne rastu i da mi je račun za struju fino skuplji. Hiperinflaciju svega neću ni spominjati.
Zaključavanje cijena![]()
![]()
![]()
Ne mislim samo na ovaj post, i prije si imao hvalospjeva na ovu vladu pisuci uspjehe KS iskljucivo.Virtu4l je napisao/la: ↑05 jan 2025, 10:06
Nisam mislio da ću morati da pojasnim.
Više je Vlada KS uradila za godinu dana nego Novalić za osam godina.
Dakle, jedan kanton je za godinu dana bio uspješniji nego entitet za osam godina.
Uporedi veličinu i budžet kantona sa veličinom federacije i budžet kojim ista raspolaže.
Ja razumijem da si protiv odluka sadašnje vlasti , imaju svojih "odluka" o kojima itekako treba raspravljati .PopravnaToljaga je napisao/la: ↑05 jan 2025, 10:25Kružni tok u Buljakovom su pravili 7 godina. Kružni jbt.
Prugu bi mogao napraviti i retard, a ne diplomant sa Sokoca, mozda je koštala i milijardu ili više ne znamo jer su ugovori sakriveni , znamo samo da se troši javni novac na ugovore.
Inače da podsjetim
BDP Federacije za vrijeme grobara Nikškća 17,83 milijarde na kraju 2014. godine, na kraju 2022. 29,68 milijardi KM.![]()
![]()
Neka neko izračuna koliko je to procentualno
Šahu , kralju , vođo ,pravit ćemo te od blata.
Inflacija + izvoz ljudi.PopravnaToljaga je napisao/la: ↑05 jan 2025, 10:25
BDP Federacije za vrijeme grobara Nikškća 17,83 milijarde na kraju 2014. godine, na kraju 2022. 29,68 milijardi KM.![]()
![]()
Neka neko izračuna koliko je to procentualno
Šahu , kralju , vođo ,pravit ćemo te od blata.
Hahahahaha čime se to dičiš pobogu. Doduše admin ti je fino napisao.avenija je napisao/la: ↑03 jan 2025, 14:40Zenica će imati uskoro više kilometara autoputa od ostatka FBIH. Kada se otvori dio do Zepča. 40 kilometara autoputa. 20 kilometara tunela. 2 milijarde KM vrijednostiGeriOldman je napisao/la: ↑03 jan 2025, 12:22Zenica radi, Sarajevo se gradi. Vazda bilo, vazda će i biti. Crkni od muke.avenija je napisao/la: ↑02 jan 2025, 19:05
Samo kantoni Zenica i Tuzla imaju izvoz u drzavi preko 2 milijarde. Sarajevo da ne izvozi struju koja se proizvede u Kaknju i Tuzli i ostale usluge većinom naših javnih preduzeća svih u FBIH bi imalo izvoz kao Grahovo. Ljudi ne znaju proizvesti čačkalicu i izvesti. 5 milijardi deficita jedan grad pravi.
Neodrživo stanje.
Kantoni Zenica, Tuzla pa i USK bi procvjetali da se izdvoje iz FBiH i da budu samostalni.![]()
Željeznice tu, plinovod tu. To nema dva grada u cijeloj drzavi.
Jos nacionalni stadion i nema nijedan grad sve to u kompletu.
Ima tu i sitnih projekata poput Olimpijskih bazena od 30-40 miliona. Nemoj crknuti nego gledaj i uzivaj,
Ne znam sta te pogodilo to da Sarajevo ne zna proizvesti čačkalicu i izvoziti za razliku od Kantona Tuzla i Zenica koji jedini izvezu preko 2 milijarde KM i pored toga što proizvedu u TE 80% struje a Sarajevo izveze za 400 miliona iste struje iako ne proizvedu kilovat i jos napravi godisnje 5 milijardi deficita uvozom.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.