La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Dzoni
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Dzoni » 01 avg 2013, 20:39

Hegemonista je napisao/la:
Jednog Raula će prestići s samo 26 godina.
Nagradu Pichichi bi trebalo preimenovat u Trofeo Messi.
Onog dana kada se bude dodjeljivala nagrada za najsimpaticnije patuljke. ;)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 01 avg 2013, 20:41

trofej da bude velicine fildzana :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Hegemonista
Kontakt:

Post Postao/la Hegemonista » 01 avg 2013, 21:01

Rafael Moreno Aranzadi je imao nadimak Pichichi (Mala patka), rastom je bio niži od Messija. Ne znam šta su se neki uhvatili veličine, ne bi da su žene.

Ispred Messija su samo dva culesa, tri cabrona i Telmo.
Saučešće svim nevinim žrtvama Barcine hegemonije

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 01 avg 2013, 21:11

Nije potencijalni, već je on bio u Unitedu dobitnik te nagrade, a to nije filozofija, već klasičan biznis potez, i ne znam zašto bi tebe na ovoj temi zanimao United i njegov način poslovanja i filozofija, o kojima očito nisi upućen ;)

RVP je izuzetak, koji potvrđuje pravilo ;) United nikad nije kupovao neke supervijezde (odnosno dobitnike BdO nagrade) kao što si ti napisao i tu se priča završava ;)
Beckham je po odlasku bio potencijalni, cak je ja mislim te godine bio u uzem krugu od top 3 igraca.
Ruud je bio, isto tako, jedna od tri najbolje devetke evrope po odlasku.
Ronaldo je bio zlatna lopta i to ga je poslalo u Madrid, isto bi bilo i sa Nanijem npr da osvojo zlatnu loptu...

Manchester uzimam za primjer jer je trenutno najveci na otoku i njega smatram kao jedini tim u Engleskoj koji moze trenutno privuci Balea, Ronalda i slicne...

I znam dovoljno o transfer filozofiji Manchestera da mogu reci da se previse predstavlja kao idealna i pametna.
Mancho je, uz Real i Valenciu, klub koji je cinio najvise gresaka prilikom transfera...

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 01 avg 2013, 23:27

Adi_Zepce je napisao/la:Njegova otkupna klauzula je bila 30 miliona eura,znaci kad neki klub to plati drugi nemoze nista osim da potvrdi taj transfer.
Glupost.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 01 avg 2013, 23:56

RealMoudrid je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Njegova otkupna klauzula je bila 30 miliona eura,znaci kad neki klub to plati drugi nemoze nista osim da potvrdi taj transfer.
Glupost.
Glupost al istina,tako ti je to s otkupnom klauzulom,isto sto je sejk reko da ce dovesti Messia,samo da platit otkupnu i to je to nema ni barca ni messi pravo na rijec :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 02 avg 2013, 00:01

sagitarius je napisao/la:
RealMoudrid je napisao/la:
Glupost.
Glupost al istina,tako ti je to s otkupnom klauzulom,isto sto je sejk reko da ce dovesti Messia,samo da platit otkupnu i to je to nema ni barca ni messi pravo na rijec :)
Kako Messi ne bi imao pravo na riječ? :lol:
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 avg 2013, 00:07

Pa bi imao Messi,kao i svaki drugi igrac jer igraceva rijec je ipak kljucna.Ocito se @sagitarius nije dobro izrazio.Ipak,lako je danas u svijetu placenika ubjediti igraca.Nogomet se nazalost vise ne igra iz ljubavi,vec zbog novca.Konkretno,evo Soldado je u Valenciji po sezoni zarađivao 1,8 miliona eura,dok će u Tottenhamu zarađivati oko 4 miliona eura.Dovoljan razloga da ga Tottenham "ubjedi" da potpiše za njih :mrgreen:
Zadnja izmjena: Adi_Zepce, dana/u 02 avg 2013, 02:16, ukupno mijenjano 1 put.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 02 avg 2013, 00:11

Adi, planira li Valencija tražiti neku zamjenu za Soldada :?:

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 02 avg 2013, 00:15

Unknown Genius je napisao/la: Kako Messi ne bi imao pravo na riječ? :lol:

Imao bi samo rijeci kad bi ga pitali,koliko sine oces platu,25 miliona ili 26 miliona :D
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 avg 2013, 00:16

111 je napisao/la:Adi, planira li Valencija tražiti neku zamjenu za Soldada :?:
Vec sam napisao da stizu dva napadaca.Prvi od njih je Helder Postiga,koji ce konkretno biti zamjena za Nelsona Valdeza.Do kraja transfer roka planiraju dovesti (barem na posudbu) jedno veliko ime u napad.Pominju se zaista mnogi napadaci od Freda,Chicharita,Torresa i sl.Uglavnom,naredne sezone ce Valencia imati 4-i napadaca jer je u tim s posudbe vracen i supertalentovani Paco Alcacer.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 02 avg 2013, 00:21

Dobro si, ja i zaboravio na mladog Alcacera, momka koji je bio vođa napada Španije U-20 sad na ovom prvenstvu u Turskoj
Chicharito ili Torres bi vam odlicno legli

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 avg 2013, 00:26

Ma Valencia se bas sada i okrece tim mladim nadama najvise.Eto tu je Paco,pa Argentinac Fede Catabria,koji je briljirao na pripremama i s kojim su potpisali odmah ugovor do 2017 uz klauzulu od 20 miliona.Pa,vec oda ranije je tu Juan Bernat.Uglavnom svijetlu buducnost u njima ima Valencia 8-) .
Iskreno ja bi najvise volio Chica da vidim u Valenciji.Smatram da bi Meksikanac se nazabijao u Primeri :D

www.valencia-balkan.net

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 02 avg 2013, 00:29

Kkav je ograč Diego Costa i vrijedi li ovih 25 miliona eura koliko je Liverpool ponudio za njega?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 avg 2013, 00:32

Henderson je napisao/la:Kkav je ograč Diego Costa i vrijedi li ovih 25 miliona eura koliko je Liverpool ponudio za njega?
Moje misljenje da je odlican napadac,ali da ne vrijedi taj novac.Nije to tip igraca koji moze garantovati 20 i vise pogodaka u sezoni.Ipak,slican je Suarezu jer je poznat po svojim "ispadima" poput Urugvajaca.Jedan je od najomrazeniji igraca među navijacima u Primeri :mrgreen:

www.valencia-balkan.net

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 avg 2013, 00:33

Henderson je napisao/la:Kkav je ograč Diego Costa i vrijedi li ovih 25 miliona eura koliko je Liverpool ponudio za njega?
Prgav do zla boga, ali veliki borac i veoma dobar igrac. Meni je proslu sezonu odradio bolje od Falcaa.
Sad da li vrijedi tih 25 mil ne znam, ali zasto ne na danasnjem trzistu. Pogledaj na yt koji klip cisto da vidis o kakvom tipu igraca se radi.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 02 avg 2013, 00:36

Ne bi on u Liverpoolu igrao napadača, nego lijevo krilo u formciji 4-3-3.
U svakom slučaju hvala na informacijama.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 02 avg 2013, 00:39

Liverpool je nogometnom svijetu duzan spojiti Diega Costu i Luisa Suareza.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 avg 2013, 00:41

RickBlaine je napisao/la:Liverpool je nogometnom svijetu duzan spojiti Diega Costu i Luisa Suareza.
Samo prgavci i bit ce dobro :D Imamo mi i Aspasa koji je poznat također po tome sto je prgav igrač . Imat ćemo napad koji ce samarati i jesti protivnike s' lakocom .

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 02 avg 2013, 00:44

Soldado progovorio zašto je napustio Valenciu.

Roberto Soldado has revealed he felt he had to leave Valencia because he had been lied to by club president Amaedo Salvo.
The 28-year-old spoke out after agreeing to move to Tottenham Hotspur for a £25.8 million club-record deal and he pulled no punches when discussing his reasons.
As he prepared to fly out of Valencia airport to head for his Tottenham medical in London, Soldado was relishing the move but he was also strongly critical of Salvo.

"I'm very hopeful," he said. "But I'm leaving Valencia after three unforgettable years. But it's a new project and a new change in my life for me and my family. It is a good deal for Valencia and for me. All this time I didn't say a word to not harm Valencia's club image and the transfer itself until everything was totally clear.
I'm leaving because I don't trust in the new (Valencia) project. The president all this time was telling me lies several times since I talked to him on the phone. I think the deal could have been done with sincerity but it was not. I wish Valencia all the best. They will always be in my heart. This decision was mine entirely and my family, no-one was pushing me to go."

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.