Al jbg, u Hrvatskoj se davno pomirilo s mrvicama. Nije u pitanju samo reprezentacija. U Dinamu se pomire da igraju grupe LP bez obzira sto dozive sest poraza. U Hajduku sretni zbog posjete i guraju ju ispred rezultata, Rijecani zadovoljni jednom lijepom pricom itd. Svi su zajedno ocajni i uvjerili su svoje navijace da je taj ocaj nesto dobro. Naravno, ne sve, ali...
Ja sam sad zadovoljan predstavom i borbom na terenu, pogotovo ako usporedimo s onim uobicajnim predstavama Hrvatske, rekao bih da je ovo nesto fenomenalno, ali rezultat je izostao. Euro nitko ne pamti bez finala. Ova Spanjolska ce se brzo zaboraviti, ljudi ce pricati o ispadanju od Portugala i igra ce brzo pasti u zaborav.
Tko pamti Cesku iz 2004.? Igrali su fenomenalan nogomet, meni su bili kao Parma iz '99, morao si ih voljeti. Pregazili su grupu u kojoj su bili Njemacka i Nizozemska i zavrsili su prvi s devet bodova. Bez po' muke izbace Dance i onda u polufinalu nesretno ispadnu od Grcke. I tko pamti tu Cesku? Nitko. Pamti se ta Parma jer je uzela Kup UEFA, pamti se Grcka koja je osvojela i koja bi se pamtila da je samo usla u finale. Nitko ne pamti ekipe koje nisu uzele medalju. Ne bi ljudi toliko pamtili ni Hrvatsku da nije bilo utakmice za trece mjesto '98. Tko pamti pricu 'ispali u polufinalu'. Puno ljepse zvuci 'osvojili trece mjesto'. Osvojio si nesto, uzeo si trofej, postigao si uspjeh. Kad u Hrvatskoj to shvate onda cemo mozda i pogledati neko finale Eura ili vidjeti trofej na SP.