invincible1921 je napisao/la:Ne znam za ovu sad tekmu, al meni je fkt protiv Zrinskog smijesna bila cifra. Pa eto ko je imalo objektivan nek pogleda 1921. izvjestaj i sam vidi...bilo je bar 9000 a zakleo bih se i vise, a u izvjestaju su stavili koliko oko 7 ...
Isto mladost-zeljo skratili su skoro za milju gledalaca...
Ma ja se fakat trudim objektivno sagledati stvari i mislim da je na vašim utakmicama realna cifra između ove koju dobijemo kao zvaničnu i one koju kao procjenjujemo. Da ne detaljišem opet pretjernao, ali ako je prebrojano 5.700 karata, vjerujem da postoji i dalje određeni broj ljudi koji uđu bez iste. Jednostavno, na razno razne načine. Ali, ne mislim da je ta cifra značajno veća od recimo 10%. Tako da, ja bih rekao da su realne procjene veće za 10%.
Drugo, mislim da u većini slučajeva precjenjujemo posjetu. Vidimo punu tribinu i ustvari ne vidimo prazna mjesta između mase ljudi, ne vidimo neke redove pri dnu i šta ti ja znam. Također, od ranije smo navikli pumpati te cifre, pa kad je Grbavica bivala puna, ranije je to bilo: 12.000 ljudi. Sada, postoji izvještaj i to onda djeluje malo. Isto kao što bi bez brojača protiv Celtica svi pričali o "preko 30.000 ljudi" na Koševu. Ovako, to nije ni 24.500 koliko kažu, ali je u vrh glave 26-27.000 sa tim koji su ušli na neki način.
Tako da, mislim da bi realne cifre umanjile procjene barem za 10-15%. I mislim da savezu ne bi trebao biti problem od svih klubova zahtijevati tačnu cifru. Mislim da većina koristi one nekakve brojače na ulazima (ne kao Grbavica ili Bilino, nego one "ručne") i to se može uraditi. Doduše, znam da to ne rade svi

(Mladost, Tuzla, Radnik sigurno ne).