dscile je napisao/la: ↑24 jan 2025, 15:26
L-Train je napisao/la: ↑24 jan 2025, 15:02
CZ ima puno bolji score od rostera koji imaju.
Ne bih se slozio, mislim da je skor poprilicno realan s obzirom da su 3-4 utakmice izgubljene na jednu loptu i da smo imali nepovoljan raspored u prvom dijelu sezone i igrali mjesec i po bez startnog centra. Doduse, vratice se sve to sad kad je Bolomboy opet na parketu, a Zvezda 6 od zadnjih 10 utakmica igra na domacem parketu.
Ono sinoc je definitivno najlosija utakmica Zvezde u EL ove sezone i ne moze se ravnati sezona po jednoj utakmici.
Shategabri je napisao/la: ↑24 jan 2025, 15:13
Koliko godina ima Teodosić? Kalinić? Dobrić i Davidovac isto 30+, Mitrović...
Pričamo o igračima koji bi trebali nositi igru ekipe.
O domaćim igračima, što je neka zamisao.
Dobric, Davidovac, Mitrovic i Teodosic bi trebali nositi ekipu sa svojih 10 minuta po utakmici? Pricamo o istoj ekipi i istoj rotaciji?
Jedini koji je nosioc od tih navedenih je Kalinic, koji je po tebi djed sa svoje 33 godine.
Ne kontam, je li i Jokic u NBA gerijatrija, s obzirom da je isto godiste kao Davidovac ili je u njegovom slucaju bitan kvalitet, a ne godine? Dobric sa svojih 30 godina prestar za Zvezdu? Tom logikom se Petrusev vec za 3-4 sezone moze spremati za penziju. Mada, sustinski bih rekao da nemamo isto poimanje kosarke kao sporta, jer ja ne mislim da je igrac sa 30-32 godine star za neku ekipu.
Jesi li gledao sinoć utakmicu? Da, jedini je taj Teodosić vukao ekipu! Al on može tako neku povući, ne može više tako konstantno igrati.
Pa Mitrović bi ako ništa trebao biti backup centar Bolomoyu. Dakle bitan član rotacije.
Dobrić se sigurno nije vratio da sjedi na klupi kao u Virtusu.
Ma jok, eto je u najboljim godinama. Kalinić je bio u padu još u Barsi. Potrošen igrač.
Eno sad, Jokić i Davidovac

da li si realan?!
Bitan je i kvalitet i godine. Al brte porediš neuporedivo.
Ne smatram Dobrića ili Davidovca djedovima, napisao sam samo da su 30+. Obzirom na to koliko igraju, teško da mogu u istu rečenicu sa Jokićem i po pitanju kontinuiteta igara.
Dobrić je potrošen igrač, sa 30+ godina ako ne igraš konstantno, brže propadaš kao igrač.
Nije star niti igrač sa 35+ ako je vanserijski kao LBJ.
Poenta je da ja mislim kako je ova ekipa CZ više okupljena ovako na silu da core budu domaći igrači, a većina je njih potrošena/gerijatrija u tom smislu.
Ovo što reče L-train, stiče se utisak da je iz ove ekipe izvučeno više nego li vrijedi.
Ok, bilo je tijesnih poraza, bilo je možda i nezasluženih poraza, ali evo sad dolazi sve na naplatu, ekipa nema energije i već je potrošena.
Uostalom, vidjećemo sljedeće kolo je derbi, Partizan ušao u formu, a derbi je derbi, tu povučeš i više nego možeš uvijek.