KK Partizan

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

neno#4
Kontakt:

Re: KK Partizan

Post Postao/la neno#4 » 07 nov 2010, 23:36

znam,znam,odličan igrač ali nije bek

Covjek maltene igra sve po potrebi, tako da njegovo kalupljenje kao krila ne moze proci....
Nije on Mickeal ili Sato...

onda ni kukoč nije bio krilo nego?

Ne znam sta hoces da kazes s tim pitanjem....Ja ti samo kazem da se danas uopste to tako ne gleda...
Najbolji opis Eidsonovog mjesta u ekipi je taj Point Forward....Jer, ne znam da li si gledao, cesto se u napadu zna desiti, kada ne prodje da Perkins probija prvu liniju odbrane, da ide fora da se da Eidsonu lopta da on iskreira akciju..A druga varijanta, kada on trci oko blokova i sutira tricu...A cesto zna da se spusti u reket i igra ledjima protiv fizicki i visinom inferiornijeg igraca....Prosle godine u ekipi je bio Anderson, koji je klasicni americki "kauboj", koji uzima sve i svasta...A Eidson je bio u drugom planu, e ove godine je maltene Blat dao ekipu u ruke Eidsonu, da vodi tim...

Uostalom i na zvanicnom sajtu Eurolige stoji da je on guard
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=e2010

Ali opet nije to npr. Langdon, Drew, Rakocevic i slicno...
On je covjek koji je preavshodno zaduzen za kreiranje, a ako se otvori i ako ima dan, onda ide primarno da se trazi kos....

neću ništa da kažem sa tim pitanjem,samo te pšitam je li onda i kukoč bek,a ne krilo.

pisalo je i prošle rgodine na istom tom sajtu da je krilo,što on i jeste
Cekaj, ti mene hoces da ubijedis da jedna ozbiljna institucija kao sto je ULEB mijenja pozicije igracima od sezone do sezone, ma daj :D :D :D :D
Kukoc je krilo...

Pogledaj iducu utakmicu Makabija i prati kretnje Eidsona, i ono sto on radi...
Pa cemo da nastavimo diskusiju...

Jer ovako totalno suprotne stavove imamo, i ne mozemo nikako doci do slicnog misljenja...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 08 nov 2010, 16:45

neno#4 je napisao/la:
znam,znam,odličan igrač ali nije bek

Covjek maltene igra sve po potrebi, tako da njegovo kalupljenje kao krila ne moze proci....
Nije on Mickeal ili Sato...

onda ni kukoč nije bio krilo nego?

Ne znam sta hoces da kazes s tim pitanjem....Ja ti samo kazem da se danas uopste to tako ne gleda...
Najbolji opis Eidsonovog mjesta u ekipi je taj Point Forward....Jer, ne znam da li si gledao, cesto se u napadu zna desiti, kada ne prodje da Perkins probija prvu liniju odbrane, da ide fora da se da Eidsonu lopta da on iskreira akciju..A druga varijanta, kada on trci oko blokova i sutira tricu...A cesto zna da se spusti u reket i igra ledjima protiv fizicki i visinom inferiornijeg igraca....Prosle godine u ekipi je bio Anderson, koji je klasicni americki "kauboj", koji uzima sve i svasta...A Eidson je bio u drugom planu, e ove godine je maltene Blat dao ekipu u ruke Eidsonu, da vodi tim...

Uostalom i na zvanicnom sajtu Eurolige stoji da je on guard
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=e2010

Ali opet nije to npr. Langdon, Drew, Rakocevic i slicno...
On je covjek koji je preavshodno zaduzen za kreiranje, a ako se otvori i ako ima dan, onda ide primarno da se trazi kos....

neću ništa da kažem sa tim pitanjem,samo te pšitam je li onda i kukoč bek,a ne krilo.

pisalo je i prošle rgodine na istom tom sajtu da je krilo,što on i jeste
Cekaj, ti mene hoces da ubijedis da jedna ozbiljna institucija kao sto je ULEB mijenja pozicije igracima od sezone do sezone, ma daj :D :D :D :D
Kukoc je krilo...

Pogledaj iducu utakmicu Makabija i prati kretnje Eidsona, i ono sto on radi...
Pa cemo da nastavimo diskusiju...

Jer ovako totalno suprotne stavove imamo, i ne mozemo nikako doci do slicnog misljenja...

to ne da radi samo ULEB nego i NBA,jedan igrač je jedne sezone krilo iduće krilni centar pa za dvije-tri sezone centar,i tako slično,evo npr. korver,kod njega je čak i visina mijenjana,u početku je bio visok oko 203 cm sad je oko 198 cm.

gledo sam ja eidsona dok je igrao i u uleb cupu,tad je znao igati čak i kao krilni centar.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 nov 2010, 17:20

Eidsonu sigurno nije mijenjana pozicija, odlicno znam jer sam prosle godine maltene pred utakmice sa Partizanom gledao statistike, isjecke sa njihovih utakmica....
Mladjim igracima se mijenjaju pozicije, dok ovim ostalim rijetko kada...

E i ti ga sad pretjera sa krilnim centrom :D :D

Ja koliko se sjecam Ritas je igrao EL 2007/2008, tada kad ih je Trifa vodio, kada su igrali Price, Eidson, Keno, Petravicius, Vroman, Jomantas, Gecevicius, i ostali...Tada su se na 4 mijenjali Vroman i Keno...

Onda su 2008/2009 igrali Eurocup gdje su u frontcourtu imali Zavackasa, Petraviciusa, Bjelicu i jos nekoga ne mogu da se sjetim tacno :P :P :P
To su jedine dvije sezone koje je Chuck odigrao za Ritas..Cini mi se da je igrao prije za Strasbourg isto u Eurocupu, ne mogu da se sjetim tacno koje sezone, i negdje u Njemackoj, Braunschweig, Giesen, cini mi se Giesen...
Poenta ove nase cijele diskusije gdje ti ja pokusavam da kazem da Eidsona ne mozes kvalifikovati na jednu poziciju...

Isto kada bi ja tebe sad pitao sta je bio Bodiroga...

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 08 nov 2010, 18:47

neno#4 je napisao/la:Eidsonu sigurno nije mijenjana pozicija, odlicno znam jer sam prosle godine maltene pred utakmice sa Partizanom gledao statistike, isjecke sa njihovih utakmica....

Ja koliko se sjecam Ritas je igrao EL 2007/2008, tada kad ih je Trifa vodio, kada su igrali Price, Eidson, Keno, Petravicius, Vroman, Jomantas, Gecevicius, i ostali...Tada su se na 4 mijenjali Vroman i Keno...

Onda su 2008/2009 igrali Eurocup gdje su u frontcourtu imali Zavackasa, Petraviciusa, Bjelicu i jos nekoga ne mogu da se sjetim tacno :P :P :P
To su jedine dvije sezone koje je Chuck odigrao za Ritas..Cini mi se da je igrao prije za Strasbourg isto u Eurocupu, ne mogu da se sjetim tacno koje sezone, i negdje u Njemackoj, Braunschweig, Giesen, cini mi se Giesen...
Poenta ove nase cijele diskusije gdje ti ja pokusavam da kazem da Eidsona ne mozes kvalifikovati na jednu poziciju...

sve ok,ali ti si eidsona naveo kao beka,zar ne?,a sad nekoliko puta spominješ da on nema efinisanu poziciju

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 nov 2010, 22:44

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Eidsonu sigurno nije mijenjana pozicija, odlicno znam jer sam prosle godine maltene pred utakmice sa Partizanom gledao statistike, isjecke sa njihovih utakmica....

sve ok,ali ti si eidsona naveo kao beka,zar ne?,a sad nekoliko puta spominješ da on nema efinisanu poziciju
Jao, ne mogu da vjerujem tvoj odgovor na sve ovo je sve ok, strasno...
Eidson je vise bek nego krilo....
Bez obzira sta ti rekao...

Ostalo je samo ime.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 nov 2010, 16:55

Partizan veceras kod Prokoma u EL.Bice ovo vrlo tezak mec za Partizan,koji ce verovatno biti lisen usluga Veselog koji mu mnogo znaci u ekipi.Mislim da je Prokom jedina ekipa sa kojom je Partizan igrao a da nisu uspeli pobediti.
No koliko sam saznao u prici sa momcima koji prate Partizan njima je ovde uspeh svaki nadoknadiv poraz sto je nekih 10-ak razlike.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 10 nov 2010, 18:03

neno#4 je napisao/la:

Jao, ne mogu da vjerujem tvoj odgovor na sve ovo je sve ok, strasno...
Eidson je vise bek nego krilo....
Bez obzira sta ti rekao...

a šta bi trebao,i dalje tebe ubjeđivati u nešto što ti ne priohvataš i obratno?

ako ti vidiš da je više bek,nek ti bude,šta bi sad.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 nov 2010, 19:39

Veceras moraju pobijediti kako znaju i umiju, ako hoce da ostanu u igri i dalje

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 nov 2010, 21:34

Ovaj Prokom je tako smijesna ekipa da je to nevjerovatno....
Ako Partizan ovo ne dobije, onda nemaju ni sta da traze...
Bas su Indijanci, gledam evo drugo poluvrijeme...

Ostalo je samo ime.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 nov 2010, 22:25

Cestitke Partizanu na veoma vrednoj pobedi protiv Prokoma,nisam gledao tekmu,ali kako ti rece a i ostali Prokom ekipa ni za sta,i da Partizan nije ove pobedio ne zasluzuje mesto u TOP16.Koliko sam cuo Laffayete opet glumi budalu i previse igra za sebe,i videcemo da li ce se to popraviti,Dule bi od njega napravio dobrog igraca videcemo da li moze i Jovanovic.Vidim i da su imali dosta problema sa bacanjima.Kada se sve sumira u susretu dva losa basketa(tako sam procitao od navijaca Partizana)pobedio je onaj manje losi i snalazljivi.
Na ruku Partizana nikako ne ide vodstvo Zalgirisa protiv Caje trenutno 88-92. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 nov 2010, 22:27

Pobijedise veceras, nisam gledao, vec sam speecko pola limita, tako da ne mogu detaljnije komentarisati, ali po onom playbyplay-u cini mi se da je Gist dominirao veceras :D :D
Losa stvar u ovoj veceri je svakako pobjeda Zalgirisa kod ex-tau-a

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 nov 2010, 12:18

Ono ko sinoc nije gledao ne zna sta je propustio...
Sto je najtuznije ovaj Prokom ima A licencu, ali ULEB - je bitna materijalna korist, i sve ostalo je nebitno...
Giddens, Ewing, Jagla, Wilks su toliko izdivljali sinoc da je to licilo na basket sa lokalnim drustvom.
Varda je iako je bio ponajbolji, na kraju odigrao najgore, promasio je otvoren sut za izjednacenje, a prije toga su mu maltene uzeli zivu loptu, iako se trener Barcokas citavo vrijeme trudio, skakao, ekipa je jednostavno bila anemicna, nijedna ali apsolutno nijedna reakcija igraca Prokoma sinoc nije postojala...Sve se svodi na to, da Brown, Ewing uzmu loptu, Varda ili Jagla ili neko drugi napravi blok i ide se do samog kraja, ili se sutira ili se ide u prodor 1 na 5...

Partizan je imao odlicno sudjenje sinoc, nekoliko situacija je Lamonica presudio u njihovu korist..
Ali, Lafajet postaje teret ovog tima, covjek ne moze da se sastavi, gubi se u odbrani povremeno, jednostavno Partizan ce da ima velikih problema s njim. Gist sinoc iako par puta nerezonski sutirao, ali uslo je i to je to...Kecman, Milosavljevic, Klobucar fino igrali u oba pravca. Posebno Milosavljevic, a Klobucar u skracenoj minutazi pokazuje da ipak treba da igra vise..Jawai mozda i postigao kljucne poene kada je Varda napravio licnu na njemu za 2+1..Tada je Partizan otisao na +5...

Bice ovo bas luda grupa, do zadnjeg kola ce mislim da bude sve otvoreno....

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 nov 2010, 12:43

Pa ocekujem da mi das argumente neke, a ne samo jednu ili dvije recenice odgovora...

Ostalo je samo ime.....

kamiondzija
Kontakt:

Post Postao/la kamiondzija » 12 nov 2010, 16:55

Cudna pobjeda,cudan sut iz igre.Jbt play nam sutira 0-9 iz igre,jedan poen,katastrofa.Gist pokazuje nesporan kvalitet.Isto tako ne odgovara Partizanu ova pobjeda Zalgirisa,al jednostavno mora se dobiti Tau u Pioniru u sta ne sumnjam i onda ce sve bit lakse,msm da nije nerealno ocekivati pobjedu u gostima protiva Himkija.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 12 nov 2010, 17:16

neno#4 je napisao/la:

Pa ocekujem da mi das argumente neke, a ne samo jednu ili dvije recenice odgovora...[/quo

ti si njega spomenuo kao beka,ja da je krilo,pa ti onda reče da on nema definisanu poziciju,jbg,možemo se raspravljati sto godina o tome,ne vrijedi

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 nov 2010, 00:26

neno#4 je napisao/la:

Pa ocekujem da mi das argumente neke, a ne samo jednu ili dvije recenice odgovora...[/quo

ti si njega spomenuo kao beka,ja da je krilo,pa ti onda reče da on nema definisanu poziciju,jbg,možemo se raspravljati sto godina o tome,ne vrijedi
Ja sam ga spomenuo kao beka, ali sam i napisao prije toga da je mozak ekipe, da maltene sve radi u timu....
I dalje stojim da je to igrac kojeg ne mozes da svrstas na jednu poziciju..

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 13 nov 2010, 09:58

neno#4 je napisao/la:

Ja sam ga spomenuo kao beka, ali sam i napisao prije toga da je mozak ekipe, da maltene sve radi u timu....
I dalje stojim da je to igrac kojeg ne mozes da svrstas na jednu poziciju..[/quote]

ok

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 nov 2010, 23:04

Nece Partizan vise nikad na moj tiket. Ovo nije moguce. U mjesec dana me obaraju na tri tiketa (Himki, Prokom i Laboral) :evil: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 nov 2010, 23:05

Velika pobjeda Partizana...kod rezultata 58-69 napravilu su seriju od 14-0 8-) i na kraju Gist je pogodio slobodna a Bjelica promašio trojku za produžetak...
James Gist 14 poena,11 skokova...Nathan Jawai 13 poena,8 skokova....Kecman 12,Vesely 10....Lafayete korektno odigrao..ključ pobjede Partizanov trade mark 42-28 u skokovima...od toga Partizan je imao čak 17 ofanzivnih,Caja 4...

Partizan 3-2...sutra igraju Žalgiris-Khimki...neizvjesno do kraja :?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 17 nov 2010, 23:12

Dominacija je opet pocela :D :D
Nekako sam tokom citave utakmice imao osjecaj da Partizan ovo veceras ne moze izgubiti. Caja definitivno nije ista ekipa kao na pocetku sezone, kako vrijeme ide imaju sve vise problema, dok je kod Partizana situacija obrnuta. Kako sezona odmice oni se prema ocekivanjima sve bolji i bolji, Lafajet ne divlja kao kad je dosao, malo se unormalio, veceras vrlo dobar all-round ucinak, sut jos moze bolje. Gist je skot'o neke akcije, ne stoji vise samo na trici, u reketu je dominantan, 14 poena i 11 skokova veceras 8-) 8-)
Jawai fulao svasta, ali opet u prvom poluvremenu skupio dosta nicijih lopti, moze jos bolje.
Kecman standardno dobar, covjek poslije dva promasena bacanja hvata skok da bi pogodio naredna dva :) uvijek je davao protivnicima malo fore da se ponadaju 8-) 8-) 8-)
Vesely, mozda i najbolja partija sezone sto se ukupnog dojma tice, lagano se dize u formi
Pera i Katic, standarni ucinak, koji se uvijek od njih moze ocekivati ;)

Uglavnom, Partizan u Euroligi izgleda sve bolje i bolje, poslije ove pobjede Top 16 je vrlo realan, mozda i sa bolje pozicije od 4 ;)

@Valencia, pa covjece odigraj na njih nekad jbg ti :D :D

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.