Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

muamerc
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la muamerc » 05 feb 2015, 19:36

Akseeeel. Tooooo.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 feb 2015, 19:36

Axel se vratio u velikom stilu :clap:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2015, 19:39

Sad Theaux pokvari sijelo. Svindal je puno izgubio do prvog prolaznog vremena, šteta.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 feb 2015, 19:55

Jao sto Jansrud uprska, dobro je, mogao je na glavu nakon dvije kapije.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2015, 20:20

I onda se pojavi jedan Dustin Cook koji nema top 10 plasman u Svjetskom kupu i odveze vožnju u stilu Herminatora. Ali to je Svjetsko prvenstvo.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 feb 2015, 20:25

uvijek haman tako bude, a u velikoj večini slučajeva takmičar ili takmičarka budu iz kanade ili amerike
nema potpisa

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2015, 21:01

Admir_Sa je napisao/la:uvijek haman tako bude, a u velikoj večini slučajeva takmičar ili takmičarka budu iz kanade ili amerike
To su veliki ložioničari za veliku scenu i filmske scenarije.

Da nije bilo one neravnine pred sami kraj rekao bih da je to bila savršena vožnja Reichelta, treba samo pogledati kako je miran pri brzinama pri kojim je recimo Jansrud jedva spasio živu glavu u nekoliko navrata, imati takvu mirnoću pri toj brzini znači biti u vrhunskoj formi i potpuno fokusiran na dešavanja na stazi. Kad Theaux uzme bronzu to je hajmo reći uobičajeno iznenađenje kakvih smo se nagledali SP-u, ali kada Cook uzme srebro onda je to vanserijsko iznenađenje čak i na SP-u. Kakav zadnji dio Theauxa je to bio, mislio sam da gledam Bode Millera iz naboljih dana. A šta tek reći za vožnju Cooka, kako čovjek to da poveže sa istina uvijek brzom ali nikad preciznom njegovom vožnjom koju smo toliko puta gledali u Svjetskom kupu. I baš je danas pogodio savršenu putanju i napravio rezultat života. Ali hajde, mlad je još, možda je ovo najava za neke bolje rezultate u narednim godinama. Jansrud naravno ni blizu forme s početka sezone, pogotov se to odnosi na SG, i ne treba da čudi to što nije mogao do zlata ali ipak sam mislio da će ugrabiti medalju. Mayer očekivano puno bolji nego u većem dijelu ove sezone SK-a, da nije bilo ovog filmskog scenarija uzeo bi medalju zajedno sa Jansrudom. Ipak mislim da će njih dvojica biti na podijumu u spustu, mada ni tu ne treba isključiti nekog Dustina Cooka.

Vjetar je uglavnom bio slab osim pri vožnji mladog njemačkog skijaša Brandnera koji baš nije imao sreće, šteta. Nadam se da je vjetar konačno završio svoje na ovom SP-u.

Večeras od 21:30 spustaški trening, a sutra od 19:00 i utrka spusta za dame.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 06 feb 2015, 07:30

Ova staza je stvorena za Reichelta, jer ovo mu je mislim da deveti podijum tu. Ja licno volim ovakve takmicare kao sto je Cook, koji su raztereceni, motivisani jer su kod kuce, i onda uz dobre uslove na pisti, ostvare fenomenalne voznje. Steta za Klemena, koji je zavrsijo deseti na kraju. Uz bolji donji dio, bi mogao postici i petoricu. A Bode je sa samog starta bio na limitu sto se tice linije. Kod pada mu se izmako pod mislim, a previse pritiska je stvarao, zato onako iznenada u vrata udari. Steta, bio bi blizu medalje, da je stigao do kraja.
dobre guzove ima Belma

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 feb 2015, 11:51

ta staza je stvorena samo za hermana maiera, ni za koga druigoga :mrgreen:
liniju koju je on vozio na birds of pray ostali nisu mogli ni u plugu. onu crvenu kapiju na cca 20 sek u jučerašnjem Super-G-u su svi zaobilazili u raznim lukovima, e nju je Herman proždirao i raznosio u paramparčad :mrgreen: :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 feb 2015, 16:10

Reichelt je definitivno jedan od najsretnijih skijaša u brzinskim disciplinama, barem od generacija koje ja pamtim. Niti je on neki bogzna kakav spustaš, u SG-u tek nešto bolji, ali čovjek se hladno u poznim godinama redom okiti pobjedama u Kitzbuehelu i ove godine u Wengenu, te uzme zlato na Svjetskom prvenstvu. Neke stvari koje mnogo bolji skijaši od njega nisu uspjeli napraviti, a zaslužili su ih više od njega. Šlag na tortu bi bio da još pokupi zlatnu medalju i u spustu, mada sam mišljenja da će istu uzeti još jedan srećković po imenu Matthias Mayer.

Naravno, moram se pridružiti žalopojkama zbog Bodeovog nesretnog pada, sigurno bi bio u borbi za medalju da je u onakvom tempu završio vožnju. :( Pozitivna stvar je što se Svindal uspješno vratio na stazu, odličan je bio obzirom na povredu i relativno dugo odsustvo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 feb 2015, 16:56

iskoristio čovjek povoljnu godinu i stjecaj svih ostalih okolnosti. ne može mu se ništa predbaciti!
osim toga tip ima i wengen i kitzbuhel i srebrnu od prije 4 godune na SP, a nije ni smrad poput nekih drugih, u dure je to!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 feb 2015, 17:02

Nemam ništa protiv njega, samo kažem kako život često zna biti okrutan. Eto jedan Bode Miller, Svindal ili Cuche (nije bitno koje veliko ime da stavim) se ne mogu pohvaliti da su pobjeđivali na dvije najveće spustaške staze, a jedan Reichelt i Defago (kojeg sam zaboravio spomenuti) mogu, a znamo da nisu ni blizu takvih velikana. Meni je to velika nepravda, a ti se ne moraš složiti.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 feb 2015, 17:15

Cook nije kod kuće, Reichelt je iskoristio trenutnu kvalitativnu situaciju u brzinskim disciplinama, a Herminator je daleko najbolji skijaš brzih disciplina koji je ikad kročio tako da to što nečija vožnja nije ni blizu njegove nije nikakvo čudo.

EDIT: Očekuje se odgovor jestamaija u stilu kako je bilo boljih spustaša čisto da bi replicirao meni.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 feb 2015, 19:58

Bravo Tina, odlično je odvezla gornji dio staze i sačuvala prednost u donjem dijelu :thumbup:

Ovakva staza jednostavno ne odgovara Lindsey, ovo je više ličilo na SG ili veleslalom nego pravi spust (pogotovo onaj srednji dio), a tu nije na svom terenu i to smo vidjeli i danas.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 feb 2015, 19:59

Eh sad generalisanje poslije bitke.

Ovo je tehnički previše zahtjevna staza za nekog ko voli spust zbog toga što nije isti kao SG kakav sam i sam. Najveći dio staze usudio bih se reći predstavlja klasični SG i naravno da su se na takvoj stazi najbolje snašle Maze, Fenninger i Gut pa i Schmidhofer, a da se nije najbolje snašla Vonn pa i ostale koje su boje spustašice nego superveleslalomašice. Sve se dobijalo i gubilo na SG dijelu staze. Eto tako.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 06 feb 2015, 20:09

Igra stotinki sada pripala Tini Maze. Odlicna voznja. Pozitivno me iznenadila Gut.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 feb 2015, 20:19

Maze i Fenninger su u ovom momentu definitivno u najboljoj formi, a pošto su razlike među njima bile zaista minimalne možda je i najpoštenije da podijele po zlato i srebro. Gut nije mogla da propusti ovakav poklon od staze, dva SG-a bi jednostavno bilo previše da prođu bez njene medalje. Osim toga treba reći da se na ovoj stazi kapije mogu postaviti i drugačije, tj. da staza bude brža i tehnički manje zahtjevna, da bude spust brate dragi. Ali eto.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 06 feb 2015, 20:40

Tina Maze je za ORF dala izjavu, da je ujutro prije treninga spusta vec trenirala veleslalom. A nakon ovog SP dolazi bas Maribor i Zlata lisica. Bit ce to opet veselo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 feb 2015, 21:05

DukeOfWellington je napisao/la:Cook nije kod kuće, Reichelt je iskoristio trenutnu kvalitativnu situaciju u brzinskim disciplinama, a Herminator je daleko najbolji skijaš brzih disciplina koji je ikad kročio tako da to što nečija vožnja nije ni blizu njegove nije nikakvo čudo.

EDIT: Očekuje se odgovor jestamaija u stilu kako je bilo boljih spustaša čisto da bi replicirao meni.
bullshit, ja ne repliciram nikad samo da bi replicirao, nego kad ima nešto da se kaže.
herman je najbolji skijaš koji je ikada skijao, ne samo u brzim disciplinama. ja ne volim polemike o GOATovima i palamuđenje do u iznemoglost je li jedna medalja više ili jedna pobjeda više ili jedan prsten više odlučuju o tome ko je najveći, ali u slučajevima poput hermana ili npr. ronnie-a i još ponekog sportaša koji nisu sa ove planete je svaka diskusija suvišna

back to koke, iako me ništa pro-slovenačko na ovome svijetu ne raduje, pravda je na kraju da tina i anna ovako podjele zlata i srebra, sve drugo bi bilo nepravda. interesantno je da je anna imala čišću liniju u onome zahtjevnom, super-g dijelu staze ali je maze upravo tu bila brža. napuhana vonn neka jede gov.na i neka se tješi sa svijim tigrićem, nije mi je žao ni sekunde, bez obzira što je vjetar u super-g frontalno napao :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 feb 2015, 21:10

Gledaj kako sam ga iskusno navuk'o da se prvi put u životu složi sa mnom :D Očekujem da se neko ubaci sa Stenmarkom tu :arrow:

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.