NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

Emir_ZENICA
Kontakt:

Re: NK Travnik

Post Postao/la Emir_ZENICA » 22 maj 2011, 01:56

Ma samo prodajite i stimajte tekme...Boli vas lud ste **** 8-)
A C A B !

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 22 maj 2011, 12:58

Historija grada Travnika

PREDHISTORIJSKI PERIOD

U blizoj okolici Travnika pronaðeni su ostaci raznih kultura koje su se u odreðenim istorijskim periodima smjenjivale na ovom prostoru. Prvi tragovi zivota potièu iz mlaðeg kamenog doba, neolita. Naðeni su u lokalitetima Nebo i Mujevine u dolini Bile i Crkvine u dolini Lašve, a pripadaju treæem i drugom mileniju prije naše ere.

U dolini Lašve i njenih pritoka identificirano je oko 40 gradina iz bronzanog i zeljeznog doba. Iako nije bilo sistematskih istrazivanja, površinskim iskopavanjem se ustanovilo da su to bila trajna naselja sa organiziranim naèinom zivota. Pronaðeni su ostaci odbrambenih nasipa-bedema, koji su u nekim primjerima raðeni u dva ili tri reda. Saèuvali su se fragmenti keramike, nešto metalnih predmeta, nakita i oruzja.*

ANTICKI PERIOD

Rimljani ove krajeve zauzimaju poèetkom naše ere i u njima ostaju sve do propasti Zapadnog rimskog carstva 476. godine. U to vrijeme je okolica Travnika bila relativno gusto naseljena. U gornjoj dolini Lašve, na podruèju današnjeg Turbeta pronaðeni su ostaci rimskih grobnica, vojne utvrde, temelji naselja, ranohrišæanske bazilike, novac, keramika i dr. I u Travniku se naišlo na tragove rimskog boravka, kao što su opeka, grnèarija, novci i nadgrobna ploèa sa natpisom.

Na lokalitetima Mali Mošunj i Kalvarija su iskopani temelji veæeg naselja. U selu Fazliæi, u dolini Bile, pronaðena je nadgrobna ploèa sa natpisom u kojem se spominje ime gradskog vijeænika municipija Bistue. Natpis je znaèajan, jer upuæuje na moguænost lociranja na ovom prostoru, poznatog po imenu Bistua Nova, za koje u nauci još uvjek postoje nedoumice oko smještaja. Na mnogim mjestima su naðeni ostaci �eljezne troske koji ukazuju na eksploataciju �eljezne rude u ovim krajevima.

Rimski robovi su ispirali zlato iz rijeke Lašve i njenih pritoka, o èemu svjedoèe mnogobrojne gomile pijeska uz obale rijeke. Naselja su bila meðusobno povezana mrezom lokalnih puteva, koji su se naslanjali na glavni drum "Salona-Argentarija". Period od V do VI stoljeæa predstavlja kraj rimske uprave na ovom podruèju.*

SREDNJI VIJEK

U VI stoljecu na pozornici historijskih zbivanja pojavljuju se Istocni Goti, a pocetak VII stoljeca obiljezen je upadima avarskih i slovenskih plemena i trajnim naseljavanjem Slovena u ovim krajevima. Na veæem dijelu Bosne i Hercegovine nisu naðeni ostaci slovenskih naselja, ali su na mnogim gradinama pronaðeni fragmenti slovenske keramike. I sam naziv gradina je slovenskog porijekla. Period od VII do X stoljeæa na podrucju cijele Bosne istorijski je nerasvijetljen i slabo je poznato kakva su se zbivanja ovdje odvijala. U IX i X stoljeæu dolazi do pokrštavanja slovenskih plemena na Balkanu i stvaranja prvih drzavica. Teritorijalno upravne jedinice srednjovjekovne Bosne bile su zupe, od kojih je jedna obuhvatala porijeèje rijeke Lašve.

Zupa Lašva se prvi put pominje 1244. godine u Povelji ugarskog kralja Bele IV. U sklopu ove ¾upe je bio i kraj oko današnjeg Travnika. Na podruèju nekadašnje Yupe Lašve utvrðeno je postojanje velikog broja steæaka, srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika. Evidentirani je oko 900 ovakvih nadgrobnika. Saèuvano je i nekoliko srednjovjekovnih utvrðenih gradova (Travnik, Torièan, Vrbenac, Škaf i Kaštel). Pronaðeni su i brojni pojedinaèni nalazi, od kojih su svakako najinteresantniji dijelovi metalnog pojasa (aplike) iz XV stoljeæa, iskopani u jednom grobu u Novoj Biloj. I danas se èuvaju u zavicajnom muzeju u Travniku. Pronaðeni su i mnogobrojni primjeri srednjovjekovnog novca (dubrovaèki, mletaèki, vizantijski, bosanski i dr.). Kao posjednik imanja u ¾upi Lašva èesto se pominje tepèija Batalo Šantiæ. Tepèija je oznaka za odgojitelja mladih plemiæa na kraljevskom dvoru. Batalo je podigao dvor u Torièanu, na podruèju današnjeg Turbeta, a u blizini njega i mauzolej u kome je sahranjen.

Meðu najbolje saèuvane tvrðave spada travnièki Stari Grad (Kaštel). Smješten je na prirodnom uzvišenju, koje je sa tri strane okru¾en vodenim tokovima što mu otezava pristup. Podignut je u prvoj polovini XV stoljeca kao odbrambeni punkt pred turskom najezdom koja je prijetila sa istoka. Veæ 1463. godine u jednom trogirskom izvještaju se kaze da su Turci pored nekih drugih bosanskih gradova zauzeli i Travnik. Ujedno je to i prvo pominjanje imena ovog grada u njegovoj istoriji.

Predpostavlja se da je i prije dolaska Turaka u podnozju grada vecje postojalo manje podgraðe sa trgom. To srednjovjekovno jezgro ce postati osnova za razvoj turske varoši.*

TURSKI PERIOD

U toku XVI i XVII stoljeæa ispod tvrðave se formira manje naselje, kasaba, sa glavnim trgom Baš-èaršijom, na mjestu današnje d¾amije Sulejmanije. Baš-èaršija se pominje veæ 1590. godine u vezi sa gradnjom kamenog mosta preko rijeke Lašve. 1660. godine turski putopisac Evlija Èelebija pominje djamiju u Baš-caršiji i pored nje han i haman i još sedamnaest d¾amija, što je za ono vrijeme nerealan broj.

Do kraja XVII stoljeæa u Travniku je moglo biti izgraðeno pet d¾amija: Gradska u tvrðavi, Varoška d¾amija u istoimenoj mahali, Jeni djamija u Hasan-aginoj mahali, Gazi-agina djamija na glavnom trgu i, mozda, djamija u mahali Šumece, istocno od Starog grada.

Krajem XVII stoljeæa Travnik postaje upravni centar bosanskog pašaluka. Nakon ratnog pohoda austrijskog princa Eugena Savojskog na Bosnu i velikog po¾ara kojeg je u Sarajevu izazvao, bosanski vezir Defterdar Halil-paša Æoso prenosi vezirsku stolicu iz Sarajeva u Travnik. Od 1699. godine, uz dva manja prekida, Travnik ce biti sjedište bosanskih namjesnika. Za to vrijeme grad se ekonomski i teritorijalno razvija i postaje vayan zanatski i trgovaèki centar.

U prvoj polovini XVIII stoljeæa na periferiji grada, na lijevoj obali Lašve, izgraðena je vezirska rezidencija, zgrada Konaka. To je bilo veliko zdanje graðeno u bosanskom arhitektonskom stilu. Uz nekoliko popravki, odolijevalo je vremenu preko dvije stotine godina, ali je na ¾alost, nakon drugog svijetskog rata srušeno, što predstavlja veliki gubitak za ovaj grad. U Konaku je u toku 150 godina stolovalo 77 bosanskih vezira, od kojih je nekolicina više puta postavljana na tu funkciju, tako da je bilo ukupno 90 promjena na vezirskoj stolici. Sedam vezira je umrlo u Travniku.

U vezirsko doba u Travniku su podignuti mnogi objekti koji su slu¾ili u razlicite svrhe, kao što su djamije, medrese, hamami, hanovi, bezistani, vodovodi, uliène èesme i dr. Kao veliki donatori istièu se posebno Mehmed-paša Kukavica koji je izgradio mnogobrojne objekte u Gornjoj èaršiji, Hadji Ali-beg Hasanpašine koji je nakon po¾ara obnovio neke Kukavicine objekte i Sulejman-paša Skopljak koji je u Donjoj èaršiji podigao veliku djamiju i dao popraviti neke postojece objekte u gradu.

Veæi broj spomenika iz tog vremena uništen je u èestim po¾arima. Katastrofalne razmjere imao je po¾ar koji je izbio u mjesecu septembru 1903. godine. U njemu su do temelja izgorjeli mnogi objekti, kuæe i duæani u Donjoj èaršiji i kompletne mahale na lijevoj obali Lašve. Spomenici koji su se uspjeli saèuvati do danasnjih svjedoèi su vremena u kome je Travnik zivio zivotom tipicnog bosanskog - orijentalnog grada.*

*Masliæ Fatima, STARINE I MUZEJI TRAVNIKA, Turistièki savez Travnik, 1990.god. str. 6-7.

KONZULSKA VREMENA

Poèetkom XIX stoljeæa Travnik postaje i diplomatsko sjedište. Najprije Francuska, 1906. godine, a godinu dana poslije nje Austrija, otvaraju svoje konzulate u Travniku. U to vrijeme je Turska veæ oslabljena imperija na èije teritorije pretendiraju velike evropske sile Austrija, Rusija i Francuska. Konzulati su otvoreni u cilju bolje saradnje meðu carevinama, ali su se iza diplomatskih kodeksa krili osvajaèki, politièki, vojni i drugi interesi. Za francuskog konzula je postavljen diplomata Pjer David, koji i Travniku ostaje sve do zatvaranja konzulata 1814. godine. U austrijskom konzulatu su se do njegovog ukidanja 1821. godine izmjenila tri konzula. Bili su to vojni oficiri: potpukovnik Paul von Mitteser, potpukovnik Jakob von Paulich i pukovnik Jozef Simbschen.

U romanu "Travnièka Hronika" knjiyevnik Ivo Andriæ je poetski sugestivno i upeèatljivo predocio sudbine ljudi i dogaðaje iz tih nesigurnih "konzulskih" vremena.*

PERIOD AUSTROUGARSKE UPRAVE

Po dogovoru velikih sila, na Berlinskom kongresu 1878. godine Austrougarska monarhija je dobila pravo da okupira Bosnu i Hercegovinu, a 1908. godine slu¾beno je proglasila i njenu aneksiju. Uspostavljanjem nove vlasti u zemlji, prilike æe se u Travniku naglo izmjeniti. Grad se polako poèinje ukljuèivati u industrijsku epohu.

Otvaraju se prvi industrijski pogoni: Tvornica duhana (1893), Tvornica šibica (1901), Preduzeæe za preradu drveta "Ugar" u Turbetu (1912).

U znacajne momente za razvoj grada spada prolazak zeljeznièke pruge, koja ovu regiju povezuje sa ostalim dijelovima monarhije, te izgradnja hidrocentrale koja snabdijeva grad elektriènom energijom. Podizu se nove stambene zgrade, posebno du¾ glavne ulice, parkovi i šetališta, te javni objekti meðu kojima se ljepotom i monumentalnošæu posebno istièu: zdanje hotela "Vlašiæ" današnja zgrada direkcije SP "Borac", bivša pošta u kojoj je danas smještena banka, zgrada kotarskog ureda u kojoj se danas nalazi sud, zgrade osnovne i drzavne škole, Hrvatske banke, Oficirskog doma, Radnièkog doma, Gimnazije, bolnice, zeljeznièke stanice, medrese, samostana i osnovne skole Milosrdnih sestara i dr.

Promjene koje ce se odraziti u svim sferama zivota, posebno u školstvu, zdravstvu, urbanizmu, ostaæe vidljive i do danas. U ovom periodu Travnik se postepeno ukljuèuje u tokove novije evropske i svjetske istorije.*

ZNAM DA JE MALO PODUGACKO POGOTOVO ZA NEPISMENE UFURANE PAPKE KOJI VRJEDJAJU JEDAN OD NAJSTARIJIH BOSANSKIH GRADOVA,CENTAR DUSE I KULTURE BOSANSKE,ALI MORAO SAM OVO DA POSTAVIM ISTINE RADI .PA NEK PROCITAJU OVO A MOLIM I NJIH DA POSTAVE ISTORIJU SVOJIH GRADOVA PA SVAKOM IOLE NORMALNOM OVDJE BUDE JASNO O CEMU SE PRICA.TRAVNIK JE MALI GRAD ZBOG PRIRODNOG POLOZAJA TO JE I BUDALI JASNO ,ALI IMA NESTO VISE STO BILMEZi NE MOGU SVATITI DA SU OVDJE UDARENI TEMELJI BOSNE I DA JE OVAJ GRAD STUB KOJI SE NE DA SRUSITI TAKO LAKO .MNOGI SU POKUSAVALI ,POKUSAVAJU I SAD,ALI NIKAD NIKOM NIJE USPJELO PA NECE NI DANAS.I NEK IM BUDE JASNO DA CEMO JOS IGRATI NA PIROTI KOJU TOLIKO MRZE I SVIMA IM ZIVOTE ZAGORCAVATI.NE MORAJU DA NAS VOLE ALI TO NAS NE BRINE PUNO NIJE NI DOSAD.A I AKO ISPADNEMO ETO NAS OPET NAZAD JEDNOM SMO ISPALI PA SMO SE VRATILI ODMAH A NECE NAM BITI PROBLEM NI OVAJ PUT.ALI NECEMO ISPASTI SAMO SANJATI MOZETE KAO STO VEC SEZONAMA SANJATE,A SNOVI SE RJETKO OSTVARE...
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

terza13
Kontakt:

Post Postao/la terza13 » 23 maj 2011, 16:04

joj oko cega se prepiremo, cija je livada veca. Da nam se svadjati pa makar i sa ogledalom. Uredu je ba, Travnik je kao grad specifican po drugim stvarima, po svojoj historiji isto kao u Tuzla po svom znacaju u cijeloj drzavi. Drzava nam u saku stane i mi se opet nasli svadjati, nije nam bilo dovoljno do sada.

Celik je sjajan klub i zao mi je sto kao takav nema novaca da napravi nesto vise, sigurno je da imaju najbolje navijace, grad koji zivi za klub i te neke lose odnose koje spominjemo, ma mi (bosanci) bi se zakacili sa nacrtanim kravama, takvi smo, a celik i travnik na nivou institucija sjajno suradjuju (radio sam kao prevodilac prije par godina za njih, kada su dosli ona 4 brazilca, nas (travnicanin) Kiko tad bio na probi). Fakat, svaka cast i klubu i navijacima.

Sloboda se jadna gore muci sa svojom mafijom, iskreno, nije njima do Travnika ni do livada (mada imamo jako zdrave ovce:), klub i raja koja voli svoje mjesto i fakat se nadam da ce za godinu dvije opet izboriti mjesto u europi i ovaj put moci igrati.

I Travnik ba, jedno od najprijatnijih mjesta u Bosni za gostujuce navijace (robijasi i fukare, ove malo starije, sjetit ce se da su marsirali, pjevali kroz grad i da im je raja jos aplaudirala, gdje jos to mozete vidjeti?¿)

Ma da mi je vidjeti bilo koju ekipu nasu (bila iz hercegovine ili iz rs-a) da igra ligu prvaka, ma prodao bih i livadu slobodi i moje krave celiku da vidim tu tekmu :))) (da mi ko sta ne dobaci, sarkazam ljudi)

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 25 maj 2011, 23:26

FIFA istražuje kupovinu glasova

Piše: H. Ljevo
Srijeda, 25.05.11. 22:13.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je istragu povodom spekulacija o potkupljivanju zvaničnika te institucije, uključujući potpredsjednika Jacka Warnera i predsjedničkog kandidata Muhameda bin Hammama.
Spekulacije je pokrenuo član Izvršnog komiteta Chuck Blazer, a odnose se na podmićivanje zvaničnika pred predsjedničke izbore, što narušava etički kodeks krovne nogometne organizacije, prenose agencije.

Blazer tvrdi da je FIFA-in etički kodeks narušen na sastanku 10. i 11. maja u organizaciji Bin Hammama i Warnera. Druga dva optužena zvaničnika su Debbie Minguell i Jaso Sylvester iz Nogometne unije Kariba.

Sastanak je organiziran povodom predsjedničkih izbora FIFA-e, koji su zakazani za 1. juni.

Predsjednik Nogometne konfederacije Azije Bin Hammam je u utrci za poziciju predsjednika sa Seppom Blatterom.

Četiri optužena zvaničnika su pozvani na saslušanje pred FIFA-inim Komitetom za etiku u Zürichu 29. maja.

FIFA je najavila da Claudio Sulser, vodeći čovjek Komiteta za etiku, neće voditi postupak jer ima švicarsko državljanstvo kao i Blatter. Proces će umjesto njega voditi Namibijac Petrus Damaseb.

E STVARNO OVAJ MOJ MALI TRAVNIK STIMA TEKME BRUKA JEDNA.
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

Sirenje
Kontakt:

Post Postao/la Sirenje » 27 maj 2011, 23:39

Nema se sta govoriti o Travniku kao selu ipak je to Seher, al brate stimate tekme HAOS :D

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 maj 2011, 10:57

Za sve ono udaranje nasih igraca ispast ce te i necete se dugo vratit u premijer ligu.Sram vas bilo.Prodajete bodove Borcu i sirokom a kad mi dodzemo ginete,mislim na Zelju.Zato ce vas stic kazna i necete se oporavit godinama.Sram vas bilo.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 29 maj 2011, 11:14

Alipasino je napisao/la:Za sve ono udaranje nasih igraca ispast ce te i necete se dugo vratit u premijer ligu.Sram vas bilo.Prodajete bodove Borcu i sirokom a kad mi dodzemo ginete,mislim na Zelju.Zato ce vas stic kazna i necete se oporavit godinama.Sram vas bilo.
Pobjedili nas 4-0.Kakva je to prodaja bila????!!! :D :D :D :lol: :lol:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 maj 2011, 20:23

Nisam mislio na ovaj zadnji rezultat znaju oni kad i sta je pustano.Koji ba Travnik istjerat iz lige i nadam se da ce Iskra iz Bugojna koja je nekad bila stabilni drugpligas one drzave uci u premijer ligu.Kad im bude najvise trebalo istjeracemo ih mi iz lige.

admir_ze1982
Kontakt:

Post Postao/la admir_ze1982 » 30 maj 2011, 20:37

Nikom ne mislim zlo, i zao mi je onih momaka koji su u Travniku da posteno zarade svoj hljeb, ali zbog MIDHATA SARAJCICA i njemu slicnih, od sveg srca zelim da vas izbace iz lige.
$ " & се ?, " " $ се $, " ? ватре " $, $ " нов " $, о " зато " ', о " ? % ", " " % ? $ ? ја њу, " ', " & " & свог ...

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 30 maj 2011, 22:27

admir_ze1982 je napisao/la:Nikom ne mislim zlo, i zao mi je onih momaka koji su u Travniku da posteno zarade svoj hljeb, ali zbog MIDHATA SARAJCICA i njemu slicnih, od sveg srca zelim da vas izbace iz lige.
Znas jarane ja se sto se sarajke tice slazem,samo molim vas da i vi u svojim klubovima prepoznate razne MITHATE SARAJCICE ,a ima ih bogami puno.Pa evo molim tebe za pocetak da u svom klubu prepoznas kojega.Jer ako to ne uradite bojim se da vam nista nece pomoci ni ako Travnik nikad vise ne zaigra.

admir_ze1982
Kontakt:

Post Postao/la admir_ze1982 » 30 maj 2011, 23:19

nostradamus je napisao/la:
admir_ze1982 je napisao/la:Nikom ne mislim zlo, i zao mi je onih momaka koji su u Travniku da posteno zarade svoj hljeb, ali zbog MIDHATA SARAJCICA i njemu slicnih, od sveg srca zelim da vas izbace iz lige.
Znas jarane ja se sto se sarajke tice slazem,samo molim vas da i vi u svojim klubovima prepoznate razne MITHATE SARAJCICE ,a ima ih bogami puno.Pa evo molim tebe za pocetak da u svom klubu prepoznas kojega.Jer ako to ne uradite bojim se da vam nista nece pomoci ni ako Travnik nikad vise ne zaigra.
100% prijatelju moj, ja bi najsretniji bio da zadje kakva finansijska policija i istrazitelji, pa od kluba do kluba...pa il nek budemo kako treba il nek nas nema nikako ...
$ " & се ?, " " $ се $, " ? ватре " $, $ " нов " $, о " зато " ', о " ? % ", " " % ? $ ? ја њу, " ', " & " & свог ...

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 02 jun 2011, 16:42

Pa odlazi vise Nele sta cekas,ako ne mislis da treba pogledaj na tribine za vrijeme tekme,sve ce ti se samo kazati.
Ovo se zove pricati da ne kazes nista...Ja intervjua majko moja :D :D :D
Zadnja izmjena: nostradamus, dana/u 06 jun 2011, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.

Budi sam na ulici

Post Postao/la Budi sam na ulici » 06 jun 2011, 14:27

Malo se općenito zna o NK Travnik,pa bih zamolio da neko iz Travnika malo pobliže dočara kako funkcioniše ovaj klub,ko su najveći finansijeri,da li potpisujete ugovore sa igračima ili samo igraju za platu,itd...?
Takođe,zanima me malo više detalja o ovom Popoviću,djeluje kao veliki talenat.
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 06 jun 2011, 18:55

Šta je ovo, hoće vas izbacit iz Premijer lige? :o
Čelik Zenica 1945

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 06 jun 2011, 22:32

Nimla_RZ je napisao/la:Šta je ovo, hoće vas izbacit iz Premijer lige? :o
Hoce stari ima dosta godina ali im se nesto neda :D :D :D
Sto se Popovica tice najveci je talenat koji je posljednjih godina igrao za Travnik ubjedljivo.Samo sto ga je Hrvatska vec izgleda nepovratno uzela u reprezentaciju.Ima momak veoma trnovit zivotni put ,o tome sam ranije pisao,i cjenim ga veoma zato sto je fajter kako na terenu tako i u zivotu.Iskreno mu zelim svaku srecu i ako karijeru ne nastavi kod nas.Travnik je inace mali klub koji se finansira iskljucivo iz budjeta kantona i opstine,i koliko ja znam nema uopste profesionalnih ugovora nego se igra iskljucivio za platu,koja je mora se i to istaci kolika tolika ali redovna po cemu je Travnik mozda jedini u ligi.Ne osnovu toga smo dobili i licencu cemu su doprinjele sve ispostovane obaveze prema drzavi.Malo raje zna da je to zapravo osnovni kriterij za dobijanje licence,to i izmirena dugovanja prema savezu,sto smo takodje ispostovali.Stadion zapravo i nije uslov jer klub koji ispostuje gore navedeno po pravilima UEFE moze igrati na bilo kojem stadionu kao domacin,na primjer Bilino Polje.u Travniku je smjesna situacija sa Sportskim centrom Pirota,koji se gradio prije rata i radovi su stali, da bi tek pretprosle godine krenuli ponovo.Izmjenuta je kompletna krovna konstrukcija na dvorani i sanirana kompletna unutrasnjost,dvorana ustakljena i zatvorena,te postoje ozbiljne garancije da ce dvorana biti zavrsena u toku sljedece godine.Napominjem a i svi koji su bili na Piroti znaju o koliko velikom projektu se zapravo radi.E da mi je i to docekati ne znam sta bi dao.Stadion koji je inace u sklopu kompleksa,je u prvobitnom projektu imao tribine sa svih strana,ali je do rata zavrsena samo jedna koja je godinama bila i jedina.Prosle godine je uradjen dio istocne tribine sa 500 mjesta,a cujem da se vode pregovori da se ona zavrsi citavom duzinom i da se mozda uradi Sjever,uporedo sa zavrsetkom izgradnje dvorane, cime bi Travnik stekao uslove za odigravanje Evropskih tekmi.Sad stadion ima kapacitet 3000 sjedecih mjesta.Inace u Trvniku su vec ,sto mnogi previdjaju i ne vide ,igrane zvanicne utaknice reprezentacija mladih U 21 protiv Danske i Norveske,one sezone kad nam je mozda i najmanje falilo da se plasiramo ne veliko takmicenje.Travniku je vec godinama zbog limitiranih sredstava malte ne zabranjeno takmicenje u Evropi ,a par Travnickih generacija je to i zasluzilo da uradi.Cak smo jedne godine bili i peti i izborili Intertoto kup koji se tada igrao,ali onda nismo imali licencu tako da od toga nije bilo nista.Igralo je Zepce umjeso nas.Inace zbog ovih desavanja gdje je klubu jedini cilj godinama bio samo opstanak u ligi,ogroman dio najvjernijih navijaca Travnika vise ni ne dolazi na utaknice.Navijacka grupa GERILA je skroz rasformirana, jer ova ,moram to reci, glupava uprava nije svatila vaznost rada sa navijacima i podrska koju su oni pruzali klubu.Jednostavno je ljudima dosadilo da gledaju otvoren kriminal,koji je postojao u klubu,i koji jos djelom postoji ,ali koji sve vise i vise,ODLAZI U PENZIJU.Travnicani znaju o cemu pricam.Mislim da se u ove sezonu dvije nadati da ce se mnogo sta promjeniti u klubu ako se uradi,a konacno sam optimista u tome,kompletna infrastruktura,kako gradjevinska tako i kadrovska.I nista mi nismo gori od ostalih timova u ligi,cak smo u puno toga i bolji,samo na celo kluba dovesce se bivsi igraci,ljudi koji istinski vole klub,a ne sto ne reci POLITICKI podobni kadrovi,kao kod vecine klubova.Inace pripreme krecu krajem mjeseca pa onda ce se vidjeti kakve su nam zapravo ambicije za sljedecu sezonu.Puno zavisi od ostanke igraca,koji su ove godine imali kvalitet za mnogo vise ,ali nisu SMJELI nista uradit,nego su zadnjih 10 kola jednostavno stali.Eto to je to i vidimo se pocetkom iduce sezone,iako mnogi gataju da nas ne bude,ali jbg MORACETE OPET NA PIROTU koliko god vam to krivo bilo. :D :D :D :D Pozdrav za sve koji prate ovu ligu,jer ovo kolko nas je ostalo stvarno zasluzuje sve komplimente bez obzira za koga navija :D :D :D

Budi sam na ulici

Post Postao/la Budi sam na ulici » 06 jun 2011, 23:00

Hvala za iscrpna objasnjenja,sad mnogo vise znam o NK Travnik i zelim vam sve najbolje u daljem radu. Nadam se da vas nece izbaciti jer bi to bila nepravda,a i mnogi bi prije vas zasluzili da budu izbaceni.Necu ih imenovati jer ne volim nikakve konflikte.
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 07 jun 2011, 01:20

nostradamus je napisao/la:Eto to je to i vidimo se pocetkom iduce sezone,iako mnogi gataju da nas ne bude,ali jbg MORACETE OPET NA PIROTU koliko god vam to krivo bilo. :D :D :D :D Pozdrav za sve koji prate ovu ligu,jer ovo kolko nas je ostalo stvarno zasluzuje sve komplimente bez obzira za koga navija :D :D :D
Travnik kao Travnik je divan grad i meni je uz Bihać najdraži u BiH.

Travnik kao klub je nešto potpuno kontra. Nije meni krivo što moram na Pirotu, meni je drago doći u Travnik, meni se gadi vaša politika da u prvom dijelu lomite noge ko god da dođe tamo da bi skupili xy broj bodova i osigurali opstanak a onda u drugom dijelu sezone počeli da prodajete utakmice. To si i sam napisao. I to radite skoro pa svake sezone. Doduše, ova je bila najizvjesnija jer se skoro odmah vidjelo da ispadaju Drina i Budućnost pa ste mogli da uzmete pedesetak hiljada maraka za 5-10 prodatih utakmica.

**** takav klub koji proda u sezoni minimalno 3-4-5 utakmica. To treba rasformirati.

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 07 jun 2011, 16:58

banovan je napisao/la:
nostradamus je napisao/la:Eto to je to i vidimo se pocetkom iduce sezone,iako mnogi gataju da nas ne bude,ali jbg MORACETE OPET NA PIROTU koliko god vam to krivo bilo. :D :D :D :D Pozdrav za sve koji prate ovu ligu,jer ovo kolko nas je ostalo stvarno zasluzuje sve komplimente bez obzira za koga navija :D :D :D
Travnik kao Travnik je divan grad i meni je uz Bihać najdraži u BiH.

Travnik kao klub je nešto potpuno kontra. Nije meni krivo što moram na Pirotu, meni je drago doći u Travnik, meni se gadi vaša politika da u prvom dijelu lomite noge ko god da dođe tamo da bi skupili xy broj bodova i osigurali opstanak a onda u drugom dijelu sezone počeli da prodajete utakmice. To si i sam napisao. I to radite skoro pa svake sezone. Doduše, ova je bila najizvjesnija jer se skoro odmah vidjelo da ispadaju Drina i Budućnost pa ste mogli da uzmete pedesetak hiljada maraka za 5-10 prodatih utakmica.

**** takav klub koji proda u sezoni minimalno 3-4-5 utakmica. To treba rasformirati.
Pa ****.a a ko to ne radi tako kao mi,u ligi a opstaje .Ma daj budite ljudi samo malo realni i recite vise brate dragi javno kad vas klub stima.A vi se svi nesto dovezali Travnika i kao svi posteni.Evo ti jedan primjer.Prosle sezone kada ste bili prvaci odigrali ste u Travniku O O u jednoj od najsmjesnije nastimanih utaknica koje su vidjene u ligi od osnivanja.To bolan ,ja ne govorim da se prepirem sa nekim, nego pricam istinu koju citav Travnik zna.E tada ti to nije smetalo sto je nastimano.I sjeti se samo Zepca kad je ispadao Borac.A pouzdano znam da ste ove godine nastimali tekmu u Gradačcu.Jos jednom apelujem na sve na forumu da budu malo iskreniji,a ne samo kad njima odgovara.Hajde da malo pricamo o stimaljkama za koje znamo,i da kazemo kad to radi klub za koji navijamo.Nisi ti veci protivnik toga zla od mene budi siguran u to.Nedavno sam nekome rekao i stojim iza toga,da se nista nece promjeniti,ako Travnika i ne bude.I postavljam svima vama koji nesto prigovarate Travniku pitanje,s kim je to Travnik stimao tekme,u premijer ligi.Ja znam i smijem to reci,a ne znam bas jeste li vi dovoljno iskreni da kazete imena tih klubova iz nase PREMIJER LIGE....

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 08 jun 2011, 23:54

Moraću ti reći da lažeš ko pas da je ona 0:0 bila naštimana. Na tvoju žalost bio sam na utakmici. Prvo ste nam povrijedili Serdarevića odmah u prvom poluvremenu. Nastavili ste da udarate toliko da je Ćulum razbio glavu(laktom) Sarajčiću čini mi se. Klasični nokaut bijaše. Ćulum je dobio crveni karton a Sarajčić je zamijenjen razbijene glave. Čudna neka štimaljka. Par povreda, crvenih kartona, razbijenih glava. Klasična igra na Piroti.

Kada se na Piroti odigra "miroljubiva utakmica", to je štimaljka ;)

Ne kažem da se ne štima kod nas al tvrdim da je Travnik u top 3 najvećih prodavača utakmica u BiH koji opstaje jer mlati u prvom dijelu prvenstva.

Opet ponavljam, to treba rasformirati. Fudbal bi nam napredovao blago rečeno.

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 09 jun 2011, 07:09

Nema još nikakvih vijesti o izbacivanju?

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.