Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

MetanorisBack
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la MetanorisBack » 01 apr 2014, 16:14

floyd je napisao/la:Pekovic bolji od Brooka Lopeza :lol: :lol:

Jadnice, Brook ne moze skakat jer je imao dvije najgore operacije, ali zato mu je sut s poludistance bolji od vecine bekova. Daleko veci arsenal poteza.
Skakanje zavisno u potpunosti od odraza? Znalac nema sta !
Molim te zadnji put da me ne nazivas pogrdnim imenima jer ja ne rjesavam takve uvrede prijavom administratoru,tako da molim te,pripazi da me jos jednom nazoves tim osnovnoskolskim pogrdnim imenom.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 01 apr 2014, 16:16

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=760" onclick="window.open(this.href);return false;
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 01 apr 2014, 16:17

Mali, kuzim da si se osramotio pa sad pokusavas svest pricu na licne uvrede. Sorry, ali ne ulazi u frku kad si slabiji.

Dotuklo te je ono da Minesota prima najvise poena iz reketa. Love je **** u odbrani, Pekovic skoro isti nivo, moze cuvat samo teskase kao sto je i sam.
Pekovic je Hakeem, iako ima maksimum dva poteza. :angel:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 01 apr 2014, 16:17

MetanorisBack je napisao/la:
floyd je napisao/la:Haj ne provaljuj se. Pekovic je defanzivno jedan od najgorih centara lige, Minesota prima najvise poena iz reketa u cijeloj ligi. U napadu ima jedan potez, uguzi se, primi loptu, i poentira metar od kosa.
Eto,i ostao si živ.
pa to sto si boldirao je apsolutno istina, pekovic i love ne mogu cuvati dvije tacke nacrtane na zidu
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 01 apr 2014, 16:19

floyd je napisao/la:Pekovic bolji od Brooka Lopeza :lol: :lol:

Jadnice, Brook ne moze skakat jer je imao dvije najgore operacije, ali zato mu je sut s poludistance bolji od vecine bekova. Daleko veci arsenal poteza.
Skakanje zavisno u potpunosti od odraza? Znalac nema sta !
Molim te zadnji put da me ne nazivas pogrdnim imenima jer ja ne rjesavam takve uvrede prijavom administratoru,tako da molim te,pripazi da me jos jednom nazoves tim osnovnoskolskim pogrdnim imenom.
Skakanje, pokretljivost opcenito. Ne smije ici jako kako bi htio.

E.O.D. :beam:

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 01 apr 2014, 16:26

floyd je napisao/la:Mali, kuzim da si se osramotio pa sad pokusavas svest pricu na licne uvrede. Sorry, ali ne ulazi u frku kad si slabiji.

Dotuklo te je ono da Minesota prima najvise poena iz reketa. Love je **** u odbrani, Pekovic skoro isti nivo, moze cuvat samo teskase kao sto je i sam.
Pekovic je Hakeem, iako ima maksimum dva poteza. :angel:

Dotukla me neistina? Da,svaki put me ona dotuce,i zato se nerviram,pa Minnesota ne prima najvise koseva iz reketa u cijeloj ligi,a i da prima ne mora to zavisiti od jednog igraca.

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 01 apr 2014, 16:28

LenBias je napisao/la:
floyd je napisao/la:Haj ne provaljuj se. Pekovic je defanzivno jedan od najgorih centara lige, Minesota prima najvise poena iz reketa u cijeloj ligi. U napadu ima jedan potez, uguzi se, primi loptu, i poentira metar od kosa.
Eto,i ostao si živ.
pa to sto si boldirao je apsolutno istina, pekovic i love ne mogu cuvati dvije tacke nacrtane na zidu
Cousins,Jefferson,Kaman,Brook,P. Gasol,Hawes,eto nekoliko koji su sigurno gori od njega,a ima ih jos koji su tu negdje,da,defanzivno najgori centar svijeta.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 01 apr 2014, 17:02

Nurkic je daleko ispred Pekovica po talentu,Najtalentovanij centar koji se pojavio u zadnjih deset godina.Momak dominira sa svojih 19 godina i samo ostaje zal sto u ovoj sezoni nije igrao po 25-30 minuta i pokaze nam sta moze uraditi za to vrijeme na utakmici.

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 01 apr 2014, 17:06

Lotus je napisao/la:Nurkic je daleko ispred Pekovica po talentu,Najtalentovanij centar koji se pojavio u zadnjih deset godina.Momak dominira sa svojih 19 godina i samo ostaje zal sto u ovoj sezoni nije igrao po 25-30 minuta i pokaze nam sta moze uraditi za to vrijeme na utakmici.
Naravno da je talentovaniji od Pekovica,ima i bolje brojke od Pekovica u njegovim godinama(isti broj faulova po utakmici :mrgreen: ).
Jedini cije se brojke mogu mjeriti sa Jusufovim su Valaciunasove,ali opet,mislim da Juka ima vise napadackog potencijala,vidjet' cemo.. :)

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 01 apr 2014, 17:09

floyd je napisao/la:[quote="MetanorisBack"
I zato im je autostrada u reketu, protivnicki bekovi ulaze i zavrsavaju kao od sale. Jer je nepokretni tenk, koji moze posluzit samo kod guranja jedan na jedan s teskasima njegove kategorije.
Guglaj vise, bolje, jace.[/quote]

Pa dali ga to cini losim defanzivcem? Ibaka je npr odlican rim protector,a prelos u tom ''guranju'' koje ti navodis,pa niko za njega ne govori da je prelos odbrambeni igrac,iako jeste los u svim segmentima u kojima je Pekovic dobar i obrnuto.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 apr 2014, 17:15

haloooooo baaa
šta je ono ovdje tema
koji je centar bolji pekovic ili lopez na topic NBA

jeste da je od mene krenulo, ali samnom ce i ova rasprava na ovom topicu zavrsiti :shhh:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 apr 2014, 17:20

_dreamer_ je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Ako ima mehku ruku neće ga sigurno ograničavat, nego će nastojati da ga unaprijede i u tom polju. Na svakom scout reportu za Draft izdvajaju mu i taj segment, te kako uz dodatni rad može biti ubojit i sa poludistance što bi ga činilo još opasnijim u napadu.
Bice Juka nas Brook Lopez :D
Ma Juka će biti Juka. :)
Samo Bože zdravlja
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 apr 2014, 18:27

Floyd i MetanorisBack su na sedmodnevnom odmoru.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 01 apr 2014, 18:35

Hajde ziv bio, obrisi i ove postove da se neko ne bi nakacio.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 01 apr 2014, 19:03

Ne znam jel ko spominjao(nisam nesto vidio na forumu) da ga je Morey (GM Rocketsa) pratio prije dvije sedmice u Zagrebu, samo jos jedna činjenica koliki hype se digao oko njega (sve sa zaslugom).
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Rios

Post Postao/la Rios » 02 apr 2014, 17:18

Pratim ga u ABA ligi kad god uhvatim prenos neki,"mali" je zvjer..Strasan potencijal..Sto rece gore neko,samo Boze zdravlja,velika karijera je pred njim.. :thumbup:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 03 apr 2014, 15:54

EDIN AVDIC
Nisam mogao da se odlučim. Obrtao sam na sve načine, ali prednost nisam mogao da dam nijednom, zato obojica dijele mjesto na poziciji centra. Nurkić je imao izuzetnu statistiku (12 ppg: 6sk, 60 šuta iz igre, 70% slo, bacanja) za nekog ko igra tek petnaestak minuta u prosjeku, a Varda odigrao jednu od najkompletnijih sezona u karijeri i dao pravi doprinos ekipi Mega Vizure.

Nurkića već sada guraju među 15 prvih izbora narednog NBA drafta (mada Chad Ford sa ESPN-a i dalje uz tekst o njemu drži sliku Afrikanca iz Senegala). Za svoju visinu i težinu ima izuzetno brze noge. Aktivan je pod oba obruča i ubacuje 12 poena po utakmici na čistu energiju i snagu. Leđima prema košu gotovo da još uvijek nema nijedan pravi potez i to je ono što je zastrašujuće. Kako će sa ovim fizikalijama izgledati kada usavrši centarsku tehniku? Problem su mu lične greške i činjenica da još uvijek nema snage da igra puno minuta u kontinuitetu.

POPAY
Kontakt:

Post Postao/la POPAY » 03 apr 2014, 16:05

Jel ima gdje prijenos hrvatske lige danas mec izmedju cedevite i zadra?Ako ko nadje obavezno nek javi!

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 03 apr 2014, 16:51

POPAY je napisao/la:Jel ima gdje prijenos hrvatske lige danas mec izmedju cedevite i zadra?Ako ko nadje obavezno nek javi!
mislim na Sport klubu HR

EDIT: izgleda da nema. sorry

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 apr 2014, 18:51

POPAY je napisao/la:Jel ima gdje prijenos hrvatske lige danas mec izmedju cedevite i zadra?Ako ko nadje obavezno nek javi!
Imas na onom balkansportu, samo sto se moras registrovati. Ovdje je prenos sa SK1, neki hrvatski komentatori. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.