FIFA/Coca-Cola World Ranking
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking
Vjerujte mi da mi je svejedno koji smo god na nekakvom rankingu koji je za mnoge totalno besmislen. Da se nama plasirati direktno u Brazil pa neka računaju nakve poene.
- ibrakadabra
- Kontakt:
Idemo ispred
Enkgleske,Ekvadora,Rusije,Švajcarske.Obala Slonovace (ako u naredna tri susreta odigra jednu neriješeni),Italije(Ako u naredna tri susreta jednu izgube i dvije neriješeno ,što je tesko za ocekivati),Meksiko je izgubio dosta bodova protiv Kostarike tako da u naredne 3 utakmice mora ostvariti tri pobijede da nas prestigne,Urugvaj ce vjerovatno izgubiti od Spanije i ako u naredna dva susreta ne ostvari dvije pobijede nece nas prestici.Grčka nas prestiže.
Što na kraju znaci da u najboljem slucaju mozemo biti 10 a najgorem 14.
Enkgleske,Ekvadora,Rusije,Švajcarske.Obala Slonovace (ako u naredna tri susreta odigra jednu neriješeni),Italije(Ako u naredna tri susreta jednu izgube i dvije neriješeno ,što je tesko za ocekivati),Meksiko je izgubio dosta bodova protiv Kostarike tako da u naredne 3 utakmice mora ostvariti tri pobijede da nas prestigne,Urugvaj ce vjerovatno izgubiti od Spanije i ako u naredna dva susreta ne ostvari dvije pobijede nece nas prestici.Grčka nas prestiže.
Što na kraju znaci da u najboljem slucaju mozemo biti 10 a najgorem 14.
I meni je besmislen ovako gledajuci al prilikom zrijeba nije nimalo besmislen.. Bolje biti u prom sesiru i dobiti lakse reprezentacije nego biti u drugom i svaki put dobijati jednu Spaniju... Ovo je prvi put da nas je sreca pomazila i da smo dobili laganu grupu i vec to ide lakse...Neutral je napisao/la:Vjerujte mi da mi je svejedno koji smo god na nekakvom rankingu koji je za mnoge totalno besmislen. Da se nama plasirati direktno u Brazil pa neka računaju nakve poene.
Biti 9 ili 10 u Evropi je velika razlika.. Kao 9-ti smo nosioci za kvalifikacije, kao 10-ti nismo... Jbg opet je sve do nas, al treba iskoristiti maksimalno nasu formu, generaciju, euforiju i sve.. Sto ne bi i mi kao Hrvatska il Grcka donedavno, bili u top 10.. A oni su tu dosli upravo pobjedama protiv slabijih reprezentacija
Kolumbija ce biti treca 

Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI
FORZA NAPOLI
Prosli ste do sada sve scenarije. Volim i ja ova predvidjanja, no sada pustite da prodje kup konfederacija. Isto tako primjetim da pravite jednu gresku, a to je da ovim reprezentacijama koji igraju na kupu konfederacija samo brojite tri utakmice, a cetiri od tih 8 ekipa ce odigrati pet utakmica, samo jos uvijek ne znamo koje i to ce uticati na ranking, nekima pozitivno nekima negativno.
Ma cekamo dok lista ne izidje, ko ce se baviti svom tom (ma)tematikom 

Sad za sad Gana - Obala Slonovače 1:1
Ako završi ovako idemo i ispred njih što znači da završavamo u julu na 11-om mjestu ispred Engleske, Ekvadora, Rusije, Švicarse i Obale Slonovače...Mogućnost je da se pređe i Italija, ali o tome nakon konačnih rezultata Talijana 

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Na Kupu Konfederacija navijamo:
-> Za Španiju, Brazil i Tahiti bez zadrške
-> Za Japan protiv Meksika i Italije ili za neki remi koji bi Japan odveo dalje
-> Za remi Meksika i Italije
-> Za Nigeriju protiv Urugvaja ili još bolje za remi koji vodi Nigeriju dalje
Idealno bi bilo da iz prve grupe prođu Brazil i Japan, a iz druge Španija i Tahiti. Pošto Tahiti neće proć', iz te grupe bi bilo puno bolje da prođe Nigerija nego Urugvaj. Nadamo se da će se u finalu naći Španija i Brazil, njihovi nas bodovi u pohodu na prvih sedam (osam) mjesta rang liste ne zanimaju.
Ovo govorim iz perspektive osobe koja nema pretjeranih simpatija prema bilo kojoj od navedenih reprezentacija, iz perspektive domaćih navijača Španije/Italije/Brazila ili nekog od ostalih ova računica ne stoji.
-> Za Španiju, Brazil i Tahiti bez zadrške
-> Za Japan protiv Meksika i Italije ili za neki remi koji bi Japan odveo dalje
-> Za remi Meksika i Italije
-> Za Nigeriju protiv Urugvaja ili još bolje za remi koji vodi Nigeriju dalje
Idealno bi bilo da iz prve grupe prođu Brazil i Japan, a iz druge Španija i Tahiti. Pošto Tahiti neće proć', iz te grupe bi bilo puno bolje da prođe Nigerija nego Urugvaj. Nadamo se da će se u finalu naći Španija i Brazil, njihovi nas bodovi u pohodu na prvih sedam (osam) mjesta rang liste ne zanimaju.
Ovo govorim iz perspektive osobe koja nema pretjeranih simpatija prema bilo kojoj od navedenih reprezentacija, iz perspektive domaćih navijača Španije/Italije/Brazila ili nekog od ostalih ova računica ne stoji.
- ibrakadabra
- Kontakt:
Gana - Obala Slonovače 2:1
Nesto me zanima, ovaj "kup konfederacija"... sta je on ustvari? Otkud bas da ucestvuje Italija ili bilo koja drzava, jel to onako dobili poziv ili

pobjednici euro 2012, copa america, gold cup, itd. iz euro 2012 igraju finalisti spanija i italija u konfederacijuFliX je napisao/la:Nesto me zanima, ovaj "kup konfederacija"... sta je on ustvari? Otkud bas da ucestvuje Italija ili bilo koja drzava, jel to onako dobili poziv ili![]()
- AlenHalilovic
- Kontakt:
I ja sam se pitao. Dok drugi igraju prijateljske utakmice dok se u njih to zove "kup konfederacije" koji se mnozi sigurno vise puta vise u racunici za FIFA ranking. Sigurno da odrze poziciju jer kosto znam lista je vazan za nekoliko odluka FIFE.FliX je napisao/la:Nesto me zanima, ovaj "kup konfederacija"... sta je on ustvari? Otkud bas da ucestvuje Italija ili bilo koja drzava, jel to onako dobili poziv ili![]()

Pretpostavio sam da su pobjednici kontinentalni saveza, al me zbuni gdje Italija zalutaEmir000 je napisao/la:pobjednici euro 2012, copa america, gold cup, itd. iz euro 2012 igraju finalisti spanija i italija u konfederacijuFliX je napisao/la:Nesto me zanima, ovaj "kup konfederacija"... sta je on ustvari? Otkud bas da ucestvuje Italija ili bilo koja drzava, jel to onako dobili poziv ili![]()

Edit: Al vidim ima i Obala Slonovace i Gana iz Afrike, pa ako ima Brazil koji ce vrag Urugvaj.. jel i Nikaragva igra il mi se cini.. ko da se i Irska spominje il sam prolupo

Zadnja izmjena: FliX, dana/u 12 jun 2013, 21:27, ukupno mijenjano 1 put.
Kup konfederacija se igra u ovom formatu jos od 1997. kada ga je poceo organizovati FIFA (prije toga je bio dva put organizovan bez nadzora FIFA od strane Saudijske Arabije) i od 2001. uvijek se igra godinu dana prije svjetskog u drzavi domacina kao neka vrsta generalne probe (osim u 2003. kada je organizovan u Francuskoj + naredne godine se nije igralo svjetsko). Multiplikator za Kup konfederacija je x3 koliko isto iznose i multiplikatori kontinentalnih prvenstva (evropsko, africki kup nacija i sl), dok npr. kvalifikacije imaju multiplikator od x2,5.
Pravo na kupu konfederacija obezbjeduju sljedece reprezentacije (u zagradi koja je to reprezentacija):
Domacin (Brazil)
Posljednji pobjedik svjetskog prvenstva (2010 - Španija)
Pobjednik 2011 Kupa Azije (Japan)
Pobjednik 2011 Gold Cup (Meksiko)
Pobjednik 2011 Copa America (Urugvaj)
Pobjednik 2012 OFC nations cup (Tahiti)
Pobjednik 2012 Evropskog prvenstva (Španija posto je ona i svjetski prvak, onda ide finalista Italija)
Pobjednik 2013 Africkog kupa nacije (Nigerija)
Pravo na kupu konfederacija obezbjeduju sljedece reprezentacije (u zagradi koja je to reprezentacija):
Domacin (Brazil)
Posljednji pobjedik svjetskog prvenstva (2010 - Španija)
Pobjednik 2011 Kupa Azije (Japan)
Pobjednik 2011 Gold Cup (Meksiko)
Pobjednik 2011 Copa America (Urugvaj)
Pobjednik 2012 OFC nations cup (Tahiti)
Pobjednik 2012 Evropskog prvenstva (Španija posto je ona i svjetski prvak, onda ide finalista Italija)
Pobjednik 2013 Africkog kupa nacije (Nigerija)
bice da je ovo zadnjeFliX je napisao/la:Pretpostavio sam da su pobjednici kontinentalni saveza, al me zbuni gdje Italija zalutaEmir000 je napisao/la:pobjednici euro 2012, copa america, gold cup, itd. iz euro 2012 igraju finalisti spanija i italija u konfederacijuFliX je napisao/la:Nesto me zanima, ovaj "kup konfederacija"... sta je on ustvari? Otkud bas da ucestvuje Italija ili bilo koja drzava, jel to onako dobili poziv ili![]()
Edit: Al vidim ima i Obala Slonovace i Gana iz Afrike, pa ako ima Brazil koji ce vrag Urugvaj.. jel i Nikaragva igra il mi se cini.. ko da se i Irska spominje il sam prolupo

malo si pretjerao sa irskom momcino nije ti dobro
Zeznulo me sto je Spanija neki dan igrala jaransku sa Irskom, reko da nije kup KONJ-federacijaEmir000 je napisao/la:malo si pretjerao sa irskom momcino nije ti dobro

A nije ni cudo sto sam prolupo, jbg skim si takav si

A zasto Italija, a ne Holandija? 

Gleda se finalista evropskog.....Sheyi je napisao/la:A zasto Italija, a ne Holandija?

32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...