Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
18
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
23%
neko drugi
14
8%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 186

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2015, 00:31

Donnie Darko je napisao/la: To su optimistične prognoze. Realne jesu, ali kolike su šanse ne znam baš. Real je mnogo bolji tim od Uniteda u ovom trenutku, mnogo. Nisu favoriti za titulu zato što su u ligi sa najboljom ekipom svijeta u ovom trenutku, a za LP su sigurno među 3 najveća favorita.
Niko ne spori da je Real bolji tim, ali ti nas u prvom postu predstavi kao totalne autsajdere ili nešto takvo, i na to sam reagovao, nismo mi baš toliko slabi da ne bi mogli zaprijetiti u borbi za titulu. I ne bi rekao da je mnogo bolji/jači tim, bolji jeste ali će se ta razlika smanjiti ove godine, pogotovo što je po meni LVG bolji trener od Rafe koji je tek došao u Real što če mu biti još jedna poteškoća.
Donnie Darko je napisao/la:Što se ugovora tiče, United je tu kriv. Trebali su davno riješiti tu situaciju, i sami su sebe doveli do toga da će De Gea otići za mnogo manje para nego bi trebao.
Ne bih ja rekao da je United tu kriv nešto posebno, ovaj ugovor za produženje stoji pred Davidom već 2 god, njegova je odluka da ne produžava, dakle nama je jasna namjera od početka bila da ga produžimo, uostalom on da želi mogao bi se i sada dogovoriti sa klubom kao Ronaldo što je uradio, da potpiše produženje, a da ga onda prodaju za puno više love nego sada, tako bi i obje strane bile zadovoljne :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 jun 2015, 00:32

rio_Ferdy88 je napisao/la:
let3 je napisao/la: Sušića da Messi sretne na ulici i potapše po ramenu, onaj ga ne bi prepoznao kao igraca :mrgreen: ali dobro, tu su negdje Pape i Brko iz španije, djeli ih samo par titula LP,EP i SP... sitnica :mrgreen:
E jbg sada ti totalno mašiš poentu, namjerno ili ne to je tvoja stvar, kažem ti da niko nije bezgrešan pa tako ni Brko i da smo mi na forumu da iskažemo svoje mišljenje ili ipak ne smijemo kritikovati nikoga nego im trebamo slijepo vjerovati. Fergie je pogriješio sa Pogbom pa šta, niko to ne prešućuje, isto kao i Brko sa Ikerom, i to mu se obilo o glavu na SP-u.
ma buraz, pravo da ti kažem - ne da mi se više smarati oko ove teme ;) mislim da smo sve rekli šta mislimo o tome....odgovaram ti cisto da te ispoštujem, jer si OK momak :thumbup:

šta reci za DDG na kraju....sami ste se zayebali što mu ranije niste zavrnuli ruku i natjerali ga da produži ugovor (ako ništa drugo bar bi zaradili više love, kad je vec navalio da ide), ali ko ga yebe na kraju krajeva - kako došao u United, tako i otišao ;) sve za pare.

sad zaganjajte Begovića i riješen problem :mrgreen: :salut:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2015, 00:35

let3 je napisao/la:
sad zaganjajte Begovića i riješen problem :mrgreen: :salut:
Ma jok, Valdes će biti ta zamjena :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 jun 2015, 00:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: To su optimistične prognoze. Realne jesu, ali kolike su šanse ne znam baš. Real je mnogo bolji tim od Uniteda u ovom trenutku, mnogo. Nisu favoriti za titulu zato što su u ligi sa najboljom ekipom svijeta u ovom trenutku, a za LP su sigurno među 3 najveća favorita.
Niko ne spori da je Real bolji tim, ali ti nas u prvom postu predstavi kao totalne autsajdere ili nešto takvo, i na to sam reagovao, nismo mi baš toliko slabi da ne bi mogli zaprijetiti u borbi za titulu. I ne bi rekao da je mnogo bolji/jači tim, bolji jeste ali će se ta razlika smanjiti ove godine, pogotovo što je po meni LVG bolji trener od Rafe koji je tek došao u Real što če mu biti još jedna poteškoća.
Donnie Darko je napisao/la:Što se ugovora tiče, United je tu kriv. Trebali su davno riješiti tu situaciju, i sami su sebe doveli do toga da će De Gea otići za mnogo manje para nego bi trebao.
Ne bih ja rekao da je United tu kriv nešto posebno, ovaj ugovor za produženje stoji pred Davidom već 2 god, njegova je odluka da ne produžava, dakle nama je jasna namjera od početka bila da ga produžimo, uostalom on da želi mogao bi se i sada dogovoriti sa klubom kao Ronaldo što je uradio, da potpiše produženje, a da ga onda prodaju za puno više love nego sada, tako bi i obje strane bile zadovoljne :)
Nisam imao Unitea predstaviti kao autsajdera. Bio sam u žurbi kada sam pisao tako da sam možda i pretjerao malo. Uglavnom složit ćemo se da je Real level iznad u ovom trenutku.

Što se Rafe tiče, ne znam. Fakat nemam pojma šta mislim da mislim o njemu, tako da se neću upuštati ni u kakve ozbiljnije prognoze. Ali Real teško da če ponoviti katastrofu koja ih je zadesila u drugom djelu ove sezone, pa makar i da je Ivo Ištuk na klupi. Carlo je ove sezone izbukao minimum iz ove ekipe Reala, i ne vjerujem da će Benitez biti lošiji.

Što se ugovora tiče. Ako ga De Gea nema namjeru produžiti već dvije godine, zašto ranije nisu reagovali i prodali ga? Real je prošle sezone kupovao golmana, čisto sumnjam da ne bi iskeširali za De Geu već tada. Mislim ako igrač neće produžiti onda je očigledno da ne želi ostati, ne vidim poantu u zadržavanju istog do zadnje godine ugovora i onda se ibretiti i plakati kada isti želi otići. Unitedov zajeb kako nije.

Uostalom, dobrog golmana je najlakše naći, ne vidim ni potrebu neku za tolikim žaljenjem.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 jun 2015, 00:40

@Rio

pa eto, odlicno

ako se VV vrati na onaj nivo prije ozljede koljena , nece nikome nedostajati DDG :P

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 24 jun 2015, 00:43

let3 je napisao/la: to možda po tebi i po još par ovih forumskih znalaca sa SS.ba :mrgreen:

ali dozvolicemo da Brko Del Bosque ipak zna nešto više o fudbalu nego mi :mrgreen:

eh da, baš ce potpis za Real presuditi da bude jedinica Španije :mrgreen: samo se još to cekalo :crazy:
U ovom slucaju ne zna. Mislim, smijesno je uopste raspravljati ko je ove sezone bolji, Iker ili De Gea. Ono o cemu ima materijala za raspravu je to da li je Iker trebao biti drugi ili treci golman Spanije, no dobro - Brko zna znanje.
I De Gea je poceo od prve minute 3-4 utakmice ove sezone a iduce sezone ce sigurno biti prvi golman neovisno o tome gdje bude igrao.
To da igraci iz Primere imaju neku prednost su obicne gluposti. Igraju najbolji, Iker je eto neki cudni izuzetak. Fabregas je recimo ove sezone vecinu utakmice pocinjao od prve, Costa dok je bio u formi takodjer i tako dalje...
De Gea ide u jaci i veci klub a i hanuma mu je cesce u Madridu, rodjenka Madridjanka, shvatite covjeka. :D

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 24 jun 2015, 00:47

Počeli ste/smo zatrpavati temu sa milion postova koji govore jedno te isto. Ima tema Reala pa tamo o istom nastavite, @rio je kod i nek' on reguliše naredne koji počnu opet jednu te istu sliku opet i opet i opet i....

Šteta za Firmina, mislim da smo propustili uzeti odličnog igrača, ako smo ikada i bili u igri.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2015, 00:48

Donnie Darko je napisao/la: Što se ugovora tiče. Ako ga De Gea nema namjeru produžiti već dvije godine, zašto ranije nisu reagovali i prodali ga?
Zato što su nisu imali odgovora da li će ili neće produžiti kao i sada, jer još nigdje nije rekao da želi ići ili podnio transfer zahtjev, nigdje ih nije ni odbio, nego samo zavlačio, a prošle sezone nisu ga prodali jer se mijenjao trener i uostalom isplatila se ta odluka jer je jedan od najzaslužnijih što ove sezone igramo LP :)
Donnie Darko je napisao/la:Uostalom, dobrog golmana je najlakše naći, ne vidim ni potrebu neku za tolikim žaljenjem.
I ne žalim nešto previše zbog toga što ide, samo sam želio da ga naplatimo kako i treba, a imamo mi već zamjenu u Valdesu, čisto sumnjam da ćemo tražiti nekoga pored njega.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 24 jun 2015, 01:28

Kakve su ovo price za ramu ? Sta kazu engleski insajderi ?

75M + DDG ? :D
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 24 jun 2015, 05:53

Firmino je talentovan, polivalentan igrac. Ipak, ocekivao sam neke cifre do 18 miliona funti, al' ono ode blizu 30, sto je i previse.

Gleaj suhog, zadnje vrijeme ga vidjamo samo na ovoj temi, a on ni da se potrudi da bude ozbiljan. :kafa:
- Ed Woodward for Prime Minister !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2015, 09:08

suhi je napisao/la:Kakve su ovo price za ramu ? Sta kazu engleski insajderi ?

Gluposti obične, ne zamaraj se sa tim i navrati češće :wave:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 24 jun 2015, 09:32

suhi je napisao/la:Kakve su ovo price za ramu ? Sta kazu engleski insajderi ?

Ti povjerovao u to? :bow:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 24 jun 2015, 09:36

Možda je 15M odštete, 5 godina ugovora po 12M = 60M i plus De Gea ipak

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 24 jun 2015, 09:42

Da se razumijemo Ramosa će Real teško pustiti, ponajbolji štoper svijeta je to ipak bez obzira što su neki ovdje išli tako daleko pa stavljali i Otamendia ispred njega. Svakako da bi nam bio veliko pojačanje. Njima treba golman a nama jača odbrana, može se tu izvući neki dogovor ali koliko glup moraš biti i napisati ovaj članak gore? xD
R.I.P

MIRZA RASCIC

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 24 jun 2015, 10:26

Ode Firmino u Liverpool :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

:opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 24 jun 2015, 10:28

Glupost s naše strane, mogli smo ga uzeti ali su naši po svemu sudeći odustali. Šteta, odličan igrač i profil kakav je nama i potreban.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 24 jun 2015, 10:33

Što će Unitedu Firmino? Ne razumijem. Čije bi on to mjesto zauzeo? Doveden je Depay i to je sasvim dovoljno za tu ofanzivnu liniju. Da je Firmino čisti špic, pa hajd' i nekako, al' ovako uopšte ne vidim potrebu za njim ili takvim profilom.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2015, 10:36

Rooney88 je napisao/la:Glupost s naše strane, mogli smo ga uzeti ali su naši po svemu sudeći odustali. Šteta, odličan igrač i profil kakav je nama i potreban.
Nije glupost, jer ta pozicija nije toliki prioritet, ako je prioritet uopće (Depay je dovoljan za krilo, na 10 ionako imaš dosta opcija), jbg sad bi mi trebali kukati kad god neko od konkurencije dovede neko pojačanje, koje su mediji povezivali sa nama :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 24 jun 2015, 10:40

Po meni nije igrac za prvih 11 na ovaj strasni sastav koji United posjeduje (na papiru). Al' vidili smo da Angel nije opravdao status velikog pojacanja, Mata moze igrati i na krilu, Depay jos nedokazan, itd., sto znaci da su svi sem kapitena zamjenjivi. Firmino moze igrati 10-ku, poluspica te cak lijevo krilo. Al' cijena za takvog "rezervistu" je bila ipak previsoka.

Ev' gledam, fol Bayern zeli Angela u zamjenu za Bastiana, cirkus. Ko bi iole ozbiljan mogao povjerovati u takvo nesto. Bastianova trzisna vr. u ovom momentu ne ide preko 15 mil funti, al' bi mu plata zato bila u regionu od 200 000 funti sedmicno. Ko moze vjerovati da ce Bayern npr. dati ovakvog igraca i jos mozda 30 mil razlike (sve ostalo bilo bi neprihvatljivo po United).
- Ed Woodward for Prime Minister !

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 jun 2015, 11:29

United je izbjegao metak.

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.