Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

BigBigBang
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la BigBigBang » 19 maj 2015, 21:26

Schneiderlin je napisao/la:dolaskom sterlinga i još nekih engleskih padobranaca mogli bi postati novi Liverpool :kafa: oni su iskušali dobitnu formulu s englezima :lolno:
:lol: :lol:

Ma to je ta dobitna formula kakva se tamo fura a furali su neki i ovde pod imenom British core :puke: :puke: Treba samo pogledati tu komediju od Liverpoola i raditi sve suprotno.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 maj 2015, 21:27

Niko ti ne garantuje da ce Sterling biti zdrav, medjutim, za razliku od Reusa, taj isti Sterling i nema neku historiju povreda. Reus ima. Ti se sad vodis logikom Wengera, niko ne garantuje da ce se Diaby povriejditi, produzi ugovor, niko ne garantuje da ce se Wilshere povrijediti, produzi ugovor.

http://www.transfermarkt.com/marco-reus ... eler/35207
http://www.transfermarkt.com/raheem-ste ... ler/134425

Dakle, Sterling ima jednu povredu 2 dana nije bio spreman. Niko ne garantuje da nece odmah nogu slomiti na prvoj utakmici, medjutim, pa logicno je zar ne? Reus se u 2013 i 2014 povrijedio po 6 puta.

I pazi opet jednu stvar koliko pokusavas izmanipulisati. Postavljas pitanje koga bi prije ljudi zdravog Sterlinga ili zdravog Reusa, a ja postavljam pitanje jel bolje zdrav Sterling ili poluzdrav Reus.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 maj 2015, 21:43

JA se vodim tvojom logikom i nije mi jasno zasto ne tvrdis da se npr. na pozicije Ramseya i Wilshera dovedu losiji igraci od kojih cemo imati vise koristi u mjesecima koje ovi provedu u bolnici? Sto se tice Reusa stoji da ima historiju nekih ozlijeda ali dozvoli da tvojim statistikama dokazem da to nije ni blizu onako kako ga ti prestavljas ko pacijenta Diabya sto osam devet godina sezonu nije sastavio.

Reus 2010/11/12 godine, Monchengladbach 35, 37, 37 utakmica

Reus 2013/14/15 godine, Dortmund 47, 43, 24 utakmice

I ti si iz ovog dosao do toga da njega predstavis ko pacijenta ala Diaby, ovo je dokaz da su tvoje tvrdnje apolutno neosnovane i netacne.

A evo jos jednog dokaza u istom vremenskom periodu Jack Wilshere (ovu prvu sezonu necemo gledati jer je bio mlad eto racunaj od ove sa 49 nastupa)

7 (14 utakmcia na posudbi), 49, 0 ( :shock: ), 35, 33, 18 utakmica dakle Reus je u poredjenju sa ovim od celika igrac...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 maj 2015, 21:46

Oj i ti sve bukvalno shvatas.

Evo da ti nacrtam. Zadnje dvije godine ima 6 povreda po godini. Ove godine ima 3 do polovine godine. Dakle veoma su velike sanse da ce do kraja 2015. imati jos barem tri.

Ove sezone je propustio 20 utakmica. Sterling je u citavoj svojoj karijeri propustio 2 dana. Nije ni jednu utakmicu. Mala razlika svakako.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 maj 2015, 21:50

Sta imam sve bukvalno shvatati ti si uzeo sebi period koji tebi odgovara i po njemu zakljucujes po tvojoj logici Mesut Ozil je injury prone igrac jer zadnje dvije godine imao je dvije teske ozlijede iako prije toga na prste ruke mozes izbrojati utakmice koje je propustio u Realu i Werderu. Dakle cinjenicno stanje je da u nasoj ekipi se tolerisu puno veci injury prone igraci a losije kvalitete od Reusa a u tu skupinu bi dodao i Oxlade Chamberlaina i nije problem produzivati ugovore sa tim igracima (da se razumijemo ja sam za produzenje ugovora Ramseyu, Oxu, Gnabryu pa cak i Wilsheru) a problem je dovesti Reusa koji jeste zadnjih godinu dana imao probleme sa ozlijedama ali godinama prije toga nije imao probleme i igrao je a na prste ruke mozes nabrojati igrace Arsenala u rosteru koji nisu imali probleme u istom tom periodu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 maj 2015, 21:55

Koji ba period? Pa Reus se pati sa povredama od kako igra. Pogledaj malo ovaj link sto sam ti postavio. Njegove povrede idu od 2009.

Druga stvar, bas zelim da se promjeni ta situacija i da vise nema toliko povreda i zato ides po igraca koji nije sklon povredama.

Inace, logika kad su vec Ramsey i Jack povrijedjeni nek bude i Reus nije glupa, vec je idiotska. Cilj je unaprijediti klub, a ne unazaditi.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 maj 2015, 22:58

Idiotski je jedino razmisljanje da ce te dovodjenje Reusa unazaditi cuj dovedes Reusa i unazadi te :lol: i to logikom da je on injury prone igrac dok npr. imas Walnuta kojem hoce produziti ugovor koji je klasama ispod Reusa a jos je vise injury prone, citavu karijeru takodjer muku muci sa ozliejdama a u zadnje dvije godine ima 18 i 13 utakmica odigranih u sezoni od cega su vecina ulasci sa klupe, svaka ti cast moje razmslajnje je idiotsko a ovo nije, dovodjenje Reusa npr. umjesto Walnuta ce nas bas unazaditi jer hebiga stvarno tesko ce Reusu biti ostati fit za 18 i 13 utakmica i to uglavnom ulazaka sa klupe u dvije godine :lol: a to sve jos kad se ne obaziremo na razliku u kvaliteti.

Tu historiju povreda kroz karijeru sto ti pominjes en uzimam u obzir ozbiljno jer ga te ozlijede nisu sprijecile da vrhunski odigra te sezone i skupi veliki broj utakmica i napravi reputaciju sebi kakvu danasima dakle odigrao mnogo vise utakmice nego neki igraci u nasem rosteru od kojih je i mnogo kvalitetniji igrac i on ce nas unazaditi e hebem ti logiku.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 maj 2015, 00:10

I Walcott je odigrao preko 200 utakmica za Arsenal pa opet ne mozes racunati na njeg.

I ti dovodjenjem Reusa podrzavas Wengerovu taktiku placanja igraca koji ne igraju. Bravo ti.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 maj 2015, 00:28

Ja se samo vodim standardima koje si ti sam postavio, prvi si spomenuo zadnje dvije godine, pa sam ti ja naveo zadnje dvije godine Walnuta igraca koji igra na poziciji krila kao i Reus a takodjer sam ti naveo primjer Wilshera. Ti si pricao o nazadovanju sa Reusom a igrac je mnogo vise igrao uprkos povredama od Walnuta dakle igrac koji igra vise a mnogo je bolji bi bio nazadovanje po tebi.

Kakvi ba igraci koji ne igrjau pa u Arsenalu su ti manje vise svi igraci ti koji spadaju u tu kategoriju, opet sam ti naveo primjer Ozila cije propustene utakmcie u Realu i Werderu mozes na prste ruke nabrojati a evo dvije sezone u Arsenalu i dva duga odsustva to je vise do Arsenala tj. Wengera, treninga i doktora nego sto je do igraca. Moze se trpiti da jedan Walnut ima desetak startova u dvije godine, da jedan Diaby igra mec svake druge sezone, Wilshere svako malo na operaciji, Ox, Ozil, Ramsey ne igraju sezonu bez bar jedne vece pauze, Debuchy dosao na ljeto a ima vec dvije ozlijede propustio 70% sezone ako ne vise eno ga opet ima neku laksu ozlijedu, traktor Arteta ne igrac citavu godinu skoro (sto je odlicno) i mogao bi do sutra nabrajati i pored svega toga zasto ne bi i Reusove ozlijede trpio pa u Arsenalu se svi povrijedjuju.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 maj 2015, 01:18

I zasto onda dovoditi lika koji ce igrati koliko i Walcott? U cemu je poenta? I ko kaze da sam ja za to da ovi stalno povrijedjeni budu u klubu? Fakat ne razumijes.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 maj 2015, 01:56

Zato sto je bolji i zato sto ce vise igrati, nije isto kad igrac odigra 13 i 30 utakmica. Ne znam ja da li si ti za da ovi osatnu u klubu ili nisi samo znam da ti smeta sto bi REusa doveli jer bi se povrijedio a ne smeta ti to sto 90% naseg tima iam bar jednu ozlijedu kojom pauziraju vise mjeseci godisnje i ako vec pravis takvu selekciju zasto se ne zalazes da se rijesimo npr. Ramseya ili Wilshera a da dovedmo nekoga ko ce vise igrati od njih? Sve i da si upravu i da Reus bude kao Wilshere, Ramsey, Ozil, Ox i vecina ostalih igraca u timu treba ga dovesti bolje da cekas da ti se poslije povrede vrati klasa Reus nego da cekas da se vrati panj Walnut.

Roman
Kontakt:

Post Postao/la Roman » 20 maj 2015, 02:00

Spominje se Yaya
Bojkot Smajlicima

Forza Roma

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 20 maj 2015, 13:22

@AGB i @BBB svaka vam cast! Uspjeli ste da spamujete tri teme sa vasom raspravom. :tokralju:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 20 maj 2015, 15:15

I ja im čestitam. Aferim!

Daily Fail je prenio da smo počeli pregovore sa Češkim izvanzemljskim golmanom
A.F.C. Bournemouth!

Schneiderlin
Kontakt:

Post Postao/la Schneiderlin » 20 maj 2015, 15:46

Arsenal will sign a quality DM says Wenger

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 maj 2015, 16:39

Pa ovaj Wenger je kralj spinovanja, ko sto je Mancini kralj rotacija, ovaj je spinovanja.. Kaze ljudi bi govorili 'kakvo pojacanje, odlican posao' da smo Coquelina doveli za 40m. :lol: :mrgreen:

A sto jest jest, podcjenjen je puno, a u 2015 ima najbolju statistiku od svih zadnjih veznih u Engleskoj. Doduse, prema naprijed ne moze ponuditi puno, ali to uostalom i nije njegov posao, da imamo sposobne centralne vezne tj. da tu ne igra Cazorla bila bi druga prica.

Ramsey 20 minuta igrao u sredini protiv Uniteda i asistenciju upisao ako cemo brojat onaj gol Walnuttu. :kafa:

Hmm.. Pitam se ko li je taj DM koji se spominje.. :hmmmmm:

4R5EN4L8IH
Kontakt:

Post Postao/la 4R5EN4L8IH » 20 maj 2015, 17:27

Hvala svima na dobrodošlici.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 20 maj 2015, 17:40

QUARTERBACK je napisao/la:Pa ovaj Wenger je kralj spinovanja, ko sto je Mancini kralj rotacija, ovaj je spinovanja.. Kaze ljudi bi govorili 'kakvo pojacanje, odlican posao' da smo Coquelina doveli za 40m. :lol: :mrgreen:
Ovo sam mogao kovertirati da će reći. Prije par sedmica sam spomenuo da je isto rekao za Flaminija prošle sezone, s tim da je tad cifra bila 25 miliona (ili tako nešto).

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 maj 2015, 17:42

Artetitis je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:Pa ovaj Wenger je kralj spinovanja, ko sto je Mancini kralj rotacija, ovaj je spinovanja.. Kaze ljudi bi govorili 'kakvo pojacanje, odlican posao' da smo Coquelina doveli za 40m. :lol: :mrgreen:
Ovo sam mogao kovertirati da će reći. Prije par sedmica sam spomenuo da je isto rekao za Flaminija prošle sezone, s tim da je tad cifra bila 25 miliona (ili tako nešto).
Pa to je klasično spinovanje, iako moze se reci da je upravu jer Coquelin se zaista pokazao odlicnim pojacanjem, steta sto od pocetka sezone nije bio tu mozda bi stvari bile dosta drugacije al eto..

Kako bih samo volio da Sterling dođe uz Šnajderlina. :tokralju:

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 20 maj 2015, 18:05

Što se tiče Sterlinga, lik je Englez (znači, HG-kvota), igra na više pozicija, brz je i okretan. To je OK.

S druge strane, finiširanje mu je užasno i hoće platu u rangu Suareza, a nije još prebacio 10 golova u ligi. Ne volim tu vrstu igrača, već smo imali posla sa tipovima koji za par hiljada funti više odlaze iz Arsenala (Cole, Nasri, Van Persie) tako da... Ja bih radije preskočio. Wenger, međutim, ne opovrgava niti potvrđuje da tu nečeg ima, a to je znak da se nešto zbiva.

Slučajno ili ne, na službenoj stranici se u medijskom pregledu prvo spominje Čech. Danas je Čechu rođendan (baš kao i Casillasu - dva od četiri najbolja golmana unazad 20 godina rođena na isti datum) pa mu čestitajte na Twitteru i pozovite u pravi londonski klub. :)

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []