La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 avg 2013, 00:46

Henderson je napisao/la:Soldado progovorio zašto je napustio Valenciu.

Roberto Soldado has revealed he felt he had to leave Valencia because he had been lied to by club president Amaedo Salvo.
The 28-year-old spoke out after agreeing to move to Tottenham Hotspur for a £25.8 million club-record deal and he pulled no punches when discussing his reasons.
As he prepared to fly out of Valencia airport to head for his Tottenham medical in London, Soldado was relishing the move but he was also strongly critical of Salvo.

"I'm very hopeful," he said. "But I'm leaving Valencia after three unforgettable years. But it's a new project and a new change in my life for me and my family. It is a good deal for Valencia and for me. All this time I didn't say a word to not harm Valencia's club image and the transfer itself until everything was totally clear.
I'm leaving because I don't trust in the new (Valencia) project. The president all this time was telling me lies several times since I talked to him on the phone. I think the deal could have been done with sincerity but it was not. I wish Valencia all the best. They will always be in my heart. This decision was mine entirely and my family, no-one was pushing me to go."
Valencia odmah demantovala:http://www.valenciacf.com/contenidos/Ac ... _locale=es.
U Valenciji vjeruju da je ovo Soldado rekao na "nagovor" svojih agenata koji su ostali "kratkih rukava" na ovom transferu :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 02 avg 2013, 01:01

Henderson je napisao/la:Kkav je ograč Diego Costa i vrijedi li ovih 25 miliona eura koliko je Liverpool ponudio za njega?
Po meni, ne vrijedi 25 miliona - vec maximalno 20...ali ko sam ja da o tome pišem...ako Liverpoolu ili nekom trecem vrijedi toliko, onda vrijedi jbg :mrgreen: ...to isto važi i za Balea....svi se slomiše oko price vrijedi li preko 100 miliona ili ne vrijedi...pa izgleda da Perezu vrijedi, a on se ipak malo bolje razumije u te stvari nego mi forumaši sa SS.ba foruma.

Costa je vrlo dobar igrac, cak i dosta podcijenjen....samo je veliko đubre :lol: :mrgreen: mnogo prgav igrac, spreman na razne svinjarije sve u interesu kluba....meni se ne sviđaju takvi igraci....no, neki treneri gotive takve.
Bitan je igrac ovog sadašnjeg Atletica, sa bitnim doprinosom timu....ne znam hoce li ga Atletico pustiti :? nisam nešto siguran

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 02 avg 2013, 01:25

sagitarius je napisao/la:
RealMoudrid je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Njegova otkupna klauzula je bila 30 miliona eura,znaci kad neki klub to plati drugi nemoze nista osim da potvrdi taj transfer.
Glupost.
Glupost al istina,tako ti je to s otkupnom klauzulom,isto sto je sejk reko da ce dovesti Messia,samo da platit otkupnu i to je to nema ni barca ni messi pravo na rijec :)
Majko moja.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 02 avg 2013, 15:03

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 avg 2013, 17:37

L_blancos je napisao/la: Beckham je po odlasku bio potencijalni, cak je ja mislim te godine bio u uzem krugu od top 3 igraca.
Naravno da nije, a razlog njegovog odlaska svakako nije Real, već sukob sa Fergiem ;)
L_blancos je napisao/la:Ruud je bio, isto tako, jedna od tri najbolje devetke evrope po odlasku.
To ne znači da je bio potencijalni BdO ;)
L_blancos je napisao/la:Ronaldo je bio zlatna lopta i to ga je poslalo u Madrid
Poslala su ga iskljuivo ona 94 mil iz Madrida ;)
L_blancos je napisao/la:isto bi bilo i sa Nanijem npr da osvojo zlatnu loptu...
Naravno, sad ćemo izigravati i vidovitu Džemilu :roll:
L_blancos je napisao/la: i njega smatram kao jedini tim u Engleskoj koji moze trenutno privuci Balea, Ronalda i slicne...
Naravno da ne može, i to nikad i nije bio dio Machine filozofije ;)

L_blancos je napisao/la:I znam dovoljno o transfer filozofiji Manchestera da mogu reci da se previse predstavlja kao idealna i pametna.
Ko je rekao da je idealna (i ko je to bezgrešan), ja samo kažem da se ta filozofija ne svodi na iskrcavanje ogromnih svota novca na potencijalne BdO dobitnike kao što si ti napisao ;)
L_blancos je napisao/la:Mancho je, uz Real i Valenciu, klub koji je cinio najvise gresaka prilikom transfera...
Naravno da nije, jer da jeste rezultati bi govorili drugačije, a u Manchinom slučaju rezultati daju jasnu sliku ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 02 avg 2013, 20:59

rio_Ferdy88 je napisao/la: Naravno da nije, a razlog njegovog odlaska svakako nije Real, već sukob sa Fergiem ;)
Evo sad sam provjerio i Beckham je do tad bio dva puta drugi na izboru za Balon. Zar ga to ne svrstava u red igraca koji su bili sami vrh? I Ruud je napustio Manchester zbog sukoba sa Ronaldom jel? Svadljivi su ljudi u Manchesteru mescini.
To ne znači da je bio potencijalni BdO ;)
Znaci da je to jos jedan primjer kako Manchester pusta svoje najbolje igrace...
Poslala su ga iskljuivo ona 94 mil iz Madrida ;)
Prodati najboljeg igraca? To razdvaja Real od Manchestera...
Naravno da nije, jer da jeste rezultati bi govorili drugačije, a u Manchinom slučaju rezultati daju jasnu sliku ;)
Kako bgt ti dovodis u direktnu vezu promasene transfere sa rezultatima?
Konkretno pisem za transfere i tvrdim da su ova tri kluba najvise pogresaka napravili, gledano samo sa igracke strane...

Dovodjenje Klebersona, Obertana, Sahe, Hargreavsa, Berbatova , propustanje serviranog Ronaldinha, olako pustanje Rosija, Forlana, Pogbe, Ruuda, Piquea...

Kupovina Bebea je posebna prica...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 avg 2013, 21:50

L_blancos je napisao/la: Evo sad sam provjerio i Beckham je do tad bio dva puta drugi na izboru za Balon. Zar ga to ne svrstava u red igraca koji su bili sami vrh? I Ruud je napustio Manchester zbog sukoba sa Ronaldom jel? Svadljivi su ljudi u Manchesteru mescini.
Fergie je svadljiv i ne dopušta ono što bi većina drugih trenera dopustila, i to treba da znaš ako si toliki poznavatelj Uniteda, za kakvoga se izdaješ, Becks je otišao nakon što ga Fergie otjerao, i to kopačkom u glavu :mrgreen:

Ruud je napustio, ne kao potencijalni BdO, čemu nikad nije bio ni blizu ;)

L_blancos je napisao/la:Znaci da je to jos jedan primjer kako Manchester pusta svoje najbolje igrace...
Znači da je to još jedan primjer gdje je United uspio prodati igrača i nastaviti sa istim i čak većim uspjesima nakon njegovog odlaska, a to ne bi bilo moguće bez pametnog ulaganja sredstava od njegovog transfera na nova pojačanja ;)

L_blancos je napisao/la:Prodati najboljeg igraca? To razdvaja Real od Manchestera...
Ne, ono što ih razdvaja je trošenje tih ogromnih količina novca na te dobitnike BdO nagrada, a Ronaldo je jedan primjer za to, i nakon prodaje tog najboljeg igrača, nastaviti sa uspjesima ;)

L_blancos je napisao/la:Kako bgt ti dovodis u direktnu vezu promasene transfere sa rezultatima?
Konkretno pisem za transfere i tvrdim da su ova tri kluba najvise pogresaka napravili, gledano samo sa igracke strane...

Dovodjenje Klebersona, Obertana, Sahe, Hargreavsa, Berbatova , propustanje serviranog Ronaldinha, olako pustanje Rosija, Forlana, Pogbe, Ruuda, Piquea...

Kupovina Bebea je posebna prica...
Od uspjeha u transfer politici (odnosno kvalitetnih i potrebnih pojačanja, na koja nisu potrošeni ogromni novci) zavisi i konačan rezultat na kraju sezone, a tome u prilog ide i činjenica da je United u Premu trošio daleko manje od Plavaca, Citya, Liverpoola, u zadnjih 10ak godina, a ima bolje rezultate od istih ;)

Ja tvrdim da United ne može u isti rang sa Realom (ne tvrdim da nisu imali promašenih transfera), kad su u pitanju promašeni transferi, a stavljanje Berbe na tu listu samo govori o tebi i tome koliko poznaješ United ;)

I svakako da nema šanse da je United u prva tri kad su u pitanju promašeni transferi, jer da malo pogledaš historiju transfera drugih klubova shvatio bi koliku grešku si napravio ;)

A da je Ronaldinho došao, onda nikad ne bi gledali čarolije Cristiana u dresu Uniteda, a kasnije i Reala :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 03 avg 2013, 19:10

La comisión deportiva del Elche negocia con el delantero franco-argelino Rafik Djeboour, que milita en el Olimpiakos griego
ovo ce biti top pojacanje za elche ak ga dovedu ,striker pravi :)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 03 avg 2013, 20:00

slika
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 avg 2013, 20:41

Razina kvaliteta lige je znatno niza u odnosu na prethodnu sezonu osim za Real i Barcu. Licno ne mogu se pozaliti jer je Atleti zadrzao kostur ekipe , ali opet smo izgubili najbolju 9 na svijetu. Ova serija odlazaka u prvenstveno EPL ako se nastavi kroz 2 ili 3 sezone liga ce biti gora od skotske, vjerujem da svima to jasno. Valencia, Sevilla ,Malaga i drugi su smanjili razinu kvalitete i to dobrano . Mozda na prvi pogled Sevilla se ne cini slabija u odnosu na proslu sezonu ,ali stvarnost je ta da su to igraci koji su otpaci drugih klubova poput Marina koji godinu dana nije igrao fudbala , Bacca je imao odlicne cifre u Belgijskoj ligi ali ostaje da vidimo kako ce odigrati u puno jacoj ligi , Gameiro mi se cini kao najbolje pojacanje od svih koji su dosli u Sevillu ,ali opet i on je otpadak PSG-a ,Pareja cini mi se da nije bio standardan u Spartaku . :? Vise Cardif ima para od Valencie i Atletica. To je nesto prestrasno .

S druge strane,nisam bio u toku sto se tice transfera ,nesto sam na brzinu provjeravao i cini mi se da jedino Elche radi mangupske transfere . Doveli su dva solidna stopera tipa Sapunarua i Botiu koji dok je igrao za Sporting je vazio za nekakvog veoma perspektivnog stopera sto u Sevilli nije pokazao no u Elcheu sigurno da moze pruziti bolje partije. Sapunaru je iskusan igrac koji moze biti od velike pomoci . Ima iskustva u Primeri,Rumunski reprezentativac ,mnostvo velikih utakmica u nogama,cesto zna da zabije golove iz prekida, daleko najbolje pojacanje u odbrani . Doveli su i znacajno pojacanje na poziciji ljevog beka u vidu Cisme koji je dosao iz Atletica.
Nije se naigrao puno na Calderonu sto je i razumljivo pored Filipea međutim, igrao je u Evropa ligi i Cupu dosta solidno a i iskusan je,ima dosta utakmica odigranih u Primeri za razne klubove i svakako da je biti pojacanje.
Sada imaju odlicnu zadnju liniju . Pored tih pojacanja ,jos od ranije tu je jedan igrac koji mislim da ce biti jedno od otkrovljenja sezone,a to je Damian Suarez . Jedan odlican bek . Sredina terena je takođe dobro pokrivena. Dosao je u Ruben Perez koji je odigrao odlicno proslu sezonu u Betisu . Malo me iznenadilo to sto je otisao u Elche zbog toga sto su ga htjeli dovesti i Villareal i Betis. Zadnji u nizu tih pojacanja je i Kolumbijski reprezentativac Carlos Sanchez koji je dosao iz Valenciennesa . Kazu da se Messi zbog njega nije vidio u duelu Kolumbije i Argentine kada su nedavno igrali . Nisam ga nikada gledao ,ali kazu da je jak u tim duelima,onako pravi mesar i dosta nezgodan po protivnicke igrace . Slican je igrac i Ruben Perez . Znaci Elche ce da ima dva zadnja vezna koji spadaju medju najvece mesare lige . Jedva cekam duele njega i Nejmara 8-) :mrgreen:
slika
Nadam se da ce dovesti jos jednog napadaca . Spominje se Rochia iz Zaragoze i taj lik iz Olimpiakosa . Elche ce biti dosta dobar klub u buducnosti . Ovi sada transferi su ono cisto da se prezivi i da se klub proba stabilizovati u Primeri .

Nimalo nelose
.........Toño............
Damian - Pelegrin - Botia - Cisma
.....C.Sanchez - R.Perez........
Coro(Stevanovic) - C.Gil - Fidel
............M.DelMoral............
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 avg 2013, 20:48

RickBlaine je napisao/la:slika
Sad izgleda duplo mladje :mrgreen: :lol:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 avg 2013, 23:39

Postiga :arrow: Valencia
Xavi Torres :arrow: Betis
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 avg 2013, 10:40

slika
Protiv nekog od ovih klubova Real ce morati traziti plasman u LP. Jbeno do bola .
Po meni Real mora izbjeci Arsenala koji u ovom takmicenju ima vise iskustva i kvalitetnih igraca, 2. da se izbjegne Milan koji iako nije jak kao nekada,ipak imaju dosta jak i kvalitetan sastav a igrati na San Siru je uvijek tesko.

Shalke i Real mi djeluju kao idealan par u pogledu sastava i kvaliteta ekipe . Zenit mi se cini kao jedan od pozeljnijih protivnika,mada im je lige pocela ranije i vjerovatno se nalaze dobrom trenutku kada je tempo igre u pitanju, gledano fudbalski mislim da nisu bolji od Reala,a Lyon je ekipa koji bi na papiru trebala da bude najlaksa za Real.

Suma summarum,ako budu igrali kao prosle sezone ,mogu izbaciti svaku od gore nabrojanih ekipa.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 08 avg 2013, 10:47

Dobar posao je napravio Betis dovodjenjem Xavi Torresa, dosta podcjenjen igrac.
Inace u prosjeku najvise pretrci po utakmici. Po mom misljenju to je apgrejd u odnosu na Rubena Pereza.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 09 avg 2013, 12:12

@juznjak
a Lyon je ekipa koji bi na papiru trebala da bude najlaksa za Real.
I dobise najlaksu :D
Nadam se prolazu,solidan zdrijeb,kakav bi to posao bio za Sociead,da igraju LP.
Sretno!
Keep walking.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 09 avg 2013, 12:23

Ocekujem sezonu kao i posle godine, Barca je tik ispred Real-a,al ako Real dovede Bale-a,onda su sanse za titulu 50% - 50 % , za treću poziciju će se boriti A.Madrid i Valencie.Obe ekipe prodale najvaznijeg igraca,Falcao s jedna a Soldado s druge strane.Sanse dajem A.Madridu neki 60% da će biti ispred Valencie(al opet tu zavisi kojeg ce napadaca dovesti Valencia,nekako bi najvise volio da dodje Demba Ba,al on je povrijedjen i pitanje ocel doci).R.Sociedad sumljam da ce ponoviti sezonu,jer tesko ce im biti na tri fronta,nisu na to navikli,Sevilla se pojacala al tesko da bez Negreda i Navasa mogu nesto vece napravit možda 5 pozicija.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 09 avg 2013, 12:49

Granero dosta blizu potpisa za Real Sociedad. Solidna zamjena za Illaru.
Mikel Rico, po svemu sudeci, novi igrac Athletica.

Athletic bi mogao dosta visoko, zipa sredine jbt :ugeek:
Ander-Benat-Rico

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 09 avg 2013, 17:29

Odlican protivnik za Sociedada.Vjerujem u prolaz jer Lyon nije nista posebno :)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 09 avg 2013, 18:33

Adi_Zepce je napisao/la:Odlican protivnik za Sociedada.Vjerujem u prolaz jer Lyon nije nista posebno :)
Slažem se.
Bilo bi fino i da se pojačaju Granerom :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 09 avg 2013, 19:08

Inače,ova anketa se usmrdila :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.